Greece's Eurovision 2024 - Μια νέα εποχή για το ελληνικό τραγούδι - Μετα-Τραπ εποχή

Status
Not open for further replies.
Που αναφέρεται αυτό? Έχεις λινκ?
Έχει να κάνει με τη λειτουργία της δημοκρατίας, το δημόσιο κανάλι είναι συστατικό του πολιτεύματος, σίγουρα θα αναφέρεται και στο σύνταγμα

Έχει να κάνει με τη λειτουργία της δημοκρατίας, το δημόσιο κανάλι είναι συστατικό του πολιτεύματος, σίγουρα θα αναφέρεται και στο σύνταγμα
Όταν την έκλεισαν δεν ήταν συστατικό του πολιτεύματος?

Η ΕΡΤ είναι Α.Ε και ΝΠΙΔ χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Τα υπόλοιπα στον 3429/2005

Ο μόνος λόγος που μένει ανοιχτή δεν είναι λόγω συντάγματος, πολιτεύματος κλπ κλπ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εσύ έχεις το βάρος της απόδειξης όχι εγώ.
Σου δίνω το βάρος της διάψευση όντας σίγουρος πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να με διαψεύσεις.?

Το κλεισιμο ηταν αντισυνταγματικο
Το ΣτΕ είχε αντίθετη γνώμη από σένα και το έκρινε νόμιμο.

Σου δίνω το βάρος της διάψευση όντας σίγουρος πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να με διαψεύσεις.?
Καλά, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

Το ΣτΕ είχε αντίθετη γνώμη από σένα και το έκρινε νόμιμο.

Καλά, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
Έχεις δίκιο.

Δεν ισχύει αυτό που είπα.

Έκανα λάθος.

Η ερμηνεια και η πληρης κατανοηση του Συνταγματος και τον προεκτασεων που εχουν τα αρθα του ειναι δουλεια (αν οχι εργο ζωης) για τους συνταγματολογους, κατι που εγω δεν ειμαι. Αλλα μια αναγνωση εστω την εχω κανει, δεν ειναι ουτε τρομερα μεγαλο ουτε τρομερα δυσνοητο (κατα το μεγαλυτερο μερος του) το Συνταγμα μας, ενα διαβασμα οφειλουμε ολοι να του εχουμε κανει σε καποιο σταδιο.

Το κομματι που αναφερεται σε τηλεοραση, ραδιοφωνια, σινεμα κλπ κλπ ειναι το παρακατω

'Αρθρο 15: (Κινηματογράφος, φωνογραφία, ραδιοφωνία, τηλεόραση)
1. Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.
**2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-15/

Δεν υπαρχει μεσα κατι αμεσα σχετικο με υποχρεωση του κρατους να παρεχει δημοσια/κρατικη τηλεοραση, ποσο μαλλον να την οριζει ως "συστατικο του πολιτευματος". 

Ειχε γινει προσφυγη της ΠΟΣΠΕΡ κατα της αποφασης κλεισιματος της ΕΡΤ επι Σαμαρα ως αντισυνταγματικη, και το ΣτΕ την εκρινε συνταγματικη εν τελει (φευ). Nομιζω το επιχειρημα κινουταν επι της τελευταιας προτασεως, οπου πρεπει να υπαρχει καπως δωρεαν μεταδοση των εργασιων της Βουλης, αν θυμαμαι καλα απο οταν ηταν στην επικαιροτητα το θεμα.
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/ste-syntagmatiki-i-apofasi-gia-kleisimo-tis-ert

ΣτΕ

Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση προβάλλεται ότι η προσβαλλόμενη πράξη, με  την οποία καταργείται η ΕΡΤ Α.Ε. και παύει να υπάρχει πάροχος της δημόσιας  υπηρεσίας στον τομέα της ραδιοτηλεόρασης, πρέπει να ακυρωθεί λόγω αντίθεσης  των εξουσιοδοτικών διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προς το άρθρο 15  παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο, κατά τους αιτούντες, επιβάλλει την  απρόσκοπτη (συνεχή) λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο λόγος όμως  αυτός είναι απορριπτέος ως αβάσιμος, προεχόντως διότι στηρίζεται στην  εσφαλμένη, όπως αμέσως ανωτέρω εξετέθη, εκδοχή ότι από το άρθρο 15 παρ. 2 του  Συντάγματος προκύπτει ότι επιβάλλεται να υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπαρχει μεσα κατι αμεσα σχετικο με υποχρεωση του κρατους να παρεχει δημοσια/κρατικη τηλεοραση, ποσο μαλλον να την οριζει ως "συστατικο του πολιτευματος".
Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, κάπου το έχω διαβάσει ότι η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά ιδιωτική, πρέπει να υπάρχουν και δημόσια μέσα σε μια δημοκρατία για την αυτοπροστασία της. Δεν επιμένω γιατί δεν θυμάμαι που το βρήκα αυτό

Δεν το θυμόμουν καλά. Λανθάνουσα μνήμη.

Είναι υπόχρεα τα κράτη για θέματα τηλεόρασης αλλά δεν έχουν υποχρέωση για να λειτουργεί δημόσιο κανάλι.

Το αποσύρω το σχόλιο μου.

Δεν πειράζει.

Θα κάνω πράξη νομοθετικού περιεχομένου όταν κάνω χούντα.?

Είναι λογικό και απαραίτητο να υπάρχει ένα τουλάχιστον εθνικό κανάλι. Για πάρα πολλούς λόγους. Στην περίπτωση της Eurovision, ανέκαθεν οι συμμετοχές καθοριζόντουσαν από επιτροπές των αντίστοιχων εθνικών καναλιών.

Αστεία-αστεία, εσύ τι ζόρι τραβάς (ή εγώ);

Υπάρχει πλαφόν σε αυτά τα πράγματα;

Δώστε μου μίαν εξήγησις.

( Άσε που έχει δίκηο και ο δαιμονισμένος με το ότι κάπου είμεθα υποκριταί. )
Έτσι έλεγαν κ για τους ολυμπιακούς... Κ θα τους πληρώνουμε μέχρι το 3000μχ

Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, κάπου το έχω διαβάσει ότι η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά ιδιωτική, πρέπει να υπάρχουν και δημόσια μέσα σε μια δημοκρατία για την αυτοπροστασία της. Δεν επιμένω γιατί δεν θυμάμαι που το βρήκα αυτό
Aν το εννοεις σαν γενικη αρχη/διαπιστωση, συμφωνω και επαυξανω - ειμαι γενικα υπερ της υπαρξης κρατικων μεσων, για πολλους και διαφορους λογους, και συμφωνος με την χρηματοδοτηση τους μεσω φορολογικων μεσων. Δεν ειμαι/ημουν δηλαδη υπερ του κλεισιματος της ΕΡΤ, δεν το εγραψα για αυτο το παραπανω - απλα θυμαμαι να μου φαινεται περιεργο τοτε να ακουω παντου σε καναλια, συζητησεις κλπ οτι το Συνταγμα προβλεπει και θεσπιζει κρατικη τηλεοραση και εγω να μη βρισκω τιποτα σχετικο στα αρθρα του, ε και μετα ηρθε και η αποφαση του ΣτΕ και εδεσε.

Είναι λογικό και απαραίτητο να υπάρχει ένα τουλάχιστον εθνικό κανάλι. Για πάρα πολλούς λόγους.

είμαι περίεργος να τους ακούσω (προσωπικά εξαιρώ το ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κανάλι της βουλής που μεταδίδει ζωντανά τις συνεδριάσεις της, ενδιαφέροντα αλμανακ και ενίοτε και ντοκιμαντέρ)...

επίσης ειδικά από σένα και τον Νίκο έχω μια απορία που θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά (αν θέλετε φυσικά)...

όταν έγινε το νταβαντούρι με το κλείσιμο της ΕΡΤ ήσασταν υπέρ του κλεισίματος ή στα κάγκελα με την Κωνσταντοπούλου και την Ραχήλ...?

είμαι περίεργος να τους ακούσω (προσωπικά εξαιρώ το ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κανάλι της βουλής που μεταδίδει ζωντανά τις συνεδριάσεις της, ενδιαφέροντα αλμανακ και ενίοτε και ντοκιμαντέρ)...

επίσης ειδικά από σένα και τον Νίκο έχω μια απορία που θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά (αν θέλετε φυσικά)...

όταν έγινε το νταβαντούρι με το κλείσιμο της ΕΡΤ ήσασταν υπέρ του κλεισίματος ή στα κάγκελα με την Κωνσταντοπούλου και την Ραχήλ...?
Εγώ είμαι υπέρ του να υπάρχει κρατική τηλεόραση αλλά να μη λειτουργεί ρουσφετολογικά, αδιαφανώς και κομματικά και να είναι άνδρο σπατάλης και χρηματοδότησης της εκάστοτε νομενκλατούρας.

Στα κάγκελα δεν πήγα αλλά επειδή δεν μπορούμε ή δε θέλουμε  να το εξυγιάνουμε κάτι, δεν έπεται πως πρέπει να το κλείσουμε. Πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Και εγώ λέω ναι!?

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back