Player ii Strat

funkysoul

Μέλος
Πόντοι
98
Είχα στην κατοχή μου μια MIA Strat 2005 Candy Cola maple fretboard από ανταλλαγή.
Ότι μαγνήτες και να της έβαλα δεν μπόρεσα να ακούσω την κιθάρα έτσι όπως ήθελα,δεν έσκαγε και την άκουγα πάντα μουντή ακόμη και όταν την έπαιζα unplugged δεν κουδούνιζε όπως οι άλλες 2 μου.
Και κάπως ετσι έφυγε.
Και όπως ήμουν με τα λεφτα στο χέρι σε ένα τέταρτο μπούκαρα σε τοπικό κατάστημα και έριξα μια ματιά.
Ζήτησα χωρίς να βλέπω από μακριά τιμή και χώρα κατασκευής μια στρατ birch green που μου καλό άρεσε στο μάτι.
Με μια πρώτη ματιά κανένα θέμα στο finish,ωραίο hardware και πολύ καλή αίσθηση στο μανίκι αν και είμαι φαν των πιο παχιών μανικιών.
Και ελαφριααααα.
Άρχισα να την γρατζουνάω…
Αρεστηκα…η κιθάρα κουδουνάει και με παλιές χορδές.
Αλλά ήθελε μισή στροφή το truss rod για να έρθει εκεί που πρέπει.
Ετσι και έγινε.
Βούτυρο το μανίκι,ωραία δουλειά στα τάστα και το satin ευκολύνει την κατάσταση.
Την τσάκωσα στα 800€.
Σπίτι έγιναν τα απαραίτητα:lemon oil,χορδές,βαγονακια κτλ.
Cts pots,το switch είναι από τα πολύ οκ και οι μαγνήτες μετρούν από 7,2Κ έως 8,4Κ.
Την άλλη μέρα έριξα πάνω έναν Tonerider Alnico Classic στην γέφυρα και 2 Apex Noiseless στις άλλες θέσεις το ποιο σαν σετ με πήγε εκεί που είχα έλλειψη μια και κλασική στρατ έχω.
Ίσως πάω σε 500κ pots αλλά αυτό είναι περί ορέξεως.
Επι τη ευκαιρία να πω ότι οι Apex είναι ποοολυυυ καλύτεροι από τους Fender Gen4 που πέρασαν από τα χέρια μου παλιότερα.
Γενικός πολύ καλή κατασκευή δεν το περίμενα για min κιθαρίτσα μπράβο στην fender.

Attachments

• att.AtrWo-myndduFGlQSSPaditf_s09UIyVH28zu2QO-Go.jpeg
    att.AtrWo-myndduFGlQSSPaditf_s09UIyVH28zu2QO-Go.jpeg
    294.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • att.PUWTz5Z4plw2U408FtfNvYxSNchMXIn5y61XCz5cpJ8.jpeg
    att.PUWTz5Z4plw2U408FtfNvYxSNchMXIn5y61XCz5cpJ8.jpeg
    111.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • att.evfsJXV8PnOTneAyngLtgKQmfXYXMkUe07AI5amVc4I.jpeg
    att.evfsJXV8PnOTneAyngLtgKQmfXYXMkUe07AI5amVc4I.jpeg
    95.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • att.OS5X8sq_38e7yYdM30McJpT8BC6_2WCfSdfPTP_bCaU.jpeg
    att.OS5X8sq_38e7yYdM30McJpT8BC6_2WCfSdfPTP_bCaU.jpeg
    86.1 KB · Εμφανίσεις: 0
Καλορίζικη! Κούκλα είναι και καλό σημάδι το ότι είνα ιελαφριά και κουδουνάει καλά. Θα την ευχαριστηθείς.
Μην βάλεις 500Κ pots. Οι apex (εφόσον μιλάμε για τους classic) είναι πολύ πριμάτοι μαγνήτες με 250άρια pots. Στη δικιά μου εχω σχεδον χαμηλώσει την πρίμα τους μεριά. Ακούγονται πολύ καλά, και σου δίδουν την αίσθηση ότι παίζεις με vintage μονούς. Δεν εχoυν μεγάλη διαφορά στα μπασα σε σχεση με τον bridge?

Καλορίζικη! Κούκλα είναι και καλό σημάδι το ότι είνα ιελαφριά και κουδουνάει καλά. Θα την ευχαριστηθείς.
Μην βάλεις 500Κ pots. Οι apex (εφόσον μιλάμε για τους classic) είναι πολύ πριμάτοι μαγνήτες με 250άρια pots. Στη δικιά μου εχω σχεδον χαμηλώσει την πρίμα τους μεριά. Ακούγονται πολύ καλά, και σου δίδουν την αίσθηση ότι παίζεις με vintage μονούς. Δεν εχoυν μεγάλη διαφορά στα μπασα σε σχεση με τον bridge?
Οχι θεωρώ.έπαιξα με το ύψος και βρήκα το sweet spot
Αλλά να διευκρινήσω ότι λόγο του ότι μάλλον οι Μεξικανες έχουν πιο στενή γέφυρα λίγα χιλιοστά ο διπλός στην γέφυρα είναι θέσης neck γιατί έπεφταν οι πόλοι ακριβός και όχι f spaced που θα έρχονταν μεγαλύτερος
Και οι δύο apex είναι θέσης γέφυρας γύρο στα 7,5κ γιατί να σου πω την αλήθεια αυτός βρήκα διαθέσιμους 😁
Δεν ξέρω αν παιζει ρόλο αλλά τεριαξαν μια χαρά

Τότε θελει οπωσδήποτε 500Κ στο volume pot και το tone pot του bridge μαγνήτη. Άσε το 250άρι στο 2o tone pot. θα γίνουν λίγο πιο πριματοι οι μονοί, αλλά θα ακούγεται σωστά ο Α2. Ο τελευταίος είναι ήδη κάπως σκοτεινός, οπότε φαντάζομαι ότι με 250Κ δεν θα αποδίδει σωστά.

Έχω φτιάξει πρόσφατα ένα τέτοιο pickguard, με 500Κ και με vintage noiseless/dimarzio super distortion. Ακούγεται πάρα πολύ ισορροπημένο σαν eq και εντάσεις, και δηλώνω πολύ ικανοποιημενος.

viber_image_2026-04-11_11-09-09-907.jpg

Είναι οριακά πριματοι οι δυο noiseless. Θα δοκιμάσω να βάλω δύο αντιστάσεις (τις εχω παραγγειλει), ώστε οι μονοί μαγνήτες να διαβάζουν 250Κ, παρότι εχω 500Κ. Βάζεις δυό 470Κ αντιστάσεις, κάθε μια στο lug του selector που ενεργοποιεί τους μονούς, την μια ακρη, και την αλλη στο ground των pots. Άρα ενεργοποιούνται οι αντιστάσεις μονο όταν επιλέγεις τους μονούς.

ο διπλός στην γέφυρα είναι θέσης neck
Κατ΄αρχάς συγχαρητήρια για τη αγορά :)

Δε θέλω να γίνω σπασοκλαμπάνιας αλλά το spacing των μαγνητών δεν έχει τόσο να κάνει με τη θέση, αν είναι neck ή bridge.

Μπορείς να βάλεις F Spaced μαγνήτη και ως neck, αν η κιθάρα έχει μοντέρνο, φαρδύ nut (43mm).
Όλες κιθάρες με narrow spaced γέφυρα, πχ οι Gibson, παίρνουν standard humbucker στη γέφυρα, όχι F Spaced.

Ο EVH που ήταν ο μπαμπάς όλων των superstrats, έπαιζε με standard spaced humbucker σε κιθάρα με floyd rose, οπότε καλό είναι να είναι ευθυγραμμισμένοι οι πόλοι με τις χορδές αλλά ειδικά στους humbuckers, που μπορείς να ρυθμίσεις και τις βίδες, δεν είναι και τόσο σημαντικό IMHO.

Τότε θελει οπωσδήποτε 500Κ στο volume pot και το tone pot του bridge μαγνήτη
Δεν είναι καλύτερα να πάει με το schematic που έχουν οι Suhr και παρόμοιες ώστε να βλέπουν όλες τις σωστές τιμές;

Δεν είναι καλύτερα να πάει με το schematic που έχουν οι Suhr και παρόμοιες ώστε να βλέπουν όλες τις σωστές τιμές;

Κάτι τέτοιο κάνει και η suhr, με αντιστασεις.

559035358737da46247c06af6232bf39.jpg

Κάτι τέτοιο κάνει και η suhr, με αντιστασεις.
Ναι, νομίζω το είχε κάνει η Fender στην Lone Star Strat to '96. Παρότι σαν μαγνήτες και ο Pearly Gates και οι Τexas Specials δε μου αρέσουν από μόνοι τους, το σύνολο ήταν μια φοβερή blues rock κιθάρα. Αυτή η αντίσταση κάνει όντως τη μεγάλη διαφορά συν το γεγονός ότι οι Texas Specials είναι λιγότερο πριμάτοι, το οποίο συνδυάζεται καλά με το wiring.

Από την άλλοι οι Apex είναι πολύ πιο πριμάτοι και ένα σκέτο volume 500k + tone 250k φοβάμαι ότι θα την κάνει να ακούγεται σαν Jaguar :)

Να πω ότι προσωπικά εδώ και χρόνια έχω σε όλες μου τις κιθάρες 500αρια pots μου αρέσει ο πριμαριτος ήχος γενικότερα.
Αλλα σε αυτή θα αφήσω για λίγο ένα πιο μπάσο χαρακτήρα να δω πως θα παει.
Νομιζω πάντως ότι είμαι καλά ως τώρα

Είχα στην κατοχή μου μια MIA Strat 2005 Candy Cola maple fretboard από ανταλλαγή.
Ότι μαγνήτες και να της έβαλα δεν μπόρεσα να ακούσω την κιθάρα έτσι όπως ήθελα,δεν έσκαγε και την άκουγα πάντα μουντή ακόμη και όταν την έπαιζα unplugged δεν κουδούνιζε όπως οι άλλες 2 μου.
Και κάπως ετσι έφυγε.
Και όπως ήμουν με τα λεφτα στο χέρι σε ένα τέταρτο μπούκαρα σε τοπικό κατάστημα και έριξα μια ματιά.
Ζήτησα χωρίς να βλέπω από μακριά τιμή και χώρα κατασκευής μια στρατ birch green που μου καλό άρεσε στο μάτι.
Με μια πρώτη ματιά κανένα θέμα στο finish,ωραίο hardware και πολύ καλή αίσθηση στο μανίκι αν και είμαι φαν των πιο παχιών μανικιών.
Και ελαφριααααα.
Άρχισα να την γρατζουνάω…
Αρεστηκα…η κιθάρα κουδουνάει και με παλιές χορδές.
Αλλά ήθελε μισή στροφή το truss rod για να έρθει εκεί που πρέπει.
Ετσι και έγινε.
Βούτυρο το μανίκι,ωραία δουλειά στα τάστα και το satin ευκολύνει την κατάσταση.
Την τσάκωσα στα 800€.
Σπίτι έγιναν τα απαραίτητα:lemon oil,χορδές,βαγονακια κτλ.
Cts pots,το switch είναι από τα πολύ οκ και οι μαγνήτες μετρούν από 7,2Κ έως 8,4Κ.
Την άλλη μέρα έριξα πάνω έναν Tonerider Alnico Classic στην γέφυρα και 2 Apex Noiseless στις άλλες θέσεις το ποιο σαν σετ με πήγε εκεί που είχα έλλειψη μια και κλασική στρατ έχω.
Ίσως πάω σε 500κ pots αλλά αυτό είναι περί ορέξεως.
Επι τη ευκαιρία να πω ότι οι Apex είναι ποοολυυυ καλύτεροι από τους Fender Gen4 που πέρασαν από τα χέρια μου παλιότερα.
Γενικός πολύ καλή κατασκευή δεν το περίμενα για min κιθαρίτσα μπράβο στην fender.
Ρε φίλε (και σόρρυ για το άκυρο) βλέποντας την πρώτη σου εικόνα στα συνημμένα που προφανώς είναι από τη γνωστή γωνιά στον Ριχάρδο, πόσο με ενοχλεί που από φουλ λαμπάτους πήγαμε στους Aroma και τις κινέζικες μπούρδες practice ενισχυτές της πλάκας, και οι δύο σωστοί ενισχυτές που έχει (ένας Hot Rod και ένας Vibrochamp) δε φεύγουν με τίποτα. Και να έλεγες ότι είναι θέμα μόνο των καταστημάτων με τα καινούργια προϊόντα πάει κι έρχεται, κι εδώ στις αγγελίες αραχνιάζουν καλοί ενισχυτές σε πολύ τίμιες τιμές

Ρε φίλε (και σόρρυ για το άκυρο) βλέποντας την πρώτη σου εικόνα στα συνημμένα που προφανώς είναι από τη γνωστή γωνιά στον Ριχάρδο, πόσο με ενοχλεί που από φουλ λαμπάτους πήγαμε στους Aroma και τις κινέζικες μπούρδες practice ενισχυτές της πλάκας, και οι δύο σωστοί ενισχυτές που έχει (ένας Hot Rod και ένας Vibrochamp) δε φεύγουν με τίποτα. Και να έλεγες ότι είναι θέμα μόνο των καταστημάτων με τα καινούργια προϊόντα πάει κι έρχεται, κι εδώ στις αγγελίες αραχνιάζουν καλοί ενισχυτές σε πολύ τίμιες τιμές
Ότι ζητάει ο λαός
Εγώ παντός είμαι κομπλέ

Attachments

• IMG_1190.jpeg
    IMG_1190.jpeg
    856.5 KB · Εμφανίσεις: 0
κάπως έτσι έφτασα να έχω καμιά 10αριά λαμπάτους ενισχυτές 🤣 🤣 🤣 🤣
Στις αγγελίες έχεις;

ΥΠΕΡΟΧΟ χρώμα και δένει άψογα με το rosewood στην ταστιερα! Και το γεγονός ότι είναι ελαφριά κιθάρα, είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμένα. Με γεια και να την χαρείς όπως της αξίζει!

το rosewood στην ταστιερα!
Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της player ii σε σχέση με την i IMHO. Το Pau Ferro γαρ λίγοι αγάπησαν. Και ακολουθεί το παράδειγμα η Gretsch στις καινούργιες electromatic που βάζει Rosewood αντί για Laurel

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της player ii σε σχέση με την i IMHO. Το Pau Ferro γαρ λίγοι αγάπησαν. Και ακολουθεί το παράδειγμα η Gretsch στις καινούργιες electromatic που βάζει Rosewood αντί για Laurel

Νομίζω ότι και η Epiphone ακολούθησε την ίδια διαδρομή @Nekkon .

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back