- Πόντοι
- 388
- Ιδιότητα
- Πλήκτρα
Δεν είναι μόνο οι Aerosmith...Bon Jovi, Joan Jett, Alice Cooper, Kiss...η λίστα του Desmond Child είναι μεγάλη...Θίγει αυτό που λες - αναφέρει τους Aerosmith που το μοναδικό νο1 τους το είχε γράψει η κυριούλα η πώς την λένε. Και αυτό φυσικά υπήρχε.
Για να μη θυμηθώ ότι ακόμη και οι Zeppelin έγιναν μπάντα κλέβοντας songwriters από δω κι από 'κει
H επαγγελματική μουσική και ιδιαίτερα η pop επιτυχία πάντα ήταν κάτι πολύ λιγότερο ρομαντικό απ' όσο προσπαθεί (λόγω marketing πάντα) να προβάλλεται. Από τους Beatles μέχρι την Billie Eilish, πουλάει η ίδια ιστορία των παιδιών που τα κατάφεραν σαν παρέα και μια μέρα ΤΣΟΥΠ! εμφανίστηκαν στο ευρύ κοινό.Οπότε δεν θα ήταν αυθαίρετο να εικάσουμε ότι "the band era" - όχι γενικά, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα- μας έχει αποχαιρετήσει.
Από 'κει πέρα είχα και έχω την τύχη να γνωρίσω δυο μπάντες στα 30 χρόνια που παίζω που άξιζε να είμαι μέλος και για το επίπεδο του songwriting αλλά και για το επίπεδο των ανθρώπων μέσα σε αυτές. Αλλά και αυτές βασίστηκαν σε έναν, το πολύ δύο χαρισματικούς ανθρώπους κι οι υπόλοιποι βάζαμε το technical expertise. Όχι ότι δεν είχε και αυτό τη σημασία του, αλλά σε κάποιον άλλο χωροχρόνο θα μπορούσαν οι ίδιοι μέσα σε ένα επαγγελματικό κύκλωμα να τα κάνουν όλα και καλύτερα και να μη μας έχουν ανάγκη.
Τελικά αυτό που μου έχει μείνει είναι: Μπάντες = παρέα. Αν όμως θες επαγγελματικό αποτέλεσμα πρέπει να το δεις χωρίς συμβιβασμούς του τύπου: "καλό παιδί ο Κωστάκης χάνει κανα δεκατοέκτο που και που αλλά δε βαριέσαι..."
Τελευταία επεξεργασία από moderator: