Το γεγονός ότι ήταν τόσο καταξιωμένος με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο αποξενωμένος είμαι από την κοινωνία, δεν έχω επαφή καθόλου, ζω στον κόσμο μου. Και δεν είναι μόνο αυτός, είναι και Πανούσης και άλλοι στο ίδιο σκαρί (καράφλες - μουσάτοι) που με κάνουν να νιώθω έτσι με την καταξίωση τους. Δεν ζηλεύω την καριέρα τους, τους θαυμάζω αλλά δεν καταλαβαίνω
Same here... και είμαι λίγο μετά τα σαράντα.
Αυτός και άλλοι όπως ο Μίκης πχ ήταν σύμβολα μιας γενιάς προγενέστερης της δικιάς μου, και γι αυτό και μόνο αξίζουν τον σεβασμό. Έζησαν και χούντα, φυλακίστηκαν - εξορίστηκαν κτλ. Respect.
Λόγω της εποχής που δραστηριοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, υπάρχει έντονο πολιτικό υπόβαθρο από πίσω, και είναι λογικό, απλά εμένα προσωπικά με απωθεί αυτό το πολιτικό υπόβαθρο με την έννοια ότι δεν μου αρέσει απαραίτητα η μουσική που είναι συνυφασμένη ή που συγχέεται με κάποια πολιτική ιδεολογία ή με κάποια πολιτικό κίνημα.
Ήδη στο thread διακρίνεται από κάποιους (στα σόσιαλ γίνεται χαμός) μια ''πικρία'' για τον Σαββόπουλο, που έχει να κάνει με μια πολιτική προδοσία ή κωλοτούμπα που εγώ δεν την έζησα και δεν την αντιλαμβάνομαι (θυμίζω ότι και στον Μίκη πριν πεθάνει κάποιοι πετούσαν μπογιές στο σπίτι του).
Όλα αυτά μου είναι εντελώς ξένα, και ακόμα και στις μέρες μας βλέπω ότι πολλοί καλλιτέχνες της χώρας μας έχουν ή νιώθουν την ανάγκη να μας επιδείξουν το ιδεολογικό τους πιστοποιητικό (αριστερών ή δεξιών φρονημάτων) και γενικά να έχουν έντονο πολιτικό σχολιασμό- πολιτική δράση. Και δεν μιλάω μόνο για μουσικούς, αλλά stand up comedians μέχρι σκιτσογράφους.
Ο μόνος πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης που μετά θάνατον δεν θα του πετάνε μπογιές στο σπίτι ή που δεν θα τον κατηγορούν για κωλοτούμπα ή που δεν θα λένε ''χιχι, αυτή ήταν κομμουνίστρια με δεξιές τσέπες, έβγαλε σέλφι στο Λονδίνο με Gucci γούνα'' πιστεύω είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Παρότι δηλωμένος κομμουνιστής και με έντονη δράση, έχει τόσο φανατικό κοινό, εντελώς ετερόκλητο πολιτικά, που μου θυμίζει τους ξένους ροκ σταρ
RIP Διονύση Σαββόπουλε, συλληπητήρια στους οικείους του...