Τι μας ενοχλεί στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων οργάνων;

Θεούλης:

"Πωλείται γιατί δεν παίζω καθόλου, το μόνο που χρειάζεται η κιθάρα είναι ένα setup. Η Τιμή είναι συζητίσιμη για σοβαρές προτάσεις, δεκτές και ανταλαγές με χαρτονομίσματα αντίστοιχης αξίας."

😂😂😂

Δε ξέρω αν είναι ο ίδιος αλλά έχει γραφτεί σε πολλές αγγελίες...γελάω πάντα...

Τελικα μεταχειρισμένα μόνο απο Reverb, ebay και οτιδήποτε πλατφόρμα εχει μεσάζοντα.

Έστειλα χτες το πρωί για μια αγγελία (νοιζ), αν είναι διαθέσιμο το προϊόν γιατί θέλω να το αγοράσω.
Ο πωλητής μου απαντά άμεσα οτι υπάρχει και με ρωτά περιοχή.
Του απαντώ και τον, ρωτώ ποιον τρόπο πληρωμής προτιμά, του στέλνω πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής σύμφωνα με την εταιρία που έγραφε ο ίδιος οτι στέλνει.
Τελικά δεν απάντησε ποτέ πίσω!

Θεούλης:

"Πωλείται γιατί δεν παίζω καθόλου, το μόνο που χρειάζεται η κιθάρα είναι ένα setup. Η Τιμή είναι συζητίσιμη για σοβαρές προτάσεις, δεκτές και ανταλαγές με χαρτονομίσματα αντίστοιχης αξίας."

😂😂😂
Μπορεί να εννοεί ρούβλια, δολλάρια, γιεν ή ελβετικό φράγκο, όχι απαραίτητα ευρώ.

Μια jazzmaster που ανεβοκατεβαίνει σα το χρηματιστήριο την έχετε δει?μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τον λόγο?

Κάτι που όχι με "ενοχλεί", απλά διαπίστωσα και το θεωρώ λογικό αν και θα προτιμούσα να μην ήταν έτσι. Δεν μπορείς καθόλου εύκολα να ανταλλάξεις premium εξοπλισμό με μέτριο. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολη υπόθεση το upgrade σε ανταλλαγή. Χίλιες φορές να το πουλήσεις (σκοτώσεις) για μετρητά και να βάλεις επιπλέον λεφτά να αγοράσεις το premium όργανο. Λογικό απ'τη μια, αλλά frustrating αν είσαι στη διαδικασία

Κάτι που όχι με "ενοχλεί", απλά διαπίστωσα και το θεωρώ λογικό αν και θα προτιμούσα να μην ήταν έτσι. Δεν μπορείς καθόλου εύκολα να ανταλλάξεις premium εξοπλισμό με μέτριο. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολη υπόθεση το upgrade σε ανταλλαγή. Χίλιες φορές να το πουλήσεις (σκοτώσεις) για μετρητά και να βάλεις επιπλέον λεφτά να αγοράσεις το premium όργανο. Λογικό απ'τη μια, αλλά frustrating αν είσαι στη διαδικασία
Είναι λογικό κάποιος που έχει στην κατοχή του καλά πράγματα να μην θέλει υποδεέστερα σαν αντάλλαγμα. Φαντάζομαι οι προτάσεις σου θα προκαλούν εκνευρισμό ακόμα και αν είναι δίκαιες στο μέτρημα

Είναι λογικό κάποιος που έχει στην κατοχή του καλά πράγματα να μην θέλει υποδεέστερα σαν αντάλλαγμα. Φαντάζομαι οι προτάσεις σου θα προκαλούν εκνευρισμό ακόμα και αν είναι δίκαιες στο μέτρημα
Όχι, τουλάχιστον πάντα είμαι ευγενικός. Εννοείται δεν έχω προτείνει ποτέ τίποτα γελοίο, ίσα ίσα αν βάλεις την αξία συν την οικονομική διαφορά πάντα υπολογίζω να βγει κερδισμένος ο πωλητής. Και δεν προτείνω συχνά, μη φανταστείς. Σπάνια μου κεντρίζει κάτι το ενδιαφέρον. Απλά πχ αν δίνεις μια αμερικανική Strat, γιατί να δεχτείς μια μεξικάνικη συν μετρητά (παράδειγμα); Μια φορά όμως που δέχτηκε ο πωλητής κάτι τέτοιο, πέτυχα διάνα με μια Τελε που κατέληξα να παίζω κάθε μέρα

Όχι, τουλάχιστον πάντα είμαι ευγενικός. Εννοείται δεν έχω προτείνει ποτέ τίποτα γελοίο, ίσα ίσα αν βάλεις την αξία συν την οικονομική διαφορά πάντα υπολογίζω να βγει κερδισμένος ο πωλητής. Και δεν προτείνω συχνά, μη φανταστείς. Σπάνια μου κεντρίζει κάτι το ενδιαφέρον. Απλά πχ αν δίνεις μια αμερικανική Strat, γιατί να δεχτείς μια μεξικάνικη συν μετρητά (παράδειγμα); Μια φορά όμως που δέχτηκε ο πωλητής κάτι τέτοιο, πέτυχα διάνα με μια Τελε που κατέληξα να παίζω κάθε μέρα
Ε δεν έχει τύχη αυτό, δίνει κάποιος μια Les Paul Traditional στα 2Κ και του λες '' θες τη squier μου και 1900 ευρώ;'' ... Να την κάνει τι όταν έχει εμπειρία από 3Κ όργανο; Καλύτερα να του πεις ''έχω 1900 ευρώ σε κολλαριστά πενηντάρικα τα θες;'' και οι πιθανότητες σου αυξάνονται αυτόματα

Ε δεν έχει τύχη αυτό, δίνει κάποιος μια Les Paul Traditional στα 2Κ και του λες '' θες τη squier μου και 1900 ευρώ;'' ... Να την κάνει τι όταν έχει εμπειρία από 3Κ όργανο; Καλύτερα να του πεις ''έχω 1900 ευρώ σε κολλαριστά πενηντάρικα τα θες;'' και οι πιθανότητες σου αυξάνονται αυτόματα
Ναι αυτό λογικό που λες, πιο πολύ είχα mid-tier όργανα και ενισχυτές κατά νου. Σκέψου πχ να δίνεις Princeton Reverb reissue και να σου προτείνουν blues junior συν μετρητά που σε ικανοποιούν σχετικά, απλά κανένας πωλητής με Princeton reverb δε θα "καταλήξει" μετά να παίζει με blues junior. Τουλάχιστον αυτό έχω συμπεράνει ως τώρα

Νεκταριε, κανω αρκετα συχνα τετοιου ειδους συναλλαγες για να διευκολυνθει η πωληση. Βασικα οποιο ακριβο οργανο πουλησα το εκανα με αυτο τον τροπο. Το βλεπω ως πωληση δυο βηματων. Πουλας ενα αντικειμενο πχ 2κ, λαμμβανεις 1κ μετρητα συν ενα εμπορικο προιον σε καλη κατασταση που αξιζει 1κ και το βαζεις ξανα προς πωληση.
Με αυτον τον τροπο επισης φετος αναβαθμισα δυο κιθαρες.

Αυτη η διαδικασια βεβαια προυποθετει οτι εχεις και δευτερη κιθαρα η ενισχυτη που παιζεις, οποτε δεχεσαι ως ανταλλαγη εμπορικα οργανα που δεν ειναι του γουστου σου απαραιτητα.

Νεκταριε, κανω αρκετα συχνα τετοιου ειδους συναλλαγες για να διευκολυνθει η πωληση. Βασικα οποιο ακριβο οργανο πουλησα το εκανα με αυτο τον τροπο. Το βλεπω ως πωληση δυο βηματων. Πουλας ενα αντικειμενο πχ 2κ, λαμμβανεις 1κ μετρητα συν ενα εμπορικο προιον σε καλη κατασταση που αξιζει 1κ και το βαζεις ξανα προς πωληση.
Με αυτον τον τροπο επισης φετος αναβαθμισα δυο κιθαρες.

Αυτη η διαδικασια βεβαια προυποθετει οτι εχεις και δευτερη κιθαρα η ενισχυτη που παιζεις, οποτε δεχεσαι ως ανταλλαγη εμπορικα οργανα που δεν ειναι του γουστου σου απαραιτητα.
Μπράβο ρε Νικόλα, λογικά ξέρεις να το κάνεις. Έχω μαζέψει όλα τα άκυρα που μπορούσα 😅

Το έκανα κ εγώ πριν ένα μήνα....νομίζω ότι γενικά είναι δύσκολη περίοδος για πώληση κ επειδή εγώ δε μπορώ να κρατάω όργανα που ε παίζω,ειδικά όταν είναι ακριβά ,δέχτηκα ανταλλαγή με φθηνότερο + διαφορά?βέβαια φροντίζω το 'υποδεεστερο' που θα πάρω να είναι σχετικά εμπορικό(fender,Gibson)

@Nekkon Δεν είναι άσχημη αυτή η προσέγγιση, αλλά μια από τις παγίδες της (για αυτόν που προσφέρει το όργανο χαμηλότερης χρηματικής αξίας) είναι ότι μπορεί να χάσει ένα όργανο με το οποίο τα πηγαίνει μια χαρά, έχοντας παρασυρθεί από την χρηματική αξία του ακριβότερου. Το ότι είναι ακριβότερο ένα όργανο δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα ταιριάζει στον παίκτη, όσο το φθηνότερο.

Εκτός και αν δίνει όργανο που όντως δεν του ταιριάζει, για να πάρει όργανο που γνωρίζει εκ τω προτέρω,. ότι του κάθεται καλύτερα.

Απλά θέλει λίγο προσοχή και αυτοσυκράτιση το... GAS.

Καλημέρα στην παρέα, για να παίρνουμε ιδέες

1761118978228.jpeg

Εμένα μ' ενοχλεί όταν ενώ έχω ωραία πράγματα προς πώληση, δεν έχω προτάσεις.
Η αγορά είναι ΠΟΛΥ πεσμένη, τόσο στα καινούργια, όσο και στα μεταχειρισμένα...

Η αγορά είναι πεσμένη γιατί όχι μόνο είμαστε σε χαλεπούς καιρούς αλλά και επειδή η τιμολόγηση, είτε στα μεταχειρισμένα είτε στα καινούρια προιόντα, είναι για χάπια.

Απο τη μία έχεις ιδιώτες που προσπαθούν να πουλήσουν στο θεό επειδή νομίζουν ότι είμαστε ακόμα σε εποχές covid, όπου ήταν όλοι κλειδωμένοι μέσα 24/7, είχαν πίασει ότι χόμπι τους είχε απομείνει απωθημένο με αποτέλεσμα η αγορά μεταχειρισμένων να πηγαίνει τρένο. Απο την άλλη, έχεις κάθε εταιρεία του χώρου να προσπαθεί να βγάλει απο τη μύγα ξύγκι ευελπιστώντας να μετακυλήσει κάθε σεντ του αυξημένου παραγωγικού κόστους στον τελικό αγοραστή. Γιατί έτσι και φανούν οι γραμμούλες στα quarterly να πέφτουν απο το predicted growth της πρόσφατης εποχής των παχιών αγελάδων θα μας φάει όλους η μαρμάγκα.

Και πάει γαιτανάκι μετά, ανεβάζουν οι μεν τιμές ανεβάζουν και οι δε. Μένουν οι μεν με τις αγγελίες απούλητες (άμα φύγει έφυγε), μένουν οι δε με στοκ απούλητα (κάνουμε στην ανάγκη κανα blowout sale με big retail, αν δηλαδή δεν έχουμε ήδη παει σε just-in-time manufacturing με ανύπαρκτο στοκ) και όλα καλά όλα ανθηρά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back