Το μουσικό γούστο ως κριτήριο ποιότητας χαρακτήρα.

Grey

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Κάποιοι σίγουρα το έχουν σκεφτεί.Παραπάνω από μία φορά.Ανάμεσα τους κι εγώ.

Βρίσκω με κάθε αφορμή παραδείγματα.Τα δικά μας έχουν να κάνουν με τη μπουζουκοκουλτούρα προφανώς.

Και μην παρεξηγηθώ.Δεν αναφέρομαι σε καλά ή κακά παιδιά.Γνωρίζω τελειωμένους σκυλάδες που είναι ένα κομμάτι μάλαμα σαν χαρακτήρες... Κανείς όμως δεν είναι αυτό που λέμε ψαγμένος τύπος.Με εσωτερικούς προβληματισμούς, ανησυχίες, επίκτητη μόρφωση και πάει λέγοντας.

Το βλέπω βαριά ή κάπως έτσι είναι το πράγμα;

Αυτό θέλει τζάκι, ουίσκι και καλό συνομιλητή. 

Προφανώς όλοι θα έχουμε να πούμε κάποιες τρανές εξαιρέσεις σε αυτό που περιγράφεις, αλλά ναι, τουλάχιστον εγώ συμμερίζομαι την άποψή σου (που δεν την σηκώνουν οι καιροί λόγω πολιτικής κορρεκτίλας). 

Να πω όμως και κάτι άλλο; Προτιμώ το κομμάτι μάλαμα παιδί από τον ψαγμένο αλλά μυστήριο τύπο. Ε, αν τώρα έχεις το μάλαμα μαζί με την ψαγμενιά τότε θες και το τζάκι-ουίσκι και πολύ χρόνο για μεγάλες συζητήσεις! 

Κ' εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω τους συμφορουμίτες εδώ που ακούνε Τρελεγκα, αναρωτιέμαι σε τι βάθη πρέπει να έχεις φτάσει για να τη βρίσκεις έτσι. Σίγουρα αυτό δεν μας λέει κάτι για τον χαρακτήρα τους παρά μόνο για την αισθητική τους η οποία θα έχει και άλλες εκφάνσεις πέραν της μουσικής, θα είναι ας πούμε ιδιαίτερη γενικά

Ειμαστε αυτα που κανουμε αυτους που συναναστρεφομαστε, το ολο background μας. Ολα αυτα που μας κανουν να ειμαστε αυτο που ειμαστε. Οποτε για μενα ναι, και η μουσικη αισθητικη ειναι κ αυτο ενα απο τα λιθαρακια που μας φτιαχνουν ανθρωπους κ μας χαρακτηριζουν. 

@Jet72 Ο ψαγμένος τύπος συνήθως είναι και μυστήριος.

@Άγιος Δε νομίζω ότι μιλάμε για ιδιαίτερη αισθητική... Μάλλον για την πλέον συνηθισμένη.

@fenderiarhs Στην υπέροχη χώρα της διπλοπενιάς, είναι κάπως απίθανο να μην συναναστρέφεσαι με τους θιασιώτες της... Είναι η συντριπτική πλειοψηφία εξάλλου.

@fenderiarhs Στην υπέροχη χώρα της διπλοπενιάς, είναι κάπως απίθανο να μην συναναστρέφεσαι με τους θιασιώτες της... Είναι η συντριπτική πλειοψηφία εξάλλου.
Η διπλοπενια δεν ειναι απαραιτητα κακη.

Η μουσική δεν είναι κριτήριο χαρακτήρα, όπως κριτήριο χαρακτήρα δεν είναι ούτε και η μόρφωση ή η συνολική καλλιέργεια.

Η μουσική είναι απλά στοιχείο του τελευταίου κομματιού: Της καλλιέργειας. Κάποιες φορές επίσης κουβαλάει και κάποια εθνολογικά, πολιτιστικά, ακόμη και ταξικά στοιχεία.

Πάντα ξεκινάω απ' το να είναι καλός άνθρωπος κατ' αρχάς ο άλλος και κατά δεύτερον λογικός. Αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τα μουσικά του γούστα. 

ή κάπως έτσι είναι το πράγμα;

δεν ειναι.

μπορει να σου αρεσουν τα σκυλαδικα και να εισαι και εξαιρετικα μορφωμενος και εξαιρετικα ενδιαφεροντας σαν χαρακτηρας (ο Χατζηδακης ας πουμε ηταν φαν του Φλωρινιωτη και ο Σαβοπουλος φαν της Καλομοιρας και ΟΛΟΙ εδω μεσα ειμαστε μια τριχα απο τα...μεζεα τους τοσο απο πλευρας καλλιτεχνικης αξιας οσο και....."ενδιαφεροντοτητας" και πΧιΟτητας ? )

Κ' εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω τους συμφορουμίτες εδώ που ακούνε Τρελεγκα, αναρωτιέμαι σε τι βάθη πρέπει να έχεις φτάσει για να τη βρίσκεις έτσι.

εγω γουσταρω  τον Τερλεγκα και δεν εχω προβλημα στο καπακι να ακουσω Nick Cave, Cramps, Lou Reed ή Ornette Coleman ή και Bach...ολοι κορυφαιοι στο ΕΙΔΟΣ τους, ολοι οκ.

Κανα ΜΑΛΑΜΑ ή κανα ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ μη μου βαλεις ομως γιατι θα τα χαλακΟυμε....? αΦτους δεν τους αντεχω με τιποτις ναουμε ? καλυτερα Εφη Σαρρη...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η διπλοπενια δεν ειναι απαραιτητα κακη.

Όχι βέβαια.Ούτε το κλαρίνο.Ούτε η λύρα...Δεν μίλησα περί αυτού.

Η μουσική δεν είναι κριτήριο χαρακτήρα, όπως κριτήριο χαρακτήρα δεν είναι ούτε και η μόρφωση ή η συνολική καλλιέργεια.

Διαφωνούμε.Πολύ.

Το βλέπω βαριά ή κάπως έτσι είναι το πράγμα;
Το βλέπεις βαριά.

Το λάθος είναι ότι υποπίπτεις (και όλοι μας το κάνουμε αυτό δηλαδή) στο πολύ κοινό λάθος να τοποθετείς απόλυτα τους ανθρώπους ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν μόνο χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας και καμίας άλλης. Οι άνθρωποι more often than not, έχουν χαρακτηριστικά πολλών κατηγοριών. Δεν είναι ένα πράγμα μόνο δηλαδή.

εννοειται αυτο,μην τρελαθουμε κι ολας....

Ο ψαγμένος τύπος συνήθως είναι και μυστήριος.
 μπα. συνηθως ειναι εντελως...μα εντελως "νορμαλ" ....ο ΨΕΥΤΟψαγμενος ναι ειναι παντοτε "μυστηριος" μια και παιρνει υπερβολικα σοβαρα τον εαυτο του (απο εκει ξεκινανε ολα το προβληματα στην ζωη, απο το να μη βρισκεις δουλεια εως το να μη βρισκεις γκομΙνα...) και ψαχνει να...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ κατι ?

Το βλέπεις βαριά.

Το λάθος είναι ότι υποπίπτεις (και όλοι μας το κάνουμε αυτό δηλαδή) στο πολύ κοινό λάθος να τοποθετείς απόλυτα τους ανθρώπους ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν μόνο χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας και καμίας άλλης. Οι άνθρωποι more often than not, έχουν χαρακτηριστικά πολλών κατηγοριών. Δεν είναι ένα πράγμα μόνο δηλαδή.

Πολύ σωστά διατυπωμένη θεωρία...

Ας μιλήσουμε πρακτικά . Έχεις γνωρίσει κάποιον που να ψυχαγωγείται με βαρύ, αντρικό λαϊκό και να έχει φιλοσοφικές ανησυχίες;

Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, πραγματικά περιμένω μια (ειλικρινή) απάντηση.

Έχεις γνωρίσει κάποιον που να ψυχαγωγείται με βαρύ, αντρικό λαϊκό και να έχει φιλοσοφικές ανησυχίες;

εννοειται.

οχι εναν, πολλους.

καταρχας κΣεχνας τον ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ και θα σε σκισει ο @cos_dr

image.jpeg

να παρε και εναν καλλιτεχνη ΜΕΓΑ

Το μουσικό γούστο είναι μέρος της τάσης της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου, διαμορφώνεται όπως και ο χαρακτήρας από την αλληλεπίδραση του περιβάλλοντος και κληρονομικών χαρακτηριστικών και μαζί με το σύνολο των διανοητικών και εκπαιδευτικών χαρακτηριστικών του κλπ. συγκροτούν την προσωπικότητά του.

Έχεις γνωρίσει κάποιον που να ψυχαγωγείται με βαρύ, αντρικό λαϊκό και να έχει φιλοσοφικές ανησυχίες;
Όχι έναν, πολλούς. Και μάλιστα "βαριά" διανοούμενους, καλλιτέχνες άλλου είδους και πολλά άλλα. Όλες οι εξαιρέσεις στον κανόνα είναι εκεί. Αρκεί να γνωρίσεις αρκετό κόσμο.

Η επιλογή που θα κάνουμε στο μουσικό κομμάτι που θα ακούσουμε αφορά το mood που βρισκόμαστε. Η επιλογή των συγκροτημάτων και των μουσικών ειδών που μας αρέσουν συνολικά, έχει κάνει με το ποιοί είμαστε. Το τι μουσική ακούμε και μας αρέσει, λέει κάποια πράγματα για την προσωπικότητά μας. Το ίδιο ισχύει και με την επιλογή που κάνουμε στον ρουχισμό, στα οχήματα, στα ρολόγια κλπ. Το ίδιο ισχύει και με το φαγητό (είμαστε ο,τι τρωμε, λέει και η παροιμία). Όλες οι επιλογές μας είναι μια αντανάκλαση προσωπικότητάς μας.

Βέβαια, ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω διαχωρισμό πχ σε κουλτουριάρηδες vs ρηχούς χαρακτήρες.

Μπορεί με ένα άτομο να μην έχω κανέναν κοινό, μουσικά, αλλά να έχουμε ένα σωρό άλλα κοινά ενδιαφέροντα.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει τέτοιος διαχωρισμός, γενικότερα. Κάποια μικρή συσχέτιση, ενδεχομένως να υπάρχει, αλλά μεχρι εκεί.

Κανα ΜΑΛΑΜΑ ή κανα ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ μη μου βαλεις ομως γιατι θα τα χαλακΟυμε....? αΦτους δεν τους αντεχω με τιποτις ναουμε ? καλυτερα Εφη Σαρρη...
Σε αυτούς συμφωνούμε. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος ο δίσκος τα κορμιά και τα μαχαίρια που θεωρείται λαϊκός είναι ότι πιο ποιοτικό έχω ακούσει από την ελληνική δισκογραφία διαχρονικά μιλάω για την μουσική του δίσκου, τα αληθινά όργανα, η απουσία μπουζουκιού, η ενορχήστρωση

Από στίχους, σε κάποια κομμάτια δίνει την εντύπωση ότι γράφτηκαν μερικά λογάκια να έχει κάτι να λέει η Ελευθερία, γενικά δεν με ενθουσιάζουν αλλά τα αντέχω λόγο της υπόλοιπης δουλειάς που έχει γίνει.

Τι γνώμη έχετε για αυτό το δίσκο εσείς?

Όλες οι εξαιρέσεις στον κανόνα είναι εκεί.

Θα προτιμούσα να μείνουμε στον κανόνα.Αυτός παρέχει ένα σημείο αναφοράς για κάθε κουβέντα.

Τι γνώμη έχετε για αυτό το δίσκο εσείς?
H μουσική σε μεγάλο μέρος είναι Night Ark, ένα Αρμένικο παραδοσιακό γκρουπ, και συνήθως προτιμω το original μιας και δε μου αρέσουν τα έντεχνα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back