Γιατί έχω latency;

ontheflow

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λιπον για να εγκενιασω το θεμα με το latency εχω μια ενσωματομενη καρτα ηχου με την οποια κανω ηχογραφισης μεχρι να παρω κατι εξαρτιματα...

και εχω παρατιριση οτι ενω ηχογραφω και καταλαβενο οτι παταω στο μετρο οταν ακουο την ηχογραφιση που εχω κανει σαν να μου φενετε οτι προτρεχο και χανω το μετρο... (μιλαμε για ηχογραφιση φονης...) στην φονει ειναι τοσω εντονω οταν ειναι κακο το latency???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ποιά κάρτα, ποιό sequencer, τι buffer setting εχεις, τι asio drivers;

Εαν βαλεις πολλα effect στο καναλι της φωνης, συν το ο,τι η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη, μπορεις να καταλαβεις γιατι το latency σου ειναι τοσο εντονο. :)

Επειδη δεν γνωριζω πολα τεχνικα μπορεις να μου εξηγησεις τη ειναι  sequencer, τι buffer setting τι asio driverς???

Για αρχή πες μας σε ποιό πρόγραμμα γράφεις και ποιά κάρτα χρησιμοποιείς.

Θα το πάμε βήμα-βήμα απο 'κει

audacity αλλα προσφατα επιδει θα παρω μια m-audio fast track pro και ενα t-bone πικνοτικο αρχειζω και λιγο nuendo... για πες λιπων???

Αν μπορεις για αρχη να ελεγχεις 2 φορες το post σου. Για δυο λογους:

1) Επειδη δεινοπαθουμε. Αν και καταλαβαινω πως η μεταβαση απο τα λατινικα στα ελληνικα ειναι παντα επιπονη

2) Σιγουρα καποιοι καλοθελητες θα βρεθουν να το κοροϊδεψουν και να γινει η συζητηση off topic τελειως.

Νομιζω πως πας κατευθειαν στα βαθια ως προς την επιλογη προγραμματος. Ειναι αρκετα διαφορετικα τα 2 προγραμματα μεταξυ τους. Οχι πως θα ειχε διαφορα, αλλα σου προτεινω Cool Edit Pro που εχει και ενα υποτυπωδες mutlichannel utility.

Aν και δεν αναφέρεις ποιά κάρτα ήχου χρησιμοποιείς ΤΩΡΑ, υποθέτω ότι λειτουργείς την κάρτα του pc σου. Συνήθως αυτού του τύπου οι κάρτες δεν διαθέτουν asio drivers (οδηγοί που επιτρέπουν να ακούς το playback και να ηχογραφείς με χαμηλό latency).

To audacity δεν το έχω χρησιμοποιείσει ποτέ, αλλά όλα αυτά τα προγράμματα (τα οποία ονομάζονται sequencers παρεμπιπτόντως) έχουν κάποιο μενού στο οποίο μπορείς να επέμβεις στις ρυθμίσεις της κάρτας σου, να δεις το latency και πολλά άλλα.

Γενικότερα, θα ήταν καλό να ενεργοποιηθείς λίγο περισσότερο, διαβάζοντας τα manual του audacity και της κάρτας σου, να κάνεις ένα search στο noiz για το πρόβλημα που σε απασχολεί και μετά να επανέλθεις εξειδικεύοντας το πρόβλημα και παρέχοντας πληροφορίες απαραίτητες για να σε βοηθήσουμε.

Ενδεικτικά, κάνοντας ένα search για latency μου έβγαλε 14 σελίδες. Μπορείς να ξεκινήσεις διαβάζοντας αυτό:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=537.0

Ευχαριστω παιδια!!! ε ναι ενσωματομενη ειναι... αλλα δεν θυμαμαι τι εταιρια μαλον ιντελ... το cool edit το εχω δουλεψει αλλα δεν μου κανει... το nuendo το audacity και το gold wave fl studio 8 δουλευω και μου κανουν... το cool edit δεν το παω... ευχαριστω παντως!!!

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα δεν τα παω καλα με τα αγκλικα... αλλα θα το προσπαθησω!!! χι χι!!!  ;)

Οπως λεει και ο φιλος giannis κατεαβασε για αρχη το assio4all... εγκατεστησε το

giannis είπε:
Sequencer ειναι ολα τα προγραμματα τα οποια ειναι σε θεση να καταγραψουν και να αναπαραγουν ηχο η/και μουσικη πληροφορια (ΜΙDI) και αντιστροφα... (εγκυκλοπαιδικα, υπαρχουν και περισοτεροι διαχωρισμοι)

Γενικα, drivers ειναι καποια "προγραμματα" τα χρειαζεται ο υπολογιστης για να επικοινωνει με το hardware που διαθετει (πχ καρτα ηχου, καρτα γραφικων κλπ).

Ποιο συγκεκριμενα, οι ASIO drivers ειναι ενας τυπος driver επικοινωνιας του συγκεκριμενου software με την καρτα ηχου. Υπαρχουν και αλλοι drivers οπως Direct X, ΜΜΕ, directsound, realtime κλπ... Η καρτα που βρισκεται στον υπολογιστη εχει καποιους drivers. Αυτοι οι drivers ειναι oi στανταρ οσον αφορα το nuendo...

Το buffer ειναι σκεψου το σαν ενα δοχειο το οποιο γεμιζει με ενα κομματι ηχου, γινεται η επεξεργασια απο τα plugins και τελικα φτανει στην εξοδο της καρτας ηχου σου. Αυτη η μετατροπη, ειναι χρονοβορα... οσο μεγαλυτερο το buffer, τοσο μεγαλυτερο το latency, παρολα αυτα, ειναι λιγοτερο βαρυ για τον επεξεργαστη. Αρα οσο μικροτερο το buffer τοσο μικροτερο το latency αλλα και πιο βαρυ για το pc σου.

Τωρα για να μπορεις να κανεις δουλεια σαν ανθρωπος, αφου εγκαταστησεις το asio4all ανοιξε το και επελεξε εκει που λεει για buffer μια τιμη γυρο στα 512. Αυτο αναλογα με τον επεξεργαστη σου αντιστοιχει σε ενα latency γυρω στα 15-18ms (πανω κατω, δεν θυμαμαι ακριβως νουμερα). Παρολα αυτα ξερω οτι εγω τουλαχιστον και στα 512 δουλευω ανετα.

Αφου το κανεις αυτο, μετα ανοιξε το nuendo, πηγαινε στο menu devices->device setup... και στην καρτελα που ανοιγει επελεξε vst audiobay. Μετα εκει που λεει master ASIO Driver επελεξε τον driver asio4all και εισαι ετοιμος...

Αν γονατισει ο υπολογιστης σου ανεβασε το buffer...

Ελπιζω να βοηθησα!

Σε ευχαριστω παρα πολυ φηλε μου!!! με διαφοτισες σε πολα πραγματα!!! θα κατεβασω τον driver και θα τον εγκαταστισω! δεν ειμαι και τοσο ασχετος στον κοσμο τον Υ/Η δουλεβω αρκετα και σε linux αλλα οχι σε προγραματα μουσικης...

αλλα τορα τελεφτεα επιδει ασχολουμε με μουσικη και γραφω κομματια με ενδιαφερουν πολα πραγματα που μαθενω γενικα μονος μου γιατι δεν ασχολιτε κανεις απο τους φιλους μου... και με βοιθισες πολυ στο να καταλαβω μερικα βασικα πραγματα! αφτες της μερες θα παραγκηλω και μια m-audio fast pro και ενα t-bone sc450 απο του thomann! και γιαυτο κατι τετοια βασικα πρεπει να τα γνοριζω... οσον αφωρα τωρα τους asio drivers γιατη πρεπει να βαλω αφτους και να μην αφισω τους ενσωματομενους??? σου προσφερουνε πιο πολες δινατοτιτες να πιραζεις πιο πολα πραγματα στην καρτα??? να ηχογραφη καλητερα???

και παλη σε ευχαριστω για των χρονο σου!!!

Αντε, καλη αρχη φιλε μου! Οι περισοτεροι απο εμας εδω αν οχι ολοι μονοι τους ξεκινισαν...

Λοιπον, μολις παρεις την m-audio και βαλεις τους drivers της, θα εχεις παλι την επιλογη του να ελεγξεις το latency της. θα ξανακανεις την ιδια διαδικασια απο το audiobay στα device setup και θα επιλεξεις τον asio driver της maudio και γενικα οπου βλεπεις buffer size η latency εκει θα παιζεις...

Αντε και καλη αρχη!

;)

ok τους εβαλα και εχει μεγαλη διαφορα το nuendo με σχεσει πριν βαλω τους Asio Driver... πριν κολαγε στην αναπαραγωγη αλλα τορα μια χαρα!!!

ευχαριστω!!!

Χρησιμοποίησε τον driver που σου προτείνει ο giannis, ASIO4ALL, και βρίσκεται και στα Downloads του Noiz.gr. Μάθε καλά ένα μικρό πρόγραμμα ηχογράφησης πχ το MultitrackStudio 5 που είναι πολύ φτηνό ή to KRISTAL Audio Engine που είναι δωρεάν και θα το βρείς επίσης στα Downloads του Noiz.gr. Το Nuendo που θες να πάρεις, πέραν του ότι κοστίζει πολλά λεφτά, απευθύνεται σε επαγγελματίες ηχολήπτες και αφορά post production είναι και... "πυρηνική φυσική" για τον αρχάριο.

ΥΓ - Μόλις είδα ότι σε εξυπηρέτησε ο Dreampanos. Αυτά που λέω πάντως ισχύουν για κάθε αρχάριο, ενώ η πειρατία δεν υποστηρίζεται μέσα στο Noiz.

ΠΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑΡΧΕΙΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΙΡΑΤΙΚΟ??? ηδες να αναφερω κατι τετειο? εμενα μου αρεσουν τα δισκολα οχι τα ευκολα δυστιχος η ευτηχος... :)

σημφονο με την γνωμη σου αλλα εγω δεν ειμαι ενας φισιολογικος ανθρωπως...χιχι!!! ;)

ευχαριστω παντως!!!

Δεν ήθελα να σε προσβάλω αλλά να ενημερώσω όσους διαβάζουν.

Καλή μελέτη.

Ναι βρε ση... δεν παρεξηγω προς θεου...

το προγραμα που προτινες το κατεβασα... ειναι καλο του λαχιστον?

εχει δηνατοτιτες???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back