Λαμπάτοι Ενισχυτές - Μελλοντικό είδος πολυτελείας;

Ένα combo 1x12 στα 20 κιλά είναι πολύ δύσκολο στη μεταφορά;

Εξαρτάται. Αν είναι Ιούλιος με 40 βαθμούς κελσίου έξω, ναι. Επίσης αν το μέρος που είναι το λάιβ είναι σχετικά μακριά από εκεί που θα αφήσεις το αμάξι σου, τότε επίσης ναι. Επίσης αν είναι να τον ανεβάζεις μετά στοοροφοδιαμέρισμα στον τρίτο χωρίς ασανσέρ τότε πάλι ναι.

Στο τέλος της μέρας όλα εξαρτώνται από την καθημερινότητα σου, και αναλόγως χρησιμοποιείς το ανάλογο "εργαλείο"....

Εξαρτάται. Αν είναι Ιούλιος με 40 βαθμούς κελσίου έξω, ναι. Επίσης αν το μέρος που είναι το λάιβ είναι σχετικά μακριά από εκεί που θα αφήσεις το αμάξι σου, τότε επίσης ναι. Επίσης αν είναι να τον ανεβάζεις μετά στοοροφοδιαμέρισμα στον τρίτο χωρίς ασανσέρ τότε πάλι ναι.

Στο τέλος της μέρας όλα εξαρτώνται από την καθημερινότητα σου, και αναλόγως χρησιμοποιείς το ανάλογο "εργαλείο"....
Γενικά πάντως εμένα με κουράζει περισσότερο το να περιμένω να ζεσταθεί και να κρυώσει από ένα δεκάλεπτο και η "αγωνία" μη γίνει καμία χαζομάρα με τις λάμπες και μείνω από ενισχυτή, παρά το κουβαλημα. Θα μου πεις μετά τα 50 ίσως με πειράζει το κουβαλημα περισσότερο

Θα μου πεις μετά τα 50 ίσως με πειράζει το κουβαλημα περισσότερο
Μετά τα 50.....όλα θα σε πειράζουν.

Πριν χρόνια μιλούσα με τον καθηγητή μου στο κοντραμπάσο, και μου έλεγε πως το προηγούμενο ΣΚ βρισκόταν στο Παρίσι για μια εμφάνιση και είχε δανειστεί το μπάσο ενός γνωστού του για να παίξει. Και μου περιέγραφε πως του είχαν κοπεί τα γόνατα απο το άγχος όταν πήγε να το πάρει, γιατί έπρεπε μετά να κατεβεί 7 ορόφους στριφογυριστές στενές και απότομες σκάλες σε διατηρητέο στο κέντρο του Παρισιού με ένα μια ντουλάπα αξίας 50,000 ευρώ στην πλάτη μέσα σε ενα απλό gigbag. 'Οταν δε ρώτησε τον άλλο πως την παλεύει να το κάνει αυτό χωρίς ασανσερ 2 και 3 φορες τη μέρα για πρόβες (επαγγελματίας σε ορχήστρα γαρ) ο άλλος του λέει "ε σιγα το πράμα μωρε, μόνο στο μετρό καμιά φορα ψιλοζορίζομαι".

Όλα σχετικά είναι 😆

Γενικά πάντως εμένα με κουράζει περισσότερο το να περιμένω να ζεσταθεί και να κρυώσει από ένα δεκάλεπτο και η "αγωνία" μη γίνει καμία χαζομάρα με τις λάμπες και μείνω από ενισχυτή, παρά το κουβαλημα. Θα μου πεις μετά τα 50 ίσως με πειράζει το κουβαλημα περισσότερο

Εμένα από την άλλη, αυτό που λες ποτέ δεν με απασχόλησε, τον άνοιγα και έπαιζα 😄

Με τις λάμπες σαφώς και μπορεί να γίνει χαζομάρα, είναι νομοτελειακό, οπότε ένα back up είναι καλό να υπάρχει (εγώ πχ είχα ένα Vox MV clean που χωρούσε στο gigbag.. και εννοείται πως μου χρειάστηκε).

Το κουβαλημα είναι σχετικό επίσης με το ποσο συχνά παίζεις έξω. Αν παίζεις σχετικά αραιά, ναι θα έκανα την θυσία να πάρω ενισχυτή, η λάμπα (και ο ήχος που βγαίνει από ένα μεγάφωνο κιθάρας κατ'επέκταση) δεν συγκρίνεται με μοντελερ και μόνιτορ.

Πριν έγραψα για ενισχυτές που άφησα σε μέρη που παίζουμε, μια φορά ήμουν τόσο ψοφισμενος που δεν είχα ούτε το κουράγιο να ανέβω στην αποθήκη να κατεβάσω τον ενισχυτή μου και έπαιξα με το μοντελερ παρότι είχα ενισχυτή ήδη εκεί.

Και μιλάμε για σχετικά μικρούς ενισχυτές, 20w. Κάτι θηρία 100w Marshall - Engl που έχω, δεν πρόκειται να ξαναβγούν ΠΟΤΕ από το σπίτι. Τα είχα σε ένα μαγαζί με μεγάλο stage που όμως φέτος δεν άνοιξε λόγω ενός θέματος που είχε με μια άδεια. Κριμα και είχα αλλάξει τα μεγάφωνα στην 2 12" καμπίνα που χρησιμοποίησα με αυτά τα μηχανήματα... Η οποία επίσης δεν πρόκειται να ξαναβγεί από το σπίτι ποτέ και για κανέναν λόγο 😅

Οι καλύτεροι πάντως είναι αυτοί που ενώ έχεις κουβαλήσει στο gig τον 40 κιλά και 3.000 ευρώ ενισχυτή σου έρχονται ανέμελοι: "ψηλέ, σε πειράζει να παίξω με τον ενισχυτή σου για να μην ξεστήνουμε;"

Το κουβαλημα είναι σχετικό επίσης με το ποσο συχνά παίζεις έξω. Αν παίζεις σχετικά αραιά, ναι θα έκανα την θυσία να πάρω ενισχυτή, η λάμπα (και ο ήχος που βγαίνει από ένα μεγάφωνο κιθάρας κατ'επέκταση) δεν συγκρίνεται με μοντελερ και μόνιτορ.
Ναι τελικά εκεί κλίνω. Το είπε και ο Καταφύγιος λίγο πιο πάνω. Για 5-6 live το χρόνο δεν είναι να γκρινιάζουμε, είναι να το γουστάρουμε

Νομίζω και αυτό θα βοηθήσει λίγο ...
Marbin
Πιστεύω να τον γνωρίζετε.
Αν όχι δείτε το κανάλι του στο yt. Έχει πολύ καλό κιθαριστικό εκπαιδευτικό υλικό

Όσον αφορά το θέμα του κουβαλήματος λαμπάτου 20+ κιλών, επειδή το έκανα για χρόνια, ιδού και το δικό μου feedback:

Είτε είσαι 25, είτε είσαι 55, είναι φασαρία και κόπος. Υπόψιν, ο 20+ kg λαμπάτος έχει εκτός από βάρος και όγκο, πράγμα που δυσκολεύει και το περπάτημα. Άλλο να κουβαλάς ένα εικοσάκιλο βαράκι από τη λαβή του και άλλο ένα ογκώδες κουτί που βρίσκεται δίπλα και μπροστά από κάθε σου βήμα.

Επίσης, υπόψιν ότι δεν είναι μόνο το περπάτημα. Είναι το σήκωσε/ανασήκωσε και πρόσεχε για να μπει/βγει στο πορτ μπαγκάζ και επίσης κάνε την όλη διαδικασία από την αρχή και στις 3 το πρωί μετά από 6 ώρες συνολικά στο μαγαζί και δυόμιση ώρες ορθοστασία πάνω στη σκηνή.

Είναι το σήκωσε/ανασήκωσε και πρόσεχε για να μπει/βγει στο πορτ μπαγκάζ
Και κάπως έτσι με τα 25 κιλά του Markbass (και χωρίς λάμπες παρακαλώ), απέκτησα το κουσούρι στη μέση. Μια λάθος κίνηση χρειάστηκε ( και 25 κιλά).

Σκέφτεστε ορθολογικά το μελανό σημείο που είναι η φθορά της μέσης κατά το κουβάλημα.
Υπάρχει και ένα δεύτερο μελανό σημείο κατά την μεταφορά. Η φθορά στο μυϊκό και νευρολογικό σύστημα του καρπού.
Κουβάλημα 25 κιλά συναρτήσει της απόστασης από το σημείο Α στο σημείο Β. για παράδειγμα.

Και κάπως έτσι με τα 25 κιλά του Markbass (και χωρίς λάμπες παρακαλώ), απέκτησα το κουσούρι στη μέση. Μια λάθος κίνηση χρειάστηκε ( και 25 κιλά).
Ναι αλλά το μαγικό χέρι του sir ήταν εκεί.

Μου αρέσουν πολύ οι ψηφιακές λύσεις και χρησιμοποιώ καθημερινά. Αλλά για live, όταν παίξω στο soundcheck απλά μια σολ ματζόρε με ψηφιακή λύση και ακουστεί το ίδιο καλά με λαμπάτο, τότε θα αλλαξοπιστησω κι εγώ

Μου αρέσουν πολύ οι ψηφιακές λύσεις και χρησιμοποιώ καθημερινά. Αλλά για live, όταν παίξω στο soundcheck απλά μια σολ ματζόρε με ψηφιακή λύση και ακουστεί το ίδιο καλά με λαμπάτο, τότε θα αλλαξοπιστησω κι εγώ
Αν το σήμα βγει από τον ενισχυτή και πάει στο κοινό έχει καλώς.
Αν περάσει μέσα από digital mixel και βγει από Behringer ηχεία;

Αν το σήμα βγει από τον ενισχυτή και πάει στο κοινό έχει καλώς.
Αν περάσει μέσα από digital mixel και βγει από Behringer ηχεία;
Αναφέρομαι περισσότερο στο δικό μου monitoring. Το κοινό δε νομίζω να ξέρει τι έχουν οι ενισχυτές από πίσω 😅

Εγώ πάντως που έχω από όλα, τελικά τον pro junior IV ευχαριστιέμαι πιο πολύ. 10 κιλά, αλλά αξίζει.

Οι λαμπάτοι είναι ήδη είδος πολυτελείας, οι τιμές έχουν ξεφύγει εντελώς. Αλλά αυτό ισχύει γενικά για τα μουσικά όργανα, 2κ οι fender και κοντά στο ένα οι Epiphone!

Εγώ πάντως που έχω από όλα, τελικά τον pro junior IV ευχαριστιέμαι πιο πολύ. 10 κιλά, αλλά αξίζει.
Δε βρωμιζει όμως νωρίς για τέτοια παιξίματα πχ;

Φαν των λαμπάτων από τότε που ξεκίνησα να παίζω κιθάρα και δεν τους αλλάζω μιας και δεν χρησιμοποιώ κανένα πετάλι, καρφί στην είσοδο
Ο βασικός μου μια παλιά κεφαλή bassman μετατροπή σε combo δεν είναι για κουβαλήματα, έχω και έναν Koch studiotone 20w για τα κουβαλήματα αλλά σαν τον bassman δεν παίζει
Έχετε απόλυτο δίκιο με τις τιμές των λυχνιών στο 2-3x είναι είδος πολυτελείας

Οι λαμπάτοι είναι ήδη είδος πολυτελείας, οι τιμές έχουν ξεφύγει εντελώς. Αλλά αυτό ισχύει γενικά για τα μουσικά όργανα, 2κ οι fender και κοντά στο ένα οι Epiphone!

Προσωπικά διαφωνώ, οι τιμές των ενισχυτών (αν εξαιρέσουμε πολύ high end μάρκες όπως Mesa Boogie, που ανέκαθεν ήταν πανάκριβοι) είναι μια χαρά, με ενάμιση χιλιάρικο μπορείς να κάνεις παπάδες (όπως και με ενάμιση χιλιάρικο μπορείς να κάνεις παπάδες σε modelling επιλογές, υπάρχει ανταγωνισμός που λειτουργεί μεταξύ ενισχυτών και modelling δημιουργώντας ένα "ταβάνι" στο 1.5Κ πέραν του οποίου δεν ξεφεύγουν οι τιμές).

Στις κιθάρες ναι, εκεί τα πράγματα έχουν γίνει αστεία, με χιλιάρικο πλέον μόνο κινεζική ή ινδονησιακή κιθάρα μπορείς να αγοράσεις, Πράγα ανήκουστο 10 χρόνια πρίν

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back