Τι μουσική ακούτε τώρα;

Και η νύχτα συνεχίζεται με 3 post power inputs των 2000s, πιασάρικα σαν ποπ, εμψυχωτικά και αποστασιοποιημένα από την high fantasy θεματολογία του power. Και όλα αυτά καθώς το είδος ψυχομαχούσε και οι dragonforce ερχόντουσαν σαν ορδή από στρουμφάκια να το αποτελειώσουν

At vance - Only Human

Unleash The Archers - The Coward's Way

Masterplan - Spirit Never Die

Εντωμεταξύ μόνος μου αναρτώ από βράδυ σε βράδυ, ελπίζω να μην τα ακούω και μόνος μου (ξεκολλάτε λίγο από τα μπλουζ, ένας νέος ολόκληρος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά σας...). Κάνω μια υποθετική ερώτηση στον εαυτό μου: ''Πως θα περιέγραφες το power metal σε ένα μουσικόφιλο μεν αλλά αλλότριο κοινό με ένα μόνο κομμάτι, με την πρόθεση να το μυήσεις;'' Και αυτό κύριοι δεν μπορεί να είναι άλλο από το Mirror Mirror των Blind Guardian, κατευθείαν στα σκληρά, έτσι πρέπει, γιατί αν χτυπήσει νεύρο θα μπορέσουμε να σταδιοδρομήσουμε ύστερα προς το Imaginations and beyond.

Mirror Mirror on the wall
True hope lies beyond the coast
You're a damned kind can't you see
That the winds will change

Αυτή η στιχουργική μαγκιά που σε κάνει να θες να την τραγουδήσεις, θα μπορούσε να αποτελεί στάση ζωής αρκεί κανείς να πιστεύει ότι οι άνεμοι θα αλλάξουν και να είναι διατεθειμένος να πάει πέρα από την ακτή.

Πριν το LOTR γίνει ταινίες οι Blind Guardian αντλούσαν θέματα ή καλύτερα εμπνεόντουσαν από τα έργα του Tolkien. Το Nightfall in Middle-Earth (1998) είναι ένας δίσκος βγαλμένος από το Silmarillion αν και το Mirror Mirror δεν έχει αναφορές. Μιλάμε για μια εποχή που το να διαβάζει κανείς Tolkien ήταν σχεδόν μυστικισμός. Οι νέοι που ανακαλύπτουν σήμερα τους Blind Guardian δεν αντιλαμβάνονται τη χρονική σειρά των πραγμάτων και αγνοούν μια ολόκληρη εποχή νομίζοντας ότι πρόκειται για μια μπάντα που τραγουδάει για τις ταινίες του Peter Jackson. Έτσι είναι, όταν κάτι αποκτά τεράστια δημοσιότητα χάνει την μαγεία του. Οι θεατρινίστικες γκριμάτσες λύπης και χαράς του Frodo και του Sam κατέστρεψαν μια εποχή. Πολλά είπα...

Και όλα αυτά καθώς το είδος ψυχομαχούσε και οι dragonforce ερχόντουσαν σαν ορδή από στρουμφάκια να το αποτελειώσουν
Κανένα συγκρότημα δεν είναι ικανό να τελειώσει ένα μουσικό είδος.
Εστιάζεις λάθος.
Οι επικές αναφορές προυποθέτουν συγκέντρωση και φαντασία απο μέρους του ακροατή και δυστηχώς όλα τα μουσικά είδη οπου βασίζονται σε αυτά τίνουν να εκλείψουν,από την στροφή του ανθρώπινου είδους προς τον υλισμό,τον υπερκαταναλωτισμό και την αβίαστη ευκολία έκδοσης αποτελέσματος,η οποία οδηγεί σε μία υποτροφική για το μυαλό και το ανθρώπινο πνεύμα,διαδικασία.

Φαντάσου έναν γέροντα οπου εκπαίδευσε το σκυλί του να πηγαίνει στο ποτάμι με την στάμνα να του φέρνει νερό,αλλά τα ατροφικά του πόδια δέν τον βοηθούν να σηκωθεί και τα χέρια του δέν εχουν την δύναμη να σηκώσουν το ποτήρι για να βρέξει τα χείλη του.

Κανένα συγκρότημα δεν είναι ικανό να τελειώσει ένα μουσικό είδος.
Εστιάζεις λάθος.
Οι επικές αναφορές προυποθέτουν συγκέντρωση και φαντασία απο μέρους του ακροατή και δυστηχώς όλα τα μουσικά είδη οπου βασίζονται σε αυτά τίνουν να εκλείψουν,από την στροφή του ανθρώπινου είδους προς τον υλισμό,τον υπερκαταναλωτισμό και την αβίαστη ευκολία έκδοσης αποτελέσματος,η οποία οδηγεί σε μία υποτροφική για το μυαλό και το ανθρώπινο πνεύμα,διαδικασία.

Φαντάσου έναν γέροντα οπου εκπαίδευσε το σκυλί του να πηγαίνει στο ποτάμι με την στάμνα να του φέρνει νερό,αλλά τα ατροφικά του πόδια δέν τον βοηθούν να σηκωθεί και τα χέρια του δέν εχουν την δύναμη να σηκώσουν το ποτήρι για να βρέξει τα χείλη του.

Δεν θεωρώ τα κομμάτια των dragonforce εύκολα, είναι αθλητές ο καθένας στο πόστο του, αλλά σίγουρα δεν έχουν κανένα ταλέντο στην τραγουδοποιια, μονό πόζα, τίποτα άλλο, και αρκετός κόσμος τους επιβραβεύει...

Πολλοί στο ίντερνετ θεωρούν ότι αυτό το κομμάτι που ανάρτησες είναι το πρώτο κομμάτι του πρώτου δίσκου power metal, και μάλλον συμφωνώ, ο Blackmore έχει υπάρξει μεγάλος τραγουδοποιός

Πολλοί στο ίντερνετ θεωρούν ότι αυτό το κομμάτι που ανάρτησες είναι το πρώτο κομμάτι του πρώτου δίσκου power metal, και μάλλον συμφωνώ, ο Blackmore έχει υπάρξει μεγάλος τραγουδοποιός
...Εντωμεταξύ εγώ μόνο βασικά πράγματα γνωρίζω για την σκηνή αυτή και το κομμάτι το έβαλα για τον στίχο,χωρίς να γνωρίζω αυτό που λές.

Θεέ μου,αν μου έχεις δώσει κάποιο χάρισμα στην μουσική σε ευχαριστώ πολύ,αλλά λόγο του οτί δυσκολεύομαι λίγο τώρα τελευταία και από την μουσική δέν νομίζω να το καταφέρω ποτέ,μήπως θα γινόταν να το μεταφέρω αυτό το χάρισμα προσωρινά στο τζόκερ για μία κλήρωση να φτίαξω ένα σπίτι να μπώ εγώ και η άλλη που με παλεύει τόσα χρόνια και να βάλω και τα σκυλάκια μου μέσα και μετά συνεχίζουμε πάλι κανονικά,ως έχει?🙏

Απο power metal παντως, και manowar ειδικοτερα, επειδη συνηθως οι στιχοι τους ειναι γμστ, θα προτεινα αυτο:

Αναφερεται σε αυτο το φοβερα δυσαρεστο γεγονος

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jonestown

Εγείρει πολλά ερωτήματα... Πως μαζεύτηκαν 900οι Αμερικάνοι σε μια ξένη χώρα και να κάνουν τι εκεί; Αυτές τις σέκτες στην Αμερική δεν τις χωράει το μυαλό πως γεννιούνται και πως λειτουργούν, βγαίνει ένας μπροστάρης και λέει άιντε πάμε όλοι μαζί, και πάνε

Εγείρει πολλά ερωτήματα... Πως μαζεύτηκαν 900οι Αμερικάνοι σε μια ξένη χώρα και να κάνουν τι εκεί; Αυτές τις σέκτες στην Αμερική δεν τις χωράει το μυαλό πως γεννιούνται και πως λειτουργούν, βγαίνει ένας μπροστάρης και λέει άιντε πάμε όλοι μαζί, και πάνε
Μυστήριο όντως.
Να σας πω,μιας και ο κόσμος έχει τρελαθεί,δέν μαζευόμαστε να πάμε να νοικιάσουμε κανα νησί,να στήσουμε,να παίζουμε ολη μέρα,να χουμε τα κατσικακια μας και τα μαρουλάκια μας,να μου γράψετε και τα περιουσιακά σας στοιχεία και μια νύχτα,που θα ακούσω φωνές απο τον θεό της ταστίερας που θα πιστεύουμε,να ερθω εκεί που θα κοιμάστε να σας ξεβγάλω όλους?
Ποίος είναι μαζί μου?

Ουτε ένα Like.
Οπως βλέπετε αγαπητοί,η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας σέκτας στην Ελλάδα και δή σε μουσικούς,στέφθηκε με 100% αποτυχία.
Γι αυτό επιμένουμε να μαθαίνουν τα παιδιά μουσικά όργανα και μουσική,γιατί τα κάνει έξυπνα και μαθαίνουν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό.

Μυστήριο όντως.
Να σας πω,μιας και ο κόσμος έχει τρελαθεί,δέν μαζευόμαστε να πάμε να νοικιάσουμε κανα νησί,να στήσουμε,να παίζουμε ολη μέρα,να χουμε τα κατσικακια μας και τα μαρουλάκια μας,να μου γράψετε και τα περιουσιακά σας στοιχεία και μια νύχτα,που θα ακούσω φωνές απο τον θεό της ταστίερας που θα πιστεύουμε,να ερθω εκεί που θα κοιμάστε να σας ξεβγάλω όλους?
Ποίος είναι μαζί μου?
Να ξέρεις αυτά τα σχόλια καταγράφονται στο ιντερνετικο ενεργητικό σου με ανεξίτηλο μελάνι... Αλλά τι νησί να νοικιάσουμε που ούτε για γκαρσονιέρα δεν βγαίνουμε

Οι απατεωνες αυτοι, δεν χτυπανε δυνατους πνευματικα ανθρωπους. Βρισκουν αδυναμα θυματα, τα οποια παρασερνουν χειριστικα, με υποσχεσεις μιας ξεχωριστης και γεματης ζωης, που θα τους βγαλει απο τη μιζερια που βρισκονται.

Δε διαφερει ιδιαιτερα απο οσους μπλεκουν με βαρια ντρογκια, τζογο μεχρι καταστροφης κλπ

Να ξέρεις αυτά τα σχόλια καταγράφονται στο ιντερνετικο ενεργητικό σου με ανεξίτηλο μελάνι... Αλλά τι νησί να νοικιάσουμε που ούτε για γκαρσονιέρα δεν βγαίνουμε
Ειδήσεις δέν βλέπεις Αγιος?
Εδώ κινδυνεύουμε να μην μείνει κολυμπυθροξυλο στον πλανήτη,το ιντερνετικό μου ιστορικό θα έχω στο νου μου εγώ?

Σε περίπτωση που δείς κανένα μανιτάρι καπνού απο το παράθυρο σου,η πρώτη μας κίνηση είναι να πάμε στον υπολογιστή μας και να πατήσουμε,διαγραφή ιστορικού,αποθηκευμένων κωδικών και Cookies.

Ειδήσεις δέν βλέπεις Αγιος?
Εδώ κινδυνεύουμε να μην μείνει κολυμπυθροξυλο στον πλανήτη,το ιντερνετικό μου ιστορικό θα έχω στο νου μου εγώ?

Σε περίπτωση που δείς κανένα μανιτάρι καπνού απο το παράθυρο σου,η πρώτη μας κίνηση είναι να πάμε στον υπολογιστή μας και να πατήσουμε,διαγραφή ιστορικού,αποθηκευμένων κωδικών και Cookies.
Δεν πιστεύω να με βομβαρδίσουν εμένα, δεν έχω πειράξει χώρες της μέσης Ανατολής... Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τηλεόραση και το youtube δεν μου τα βγάζει γιατί έχω κάνει μπαν όλα τα ειδησεογραφικά κανάλια, οπότε ή θα το καταλάβω από το μπαμ ή θα τα δω χρόνια αργότερα στα κανάλια ιστορίας

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back