Λαμπάτοι Ενισχυτές - Μελλοντικό είδος πολυτελείας;

Ένα combo 1x12 στα 20 κιλά είναι πολύ δύσκολο στη μεταφορά;

Εξαρτάται. Αν είναι Ιούλιος με 40 βαθμούς κελσίου έξω, ναι. Επίσης αν το μέρος που είναι το λάιβ είναι σχετικά μακριά από εκεί που θα αφήσεις το αμάξι σου, τότε επίσης ναι. Επίσης αν είναι να τον ανεβάζεις μετά στοοροφοδιαμέρισμα στον τρίτο χωρίς ασανσέρ τότε πάλι ναι.

Στο τέλος της μέρας όλα εξαρτώνται από την καθημερινότητα σου, και αναλόγως χρησιμοποιείς το ανάλογο "εργαλείο"....

Εξαρτάται. Αν είναι Ιούλιος με 40 βαθμούς κελσίου έξω, ναι. Επίσης αν το μέρος που είναι το λάιβ είναι σχετικά μακριά από εκεί που θα αφήσεις το αμάξι σου, τότε επίσης ναι. Επίσης αν είναι να τον ανεβάζεις μετά στοοροφοδιαμέρισμα στον τρίτο χωρίς ασανσέρ τότε πάλι ναι.

Στο τέλος της μέρας όλα εξαρτώνται από την καθημερινότητα σου, και αναλόγως χρησιμοποιείς το ανάλογο "εργαλείο"....
Γενικά πάντως εμένα με κουράζει περισσότερο το να περιμένω να ζεσταθεί και να κρυώσει από ένα δεκάλεπτο και η "αγωνία" μη γίνει καμία χαζομάρα με τις λάμπες και μείνω από ενισχυτή, παρά το κουβαλημα. Θα μου πεις μετά τα 50 ίσως με πειράζει το κουβαλημα περισσότερο

Θα μου πεις μετά τα 50 ίσως με πειράζει το κουβαλημα περισσότερο
Μετά τα 50.....όλα θα σε πειράζουν.

Πριν χρόνια μιλούσα με τον καθηγητή μου στο κοντραμπάσο, και μου έλεγε πως το προηγούμενο ΣΚ βρισκόταν στο Παρίσι για μια εμφάνιση και είχε δανειστεί το μπάσο ενός γνωστού του για να παίξει. Και μου περιέγραφε πως του είχαν κοπεί τα γόνατα απο το άγχος όταν πήγε να το πάρει, γιατί έπρεπε μετά να κατεβεί 7 ορόφους στριφογυριστές στενές και απότομες σκάλες σε διατηρητέο στο κέντρο του Παρισιού με ένα μια ντουλάπα αξίας 50,000 ευρώ στην πλάτη μέσα σε ενα απλό gigbag. 'Οταν δε ρώτησε τον άλλο πως την παλεύει να το κάνει αυτό χωρίς ασανσερ 2 και 3 φορες τη μέρα για πρόβες (επαγγελματίας σε ορχήστρα γαρ) ο άλλος του λέει "ε σιγα το πράμα μωρε, μόνο στο μετρό καμιά φορα ψιλοζορίζομαι".

Όλα σχετικά είναι 😆

Γενικά πάντως εμένα με κουράζει περισσότερο το να περιμένω να ζεσταθεί και να κρυώσει από ένα δεκάλεπτο και η "αγωνία" μη γίνει καμία χαζομάρα με τις λάμπες και μείνω από ενισχυτή, παρά το κουβαλημα. Θα μου πεις μετά τα 50 ίσως με πειράζει το κουβαλημα περισσότερο

Εμένα από την άλλη, αυτό που λες ποτέ δεν με απασχόλησε, τον άνοιγα και έπαιζα 😄

Με τις λάμπες σαφώς και μπορεί να γίνει χαζομάρα, είναι νομοτελειακό, οπότε ένα back up είναι καλό να υπάρχει (εγώ πχ είχα ένα Vox MV clean που χωρούσε στο gigbag.. και εννοείται πως μου χρειάστηκε).

Το κουβαλημα είναι σχετικό επίσης με το ποσο συχνά παίζεις έξω. Αν παίζεις σχετικά αραιά, ναι θα έκανα την θυσία να πάρω ενισχυτή, η λάμπα (και ο ήχος που βγαίνει από ένα μεγάφωνο κιθάρας κατ'επέκταση) δεν συγκρίνεται με μοντελερ και μόνιτορ.

Πριν έγραψα για ενισχυτές που άφησα σε μέρη που παίζουμε, μια φορά ήμουν τόσο ψοφισμενος που δεν είχα ούτε το κουράγιο να ανέβω στην αποθήκη να κατεβάσω τον ενισχυτή μου και έπαιξα με το μοντελερ παρότι είχα ενισχυτή ήδη εκεί.

Και μιλάμε για σχετικά μικρούς ενισχυτές, 20w. Κάτι θηρία 100w Marshall - Engl που έχω, δεν πρόκειται να ξαναβγούν ΠΟΤΕ από το σπίτι. Τα είχα σε ένα μαγαζί με μεγάλο stage που όμως φέτος δεν άνοιξε λόγω ενός θέματος που είχε με μια άδεια. Κριμα και είχα αλλάξει τα μεγάφωνα στην 2 12" καμπίνα που χρησιμοποίησα με αυτά τα μηχανήματα... Η οποία επίσης δεν πρόκειται να ξαναβγεί από το σπίτι ποτέ και για κανέναν λόγο 😅

Οι καλύτεροι πάντως είναι αυτοί που ενώ έχεις κουβαλήσει στο gig τον 40 κιλά και 3.000 ευρώ ενισχυτή σου έρχονται ανέμελοι: "ψηλέ, σε πειράζει να παίξω με τον ενισχυτή σου για να μην ξεστήνουμε;"

Το κουβαλημα είναι σχετικό επίσης με το ποσο συχνά παίζεις έξω. Αν παίζεις σχετικά αραιά, ναι θα έκανα την θυσία να πάρω ενισχυτή, η λάμπα (και ο ήχος που βγαίνει από ένα μεγάφωνο κιθάρας κατ'επέκταση) δεν συγκρίνεται με μοντελερ και μόνιτορ.
Ναι τελικά εκεί κλίνω. Το είπε και ο Καταφύγιος λίγο πιο πάνω. Για 5-6 live το χρόνο δεν είναι να γκρινιάζουμε, είναι να το γουστάρουμε

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back