Stratocaster ή Telecaster - ιδού η απορία...

Stratocastet ή Telecaster

• Stratocaster "δαγκωτό"

Ψήφοι: 29 61.7%
  • Telecaster "και ξερό ψωμί"

Ψήφοι: 18 38.3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    47
Ο ήχος αυτός είναι αποκλειστικά η θέση 4 σε στρατ. Δεν μπορώ να παίξω σε άλλη θέση, διότι δεν ευχαριστιέμαι.
Σε αντιλαμβάνομαι απόλυτα. Εγώ πχ αν δεν έχει το μπάσο bridge μαγνήτη δεν μπορώ να παίξω. Θεωρώ ότι το αυτί μας με την πάροδο των ετών έχει "κουρδίσει" πάνω σε έναν συγκεκριμένο ήχο.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τι θα ψήφιζα σε ενδεχόμενο poll "μόνος σε απομονωμένο νησί, με δικαίωμα να διαλέξεις ανάμεσα σε JB ή PB". ?

Έκτακτο.

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και έχουμε την πρώτη δήλωση. ?

Keith_RichardsCLOSE_UP.jpg

Έκτακτο.

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και έχουμε την πρώτη δήλωση. ?

Προβολή συνημμένου 47973
Αυτόν μην τον βάζεις στη συζήτηση. Από το 1970 και μετά έχει χάσει το λογαριασμό σχετικά με το τι έχει και δεν έχει ιδέα. Ότι του δίνει ο roadie παίρνει και παίζει, και όποιος του κάνει κιθαροερωτησεις, τον στέλνει στον roadie.

....και μια δεύτερη

gettyimages-640269179-2048x2048.jpg

Αυτόν μην τον βάζεις στη συζήτηση. Από το 1970 και μετά έχει χάσει το λογαριασμό σχετικά με το τι έχει και δεν έχει ιδέα. Ότι του δίνει ο roadie παίρνει και παίζει, και όποιος του κάνει κιθαροερωτησεις, τον στέλνει στον roadie.
Ακολουθει και 2 η δήλωση ?

Άλλο ήχο βγάζουν οι κόκκινες στρατ, άλλο οι burst και άλλο οι άσπρες ?
Να σου πω εσένα... Δες εδώ επαραδίπλα την strat σε χρώμα amethyst, πάρε χαρτομάντιλα για τα δάκρυα (γιατί θα κλάψεις από συγκίνηση μόλις την δεις)  και άρχισε να κάνεις αιματηρές οικονομίες. ? Αυτό το χρώμα είναι έρωτας ?

ΥΓ: Και μην μου αρχίσεις τα "ναι... δεν λέω... ωραίο το χρώμα, αλλά ο humbucker πίσω δεν μου αρέσει... και έχω πει ότι δεν θα πάρω τέτοια strat.» ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΥΓ: Και μην μου αρχίσεις τα "ναι... δεν λέω... ωραίο το χρώμα, αλλά ο humbucker πίσω δεν μου αρέσει... και έχω πει ότι δεν θα πάρω τέτοια strat.» ?
Μετά το αποτέλεσμα , το μονο που εχω να δηλώσω είναι "όλα μου αρέσουν σε μια strat" ....δεν θα τα βάλω εγώ με το κράτος ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μετά το αποτέλεσμα , το μονο που εχω να δηλώσω είναι "όλα μου αρέσουν σε μια strat" ....δεν θα τα βλάλω εγώ με το κράτος ?
Καλά ντε και εσύ... ένα απλό poll είναι. Δεν θα επιβληθεί και στρατιωτικός νόμος κατά των tele. ?

Εξάλλου, δεν φταίω εγώ που η Fender έβγαλε αυτή τη χρωματάρα μόνο σε strat - ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. 

(κιθαριστική) Δημοκρατία έχουμε κ. συνήγορε. Ο καθένας παίζει με ότι γουστάρει. ?

Λοιπόν μόλις τελειώσω την εργασία μου προς το μεσημέρι, νομίζω ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να κλείσει η κάλπη και να αναλάβουν οι πολιτικοί κιθαριστικοί αναλυτές την ανάλυση των αποτελεσμάτων... ?

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι το εκλογικό σώμα θέλησε να "τιμωρήσει " την tele.?

Σημαντικό ρόλο για εμένα έπαιξε και το γεγονός ότι έβγαλαν VG strat , δηλαδή μια strat που παίζει και σαν tele, και όχι ανάποδο ?. 

Αξίζει να σημειωθεί και η αποχή από τις κάλπες. 

Δεν ψήφισα εγώ και ο Μάραθον ?

και ο Μάραθον
Αυτό από που προκύπτει; Μπορεί και να... Η ψηφοφορία είναι μυστική.

ΥΓ: Μπααααα... ?

Για να τον δούμε σε κάλπη σκέψου ένα poll του στιλ «Ποιο "σαχλόφωνο" θα παίρνατε μαζί σας σε ένα έρημο νησί»... Εκεί θα είχαμε κάποιες ελπίδες. 

Αυτό από που προκύπτει; Μπορεί και να... Η ψηφοφορία είναι μυστική.

ΥΓ: Μπααααα... ?

Για να τον δούμε σε κάλπη σκέψου ένα poll του στιλ «Ποιο "σαχλόφωνο" θα παίρνατε μαζί σας σε ένα έρημο νησί»... Εκεί θα είχαμε κάποιες ελπίδες. 
Ασχολείται με το κομπιούτερ μαγκαζίν τώρα που να βρει χρόνο να ασκήσει το εκλογικό του δικαιωμα. 

Με ρέγουλο....τα έσκασα πρόσφατα και πήρα ένα τέτοιο...?

https://roli.com/eu/product/seaboard-m
Καλά έκανες...ξανά σκάστα

Τα μόνα έξοδα που δεν μετάνιωσα ήταν για gear και γυμναστήριο  

Όλα τα άλλα στον κουβα πήγαν. 

Οι καλπες ακομα ειναι ανοιχτές. Αλλα ως συνηθως επικρατει η εικονα και οχι η ουσια.

Οπως είπε καποτε διασημος (σημερα φαλακρος) αοιδός if looks could kill they probably will

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ επικράτηση της λογικής και της ομορφιάς, έναντι της ''κατα φαντασίαν'' απλότητας και δηθενιάς. Η σημερινή μέρα είναι ορόσημη για το ΝΟΙΖ. Δεκαετίες αμφιβολίας αποτελούν παρελθόν...

Φιλάκια στη μπιμπιμπό..

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ επικράτηση της λογικής και της ομορφιάς, έναντι της ''κατα φαντασίαν'' απλότητας και δηθενιάς. Η σημερινή μέρα είναι ορόσημη για το ΝΟΙΖ. Δεκαετίες αμφιβολίας αποτελούν παρελθόν...

Φιλάκια στη μπιμπιμπό..   ΤΩΝ ΜΑΜΠΕΜΠΙΖΓΚΟΝΙΔΩΝ 
 ΚΟΡΕΚΤΕΝΤ

Λοιπόν... Η κάλπη έκλεισε. Προφανέστατα και τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, αλλά το 40% που έλαβε η tele δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Τα pros and cons του κάθε οργάνου εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά εγώ θα σταθώ σε ένα άλλο σημείο. Στα demographics. 

Μπορεί να κάνουμε πλακίτσα για το υπέρ της tele influencing, αλλά μήπως αυτό βρίσκει ευήκοα ώτα γιατί πλέον απευθύνεται σε ένα ηλικιακά "γερασμένο" ακροατήριο επίδοξων αγοραστών;

Υπενθυμίζω ότι στην μακρινή πλέον δεκαετία του '80, για εμάς τους τότε πιτσιρικάδες οι tele δεν ήταν απλά κιθάρες για... γέροντες, αλλά για Μαθουσάλες.  

Και για να μην βγάλω τον εαυτό μου απ' έξω, το καιρό εκείνο και εγώ θεωρούσα τα JB το κατεξοχήν όργανο για γεροντάρες και ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο πλην από το P ήταν rock κλπ. Τώρα ως γνήσιος γεροντάρας δεν μπορώ να μην έχω JB στο χέρι ή κάτι που να το προσομοιάζει.

Δηλαδή θεωρώ ότι αν ήμασταν στα '80s, είχαμε Noiz και κάναμε αυτό το poll, είμαι 99,9% βέβαιος ότι η tele δεν θα πήγαινε ούτε 5%. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ. 

Είναι λοιπόν και η ηλικία κριτήριο επιλογής / μεταστροφής γούστων (και στην περίπτωση μας push προς τις tele);

Προσωπικά θεωρώ πως ναι...

Κάτι (σχεδόν) άσχετο. 

Γιατί η Gibson θεωρείται εταιρία των boomers ενώ η Fender όχι;

Για κάποιο λόγο ξεφυτρώνουν βίνδεα αν η Les Paul είναι relevant το 2024, ενώ η Strat και η Telecaster είναι relevant a priori. 

Και ερωτώ: Γιατί; Επειδή παίζουν και pop;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back