Συνομιλία με έναν απατεώνα...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Δεν πήγε όπως τα περίμενα. Ήθελα να του στείλω ηλεκτρονικά λεφτά, αλλά ήθελε από κοντά να του τα δώσω μετρητά, για να τσεκάρω και την κιθάρα.
Η κιθάρα δεν ήταν μια τυχαία κιθάρα. Ήταν η κιθάρα μου που πουλησα πριν κανα μήνα και εκείνος έκανε copy paste την -κατεβασμένη- αγγελία μου, στο 1/3 της τιμής. Και είπα να διασκεδασω λιγο συνομιλώντας μαζί του. Είχε ξαναανεβάσει την αγγελία με αλλό όνομα, πριν λίγες μέρες, αλλά την έκανα αναφορά.

Εδώ η αγγελία του...

Στιγμιότυπο οθόνης (140).png

Εδώ η δικιά μου...

Στιγμιότυπο οθόνης (141).png

Και εδώ η συνομιλία, για όποιον εχει ορεξη να διαβάσει. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μου ξεκινά την συνομιλία πατώντας πάνω σε μια άλλη ενεργή αγγελία που έχω.

Στιγμιότυπο οθόνης (137).png

Στιγμιότυπο οθόνης (138).png

Στιγμιότυπο οθόνης (139).png

Δεν κατάλαβα πού έγκειται η απατεωνία. Έβαλε copy paste την αγγελία σου αλλά αυτή που πουλάει είναι άλλη;

Καταπληκτικό σκηνικό, ειδικά εκεί με τους Ρομά μου βγήκε ο καφές απο τη μύτη :LOL:

Τι πιστεύεις ότι προσπαθεί αν πετύχει; Αν συναντιόσασταν ποια κιθάρα θα σου έδειχνε;

Κατι δεν πιάνω...ο απατεώνας δεν θα προτιμουσε να του στείλεις χρήματα και να εξαφανιστει; γιατι να θελει χερι με χερι; ολα τα αλλα , ακομα και η τιμη παραπάνω απο υποπτα

Δεν κατάλαβα πού έγκειται η απατεωνία. Έβαλε copy paste την αγγελία σου αλλά αυτή που πουλάει είναι άλλη;

Δεν ξέρω τι πουλάει. Το γεγονός ότι μου απαντάει σα να μιλάει ΑΙ, συν το ότι μου λεει ότι είναι πρώτο χέρι. Και όταν του δείχνω ότι η κιθάρα ήταν δικιά μου, ένας νορμάλ άνθρωπος θα καταλάβαινε οτι τον πήρα χαμπαρι. Αυτός συνέχισε να λεει ότι την πούλησα στον αδερφό του, που του είπε ψέματα οτι την πήρε απο τον νάκα καινούρια. Έαν νορμάλ απατεώνας θα ήθελε να του στείλω χρήματα και να μου την έδινα όταν θα ανέβαινα, και καλά, στην αθήνα. Αυτός δεν ήθελε.
Στο ενδεχόμενο να μου τη στειλει, ήθελε να μου πει ότι οι γύφτοι παραβιάζουν τα box now, λες και χωρά σε box now η κιθάρα...

Τι πιστεύεις ότι προσπαθεί αν πετύχει; Αν συναντιόσασταν ποια κιθάρα θα σου έδειχνε;

Κατι δεν πιάνω...ο απατεώνας δεν θα προτιμουσε να του στείλεις χρήματα και να εξαφανιστει; γιατι να θελει χερι με χερι; ολα τα αλλα , ακομα και η τιμη παραπάνω απο υποπτα

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θελει, πέρα από το χάσιμο του χρόνου μου...

Ωστόσο το χέρι με χέρι που ζητάει είναι η πιο fool-proof μέθοδος να καταλάβεις την απατεωνιά. Τι αυτογκόλ πάει να βάλει;

Ωστόσο το χέρι με χέρι που ζητάει είναι η πιο fool-proof μέθοδος να καταλάβεις την απατεωνιά. Τι αυτογκόλ πάει να βάλει;
Δεν καταλαβαίνω! Καντα πιο λιανά!

Αν ψάξετε την φωτογραφία που έχει στο FB, θα δείτε πως ανήκει σε άλλο άτομο. Σε έναν ιατρό με διαφορετικό όνομα. Ιατρός νομίζω δηλώνει και αυτός.

Δεν είναι καθόλου αστεία η περίπτωση, αλλά η χειρότερη. Αν κάποιος είναι αρκετά εύπιστος να πάει στο ραντεβού με τα λεφτά, μάντεψε τι θα του συμβεί εκεί..

Μόνο αυτό βγάζει νόημα, δυστυχώς

Αν ψάξετε την φωτογραφία που έχει στο FB, θα δείτε πως ανήκει σε άλλο άτομο. Σε έναν ιατρό με διαφορετικό όνομα. Ιατρός νομίζω δηλώνει και αυτός.
Το κακό είναι ότι παρότι με ενα search των 5' βλέπει κάποιος ότι δεν υπάρχει γιατρός στο υγεία με αυτό το όνομα (όπως δηλώνει στο προφιλ) κάποιους θα πείσει. Επίσης το FB δεν κατεβάζει το προφιλ παρά τις αναφορες.

@gkourmoul1 καλά έκανες και το πόσταρες με το όνομα να φαίνεται. Αν και δυστυχώς αυτοι αλλάζουν προφιλ ολη την ώρα.

Γιώργο καλά έκανες και μας ενημέρωσες για το περιστατικό,μιας και δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο.
Δηλαδή απατεώνας να σου προτείνει συνάντηση αντί για αποστολή.

Δεν είναι καθόλου αστεία η περίπτωση, αλλά η χειρότερη. Αν κάποιος είναι αρκετά εύπιστος να πάει στο ραντεβού με τα λεφτά, μάντεψε τι θα του συμβεί εκεί..

Αυτό λέει η λογική, αλλά αν κάποιος έχει κάποια άλλη ερμηνεία θα ήθελα να την ακούσω.

Μου φαίνεται μεγάλο ρίσκο και για τον απατεώνα,εποχές που υπάρχουν παντού κάμερες και χωρίς να ξέρει τι καπνό φουμάρεις εσύ ή αν πας μόνος,να θέλει να σε συναντήσει δια ζώσης.
Και όλα αυτά για 225€..

Θεωρώ ότι ένας τέτοιος απατεώνας μπορεί απλά να στην πέσει με 2-3 άλλους και να σε ληστέψει ή να σου δώσει άλλο προϊόν (ελπίζοντας να ενδώσεις) ή μπορεί να έχει μια ίδια κλεμένη (εξού και έβαλε φωτογραφίες άλλης κιθάρας) και πολλά άλλα...

Στο κομμάτι της ληστείας μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ότι οι κλέφτες απλά δεν νοιάζονται αν θα τους τραβήξει καμιά κάμερα ή αν θα τους πιάσουν. Με λίγα λόγια ο τρόπος σκέψης τους διαφέρει από εμάς των υπολοίπων (σώπα ρε Μίλτο, κάτι μας είπες!).

Επίσης αν σε ληστέψει κάποιος και σου πάρει 100-200€ δύσκολα θα μπεις σε λογική μήνυσης κλπ, συνήθως τα θύματα θέλουν να το αφήνουν πίσω τους.

Τέλος, αλλά εδώ θα ήθελα την γνώμη του @LK γιατί έχω ακούσει την φήμη ότι η αστυνομία δεν πολυασχολείται με βιντεοληπτικό υλικό όταν πρόκειται για μικροκλοπές, οπότε αν ισχύει αυτό οι μικροπατεώνες ξέρουν ότι ποτέ δεν θα πιαστούν.

Μια εικασία είναι να θυμότανε το Γιώργη μια και του είχε αντιγράψει την αγγελία του, και όταν τον είδε να ενδιαφέρεται για την αντιγραμμένη αγγελία να είπε ''κάτσε να του προτείνω χέρι με χέρι για τρολαρισμα''. Πιο πιθανό μου φαίνεται από το να είχε σκοπό αν τον ληστέψει από κοντά. Δηλαδή αν επέμενε ο Γιώργης για συνάντηση πιστεύω ότι θα έβρισκε μια δικαιολογία να το ακυρώσει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back