• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Squindεr Stratocaster Remake

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Καλημερα!

Λοιπον, ειμαι στην ευχαριστη θεση να μοιραστω μαζι σας την μεταμορφωση της Squier μου σε αυτο που μου ηρθε στο μυαλο για ονομα:

(Is it a Squier? Is it a Fender? NO it's a Squindεr!!!

Ολα ξεκινησαν περισυ, με τα την αποκτηση μιας φθηνης μεταχειρισμενης Squier Affinity του 1997. Μετα απο πολυ διαβασμα, πειραματισμους, μα και υπομονη, εχω φτασει σε ενα σημειο που φτανει η συγκεκριμενη κιθαρα, να ειναι η πιο αγαπητη μου αναμεσα σε αλλες (ακομα και στην Fender Classic Player μου)

Αν και δεν ειχα σκοπο για tutorial ή how to οταν την εφτιαχνα, αλλα για να κρατησω φωτογραφικο υλικο της διαδικασιας για εμενα, θα χαρω να μοιραστω μαζι σας την βασικη διαδικασια.

Η πρωτη κιθαρα που κανω makeover, (με λαθη φυσικα, που δεν με ενοχλουν, καθως την εχω αγαπησει, και η συναισθηματικη αξια που εχει για μενα ειναι ανεκτιμητη, λογω του κοπου, του χρονου, του "ρε γ@μω το, τι εκανα τωρα;;;!! :o και της ικανοποιησης οτι την θεωρω δικο μου παιδι  :angel:

...to be continued...

Squinder7.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η διαδικασια ξεκινησε απλα με την εμμονη να κρατουσα στα χερια μου μια stratocaster να γραφει επανω Fender που δεν ειχα μεχρι τοτε (ΟΚ, μην βαρατε!! :-X  Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω  ;D )

Ετσι λοιπον, μην εχοντας να χασω τιποτα (μονο λεφτα και χρονο  :P ) ειπα "αντε να δουμε!"

Μετα απο πολυ διαβασμα στο νετ ξεκινησα...

Τριψιμο, και τριψιμο, με γυαλοχαρτο, 320, 600, 800, 1000 κτλ...

Βαψιμο με χρωμα που τυχαια επεσα ακριβως στο ιδιο χρωμα του μανικιου!!! 8) (Ηταν και το... Σημαδι οτι πρεπει να προχωρησω...)

...to be continued...

Logo2.jpg

Logo1.jpg

Logo3.jpg

Logo4.jpg

Logo6.jpg

Logo7.jpg

Χρησιμοποιησα Clear Coat σπρευ και περασα πανω απο το βερνικι. Μερικα λεπτα στρωματα. Τριψιμο παλι με γυαλοχαρτο μεχρι και ψιλο. Μετα παλι και παλι...

Απο εβαυ το λογοτυπο, το οποιο ηταν οντως πολυ καλης ποιοτητας, και η χρυση βαφη του και τα ξακρισματα αριστα

Κολληθηκε επανω, και περαστηκαν παλι λεπτα στρωματα σπρευ clear coat, μεχρι που εγινε το παρακατω στις φωτο, και ηταν εμφανες το αυτοκολλητο στο φως...

Αλλα... :)

Logo8.jpg

Logo9.jpg

Logo10.jpg

Logo11.jpg

Logo12.jpg

Μετα απο συμβουλες στο ytube πως να γινει το decal sticker, καταφερα μετα απο μερικα στρωματα, τριψιμο με γυαλοχαρτο μονο πανω στο λογοτυπο, ξανα στρωματα κτλ, να το φερω στο ιδιο επιπεδο με το υπολοιπο headstock, και πλεον, δεν υπαρχει διαφορα στο υψος (στην Fender Classic Player ειναι πιο εμφανες το αυτοκολλητο  :P )

Logo13.jpg

Logo16.jpg

Logo17.jpg

Αφου λοιπον εμεινα τελειως ευχαριστημενος με το αποτελεσμα, ηταν η ωρα για τα ηλεκτρικα.

Μονωση με αυτοκολλητη αγωγιμη ταινια χαλκου

Μπηκαν το σετ μονοι μαγνητες Wilkinson WVS οι οποιοι ειναι απιστευτοι, η τιμη τους χωμα (περιπου 50ε καινουργιοι και οι τρεις) και ο ηχος...μελι!  ;D

Και προχωρησα στο επομενο βημα. Καινουργιο Tusq nut GraphTech, καινουργια κλειδια Gotoh (στην πρωτη φωτο του thread φαινονται γιατι μπηκαν μετα)

Wiring2.jpg

Wiring1.jpg

Wiring3.jpg

Wiring4.jpg

Εγινε το setup, αν και τα ταστα πιο μικρα απο medium/jumbo και φαγωμενα...

Τοτε, μετα απο λιγο καιρο, και βλεποντας οτι εχει ακομα περιθωριο για βελτιωση, και με γνωμωνα το κοστος σε επαγγελματια αλλαγη, αποφασισα, οτι αξιζε τον κοπο να παμε ενα βημα παρακατω...

Refret!

...to be continued...

Wiring5.jpg

Squinder6.jpg

Squinder2.jpg

Ναι... μπορω να πω με τα βεβαιοτητας, οτι δεν ειναι το Refret για fainthearted που δεν εχουν εμπειρια (οπως δεν εχω και εγω :-\ ) αλλα επισης δεν ειναι και για να γινει σε ακριβα οργανα στο σπιτι και DIY...

Εδω, ηταν η καταλληλη κιθαρα για να γινει...

Αναγκαστικα επρεπε να μειωθει το κοστος κι αλλο, οποτε και επρεπε να χρησιμοποιηθουν DIY εργαλεια.

1. StraightEdge απο αλφαδι, που μαρκαριστηκαν τα ταστα επανω, και τριφτηκαν με λιμα στ σημεια των ταστων, και ετσι να αναγνωριζεται ακριβως αν ειναι ευθυ το μανικι

2. Fret Βender απο σχεδια στο νετ, και ετσι περασε το συρμα απο μεσα και εγινε στο radius του μανικιου

3. Πηρα ενα τουβλακι duplo του μικρου μου (ναι, με πηρε ειδηση, και μου λεει "τι το θες αυτο μπαμπα;;;!! :o "  Busted! Ετσι αφου τριφτηκαν μερικα ταστα που ηταν πιο ψηλα, εγινε crown με γυαλοχαρτο στην φαρδια γωνια, ακουμπουσε η λεπτη πλευρα στην ταστιερα, και σιγα σιγα στρογγυλεψε το ταστο

4. τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο μεχρι 1500, και γυαλισμα με 0000 συρματακι ψιλο μεχρι να γινει καθρεπτης και με dremel γυαλισα και με λιγο Brasso.

Refret1.jpg

Refret2.jpg

Refret3.jpg

Refret4.jpg

Refret5.jpg

duplo.jpg

Κοστολογιο:

1. Squier Affinity Stratocaster (μεταχειρισμενη): 80e

2. Μαγνητες Wilkinson WVS: Ειχαν βγει απο την Vintage Icon V6, οποτε καθοντουσαν: 0e

3. GraphTech Tusq Nut: 10ε

4. Αγωγιμη ταινια: ελαχιστα ευρω γιατι μπηκε σε 3-4 κιθαρες

5. Κλειδια Gotoh mini: 20ε

6. Λογοτυπο: 10ε

7. Συρμα Dunlop 6105: 20ε

8. Σπρει clear coat: 3,5ε αλλα εμεινε οποτε καπου αλλου θα μπει

9. Χρωμα για headstock: 9ε, αλλα και αυτο εμεινε ολο

Συνολο: περιπου 150-160 ευρω

Τα παρελκομενα δεν τα υπολογιζω, γυαλοχαρτα, συρματακι, αλφαδι κτλ, γιατι θα χρησιμοποιηθουν και αλλου

O χρονος και τα νευρα δεν υπολογιζονται...  ;D

cigaret13 είπε:
  σ'ωραίος... :laugh:  αν και σε ""φθονώ"" λίγο.... 8)  Εύγε!
Τι να με φτασεις;  ;D ;D ;D

Ολα αυτα εγιναν με την "τυχη του πρωταρη" και δεν νομιζω να το ξανακανω  :-\

Μακαρι να εφτασα εγω αλλους εστω και για λιγο σε ολο αυτο

Ετσι με 160 ευρω, εχω (εμφανισιακα  :P ) μια Light Relic Fender Stratocaster 1962, η οποια ομως παιζει φανταστικα, με narrow/ jumbo ταστα, και με λιγο γραφιτη στο nut, και ελαχιστο ελαφρυ λαδι μηχανης στα βαγονακια της γεφυρας, και λιγο ακομα στα string trees, δεν χανει κουρδισμα καθολου, μεχρι που ενω ελεγα να αλλαξω βαγονακια ή γεφυρα, τελικα θα μεινει οπως εχει!

Απο τις 3 stratocaster, μονο με αυτη παιζω  8)

Δεν ξερω, αλλα μετα απο ολο αυτο, και ολο το ψαξιμο που εκανα, καταλληγω οτι οντως, ειναι πολλα τα λεφτα Αρη για μια κιθαρα εμπορικη των 1.000 (για στρατ μιλαμε παντα)....

Αν τωρα δεν ειχα καμια κιθαρα, αυτο που θα εκανα, θα ηταν να παρω απλα μια φθηνη, αναλογα των specs του μανικιου (πχ τωρα που εβγαλε η squier τις contemporary με 12ιντσα μανικια και jumbo ταστα) και θα την πηγαινα για ενα παρα πολυ καλο σεταπ σε επαγγελματια, θα εβαζα και μαγνητες της επιλογης μου, αντε και κανενα κοκκαλινο Nut ή το tusq παλι, και ετσι θα κατεληγα παλι με μια αριστη παιχτικα κιθαρα, καλοσεταρισμενη που δεν θα ειχε να ζηλεψει τιποτα σε πιο ακριβες.

('Νταξ, θα ηθελα παλι να γραφει 7εndεr επανω  ;D, αυτα ....γινονται... ;D )

Ο λογος που την χαιρομαι αυτη, ειναι οτι μπορω να ξεδιπλωσω ολο το vibe/mojo O0  μου, και να φτασω μεχρι και σε abused παιξιμο, χωρις αναστολες, και ετσι χωρις να λυπαμαι τα λεφτα που θα ειχα δωσει σε πολυ πιο ακριβες...

Μπράβο Holystone!

Κι εγω έκανα ακριβώς το ίδιο. Μόνο που δεν έβαλα λογότυπο.

Παίζει θαυμάσια με jumbo frets (αν και δεν το χρειαζόταν), Tonerider μαγνήτες και άλλα ηλεκτρικά και διακόπτες.

Την κοπανάω στην βάση και δεν με νοιάζει. Και είναι κι ελαφρύτερη απο τις "κανονικές".

Αξίζει η διαδικασία και θα κάνω το θέμα "sticky", καθώς έκανες ωραίο μπούσουλα με φωτογραφίες.

Ευχαριστω  :)

Απλα θελω να επισημανω, οτι σε ολο αυτο, ο χρονος ειναι χρημα, που δεν υπολογιζεται, το skill παλι δεν υπολογιζεται, και εργαλεια, ψαξιμο κτλ παλι δεν υπολογιζονται.

Σιγουρα, ενας επαγγελματιας θα ειχε κανει αριστη δουλεια (1ον γιατι τα εργαλεια κανουν τον μαστορα, 2ον γιατι ειναι αυτη η δουλεια του)

Απλα εγω λογω κοστους/ χρηματων κτλ, και λιγο που μου αρεσει να μαστορευω, και να "ταλαιπωρουμαι" και του οτι ηταν παμφθηνη η αγορα της, προτιμησα να το κανω.

Και παλι ομως καταλληγω, οτι μπορει ο οποιοσδηποτε να αγορασει μια φθηνη κιθαρα, και με τα καταλληλα parts (επιλογης του) να την παει σε καποιον που κανει ωραιες δουλειες και να αποκτησει ενα πραγματικο διαμαντι, εκτος και αν εχει:

1. Ορεξη

2. Χρονο (και για διαβασμα)

3. Υπομονη

4. Νιωθει σαν τον Μπομπ τον Μαστορα

να το προσπαθησει μονος του

(ΥΓ.: η αληθεια ειναι οτι το θεμα λογοτυπο, λιγο με προβληματισε...Σε σημειο ισως και να το μετανιωσα...Δηλ, νιωθω και λιγο faux αν παω καπου και μου πουν "τι ειναι αυτη;" και τους πω: "Squindεr". Aλλα οκ, για δικους μου ψυχολογικους λογους μπηκε, μπας και βγει απο τα δαχτυλα λιγο ακομα vibe  ;D ;D ;D )

χμμμ....

εγω στη δικιά μου του 2013, όταν πια θεώρησα ότι ήταν αυτό που ήθελα από μανίκι και ευτυχώς καλή δουλειά του κινέζου στα τάστα και στο νατ, στην πρώτη ευκαιρία πέρασα ένα σετ Bill Lawrence το γνωστό noise free L280 s/NM-L290 sL και μετά γύρισα το τρεμολο σε float.

Με αρκετό γραφίτη εδώ και εκεί, κρατάει σωστά κούρντισμα και τώρα της φόρτωσα και το fishman.

Αν θα γίνει κάποια αλλαγή μάλλον θα είναι locking tuners.

dimsonic είπε:
Αν θα γίνει κάποια αλλαγή μάλλον θα είναι locking tuners.
Εκτος του double lock floyd που εχω στην LTD μου, τα φοβαμαι λιγο τα locking tuners σε float bridge. Οχι γιατι δεν θα κρατανε κουρδισμα, αλλα θα ηθελα την ευκολια "on the fly" κατι αν παει στραβα, τσακ στο δευτερολεπτο να κουρδισω μια χορδη. (πχ μου εχει τυχει να χτυπησει το headstock ο τραγουδιστης το κλειδι, και ενω ηταν locked, να την πατησω...

Αντε μετα να ξεκλειδωσει, και να κουρδισει (βεβαια ηθελε allen, αλλα και παλι...)

Holystone είπε:
Εκτος του double lock floyd που εχω στην LTD μου, τα φοβαμαι λιγο τα locking tuners σε float bridge. Οχι γιατι δεν θα κρατανε κουρδισμα, αλλα θα ηθελα την ευκολια "on the fly" κατι αν παει στραβα, τσακ στο δευτερολεπτο να κουρδισω μια χορδη. (πχ μου εχει τυχει να χτυπησει το headstock ο τραγουδιστης το κλειδι, και ενω ηταν locked, να την πατησω...

Αντε μετα να ξεκλειδωσει, και να κουρδισει (βεβαια ηθελε allen, αλλα και παλι...)
1. δεν υπάρχει τραγουδιστής

2. δεν υπάρχει live

3. δεν υπάρχει double lock floyd

;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back