- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,958
Ωραίο τεστ.
Διάλεξα με δυσκολία ποιό από τα 2 μου άρεσε. Είχα μια αγωνία στο τέλος μην είχα διαλέξει τη φτηνή. Τελικά όχι μια χαρά είναι τα αυτιά μου, την ακριβή διάλεξα![]()
![]()
![]()
Υπαρχει διαφορα, δεν ειναι οτι δεν υπαρχει.
Αλλα προσεξε: Στα πλαισια που μας απασχολουν στο παρον thread, η διαφορα θα ηταν ΑΚΟΜΑ μικροτερη:
1ον) Τα drums θα ηταν midi απο VST, δηλαδη ειτε με τη behringer ειτε με τη UAD θα ειχαν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο ηχο.
2ον) Οι κιθαρες και το μπασο θα ηταν direct, οποτε ειδικα στην περιπτωση που ο Βρασιδας ειχε παρει τελικα και τον ωραιο DI προενισχυτη οπως αναφεραμε, οι διαφορες θα αφορουσαν ΜΟΝΟ το AD σταδιο και ΟΧΙ τον προενισχυτη, θα ηταν δηλαδη σαφεστατα μικροτερες και
3ον) Ακομα και αν δεν ειχε παρει τον DI προενισχυτη, σιγουρα θα μπορουσε ξα παρει μια καλυτερη καρτα ηχου απο μια bottom line στυλ Behringer, οποτε και παλι θα ηταν πολυ μικροτερη η διαφορα.
Σε καθε περιπτωση, οποιες και αν ηταν η επιλογες του Βρασιδα, η συνολικη ποιοτητα ηχου και οι δυνατοτητες του συστηματος του θα ξεπερναει κατα πολυ τις δικες του δυνατοτητες ως ηχοληπτη και παραγωγου. Οποτε τελικα δεν υπαρχει περιπτωση να σταθει εμποδιο ο εξοπλισμος, το DAW συστημα τουλαχιστον, στο τι θελει να κανει.
Το DAW συστημα του Βρασιδα ομως ειναι ενα ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ ενος επαγγελματικου στουντιο, το οποιο στουντιο εκτος σπο το DAW περιλαμβανει και σωστους live χωρους οπου μπορουν να γινουν εγγραφες με μικροφωνα, ηχοδιαμορφωμενο control room, με σωστη αναπαραγωγη, μηχανικους ηχου με εμπειρια στην καταγραφη κλπ κλπ. Το να λεμε λοιπον οτι εχει περισσοτερες δυνατοτητες ενα pro studio ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Αν ομως "παει το αυτι του" οπως λεει και ο κυριος Hugo του Βρασιδα, μπορει και αυτος να βγαλει ενα ωραιο αποτελεσμα, και να διασκεδασει φτιαχνοντας το. Ειναι αλλο πραγμα η καταγραφη ενος υλικου, ενος υλικου που δουλεψες καιρο και θελεις να το καταγραψεις οσο καλυτερα μπορεις και πας στους επαγγελματιες ηχοληπτες, και αλλο πραγμα η καταγραφη ΣΚΕΤΟ. Για να το πω αλλιως, προσωπικα καθομαι και φτιαχνω βλακειουλες , οπως π.χ. αυτα που εχω ανεβασει στο noiz, χωρις ΚΑΝ να εχω καποιο υλικο που με απασχολει