Μα και βέβαια mut-άρει, και μάλιστα "εκ φύσεως"..Ριχάρδος είπε:Ερώτηση: Η λύση που προτείνεις noisy νομίζω ότι δεν έχει δυνατότητα mutαρίσματος όταν πατάς το switch και ενεργοποιείς το κουρδιστήρι, έτσι; Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο μείον της πρότασής σου, καθώς σε live είναι πολύ πιθανό να θέλουμε να κουρδίσουμε ανάμεσα στα κομμάτια του σετ, και φαντάζομαι πως κανείς δε θέλει να κουρδίζει και να ακούγεται... :-\
Η συνδεσμολογία που λέω είναι αυτή:

Το σήμα λοιπόν δε συνεχίζει μετά το tuner οπότε έχουμε mute-mode.
Σωστός. Ένα πετάλι με buffer είναι μια χαρά και μάλιστα είναι καλό να υπάρχει στην αρχή της αλυσίδας μας... Ωστόσο, από ένα tone-sucking πετάλι με κακό buffer, το true-bypass είναι καλύτερο ασυζητητί. Το αν η διαφορά ακούγεται, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.Επίσης, υπάρχουν αρκετά φτηνά pedal tuners. Εγω έχω τούτο δω:
http://www.thomann.de/be/behringer_tu300.htm
Οκ, δεν είναι true bypass αλλά τι να κάνουμε...Εξάλλου κυκλοφορούν διάφορα βίντεο και άρθρα που αμφισβητούν την πανάκεια του true bypass για κάθε πετάλι του board μας...
Εσύ φίλε μου άλλο thread διαβάζεις? Το παρουσιάζεις λες και ήρθα να ξορκίσω τα κακά pedal tuners που έφεραν την πανούκλα στα σπίτια μας ένα πράγμα.. ??? :Πραγματικα φιλε Noizy και εντελως φιλικα δεν βλεπω το λογο για τον οποιο συνεχιζεις (και μαλιστα με αρκετο παθος) τη συζητηση κατα των pedal tuners. Τα ανελυσες, τα ξανανελυσες οκ.

To συμπέρασμα της μειοψηφίας δε θα το είχες βγάλει αν η συζήτηση είχε σταματήσει στο 2ο ποστ. Θέλω να πω πως από μια συζήτηση -ακόμα και για κάτι το αποτυχημένο- βγαίνει ένα κέρδος, πρώτα-πρώτα βγαίνει το συμπέρασμα πως αυτό το κάτι είναι όντως αποτυχημένο. Επιπλέον, θα μπορούσε μετά από μια βδομάδα ένας τρελός να σκεφτεί το ίδιο, ε τώρα θα δει τη συζήτηση και θα το απορρίψει. Και τέλος, για να γίνουμε και λίγο πιο συγκεκριμένοι, αν κάποιος έχει συνδεδεμένο το κουρδιστήρι του (π.χ. yamaha yt-250) στο pedalboard με τα input/output, στη σειρά με τα εφέ, τώρα ίσως του κόψει να βάλει ένα A/B switch μέχρι να αγοράσει pedal tuner...Ο καθενας βασει του πορτοφολιου του, των αναγκων του κτλ κτλ πραττει αναλογως και οπως ολα δειχνουν η δικια σου προταση αποτελει μειοψηφια για λογους οι οποιοι σου αναλυθηκαν πολλακις και ποικιλοτροπως.
Άκυρο με τη συζήτησή μας όμως. Το θέμα είναι πώς μπορείς να έχεις τα χαρακτηριστικά του -για παράδειγμα- pitchblack με μια πατέντα των 30-40 ευρώ.. Ο άλλος μπορεί να είναι ψείρας και να θεωρεί tone-sucker το behringer.. Δε μιλάω για μένα, για τον άλλον (αυτόν π.χ. που θα πει "το korg μου είναι true-bypass")...Τελος οπως σωστα αναφερθηκε πιο πανω υπαρχουν και pedaltuners Behringer που δεν ξεπερνουν τα 20 ευρω. Με ευδιακριτα leds, silent mode κτλ κτλ. Μπορει να ειναι πιο φτηνη κατασκευη αλλα κι εγω προσωπικα εγω βγαλει αρκετα live χωρις κανενα προβλημα.