Καινουριο Arranger

ψεματα;;;;;!!!!!
ιδια λεφτα με ενα arranger "καταντισε" να εχει ενα workstation!
(ή και το αναποδο)!!!!!
και θα ειναι και μια επενδυση! + οτι θα το εχει για πολλα χρονια! & θα φτιαχνει και οτι μα οτι ηχο θελει!
3850 ευρώ είναι πολλά χρήματα. Από την άλλη μπορεί να δώσει 2000 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 18 δόσεις των 100 ευρώ.
Επίσης, μπορεί να δώσει 1,406 ευρώ και να πάρει το MODX M και ουσιαστικά θα έχει το ίδιο πράγμα και θα τον καλύψει πλήρως. Έχει τα ίδια patches με το μεγάλο και πολλά από αυτά είναι έτοιμα accompaniments και μπορεί αν το δουλέψει λίγο να τα πειράξει πολύ εύκολα για διαφορετικό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ιδιαίτερα στο στυλ που θέλει. Με ένα ζεύγος καλά ηχεία και έναν υπολογιστή, έχει ένα πληρέστατο στούντιο με το MODX M
Προσωπικά αν δεν ήμουν πλήρως καλυμμένος στο home studio μου θα το έπαιρνα χαλαρότατα.

κουβεντουλα! μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις!!!!! εχω βρεθει κι εγω στο ιδιο σημιο οπως ειπα,,, οκ ημουν λιγο πιο κατασταλαγμενος αλλα δεν εχει να λεει αυτο,,, σε καταλαβαινω!
εγω εχω και αλλη λυση, οκ πιο, βραχυμεσοπροθεσμη, αλλά πιστευω αξιζει full!
παιρνω το Γιαμαχάκι που προτινε και ο Μανοσ!
παιζω - γραφω, ειναι σιγουρα πιο καινουριο απο αυτο που ηδη εχεις, το εχεις πει κι εσυ,,,
ενα μεγαλο + οτι, ξερεις τι να κανεις, γνωστα ολα, με το που θα το βγαλεις απο το κουτι!
κακους ηχους οκ δεν εχει,,, ειπαμε, υπαρχουν καποια ορια, και στο ηχητικο αποτελεσμα και στο τι μπορεις να κανεις!αν καλυφθεις με αυτο, μια χαρα! δε χρειαζεται να κανεις καμια αλλη αγορα!
Αν τωρα, νιωθεις οτι χρειαζεται να νιωσεις και την εμπειρια του να παιξεις / γραψεις και σε ενα workstation, περιμενεις λιγο, ψαχνεσαι παραλληλα παραπανω για το πως δουλευουν, διαβαζεις λιγο ετσι γενικα, ποιες μαρκες εχουν βγαλει τι κλπ, , και αγοραζεις ενα, ειτε καινουριο ειτε μεταχειρισμενο, (πουλας αν θες και το παλιοτερο σου arranger) και ολα μια χαρα!
ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ABLETON LIVE,,,,,
και εισαι ετοιμος για να, μεγαλουργισεις,,, θα μπορουσαμε να πουμε απλα!!!!!
ΑΑΑΑΑΑ!!! edit!
το παραπανω, μπορει να εφαρμοστει & να γινει και απο την αναποδη ετσι;;;;;;;
δηλ,,, παιρνεις ενα Workstation πρωτα..................!!!!!!!!!!!
απλα με την αγορα του workstation,,,,, "χαριζεις" χρονο πανω του, τα αλλα ειναι γραμενα και παραπανω,,,,,,!
Το ξερω, εχω μπερδεψει και τα μπουτια με αυτα εδω περα. Πολυ καλη προταση αυτη παντως, ισως κοιταξω προς τα workstation τελικα ομως.. αλλα θα δω, ειμαι υπερβολικα αναποφαστιστος.

3850 ευρώ είναι πολλά χρήματα. Από την άλλη μπορεί να δώσει 2000 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 18 δόσεις των 100 ευρώ.
Επίσης, μπορεί να δώσει 1,406 ευρώ και να πάρει το MODX M και ουσιαστικά θα έχει το ίδιο πράγμα και θα τον καλύψει πλήρως. Έχει τα ίδια patches με το μεγάλο και πολλά από αυτά είναι έτοιμα accompaniments και μπορεί αν το δουλέψει λίγο να τα πειράξει πολύ εύκολα για διαφορετικό αποτέλεσμα με λίγες κινήσεις, ιδιαίτερα στο στυλ που θέλει. Με ένα ζεύγος καλά ηχεία και έναν υπολογιστή, έχει ένα πληρέστατο στούντιο με το MODX M
Προσωπικά αν δεν ήμουν πλήρως καλυμμένος στο home studio μου θα το έπαιρνα χαλαρότατα.
Ενδιαφερον μου ακουγεται, θα το τσεκαρω. Για ποιο modx m λες συγκεκριμενα;

Οπως λεει και ο cos, και ενα workstation μπορει να εχει ηχους που να θυμιζουν arranger. Μπορω να πω μαλιστα οτι ειναι η ειδικοτητα μου τα τελευταια χρονια :ROFLMAO: να φτιαχνω τετοιους ηχους.

Θα τους χωριζα σε δυο κατηγοριες, 1) ηχοι οπου παιζεις με το αριστερο κανονικες μπασογραμες και 2) ηχοι που η μπασα νοτα σε αυτα που παιζεις παιρνει ρυθμο απο arpeggiator.

Δεν υπαρχει arranger στην αγορα που να βγαζει το αποτελεσμα που βγαινει με το DAW, ουτε σε 20 χρονια δε θα υπαρχει :ROFLMAO: αλλα θελει τρελο ψαξιμο και αρκετη εμπειρια, και στο programming και στο παιξιμο

Οπως λεει και ο cos, και ενα workstation μπορει να εχει ηχους που να θυμιζουν arranger. Μπορω να πω μαλιστα οτι ειναι η ειδικοτητα μου τα τελευταια χρονια :ROFLMAO: να φτιαχνω τετοιους ηχους.

Θα τους χωριζα σε δυο κατηγοριες, 1) ηχοι οπου παιζεις με το αριστερο κανονικες μπασογραμες και 2) ηχοι που η μπασα νοτα σε αυτα που παιζεις παιρνει ρυθμο απο arpeggiator.

Δεν υπαρχει arranger στην αγορα που να βγαζει το αποτελεσμα που βγαινει με το DAW, ουτε σε 20 χρονια δε θα υπαρχει :ROFLMAO: αλλα θελει τρελο ψαξιμο και αρκετη εμπειρια, και στο programming και στο παιξιμο
Καλα ενταξει, νομιζω οτι τελικα αν και με πολλες περισσοτερες γνωσεις τελικα θα βγω πιο μπερδεμενος απο αυτη την συζητηση😂.

Ενδιαφερον μου ακουγεται, θα το τσεκαρω. Για ποιο modx m λες συγκεκριμενα;
Το modx m είναι ένα, έχει από εκεί και πέρα εκδόσεις με περισσότερα πκήτρα Αναλόγως με το τι θέλεις. Το με τα 61 ημι-βαρυκεντρισμένα πλήκτρα είναι το πιο φθηνό.

μπες να το ερευνήσεις.

δες τα βιντεο και δες και tutorial που εκεί μπορείς να δεις αναλυτικά τι μπορείς να κάνεις με αυτό και πως μπορείς να το συνδυάσεις.

εδώ μπορείς να δεις το montage πως μπορεί να δουλέψει ως arranger με έτοιμα ή και με δικό σου προγραμματισμό

Αυτό, μπορεί να το κάνει και το πιο μικρό (το MODX M με τα 1400 ευρώ)μιας και έχουν την ίδια ακριβώς μηχανή ήχου και τους ίδιους ήχους.

Με αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Και να το συνδυάσεις με το PC σου. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να δεις το link της yamaha και όλα αυτά τα βίντεο.
Τότε θα καταλάβεις ότι μπορείς να κάνεις ότι ονειρεύεσαι με αυτό, περιορισμός είναι μόνο το επίπεδο σου και η φαντασία σου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Και είναι πολύ ανώτερο από ένα arranger. Αν θες να ασχοληθείς με τη δημιουργία χωρίς περιορισμούς.

Το modx m είναι ένα, έχει από εκεί και πέρα εκδόσεις με περισσότερα πκήτρα Αναλόγως με το τι θέλεις. Το με τα 61 ημι-βαρυκεντρισμένα πλήκτρα είναι το πιο φθηνό.

μπες να το ερευνήσεις.

δες τα βιντεο και δες και tutorial που εκεί μπορείς να δεις αναλυτικά τι μπορείς να κάνεις με αυτό και πως μπορείς να το συνδυάσεις.

εδώ μπορείς να δεις το montage πως μπορεί να δουλέψει ως arranger με έτοιμα ή και με δικό σου προγραμματισμό

Αυτό, μπορεί να το κάνει και το πιο μικρό (το MODX M με τα 1400 ευρώ)μιας και έχουν την ίδια ακριβώς μηχανή ήχου και τους ίδιους ήχους.

Με αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Και να το συνδυάσεις με το PC σου. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να δεις το link της yamaha και όλα αυτά τα βίντεο.
Τότε θα καταλάβεις ότι μπορείς να κάνεις ότι ονειρεύεσαι με αυτό, περιορισμός είναι μόνο το επίπεδο σου και η φαντασία σου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Και είναι πολύ ανώτερο από ένα arranger. Αν θες να ασχοληθείς με τη δημιουργία χωρίς περιορισμούς.

Ωραια ευχαριστω πολυ θα τα τσεκαρω σιγουρα! Νομιζα οτι υπαρχουν διαφορετικα επειδη το τσεκαρα και ειχε modx m6 / m7/ m8. Η μονη διαφορα ειναι ποσα πληκτρα εχουν;

Ωραια ευχαριστω πολυ θα τα τσεκαρω σιγουρα! Νομιζα οτι υπαρχουν διαφορετικα επειδη το τσεκαρα και ειχε modx m6 / m7/ m8. Η μονη διαφορα ειναι ποσα πληκτρα εχουν;
ναι και το 88 έχει βαρυκεντρισμένα πλήκτρα, προσωμοιώνει τα πλήκτρα ενός καλού πιάνου.

Το ξερω, εχω μπερδεψει και τα μπουτια με αυτα εδω περα. Πολυ καλη προταση αυτη παντως, ισως κοιταξω προς τα workstation τελικα ομως.. αλλα θα δω, ειμαι υπερβολικα αναποφαστιστος.
ενταξει βρε Σαββα,,,! σιγα!
λογικο! μιλαμε για ενα σεβαστοτατο++ ποσό. Δε θα αγορασεις,,, κασσεττοφωνάκι!!!!!
εγω, στο δικο μου μοντελο - αυτο που γραφω στο προ_προηγουμενο μου ποστ θα πηγαινα παντως!!!!!
δε πιστευω να σε μπερδεψα;;;;;!!!!!
και, αν,,,, λεμε αν πηγαινα σε workstation, (ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ),! γιατι υπαρχουν και λιιιγο ακριβοτερα που, ξεφευγουν απο το μπατζετ οποτε δε τα κοιταμε),,,,,
θα πηγαινα, Κατευθειαν στη προταση του Κως!

οργανο, που κανει αυτα που κανει το Modx, ακομα και το προηγουμενο, αν το βρεις σε καλη κατασταση,,,, το παιρνεις χωρις 2η σκεψη!

ενταξει βρε Σαββα,,,! σιγα!
λογικο! μιλαμε για ενα σεβαστοτατο++ ποσό. Δε θα αγορασεις,,, κασσεττοφωνάκι!!!!!
εγω, στο δικο μου μοντελο - αυτο που γραφω στο προ_προηγουμενο μου ποστ θα πηγαινα παντως!!!!!
δε πιστευω να σε μπερδεψα;;;;;!!!!!
και, αν,,,, λεμε αν πηγαινα σε workstation, (ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ),! γιατι υπαρχουν και λιιιγο ακριβοτερα που, ξεφευγουν απο το μπατζετ οποτε δε τα κοιταμε),,,,,
θα πηγαινα, Κατευθειαν στη προταση του Κως!

οργανο, που κανει αυτα που κανει το Modx, ακομα και το προηγουμενο, αν το βρεις σε καλη κατασταση,,,, το παιρνεις χωρις 2η σκεψη!
Οχι, ησουν πολυ σαφης. Απλα ο καθενας συστηνει και διαφορετικες προτασεις οι οποιες μου ακουγονται ολες πολυ εξυπνες😂. Αν δεν μιλαμε για διαφορετια οργανα ενα modx m γυρω στα 2.000 εχει(?)

Δεν ήθελα ακριβώς να καταλήξω ότι ένα συνθεσάιζερ (ή αλλιώς workstation) είναι καλύτερο στη σύνθεση από ότι ένα αρμόνιο (ή αλλιώς arranger).
Πες μου ένα κομμάτι synthwave που σ' αρέσει πολύ και ξέρεις να το παίζεις στο αρμόνιο,πως θα το παίξεις σε ένα workstation;

Πχ στο αρμόνιο θα παίξεις μελωδία στο δεξί,συγχορδίες στο αριστερό διαλέγοντας κάποιο ακοπανιαμέντο.

Αν το έπαιζες χωρίς ακοπανιαμέντο με έναν ήχο πιάνου θα έπαιζες περισσότερο συγχορδίες στο αριστερό πάλι αλλά σαν αρπίσματα και περισσότερο μελωδία στο δεξί εμπλουτίζοντας τη μελωδία με περισσότερες νότες για να ακουστεί πιο πλούσιο.

Όταν θα πάρεις ένα Νautilus ή ΜΟD-X αυτό το synthwave κομμάτι για σκέψου πως θα το παίξεις;
Στο δεξί θα παίξεις πάλι τη μελωδία.Σωστά; Στο αριστερό μπορείς να παίξεις
α) μια προς μια τις νότες του μπάσου ή
β) συγχορδίες και να ακούγεται ένα pad ή ένα pad που θα ακούγονται οι νότες ως αρπέτζιο.
Από πίσω μπορείς να βάλεις και ένα νταμς να παίζει.
Είναι αυτό που θες να ακούς όταν παίζεις ένα κομμάτι; Σ'αρέσει αυτό; Το έχεις δοκιμάσει;
Εκεί ήθελα να καταλήξω.

Καλα ενταξει, νομιζω οτι τελικα αν και με πολλες περισσοτερες γνωσεις τελικα θα βγω πιο μπερδεμενος απο αυτη την συζητηση😂.
Τιποτα Σαββα,,,,
καθολου μπερδεμα!!!!!
εμενα θα'κους!!!!!!!!!!!
λοιπον! ανακεφαλαιωνω!
ΑΝ ΘΕΣ WORKSTATION,,,,, που εκει μετα απο ολη αυτηντη κουβεντα πιστευω, γερνει λιιιιγο παραπανω η ζυγαρια,,,, διαλεγεις ενα απο αυτα,
Αν σου αρεσει το Yamaha, μπορεις να πας και σε ενα δυο μοντελα πριν, για οικονομικοτερη επιλογη!
Αν θες Arranger,,,,, Αυτο ειναι μονοδρομος!
απλα τα πραγματα!

Τιποτα Σαββα,,,,
καθολου μπερδεμα!!!!!
εμενα θα'κους!!!!!!!!!!!
λοιπον! ανακεφαλαιωνω!
ΑΝ ΘΕΣ WORKSTATION,,,,, που εκει μετα απο ολη αυτηντη κουβεντα πιστευω, γερνει λιιιιγο παραπανω η ζυγαρια,,,, διαλεγεις ενα απο αυτα,
Αν σου αρεσει το Yamaha, μπορεις να πας και σε ενα δυο μοντελα πριν, για οικονομικοτερη επιλογη!
Αν θες Arranger,,,,, Αυτο ειναι μονοδρομος!
απλα τα πραγματα!
Πολυ ωραια, ευχαριστω για την βοηθεια!

Δεν ήθελα ακριβώς να καταλήξω ότι ένα συνθεσάιζερ (ή αλλιώς workstation) είναι καλύτερο στη σύνθεση από ότι ένα αρμόνιο (ή αλλιώς arranger).
Πες μου ένα κομμάτι synthwave που σ' αρέσει πολύ και ξέρεις να το παίζεις στο αρμόνιο,πως θα το παίξεις σε ένα workstation;

Πχ στο αρμόνιο θα παίξεις μελωδία στο δεξί,συγχορδίες στο αριστερό διαλέγοντας κάποιο ακοπανιαμέντο.

Αν το έπαιζες χωρίς ακοπανιαμέντο με έναν ήχο πιάνου θα έπαιζες περισσότερο συγχορδίες στο αριστερό πάλι αλλά σαν αρπίσματα και περισσότερο μελωδία στο δεξί εμπλουτίζοντας τη μελωδία με περισσότερες νότες για να ακουστεί πιο πλούσιο.

Όταν θα πάρεις ένα Νautilus ή ΜΟD-X αυτό το synthwave κομμάτι για σκέψου πως θα το παίξεις;
β) συγχορδίες και να ακούγεται ένα pad ή ένα pad που θα ακούγονται οι νότες ως αρπέτζιο.
Είναι αυτό που θες να ακούς όταν παίζεις ένα κομμάτι; Σ'αρέσει αυτό; Το έχεις δοκιμάσει;
Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Αυτο νομιζω ειναι μια ερωτηση που θα απαντηθει μονο με εναν τροπο: Οπως ακριβως ειπες, να το δοκιμασω. Ετσι κιαλλιως καποια στιγμη θα φυγω απο την επαρχια να παω στον πολιτισμο να τα κοιταξω απο κοντα σε μαγαζια.

Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Στο στυλ synthwave ιδιαίτερα και έτσι όπως δουλεύουν εδώ και 20 χρονια τα music workstation - synths με συνδυασμούς arpeggiator patterns (πολυφωνικά - παραμετροποιήσιμα) η και τους pattern sequencers που διαθέτουν θα το παίξεις με τον ίδιο τρόπο που θα το παίξεις σε ένα arranger και θα ακούγεται και πολύ καλύτερα λόγω των αυξημένων αναπαραγωγικών-παραγωγικών δυνατοτήτων, ακόμα και στα εργοστασιακά patches.

Last edited:
Να ρωτησω κατι ως ασχετος με hardware και ειδικα με arranger που δεν εχω ακουμπησει καν ποτε.
Αφου με υπολογιστη θα μπλεξει ετσι κ αλλιως ο op αν παει σε λυση workstation γιατι να μην μπει all in στη φαση; Φανταζομαι το arranger που υπαρχει ηδη μπορει να στειλει ολο το arrangement σε midi στο daw οποτε αυτοματως εχει τις arrangerοδυνατοτητες του οργανου του για να τις ντυσει με οποιον ηχο θελει + τις "απειρες" arrangerοδυνατοτητες του daw.
Αν τον καλυπτει κ σαν πληκτρα το οργανο δεν ηταν πιο λογικο απλα να καατεβαζει ενα ενα τα demo ολων των daw ωστε να δει ποιο προτιμαει; Οι δυνατοτητες σε αυτη την περιπτωση ειναι πολυ μεγαλυτερες απο workstation, κανω λαθος; Και με 2κ για καρτα ηχου ηχεια κ daw + soft synths παιρνεις τα παντα πρακτικα.

Για να μη μιλησουμε για το τι κανεις με το ableton live και εναν αντιστοιχο controller

Το synthwave αλλωστε δεν εχει αναγκη για πολλα πολλα με τη δομη, ειναι επαναλαμβανομενη μουσικη κατα κανονα, με sequences και τετοια. Δηλαδη, για να μπερδεψω ακομα περισσοτερο τον OP :ROFLMAO: αν μιλαμε αποκλειστικα για synthwave, αν θες τελικα κατι σε hardware υπαρχει σε αυτα τα λεφτα και το junox

Πολυ, ΠΟΛΥ λιγοτερες δυνατοτητες απο το Nautilus ΑΛΛΑ αρκετες και με το παραπανω για synthwave, ΠΟΛΥ πιο διασκεδαστικο και ευκολο απο το nautilus και διασκεδαστικοτερο απο το arranger με hands on συνθεση ηχου κλπ, ΚΑΙ με ηχητικο αποτελεσμα στα μπλιμπλικια πολυ καλο, καμια σχεση με τις ρουμπες.

Αν παντως τελικα αφησεις την προσεγγιση σε φαση διασκεδαση, και θες να εχεις φουλ δυναμη, το PC ειναι μονοδρομος.

Για να μη μιλησουμε για το τι κανεις με το ableton live και εναν αντιστοιχο controller

Το synthwave αλλωστε δεν εχει αναγκη για πολλα πολλα με τη δομη, ειναι επαναλαμβανομενη μουσικη κατα κανονα, με sequences και τετοια. Δηλαδη, για να μπερδεψω ακομα περισσοτερο τον OP :ROFLMAO: αν μιλαμε αποκλειστικα για synthwave, αν θες τελικα κατι σε hardware υπαρχει σε αυτα τα λεφτα και το junox

Πολυ, ΠΟΛΥ λιγοτερες δυνατοτητες απο το Nautilus ΑΛΛΑ αρκετες και με το παραπανω για synthwave, ΠΟΛΥ πιο διασκεδαστικο και ευκολο απο το nautilus και διασκεδαστικοτερο απο το arranger με hands on συνθεση ηχου κλπ, ΚΑΙ με ηχητικο αποτελεσμα στα μπλιμπλικια πολυ καλο, καμια σχεση με τις ρουμπες

Πολυ ωραιο, οταν κερδισω το λαχειο θα το παρω😂

Ένα παράδειγμα που παίζει κάποιος live ένα workstation με patches μπορούμε να έχουμε Κώστα μου; Ένα τραγούδι ηλεκτρονικής μουσικής σύγχρονο ή κλασσικό για παράδειγμα με ένα συνθεσάιζερ να δούμε πως το παίζει, τι κάνει και πόσο εύκολο είναι αυτό που κάνει;
Είπα και γω να δω πως είναι να φτιάχνεις ένα synthwave κομμάτι, 4 συγχορδίες είναι είπα αλλά γέμισα με ήχους από πάνω έως κάτω την οθόνη του υπολογιστή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back