Οκ, επειδή μάλλον το εξαντλήσαμε το θέμα, θα δώσω κάποια παραδείγματα και ο καθένας κρίνει όπως θέλει.
Αυτό (βλέπετε, όχι DIY)
+
Αυτό
=
40 ευρώ.
Tι έχουμε?
- Μηδαμινή απώλεια ήχου
- Τέλεια ορατότητα σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτός.
- Mute mode.
- Ακρίβεια +-1cent.
- Δυνατότητα τροφοδοσίας από τροφοδοτικό, όπως ένα πεταλάκι.
Τι βρίσκουμε στα 40 ευρώ σε pedal tuner?
Αυτό.
Πού υπερτερεί?
- Πιο compact λύση.
Πού υστερεί?
- Άγνωστη ακρίβεια.
- Χειρότερη ορατότητα και ευχρηστία (μην ξεγελιέστε από τα πολλά leds, μόνο τα 3(!) αφορούν το κούρδισμα, τα υπόλοιπα δείχνουν απλά με ποια χορδή ασχολούμαστε.
Kαι σε ποια τιμή πρέπει να κινηθώ για να πάρω κάτι εξίσου καλό σε pedal tuner?
Προσπερνώντας Fender (non true-bypass), Danelectro (non true-bypass, κάκιστη ορατότητα), Ibanez (non true-bypass, έχει πάντως πλάκα που το ίδιο κουρδιστήρι το χρεώνουν σχεδόν... 40 ευρώ πάνω επειδή απλά είναι πετάλι), καταλήγουμε
στο γνωστό μας...
Πού υπερτερεί?
- Πιο compact λύση. Αυτό.
Πού υστερεί?
- Είναι 30 ευρώ ακριβότερο.
Υπάρχει κάτι καλύτερο έστω και λίγο ακριβότερο?
Αυτό.
Πού υπερτερεί (σε σχέση πάντα με την 1η λύση)?
- Πιο compact λύση.
- Λειτουργία "ταυτόχρονου" κουρδίσματος.
- Ακρίβεια +-0.5cents, ωστόσο στη λειτουργία "ταυτόχρονου" κουρδίσματος είναι +-1cent.
Πού υστερεί?
- Eίναι 40 ευρώ ακριβότερο.
Οπότε γνώμη μου είναι το τι ζητά τελικά ο καθένας. Τα 30 και 40 ευρώ είναι ένα Tuna Melt ή ένα Bad Monkey.. Ή βενζίνη για 2 μέρες..
ndnikola είπε:
Τα έχεις λίγο μπερδέψει: Εαν δεν θεωρείς χρήσιμο προσωπικά το feature που έχει το polytune, δεν το αγοράζεις /χρησιμοποιείς. Θα επιτρέψεις όμως σε όσους το αγόρασαν (ανάμεσά τους κι εγώ) να το βρίσκουν χρήσιμο, ειδικά σε συνθήκες live.
- Ποια καίνε λιγότερο στην πόλη, τα αυτοκίνητα ή τα μηχανάκια?
- Τα αυτοκίνητα γιατί το Toyota Prius είναι υβριδικό με πολύ χαμηλή κατανάλωση.
Κάτι τέτοιο μου θυμίζει η συζήτηση όπως εξελίχθηκε.. Το ερώτημα είναι αρκετά γενικό αλλά για κάποιο λόγο η λέξη Polytune έχει αναφερθεί άπειρες φορές. Σωστά τα όσα λέτε αλλά στα τόσα πεταλάκια μόνο 2 απ όσο ξέρω έχουν αυτή τη λειτουργία. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται?
Και πού είδες ρε άνθρωπε να σου τι λέω που αγόρασες το TC polytune? Και βέβαια σου επιτρέπω να το βρίσκεις χρήσιμο, όπως λες..

Άλλωστε κι εγώ αν κάποτε πάρω pedal tuner ίσως πάρω αυτό.
Τέλος, τα λόγια του Alchemist με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο...
Φυσικά την απλότητα και τα χαρακτηριστικά τα πληρώνεις λίγο παραπάνω. Λογικό, σωστά;
Άρα αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να δώσεις τα 20-30 επιπλέον ευρώ που κοστίζει ένα πεταλοtuner, κάνεις αυτό που λες και είσαι χαρούμενος.
Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και να μην έχεις το όποιο εξτρά μπλέξιμο και την DIY δουλειά (την οποία δεν μπορούν όλοι να καταφέρουν εδώ που τα λέμε), παίρνεις το πετάλι και είσαι και πάλι χαρούμενος.