Ακουστικά beyerdynamic DT 880 black edition 250 ohms

foxxx

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Καλησπέρα σας θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο στο θέμα τον εν λόγω ακουστικών τα οποία έχω βρει και τα θέλω για χρήση mixing στο studio.

Πια η διαφορά τους DT 880 black edition 250 ohms με τα DT 880 pro 250 ohms 

Μου κάνουν για μίξη η έχουν διαφορά 

Διάβασα ότι έχουν όλα τους ίδιους driver και οτι τα DT 880 black edition έρχονται λίγο πιο κοντά στα DT 990 250 ohms

Λένε η διαφορά με τα 880 pro είναι τα μαξιλαράκια τους 

Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει για να μην κλείσω την αγορά τους η το αντίθετο αν μου κάνουν ευχαριστώ 

Διαβάζω πως είναι ακριβώς τα ίδια, απλά το μαύρο ύφασμα που έχουν χρησιμοποιήσει στο Pro Black δημιουργεί περισσότερα μπάσα, το οποίο αναφαίρουν ως όχι και τόσο καλό. Τα 880 Pro έχουν αρκετά καλή καμπύλη από μόνα τους, οπότε εγώ θα πήγαινα στο κανονικό μοντέλο.

Διαβάζω πως είναι ακριβώς τα ίδια, απλά το μαύρο ύφασμα που έχουν χρησιμοποιήσει στο Pro Black δημιουργεί περισσότερα μπάσα, το οποίο αναφαίρουν ως όχι και τόσο καλό. Τα 880 Pro έχουν αρκετά καλή καμπύλη από μόνα τους, οπότε εγώ θα πήγαινα στο κανονικό μοντέλο.
Ναι το διάβασα και εγώ αυτό και σε ευχαριστώ πολύ 

βέβαια διάβασα οτι αλλάζουν τα μαξιλαράκια και το διορθώνουν 

Με την αντιπροσωπεία που μίλησα τώρα πριν λίγο μου  οτι είναι τα ίδια με την σειρά edition τα ασημένια απλά είναι πιο comfort τα μαξιλαράκια και οτι δεν θα έχω θέμα 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου κάνουν για μίξη η έχουν διαφορά 
Μίξη δέν κάνουμε στα ακουστικά,δεν πα να κάνουν και 35.000 ευρω.

Αλλαξαν λέει το ύφασμα για καλύτερα μπάσα.

Το καλώδιο επρεπε να κάνουν πιο μεγάλο,να βγαίνεις μέχρι εξω στην αυλή,γιατί για να ακούσεις αργές συχνότητες,μπάσα δηλαδή,πρέπει να είσαι 10+ μέτρα απο την πηγή που τα παράγει.

Το μόνο που θα σου προσφέρουν πραγματικά τα ημίκλειστα,είναι οτί είναι πιό ξεκούραστα απο τα κλειστά.

Τα 770 έχω,για να ακούω και να ρυθμίζω τα delays,για το recording.

Καλή εταιρεία,πάρε κατευθείαν και μαξιλαράκια ανταλλακτικά.

Αλλαξαν λέει το ύφασμα για καλύτερα μπάσα.

Το καλώδιο επρεπε να κάνουν πιο μεγάλο,να βγαίνεις μέχρι εξω στην αυλή,γιατί για να ακούσεις αργές συχνότητες,μπάσα δηλαδή,πρέπει να είσαι 10+ μέτρα απο την πηγή που τα παράγει.

Το μόνο που θα σου προσφέρουν πραγματικά τα ημίκλειστα,είναι οτί είναι πιό ξεκούραστα απο τα κλειστά.

Τα 770 έχω,για να ακούω και να ρυθμίζω τα delays,για το recording.

Καλή εταιρεία,πάρε κατευθείαν και μαξιλαράκια ανταλακτικά.
Ναι οκ δεν πρόκειται να κάνω ολόκληρη μίξη πάνω σε αυτά εννοείται 

Να σαι καλά ευχαριστώ έγινε η αγορά ?

Να σαι καλά ευχαριστώ έγινε η αγορά ?
Κάνα Μουγκ πότε θα πάρεις? image.gif

Mιξη κανω παντα με ακουστικα.

Τουλαχιστον σε ποσοστο 90%.

Το 10% στα μονιτορ.

2000 κανουν. Αλλα και με αλλα των 500 μια χαρα κανω

Το 10% στα μονιτορ.

Καλά και εγώ από monitor καλά έχω Focal 

αλλά δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες σε πολυκατοικία ?

Καλά και εγώ από monitor καλά έχω Focal 

αλλά δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες σε πολυκατοικία ?
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να ξερεις να ακους, μετα να έχεις καλα μονιτορ και ακουστικα που να ξερεις επισης τις δυνατοτητες και τα χαρακτηριστικά τους.

Εγω ακουω με ακουστικα απο 5 χρονών. Ηχεια της προκοπής αγορασα στα 28. Πάντα ειχα ακουστικα που έπαιζαν καλυτερα.

Σημερα οταν κανω μαστερ ακουω συνηθως με ακουστικα πρωτα και μετα με 2 ζευγη ηχεια ενα μπουμ μποξ και ενα φορητο usb 

Έδωσες €2Κ για ακουστικά?Προβολή συνημμένου 48184
Για ενα ζευγάρι 

Δε νομίζω ότι βοηθάνε τέτοια blanket statements. Κατά τη γνώμη μου επίσης το συγκεκριμένο σχόλιο είναι και λίγο...last year ?

Πλέον υπάρχουν εξαιρετικά software (πχ Acustica Audio Sienna) που "μεταφράζουν" το πως θα ακούγεται σε διάφορους χώρους αυτό που ακούς σε συγκεκριμένα ακουστικά .Πολλές φορές ένα τέτοιο εργαλειο μαζί με ένα εργαλείο οπτικού reference (πχ Ιzotope Tonal Balance) βγάζουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από έναν untreated χώρο με κάποια prosumer μονιτοράκια που μπορεί να κάνεις χρόνια για να τα μάθεις και κάθε φορά που μετακομίζεις να ξαναρχίζεις απ το μηδέν. 

Εκτός αυτού για τον πολύ κόσμο η εποχή των hifi έχει παρέλθει προ πολλού και οι περισσότεροι ακούν μέσω ενός κινητού στα ακουστικά τους, οπότε τουλάχιστον πρέπει να τσεκάρεται μια μίξη να ακούγεται ευχάριστα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον. 

Ιzotope Tonal Balance

Δε ξέρω τι θα κανα χωρίς αυτό. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, έχω καταντήσει να βασίζομαι υπερβολικά πολύ σε αυτό, ειδικά για το low end που λόγω untreated χώρου, δεν μπορώ να κατανοήσω τι είναι πολύ και τι λίγο.

Συμφωνώ πάντως ότι είναι "last year" statement. Έχω ακούσει αρκετούς mixing engineers που κάνουν φοβερή δουλειά και λένε ότι μιξάρουν κατά κύριο λόγο με ακουστικά.

Το 10% στα μονιτορ.

Και εγώ γράφω/μιξάρω με τα κατσαρολικά ακριβώς απο πίσω μου σε μικρό σαλόνι με κουζίνα,τα μόνιτορ με τα τουίτερ να με κοιτούν στα μάτια,λόγο ελλειψης χώρου φυσικά,αλλά δεν περιμένω πρόσκληση για τα  Emmy awards.

Αν με λέγανε Ακη Γκολφίδη ίσως,αλλά....

Δε νομίζω ότι βοηθάνε τέτοια blanket statements. Κατά τη γνώμη μου επίσης το συγκεκριμένο σχόλιο είναι και λίγο...last year ?
Last year θεωρείτε επίσης το να πιστεύεις πως με την βοήθεια ακουστικών και softwares θα ρυθμίσεις φάσμα στερεοφωνίας,Θα κάνεις επιλογή χώρου,θα βρίσκεστε ανάμεσα σε πεδία,θα ακούς αργές συχνότητες σε πλήρη ανάπτυξη και θα αποφύγεις masking,προβλήματα φάσης κ.τ.λ

Εδώ τα μόνιτορ αν δέν είναι τοποθετημένα σωστά δέν σου δίνουν σωστή πληροφορία,το μέγεθος στην στερεοφωνία π.χ ,θα στην δώσουν τα ακουστικά?

Τα ακουστικά αποτελούν μια εξτρα βοήθεια,μια δεύτερη γνώμη και όχι το βασικό εργαλείο.

Χιλιάδες επιτυχίες έγιναν χωρίς ακουστικά στην μίξη,πιστεύω καμία μόνο με αυτά.

Βασικά πιστεύω τα ηχεία,ακόμη και σε έναν ακατάλληλο χώρο,πάλι θα σου δώσουν σε μια σχετικά χαμηλή ένταση περισσότερη πληροφορία για κάποια στοιχεία της μίξης,αν είναι τοποθετημένα σωστά.

Με την βοήθεια reference track.

Ακου σε ηχεία,σε χαμηλή ένταση,επαγγελματικές παραγωγές πρίν πιάσεις να πειράζεις το δικό σου και γύρνα σε αυτές συνέχεια για αναφορά.

Εκεί όντως και με την βοήθεια κάποιων ψηφιακών εργαλείων οπτικής απεικόνισης,πιστεύω μπορείς να έρθεις κοντά.

Κύριοι,τα ποιο βασικά πράγματα για μια καλή μίξη ήταν,είναι και θα είναι 2

Ο χώρος και τα μόνιτορς.

Δέν αντικαθιστούνται απο κανένα ζευγάρι ακουστικά και κανένα software.

Κύριοι,τα ποιο βασικά πράγματα για μια καλή μίξη ήταν,είναι και θα είναι 2

Ο χώρος και τα μόνιτορς.

Δέν αντικαθιστούνται απο κανένα ζευγάρι ακουστικά και κανένα software.
Και επειδή δεν έχουμε τον χώρο και τα μόνιτορς γιατί δεν είμαστε στουντιάδες, αλλά ... home studiάδες και με την εξέλιξη των ακουστικών αλλά και των ηχητικών νορμών λόγω των δημοφιλών μέσων αναπαραγωγής, των προγραμμάτων κλπ. μπορούμε αν έχουμε τις γνώσεις και το αυτί να μιξάρουμε και με τα ακουστικά μας και να διαγνώσουμε και προβλήματα στη μίξη αφού είναι αρκετά revealing με πραγματικά αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα. 

Καλά, εγώ δεν είμαι ειδικός, οπότε ότι θέλω λέω και να μην είναι σωστό.............. ? Άλλά έτσι πιστεύω. Και έτσι κάνω. Και να μην είναι έτσι προσαρμόζομαι γιατί δεν μπορώ τώρα εδώ που είμαι να κάνω στούντιο, ούτε να ανοίξω τα monitor μου γιατί ενοχλώ και θα φάω παντόφλα και θα φέρουν και την αστυνομία γιατί δε θα μπορούν να κοιμηθούν, τις ώρες που με πιάνει οίστρος, οπότε και εγώ μιξάρω περισσότερο στα ακουστικά, τι να κάμω? Όταν βγω στη σύνταξη και πάω στην ερημιά τα ξαναλέμε, αλλά θα έχω και το τουφέκι μην μπούνε μέσα οι κλέφτες και με κρεμάσουν στο πολύφωτο και με γδάρουν σιγά σιγά μέχρι να τους πω που έχω τα λεφτά και τα κοσμήματα ?

θα ρυθμίσεις φάσμα στερεοφωνίας,Θα κάνεις επιλογή χώρου,θα βρίσκεστε ανάμεσα σε πεδία,θα ακούς αργές συχνότητες σε πλήρη ανάπτυξη και θα αποφύγεις masking,προβλήματα φάσης κ.τ.λ
Όλα αυτά τα ακούς σε untreated χώρο με μόνιτορ του 500αρικου ας πούμε; Αν ναι, έχεις καλύτερα αυτιά από εμένα και μπράβο σου.

Ένα γρήγορο search στο νετ μπορεί να διαφωτίσει όποιον θέλει να μάθει αν το σχόλιο σου στο οποίο αναφέρθηκα μπορεί να υποστηρίξει τον δογματισμό του.

Trending...

Νέα θέματα

Back