Μίζερη Ζωή (κόψιμο ατμίσματος)

Άγιος

Ειμαι ενας Λαιστρυγόνας
Πόντοι
938
Είχα βολευτεί εδώ και μερικά χρόνια με το ατμισμα με αμπούλες αλλά τώρα τελευταία αλλάζουν συνέχεια τη γεύση σου υγρού μέσα στη ίδια συσκευασία... και κάνει 3 ευρώ η μια και τις πετάω... Θέλω να το κόψω, αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση, είμαι junkie νικοτίνης, πως θα πιω καφέ χωρίς νικοτίνη, πως θα αράξω, δεν ξέρω τι να κάνω. Έγραψα ένα άσμα μήπως βοηθήσει

Suno; 😅

Ρίξε μια ματιά στη μέθοδο του Allen Carr "Easyway to stop smoking".

Εδώ η μουσική απάντηση 😅

Λοιπόν, ποτέ μου δεν κάπνισα, σχεδόν ούτε έχω δοκιμάσει. Η όλη φάση είναι εκτός της εμβέλειάς μου.
Ένα έχω να πω, κατάλαβα την έννοια της εξάρτησης όταν άρχισα να πίνω συστηματικά καφέ, όταν προσπάθησα να κόψω τη ζάχαρη, το αλάτι κλπ. Αυτό που λες για τσιγάρο και καφέ, για μένα είναι υπολογιστής και καφές, δεν μπορώ στο γραφείο χωρίς μια κούπα καφέ δίπλα.

Γιατί τα λέω όλα αυτά: για να πω ότι (α) πρέπει να είναι απίστευτα δύσκολο να βγάλεις την χημεία του τσιγάρου (κάθε είδους) από το μυαλό σου (κατά κυριολεξία) και (β) αν καταφέρεις να το κάνεις θα έχεις μία τεράστια προσωπική νίκη - για μένα είναι νίκη ζωής.

Εύχομαι να τα καταφέρεις, θα το χαρώ πολύ πραγματικά. Let it rock with no smoke.

Το έχω κόψει δυο φορές στη ζωή μου με επιτυχία μια στην Ελλάδα και μια στο Βέλγιο - την πρώτη για 10 χρόνια και την δεύτερη εδώ και δυο χρόνια που είμαι καθαρός. Και τις δυο με ηλεκτροβελονισμό.
Είναι από τις πιο σοβαρές εξαρτήσεις, δεδομένου ότι το τσιγάρο και ο καπνός του εμπορίου είναι γεμάτα χημικά , δεν είναι δηλ μόνο η νικοτίνη που σε ντοπάρει.
Και τις δυο φορές, το έκοψα με ηλεκτροβελονισμό, διότι είχα σοβαρή εξάρτηση -έκανα δυο πακέτα Prince μαλακό (τσαμπουκοτσίγαρο!) τη μέρα, και αναμενόμενο ήταν από το απόγευμα και μετά ότι ερχόταν κάποια στιγμή που δεν μπορούσα πλέον να αναπνεύσω.
Αν έχεις στοιχειώδες motivation, δεν γίνεται να μην πετύχεις! Το λέω εγώ που κάπνιζα με πάθος, από την πρώτη μερα που το είχα ξαναρχίσει.
Εν τω μεταξύ, μπορεί να σας φανεί ακριβό το πόσο χρεώνουν για μια συνεδρία (συνήθως δεν χρειάζεσαι δεύτερη!) αλλά την τελευταία φορά που πήγε φίλος, μου είπε ότι αν ξαναρχίσεις το κάπνισμα , μπορείς να επαναλάβεις τη θεραπεία άλλες 4 φορές δωρεάν μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Νομίζω ότι είναι μια τίμια ευκαιρία αυτή που σου δίνουν...

ΥΓ. Το κομμάτι δεν μου αρέσει καθόλου, σόρι κιόλας

Το έχω κόψει τρεις φορές, τις προηγούμενες ήταν από δυο-τρία χρόνια η κάθε μία, τώρα το έχω κόψει μια διετία και ήταν το πιο ζόρικο κόψιμο. Όσο ήμουν νεότερος, πιο active και με καθήκοντα field engineer, η ημέρα περνούσε πιο εύκολα και χωρίς αυτό. Τώρα το έκοψα μετά από μια άσχημη ίωση που μου είχε "χαρίσει" τις πρώτες δυο-τρεις ημέρες χωρίς τσιγάρο που είναι οι πραγματικά δύσκολες.

Την προηγούμενη φορά το είχα κόψει με τη μέθοδο του Allen Carr, που ουσιαστικά έχει αρκετή συνειδητοποίηση και μια δόση υποβολής. Συστήνω το βιβλίο σε όποιον θέλει να το κόψει. Είναι ένα πολύ μικρό έξοδο και δε χάνει κάτι να το προσπαθήσει.

Τώρα δε μου λείπει καθόλου και είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που όντως δεν το έχω βάλει στο στόμα μου όυτε μία φορά, σε κάποια κοινωνική εκδήλωση ή σε κάποιο άγχος κλπ.

Αυτό που μου λείπει είναι ο χρόνος λόγω υποχρεώσεων να είμαι πιο active εκτός εργασίας και πραγματικά να χαρώ τα ωφέλη που δίνει η διακοπή του καπνίσματος (πολύ περισσότερη ενέργεια για να κάνεις πράγματα μέσα στη μέρα).

Είχα βολευτεί εδώ και μερικά χρόνια με το ατμισμα με αμπούλες αλλά τώρα τελευταία αλλάζουν συνέχεια τη γεύση σου υγρού μέσα στη ίδια συσκευασία... και κάνει 3 ευρώ η μια και τις πετάω...
Πάρε ηλεκτρονικό όπως εγώ,να φτιάχνεις τα υγρά μόνος σου,με ότι γεύσεις και νικοτίνη θέλεις.
2 χρόνια το κάνω τώρα,αλλά συνεχίζω να καπνίζω από 3 εώς περίπου 7-8 στριφτά την ημέρα.
Συνήθως 2 πρωί με καφέ,μετά πιπιλίζω το ηλεκτρονικό και 1 - 2 βράδυ πριν τον ύπνο.
Δέν θέλω πραγματικά να το κόψω τελείως,απλά να το ελαττώσω σε σημείο που να αποτελεί απόλαυση και όχι συνήθεια.

Ο λόγος που μάλλον δέν θέλω είναι,το οτι μου αρέσει να καπνίζω και να ακούω μουσική.
1-2 ωρίτσες να αφιερώσω,ε ένα δυό τσιγάρα θα τα κάνω.

Λίγες απολαύσεις μας έχουν μείνει πλέον στις μέρες μας,αυτήν και το να ντύνομαι αλλοπρόσαλα και να πηγαίνω σε φανάρια όποτε βλέπω κάποιον καινούργιο μουσικό εξοπλισμό που δέν μπορώ να αγοράσω,δέν νομίζω να τα κόψω σύντομα.
Ουτως η άλλως τώρα με το ΑΙ,τα φανάρια θα γίνουν στέκι μουσικών.
Βλέπω μπροστά και πάω τώρα που είναι νωρίς και δέν έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

Πάρε ηλεκτρονικό όπως εγώ,να φτιάχνεις τα υγρά μόνος σου,με ότι γεύσεις και νικοτίνη θέλεις.
2 χρόνια το κάνω τώρα,αλλά συνεχίζω να καπνίζω από 3 εώς περίπου 7-8 στριφτά την ημέρα.
Συνήθως 2 πρωί με καφέ,μετά πιπιλίζω το ηλεκτρονικό και 1 - 2 βράδυ πριν τον ύπνο.
Δέν θέλω πραγματικά να το κόψω τελείως,απλά να το ελαττώσω σε σημείο που να αποτελεί απόλαυση και όχι συνήθεια.

Ο λόγος που μάλλον δέν θέλω είναι,το οτι μου αρέσει να καπνίζω και να ακούω μουσική.
1-2 ωρίτσες να αφιερώσω,ε ένα δυό τσιγάρα θα τα κάνω.

Λίγες απολαύσεις μας έχουν μείνει πλέον στις μέρες μας,αυτήν και το να ντύνομαι αλλοπρόσαλα και να πηγαίνω σε φανάρια όποτε βλέπω κάποιον καινούργιο μουσικό εξοπλισμό που δέν μπορώ να αγοράσω,δέν νομίζω να τα κόψω σύντομα.
Ουτως η άλλως τώρα με το ΑΙ,τα φανάρια θα γίνουν στέκι μουσικών.
Βλέπω μπροστά και πάω τώρα που είναι νωρίς και δέν έχει μεγάλο ανταγωνισμό.
Αυτές οι αμπούλες που κάνω είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο απλά δεν φτιάχνεις τα υγρά εσύ, είναι έτοιμα σε συσκευασία με αμπούλες και είναι φυσικά πιο ακριβά από το να τα φτιάχνεις μόνος σου. Το καλό είναι ότι η αμπούλα έχει μέσα και αντίσταση και φιτίλι και αλλάζουν όλα μαζί όταν αλλάζεις αμπούλα, δεν χρειάζεται συντήρηση... κατά τα άλλα μια μλκια

Εγώ θέλω να το κόψω, γιατί θυμάμαι παλιά που το είχα κόψει ότι ήμουν μια χαρά και με τον καφέ μου και με το άραγμα μου, δεν μου έλειπε τίποτα, γιατί να μην είμαι έτσι πάλι; Και με τα λεφτά που θα μένουν μαγειρεύω για 10 μέρες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι βλαβερό. Θα δοκιμάσω αυτά που μου προτείνατε, ευχαριστώ

Έχω κόψει το κανονικό τσιγάρο εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό από αυτό το απλό που πουλάνε στα περίπτερα και απλά αγοράζεις το πακέτο με τις δύο κάψουλες.

Την έχω καραβρει και παρά το γεγονός ότι έχω ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα μου κάποιες νύχτες έντονης κραιπαλης, ποτέ την άλλη μέρα δεν άλλη μέρα δεν ξανακατρακυλησα στο να αγοράσω πακέτο... Το συγκεκριμένο όλως περιέργως με καλύπτει μια χαρά σε βαθμό να κάνω κανονικό τσιγάρο εκείνες τις νύχτες κραιπαλης και στο καπάκι το δικό μου και να μην νιώθω ότι τελικά υστερεί σε σχέση με το real thing, ούτε σε αίσθηση ούτε στο ποσό δυνατό είναι

Έχω κόψει το κανονικό τσιγάρο εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό από αυτό το απλό που πουλάνε στα περίπτερα και απλά αγοράζεις το πακέτο με τις δύο κάψουλες.

Την έχω καραβρει και παρά το γεγονός ότι έχω ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα μου κάποιες νύχτες έντονης κραιπαλης, ποτέ την άλλη μέρα δεν άλλη μέρα δεν ξανακατρακυλησα στο να αγοράσω πακέτο... Το συγκεκριμένο όλως περιέργως με καλύπτει μια χαρά σε βαθμό να κάνω κανονικό τσιγάρο εκείνες τις νύχτες κραιπαλης και στο καπάκι το δικό μου και να μην νιώθω ότι τελικά υστερεί σε σχέση με το real thing, ούτε σε αίσθηση ούτε στο ποσό δυνατό είναι
Και εγώ αυτό ακριβώς κάνω, αλλά κάνουν πειράματα με τη γεύση του υγρού τελευταία, θα το διαπιστώσεις όταν θα φτάσουν στο μαγαζί που αγοράζεις οι νέες συσκευασίες με τη μια αμπούλα μέσα (όχι πια 2)

Όντως είναι το ίδιο ικανοποιητικό με το κανονικό τσιγάρο, και το ίδιο εθιστικό, φουλ νικοτίνη το άτιμο

Αυτές οι αμπούλες που κάνω είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο απλά δεν φτιάχνεις τα υγρά εσύ, είναι έτοιμα σε συσκευασία με αμπούλες και είναι φυσικά πιο ακριβά από το να τα φτιάχνεις μόνος σου. Το καλό είναι ότι η αμπούλα έχει μέσα και αντίσταση και φιτίλι και αλλάζουν όλα μαζί όταν αλλάζεις αμπούλα, δεν χρειάζεται συντήρηση... κατά τα άλλα μια μλκια

Εγώ θέλω να το κόψω, γιατί θυμάμαι παλιά που το είχα κόψει ότι ήμουν μια χαρά και με τον καφέ μου και με το άραγμα μου, δεν μου έλειπε τίποτα, γιατί να μην είμαι έτσι πάλι; Και με τα λεφτά που θα μένουν μαγειρεύω για 10 μέρες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι βλαβερό. Θα δοκιμάσω αυτά που μου προτείνατε, ευχαριστώ
Όλα στο μυαλό είναι φίλε μου, εγώ κάπνιζα από τα 18,μέχρι και τα 27, έκανα έναν καπνό σε 3 μέρες,ξεκίνησα ηλεκτρονικό 5 χρόνια και έχει 1 μήνα που το σταμάτησα και αυτό(γιατί και για το ηλεκτρονικό ακούγονται διάφορα).

Εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το ίδιο εθιστικό, ίσως και χειρότερο από το τσιγάρο από την άποψη ότι μπορείς να πειραματιστείς με την νικοτίνη(να την φτάσεις στον Θεό) αλλά και να την έχεις χαμηλά π.χ 3 mg και να ρουφάς σαν τον π@@ επειδή ο οργανισμός σου ζητάει περισσότερο νικοτίνη από αυτό που σου δίνει μία τζούρα, επομένως είναι το ίδιο πράγμα γιατί και περισσότερη κατανάλωση θα κάνεις σε υγρά(άρα και περισσότερα λεφτά) και σε νικοτίνη.

Οι εναλλακτικοί τρόποι πρόσληψης νικοτίνης είναι μια υποσυνείδητη παραδοχή ήττας και μακροπρόθεσμα δυσκολεύουν τη διακοπή του καπνίσματος.

Πρώτα πρέπει κάποιος να ξεφύγει από το slave mentality για να καταφέρει να απεξαρτηθεί πραγματικά.

Θα παραθέσω αστεία ιστορία σχετική με το άτμισμα.
Είμαι ένας άνθρωπος ψιλοεξαρτημένος από το να καπνίζω/ατμίζω καθώς δεν μπορώ να πιω καφέ ή ποτό χωρίς νικοτίνη.
Εκεί που κάπνιζα από τα 17 μου λοιπόν και χωρίς να έχω σκοπό ποτέ να το κόψω, κάποια στιγμή στα 29α γενέθλια μου, ένας φίλος μου έκανε δώρο ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, το πιο απλό που υπήρχε τότε, από αυτά που ήταν σαν στυλό.
Μην σας τα πολυλογώ, είμαι 38 και ακόμα ατμίζω. Δεν καπνίζω τσιγάρο, έχω 9 χρόνια που ατμίζω αποκλειστικά.
Πηγαίνοντας σε καρδιολόγο για πρώτη φορά στη ζωή μου καθώς πλησιάζω τα 40 και στην οικογένεια έχουμε μακρύ & βαρύ ιστορικό με περιστατικά, μου έκανε τις στάνταρ ερωτήσεις, τι ύψος έχω, πόσα κιλά είμαι, εάν καπνίζω, εάν πίνω, τι τρώω και λοιπά.
Αξίζει να σημειώσω ότι ο γιατρός είναι σχεδόν συνομήλικος μου και από την πρώτη χειραψία μιλούσαμε στον ενικό και σε πολύ φιλικό τόνο.
Όταν η κουβέντα ήρθε στα κιλά μου λέει κυριολεκτικά "ρε τρόμπα κάνε μια προσπάθεια να χάσεις κάνα κιλό γιατί είσαι λίγο υπέρβαρος αλλά είσαι 38. Αν συνεχίσεις έτσι σε 5 χρόνια θα είσαι πολύ υπέρβαρος και θα μου έρχεσαι εδώ και θα μου λες αχ γιατρέ με πονάν τα πόδια μου και κουράζομαι".
Ε μετά όσο προχωρούσαμε στο ιστορικό ξεκίνησε η κατρακύλα...
Με ρώτησε αν τρώω απ'έξω και του λέω ε κανα δυο φορές την εβδομάδα. Μου απαντάει "τι δυο φορές την εβδομάδα ρε παπάρα, φοιτητής νομίζεις ότι είσαι;;;; Κόψε τις μαλακίες και συνεννοηθείτε με τη γυναίκα σου να μαγειρεύετε 7/7. Ντελίβερι μία φορά το μήνα και αν."
Η χαριστική βολή ήρθε όταν φτάσαμε στο κάπνισμα.
Μου λέει "καπνίζεις;" Του λέω ατμίζω. Μου λέει "άρα καπνίζεις". Λέω ΟΚ έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.
Και με ρωτάει... "Πόσο καιρό ατμίζεις;;;" Και του απαντάω, 9 χρόνια γιατρέ!
Ε αυτό ήταν...
"ΤΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ Μ@Λ@Κ@????? ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ??? 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΜΙΖΕΙΣ??? ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΚΟΙΝΙ-ΚΟΡΔΟΝΙ ΝΑ ΑΤΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ Μ@Λ@Κ@??? ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ??? ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΡΕ Μ@Λ@Κ@, ΘΑ ΦΡΑΚΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΡΕ!!!"
Ο φίλος σε απόλυτη κατάσταση πανικού, είχε γουρλώσει τα μάτια και είχε γίνει κατακόκκινος...
Τον ρωτάω, είστε σίγουρα γιατρός; Είναι αυτή αντίδραση επιστήμονος;
Ε και κάπως έτσι συνεχίστηκε η φάση και με τα υπόλοιπα.
Τέσπα, πένα η καρδιά μου, δεν έχω κανένα θέμα, λίγο ουρικό οξύ ανεβασμένο, προχωράμε.

Μακάρι όλοι οι καρδιολόγοι να ήταν τόσο ειλικρινείς και ωμοί ακόμα με τους ασθενείς τους, @Nicholas Chili . Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και ακόμα πιο ωμά, αλλά οι περισσότεροι γιατροί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και τις βαθιά ριζωμένες πολιτιστικές πεποιθήσεις μας σχετικές με το φαγητό, το κάπνισμα και το αλκοόλ (μίλα με έναν νευρολόγο για το αλκοόλ, αν θέλεις μερικές σκληρές αλήθειες).

Δεν θέλω να ακουστώ μλκς και αναγνωρίζω ότι η απεξάρτηση (ουσιαστικά αυτό είναι) από ΛΑΘΟΣ διατροφικές συνήθειες, αλκοόλ και κάπνισμα είναι μεγάλος και χρόνιος γολγοθάς. Μιλάω σαν υπέρβαρος εδώ και πολλά χρόνια της ενήλικης ζωής μου (αν και τρέφομαι σωστά), που όμως δεν κάπνισα ποτέ (ελάχιστα σαν φοιτητής) , έχω μειώσει το αλκοόλ εδώ και μια διετία σε καμιά μπύρα τον μήνα και γυμνάζομαι 3 φορές την εβδομάδα σε γυμναστήριο και δεν μπορώ να μειώσω το βάρος μου με τίποτα. Το γνωρίζω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά από την άλλη, όλα είναι μια απόφαση. Απόφαση που την παίρνεις πιο εύκολα, όταν έχεις την ευθύνη και άλλων πλασμάτων στην ζωή σου, κυρίως των παιδιών σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back