Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο της Eurovision φέτος;

Αυτό όντως κατάντησε κουραστικό, η απαιτούμενη στιγμή που ο τραγουδιστής θα πει μια μακρόσυρτη πολύ ψηλή νότα για ώρα, με την κάμερα να κάνει ζουμ άουτ από πρώτο πλάνο.

Και κάτι τελευταίο, παρατήρησα κάπως άδεια κομμάτια, δηλαδή εκτός απ'την φωνή/ φωνές τα backing tracks απλά...ήταν εκεί.

Οι δημιουργοί τους σαν να θέλανε να μην κλέψουν καθόλου δόξα απ'τους τραγουδιστές, και μετά οι τραγουδιστές να κάνουν επίδειξη, αντί να υπηρετούν το τραγούδι, ένα σπιράλ μετριότητας στην καλύτερη περίπτωση.

Μια και αντίθετα με την επιθυμία μου, αναγκάστηκα από την παρέα εχθές να παρακολουθήσω τον διαγωνισμό, έχω τα εξής συμπεράσματα:

- Ο φετινός διαγωνισμός είχε 2 τραγούδια που ξεχώρισαν από τον πανηγυρτζίδικο αχταρμά ανοησίας, δηθενιάς και α-μουσικότητας που είναι το στάνταρ της γιουροβίζιον. Αυτά ήταν τα κομμάτια της Μάλτας και της Ιταλίας. Η Ιταλία, οκ πήρε την πέμπτη θέση. Αλλά το γεγονός ότι η Μάλτα έμεινε στην 18η, είναι απλά απόδειξη ότι οι ψηφοφορίες (επιτροπών και κοινού) ουδεμία σχέση έχουν με την αξία των συνθέσεων και των περφόρμανς.

- Η ψηφοφορία των "επιτροπών" των χωρών έχει πολύ περισσότερο πολιτικό-γεωγραφικό χαρακτήρα παρά οτιδήποτε άλλο ενώ η πλειοψηφία του κοινού, προφανώς ψηφίζει με κριτήριο την κακογουστιά και το wokeness.

- Το τραγούδι της Βουλγαρίας που βγήκε πρώτο και με πολύ μεγάλη διαφορά, ήταν η επιτομή της ετοιματζίδικης χαζομάρας-σούπας. Σέξι η κοπέλα αλλά απολύτως τίποτα άλλο.

- Το γεγονός ότι εμείς πήραμε τη 10η θέση με αυτό το όνειδος που στείλαμε, αποτελεί κολοσσιαία επιτυχία. Είναι νομίζω η πρώτη φορά που πάμε στο διαγωνισμό χωρίς (έστω κακή) μουσική σύνθεση αλλά με ένα κολάζ εμβόλιμων beats/raps. Ιστορικό γεγονός ότι για να "γραφτεί" αυτό το βδέλυγμα, συνεργάστηκαν 5-6 άνθρωποι. Έχω την εντύπωση ότι το μόνο που μας έδωσε πόντους είναι το επιτηδευμένο quirkiness του Ακύλα. Για την αισθητική του όλου πράγματος δε μιλάω για να κρατήσω το ποστ σχετικά πολιτισμένο.

- Κρίμα για την Κύπρο που έμεινε στο 19. Το κομμάτι ήταν μια κοινότοπη χαζομαρίτσα με ολίγον club beat και ολίγον τσιφτετέλι, παρ' όλα αυτά, άνω του μετρίου σε σχέση με το σύνολο. Θα μπορούσε άνετα να γίνει club hit τουλάχιστον σε Ελλάδα και Κύπρο το επερχόμενο καλοκαίρι. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτός ο τύπος κομματιού για Eurovision είναι μάλλον πασέ πλέον και ταιριάζει περισσότερο με το τι έπαιζε στην δεκαετία του 2000.

- Είδα το σχηματισμό της καρδιάς με τα δάχτυλα να γίνεται από διαφόρους γύρω στις οκτακόσιες φορές. Αυτό το γεγονός και μόνο, θα μου δημιουργήσει εφιάλτες για μήνες.

Επίσης άλλα δύο που ξέχασα:

- Πολλά κότσια που οι πανέμορφες Κροάτισσες εμφανίστηκαν με παγανιστικό κομμάτι και πλήρως ντυμένες.

- Πολλά κότσια οι Σέρβοι που πήγαν με (σχεδόν) black metal κομμάτι. Πάτωσαν ως αναμένετο.

Καλημέρα!
tenor.gif

...Bangaranga!:devilish::ninja:🥰

Linz Beginz!
Ευχάριστη εκπληξή ο Parov Stellar στον διαγωνισμό.

προσέξτε τα παιδάκια σας μην τα αφήνεται να βλέπουν τέτοιες αηδιες .ειναι προτυπα προς αποφυγή...
Τα περιμένει μιά θέση σε σούπερ μάρκετ η εστίαση,ακόμη και αν διαθέτουν ειδικές ικανότητες η 15 πτυχία,με τρείς και εξήντα,σε μια κοινωνία που είναι ικανή να τα κάνει να πάθουν ανακοπή για να πιεί πιο γρήγορα τον καφέ της η να πάρει 10 φέτες τυρί,άν δέν τα πατήσει στον δρόμο καθώς πηγαίνουν για δουλειά,το οποίο αποτελεί ένδειξη οτί βρίσκονται στον ενάρετο δρόμο.
Το γάλα τους και ύπνο.
Ενδέχεται να το πάρει και το Ισραήλ εκτός της Γαλλίας και των άλλων. Έχω πληροφορίες από έξω.
...συνήθως Κώστα λέμε οτί έχουμε πληροφορίες απο ΜΕΣΑ,όχι απέξω.
Απο έξω είναι οι κοπέλες που ελέγχουν τα QR στα εισιτήρια,οι security,οι παρκαδόροι και οι ταξιτζήδες.
Οχι και τόσο έγκυρες πηγές,όπως καταλαβαίνεις.
Λες και εγώ την βάζω να βλέπει Παναθηναϊκό. Το βασανιστήριο του Αταμαν το περνάω μόνος μου, σαν άντρας…
Αν και ανήκω στο αντίπαλο στρατόπεδο,να ξέρεις οτί έχεις την απόλυτη συμπαράσταση μου.
Γενικα καμια αφαιρεση απο τους περισσοτερους, 100 αλλαγες ρυθμου, 10 διαφορετικα στυλ στο ιδιο κομματι, βαλε αυτο και βαλε εκεινο, και ανεβα τεσσερις οκταβες ψηλα τη φωνη, τωρα ποπ ειναι αυτο ή ασκησεις ορθοφωνιας;
Μα αυτό είναι το ζητούμενο του διαγωνισμού!
Για αυτο κερδισε η βουλγαρια, μπαμπαραγκα, μπιτακι, και μια κοπελα να τα λεει
Και αυτό έχει μέσα εναλλαγές.
Η καλύτερη εκτέλεση του φυσικά είναι αυτή του ημιτελικού,λόγο έκφρασης και συγχρονισμού,αλλά αυτό ανήκει στα ψιλά γράμματα.
- Πολλά κότσια που οι πανέμορφες Κροάτισσες εμφανίστηκαν με παγανιστικό κομμάτι και πλήρως ντυμένες.
Ωραίες ήταν,αλλά 2026 έχουμε,δέν αρπάζουν έτσι εύκολα παιδάκια πλέον,θα τα βρούμε απο τις κάμερες,τα smartwatch η από τα κινητά.
- Πολλά κότσια οι Σέρβοι που πήγαν με (σχεδόν) black metal κομμάτι. Πάτωσαν ως αναμένετο.
Και σε σχολικό διαγωνισμό στην Νορβηγία θα πάτωναν,πόσο μάλλον σε διεθνή διαγωνισμό.
Τους αγαπάμε όπως και να έχει.

Στα δικά μας.
Τον Ακύλα να λαδώσετε γιατί θα τρίζει σήμερα με τόσο κούνημα που έριξε εχθές,δείχνει να το χάρηκε,δέν πειράζει!😘

Last edited:
- Το τραγούδι της Βουλγαρίας που βγήκε πρώτο και με πολύ μεγάλη διαφορά, ήταν η επιτομή της ετοιματζίδικης χαζομάρας-σούπας. Σέξι η κοπέλα αλλά απολύτως τίποτα άλλο.
Ακριβώς.

Είναι κρίμα.

Η ήπειρος που δίδαξε πολιτισμό σε όλον τον πλανήτη, εκείνη που έδωσε αριστουργήματα σε κάθε μορφή τέχνης, να έχει καταντήσει περίγελος διεθνώς.

Ένας -κάποτε- διαγωνισμός τραγουδιού επιπέδου, που τον περίμενες με χαρά και ευχαριστιόσουν να τον παρακολουθείς, μετατράπηκε σταδιακά σε ενα drug show, χειρίστου αισθητικής, με τους αχαρακτήριστους εκπροσώπους του, να αποτελούν μάλιστα την ελπίδα της χώρας τους για διάκριση. Διάκριση σε τι άραγε;

Κάθε χρονιά, σκέπτομαι ότι, δεν μπορεί, δεν γίνεται να πέσει πιό χαμηλά η χώρα μας και ο θεσμός ο ίδιος και κάθε φορά πέφτουν με άλματα.

Ελπίζω στο μέλλον να βρεθεί κάποιο φωτινό μυαλό που να σταματήσει τη χώρα μας από τη συμμετοχή της σε αυτό τον ξεπεσμό.

Καλησπέρα παιδιά κι από εμένα, σας διαβάζω κι έχω γράψει κάποιες φορές, ειδικα τώρα τελευταία για τη Eurovision μιας και για κάποιο λόγο έχω ξαναμπεί στο τρυπάκι να την παρακολουθώ από πέρυσι.
Βλέποντας τους ημιτελικούς ελεγα να ψηφισω τις πρώτες παρακάτω 4-5 χώρες, από μια ψήφο στην καθεμια. Τελικά επειδή την ώρα του τελικού ήμουν "στις καλές μου" χρησιμοποίησα και τις 10 ψήφους που δικαιουμουν στις εξής 7 χωρες (τις ψηφους τις γραφω με τη σειρα προτιμησης απο πανω προς τα κατω):

- Μαλτα (3 ψηφους)
- Ιταλια (2 ψηφους)
- Φινλανδία (1 ψηφος)
- Πολωνία (1 ψηφος)
- Αυστραλία (1 ψηφος)
- Αγγλία / Ηνωμενο Βασιλειο (1 ψηφος)
- Ουκρανία (1 ψηφος)

Αν είχα ωστόσο 11η ψήφο θα ψήφιζα τη Βουλγαρία, όσο κουλό κι αν ακούγεται αυτό (γι' αρκετά λεπτά ήμουν μεταξύ Ουκρανίας και Βουλγαρίας για τη 10η ψήφο, μέχρι που επικράτησε το "να παει στην Ουκρανια" η 10η ψηφος). Φυσικά και δεν είχα μυριστεί ότι στο τελος θα έβγαινε πρώτη.

Κι εξηγούμαι παρακάτω για τις ψήφους μου:

Μαλτα : Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον @Jazzjoker για όσα είπε για τα κομμάτια της Μάλτας και της Ιταλίας. Το κομμάτι αυτό (της Μαλτας) εμενα μου έβγαλε αρκετά συναισθήματα, ξεχώριζε σαφέστατα απ' ολο τον αχταρμα και τα πολλά δήθεν που υπηρχαν στην ολη φαση, είχε μια πραγματικά όμορφη μελωδια και ήταν μια πανέμορφη μπαλαντα με πολυ ωραια αρμονια και ρυθμο ειδικα στα couple. Στo refren πηγε λιγο να μου το χαλασει ο ρυθμος και η ενορχηστρωση γιατί ενώ το κομμάτι στο couple μετριέται σε 2/4 (η σε 4/4), στο πρωτο refren δεν υπαρχουν κρουστα και ουσιαστικα υπαρχουν τριηχα στο καθε τεταρτο που μπορουν να σε μπερδεψουν και να νομιζεις οτι αλλαξε ο ρυθμος σε 6/8 αντι για 2/4. Ενώ και στην ενορχηστρωση μετά από λίγα δευτερα μπαινουν και τα βιολια τα οποια καλυπτουν αρκετα τα προαναφερθεντα τριηχα, και σε μπερδευουν λιγο πιο πολυ. Παρ' ολα αυτα, ακουγοντας τα τριηχα πίσω από τα βιολια στο refren καταλαβα τι γινεται, οποτε το συγχωρεσα και δεν μ' ενοιαξε αυτο (δεν θ' αφηνα στην τελικη κατι τετοιο να μου χαλασει την ολη αισθηση ενός τόσο ωραιου κομματιου). Στο στιχο τωρα , κι ενώ δεν τα πάω πολύ καλά με τ' αγγλικά με κέρδισε ο στίχος του έτσι όπως ξεκινάει με το "Hello my friend". Για κάποιο λόγο μου φέρνει στο μυαλο τον σκύλο μου (το "my friend" ) και λίγο την κοπέλα μου. Στα φωνητικα και στην ερμηνεια κατι πολυ σημαντικο : Δεν υπηρχαν υπερβολες! Τα φωνητικα βρισκοντουσαν σε λογικη εκταση χωρίς τις οπερετικες υπερβολές υπερηψηλών νότων που υπηρχαν σε πολλά τραγούδια (και τα έκαναν να μοιάζουν με ασκήσεις φωνητικης) οπως ανεφεραν κι εδω οι @manosx και @Κουφη Λεοπαρδαλη . Το παλικαρι ερμηνευε το τραγουδι ,κανονικα απλά κι ωραια, χωρις να κανει καμια επιδειξη φωνητικων ικανοτητων και χωρις δηθεν εντυπωσιασμους. Και ειλικρινά μιλώντας ακούγοντας το την ωρα του τελικού έβαλα τα κλάματα (ακριβως λογω σκυλου και κοπελιας) και είπα μέσα μου, 3 ψηφους για το παλικάρι αυτό και το τραγούδι, τις πιο πολλές απ'ολα τα τραγούδια, αξίζει τον κόπο. Όπως και έπραξα μετά από λιγο στην ψηφοφορία. Μπράβο στον τραγουδιστή, στους συνθέτες και σε όλη την ομάδα της Μάλτας, απο μενα αξίζουνε πραγματικα ένα μεγάλο μπράβο για το τραγούδι αυτό!
Φυσικά και ήταν μεγάλη αδικία που πήρε τόσο χαμηλή θέση (18η αν δεν κάνω λαθος). Έπρεπε να είναι στη δεκάδα σίγουρα, για να μην πω και κάπου στις πρώτες θέσεις.

Συνεχίζω σε λίγη ώρα για τις υπόλοιπες χώρες! Ευχαριστώ πολύ!

Last edited:
Μπερδεύτηκα με τι ρυθμός είναι το ρεφρέν της Μάλτας.Μήπως είναι 12/8 φίλε μου γιατί εγώ τραγουδάω όλο Τά-τα-τα,Τά-τα-τα,Τά-τα-τα,Τά-τα-τα μιας και όλους τους στίχους τους ξέρω απ'έξω κι ανακατωτά 😂

Στα couple βασικά μου ακούγεται όλο μετρημένο σε τέταρτα, ναι τελικά πιο σωστό είναι τα 4/4 (και οχι 2/4) μιας κι εκεί ολοκληρώνεται η κάθε φράση του τραγουδιστή.
Τώρα στο πρώτο refren όντως ακούγεται σαν 12/8 και αυτό με μπέρδεψε κάπως στο να καταλάβω τι γίνεται αρχικά στο κομμάτι. Ωστόσο στο δεύτερο refren ακούω με πιο πολλά όργανα να παίζεται ο ρυθμος σε 4/4 όπως στα couple αλλά σαν να μου φαίνεται ότι υπάρχουν και πιο πίσω τα 12/8 (τα-τα-τα × 4) και ακούγονται σαν τριηχα τέταρτου. (3 τα-τα-τα στο καθε τεταρτο × 4 = 12). Γενικα λίγο όλο αυτό, σε συνδυασμό με τα βιολιά που ακούγονται δυνατά και σκεπάζουν λίγο το ρυθμικό, συν κάτι παύσεις της μουσικής σε κάποια σημεία στο πρώτο refren αν θυμάμαι καλά, με μπέρδεψαν κάπως και χρειάστηκα χρόνο για να καταλάβω τι παιζει. Ωστόσο λόγο όμορφου κομματιού γενικα το ξεπέρασα και δεν έδωσα σημασία εκεί.
Τώρα τους στίχους δεν τους ξέρω, τι να πω! :ROFLMAO:
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί κι εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι τα λέω σωστά!

Ωραιο χαβαλε βιντεακι, οτι πρεπει για συνοψη.

Η γνωμη μου ειναι οτι το επιπεδο ηταν το καλυτερο των τελευταιων ετων, κυριως διοτι το drag show ηταν σχετικα περιορισμενο και ποσοτικα, αλλα και σαν προκληση για την προκληση. Απο εκει και περα, δεν περιμενει κανεις κατι το φοβερο μουσικα, διοτι ετσι και αλλιως δεν περιμενει κανεις και τιποτα απο τη μουσικη γενικοτερα πλεον.

Αν δουμε και τα charts της εποχης μας μαλιστα, με κατι μπαντ μπανιδες και τετοια, το επιπεδο της γιουροβιζιον μουσικα παιζει να ειναι και καλυτερο. Αν συνεχιστει μαλιστα η κατρακυλα της απηχησης της woke κουλτουρας, ισως δουμε και ακομα καλυτερες μερες.

Η περσινή συμμετοχή της Γερμανίας είναι για εμένα το καλύτερο κομμάτι της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια... Πήγε άπατο βέβαια, ακόμα το ακούω όταν μου το προτείνει το youtube

Εντωμεταξύ και παλιά δέν ήταν όλα ωραία,απλά ορισμένες εξαιρέσεις μας κάνουν να αναπολούμε εποχή,σε συνδυασμό με μουσική,να κοιτάμε με νοσταλγία πίσω και να λέμε,τι ωραία που ήταν τότε η μουσική.
Η γνώμη μου.
Δέν ήταν ωραία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Με αυτά που συνέβαιναν τότε τριγύρω,ήταν απίστευτες μαλακίες.
Ετσι απλά.
To 1969 η νικήτρια τραγουδούσε αυτό

και τα ραδιόφωνα έπαιζαν σε ζώνη υψηλής ακροαματικότητας αυτά

Οπώς καταλαβαίνουμε αν ανατρέξουμε και σε άλλες χρονικές στιγμές,αυτό που υπήρχε ανταγωνιστικά εκτός διαγωνισμού,ήταν σαφώς καλύτερο από αυτό που είχε ο διαγωνισμός ο ίδιος και αν κάποιος θα έπρεπε να αναφέρει σύγκριση ποιότητας,με τα στάνταρς που υπήρχαν έξω,ηταν τότε,όχι τώρα.
Σήμερα,φυσικά συμβαίνει το ίδιο,απλά η ψαλίδα δέν είναι πλέον τόσο μεγάλη.

Το να αναθεματίζω τα πάντα σε έναν διαγωνισμό,ίσως με κάνει να χάνω και κάποιες καλές παρουσιάσεις, που αν τις αναζητήσω σήμερα εκτός διαγωνισμού,ίσως και να δυσκολευτώ αρκετά να ξαναβρώ.
Η παρακάτω που είδα στον περσινό διαγωνισμό πιστεύω είναι μία από αυτές.
Εγώ δέν έχω υψηλά στάνταρς και μουσικό επίπεδο,μια χαρά μου έκαναν οι σύγχρονες "Cocteau Twins" και αν άκουσα και μερικές βλακείες,δέν έπαθα και τίποτα,λές και όταν περπατάω η πηγαίνω κάπου έξω ακούω όπερες και φούγκες.
Περίεργο επίσης είναι οτί δέν άλλαξε κάτι σε εμένα,ανεπηρέαστος απο τα πρότυπα που εμφανίζονται στην τηλεόραση,κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο,αφού αν ήταν να γίνομαι ότι δείχνει η τηλεόραση,σε ένα πιθανό ζάπινγκ να προκαλούσα μια σχετική σύγχυση στο σπίτι.

Πάντα θα υπάρχει μουσική,μπορεί να βρεθεί παντού,αρκεί να θέλεις να ακούσεις.

Απο τον φετινό διαγωνισμό,
αυτό θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί για να το παρακολουθήσω Live.

Φοβερή εντύπωση μου έκανε επίσης η παραγωγή της Σουηδίας,οπου κατάφεραν πάλι να ακουστούν καλύτερα από όλους,ακόμη και στα ηχεία μιας τηλεόρασης.
Η τραγουδίστρια παραβλέπεται.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back