Μεσαία θέση επιλογέα σε δύο μαγνήτες humbuckers

Ο σκοπος ηταν να σπλιταρει ο 59 που ειναι vintage προσανατολισμου, και κατι θα γινοταν. Τωρα ο κεραμικος ο distortion, και σε θεση bridge κιολας, θα σου φυγουν τα σφραγισματα απο το ξυρισμα πιστευω :ROFLMAO: δεν αξιζει ο κοπος.

Παρε μια στρατ, αλλα απο mexico και πανω να τελειωνεις.

Και ψαχνόμουν λίγο με αυτά αλμανάκο και κυραΜιχώ, ξένες λέξεις ρε παιδί μου..και πιο έχει πιο πολύ κέρδος (gain).
Οπότε ναι θα κοιτάξω Μεξικό και πάνω, μέχρι Καναδά.

'Ασε που έχω συνειδητοποιήσει ότι αν θές πληθώρα ηχητικής παλέτας, αλλά ουσιαστικής και χρήσιμης παλέτας, όλα αυτά τα συνδεσμολογικά δε πιάνουν μια μπροστά στις δυνατότητες που σου δίνει το κλασσικό Gibson wiring με τα 2 volume και 2 tone στη μεσαία θέση.

Λες πολλά με Λες Πολ.

Είναι απλή διαδικασία για κάποιον που ξέρει να κολλάει. Οι μαγνητες σου Duncan συνηθως βγαζουν 4 καλώδια. Μια επισκεψη στη σελιδα τους αρκεί για να διασταυρώσεις. Εγω το έκανα πρόσφατα σε strat με τριθέσιο και push pull tone pot.

@Yameth στην υποσελίδα τους για wiring diagrams κάθε τύπου μαγνήτη έβγαζε error, οπότε μέσω Google έψαξα και έμαθα για τον '59 neck που έχω πώς είναι vintage spec χωρίς τα 4 καλώδια.
Για αυτό προς το παρόν με βλέπω να μην προχωράω σε κάποια κίνηση, όπως μου είπαν οι συμφορουμήτες πιο πριν πως δυσκολεύει το σπλιτάρισμα σε αυτήν την περίπτωση.

Κάποτε στο forum υπήρχε ένα άρθρο για το πώς γίνεται με 4 καλώδια.

Έτσι είχα κάνει και εγώ στον δικό μου (ίδιος με τον δικό σου).

Εννοείς '59 neck? Αν ναι, υπάρχουν δύο είδη. Έχω αυτόν χωρίς τα 4 καλώδια. Ή να τροποποιηθεί με 4?

Εννοείς '59 neck? Αν ναι, υπάρχουν δύο είδη. Έχω αυτόν χωρίς τα 4 καλώδια. Ή να τροποποιηθεί με 4?
Ναι τον '59 neck έχω .

Αν θυμάμαι καλά το άρθρο είχε ως παράδειγμα τον ίδιο.

Βέβαια εγώ πήρα το ρίσκο μου γιατί τα καλώδια το μαγνήτη είναι πολύ ψιλά.

Το βρήκα.

Λοιπόν μόνο και μόνο για να πω κάπου τον πόνο μου, η σαραντάρα είναι εδώ και ένα μήνα παροπλισμένη καθώς αποδήμησε εις κύριο ένα απο τα κλειδιά της και μόλις τις προάλλες μου ήρθε το σωστό ανταλλακτικό (μετά απο 2 αποτυχημένες προσπάθειες επισκευής του παλιού).

Λέω άντε σήμερα που έχω χρόνο να αλλάξω το κλειδί και να γράψω και ένα κλιπ με τις split επιλογές μιας και την ανέφερα. Και αφού θα μπω στον κόπο να της αλλάξω και knobs στα rotary switches με κάτι ωραία ξύλινα που πήρα.

Ε να μη τα πολυλογώ βάζωντας το knob βιαστικά έβαλα λίγο παραπάνω πίεση και κρααααααακ άνοιξε ο rotary διακόπτης, πεταχτήκαν ρουλεμάν και ελατήρια μέσα στο cavity (στο οποίο γίνεται το έλα να δείς), γ@\!#καμε πατώκορφα.

ben1.jpg

'Εφαγα μια ώρα να προσπαθώ να τον ξαναστήσω, απέτυχα παταγωδώς, παρήγγειλα καινούριο απο μαγαζί ηλεκτρολογικών (2 ευρώ ο διακόπτης, 10 τα μεταφορικά, με τις υγειές μου, βρήκα τον ίδιο τουλάχιστον), μπήκε η κιθάρα ξανα στη θήκη και αν απο βδομάδα δούμε άσπρη μέρα θα επανέλθω.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back