• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ξύλινα καπάκια για μαγνήτες μπάσου

warwickplayer

Μέλος
Πόντοι
36
Καλησπέρα.Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός warwick corvette J/J του 91.Είναι ένα υπέροχο όργανο το οποίο θέλω να πειράξω λίγο αισθητικά.

Έχω ανάμεσα στους μαγνήτες μια willis ramp φτιαγμένη από bubinga όπως το σώμα του μπάσου και θέλω να φτιάξω καπάκια από bubinga για τους μαγνήτες.Ξέρει κάποιος για την διαδικασία πόσο κοστίζει κλπ για να μου δώσει λίγο τα φώτα του?

Έχω κάτι παρόμοιο σε ένα άλλο μπάσο με Haussell μαγνήτες με εβένινα καπάκια και ράμπα από έβενο αλλά οι μαγνήτες με τα καπάκια ήρθαν έτοιμα από τον Harry.

Ευχαριστώ

Νομιζω φτιαχνει/πουλαει και σκετα καπακια - τον ρωτησες?

odis13 είπε:
Νομιζω φτιαχνει/πουλαει και σκετα καπακια - τον ρωτησες?
Δεν το γνώριζα αυτό.Δεν χάνω κάτι να τον ρωτήσω..Αν τον βρω ποτέ στο τηλέφωνο φυσικά :p

Eιμαι σχεδον σιγουρος οτι αν προσφερθεις να του στειλεις του μαγνητες για "καπακωμα" θα δεχτει, νομιζω ειχα ακουσει καποιον που το εκανε.

Αν τελικα βγαλεις ακρη πες μου, εχω και εγω περιεργεια σχετικα με το κοστος.

Προτείνω, αν υπάρχει γεωγραφική δυνατότητα,να επικοινωνήσεις με τον Αντώνη Παπαδόπουλο (Antonis Bass).Πιστεύω θα σου βγει πιο φτηνά (και μόνο να μεταφορικά αν σκεφτείς).

odis13 είπε:
Eιμαι σχεδον σιγουρος οτι αν προσφερθεις να του στειλεις του μαγνητες για "καπακωμα" θα δεχτει, νομιζω ειχα ακουσει καποιον που το εκανε.
Η βλακεία είναι ότι περιμένω ένα J σε κουτί H με εβένινο καπάκι απ τον Harry...Επίσης ο χρόνος παράδοσης που έχει είναι αποτρεπτικός...απλά θα σου πω ότι περιμένω από πριν το Πάσχα.Έχει απίστευτη δουλειά και επειδή είναι κάθετος στο να διατηρεί τους μαγνήτες του 100% hand made δεν παίρνει υπαλλήλους...

Προτείνω, αν υπάρχει γεωγραφική δυνατότητα,να επικοινωνήσεις με τον Αντώνη Παπαδόπουλο (Antonis Bass).Πιστεύω θα σου βγει πιο φτηνά (και μόνο να μεταφορικά αν σκεφτείς).
Το μπάσο που φοράει hausell είναι του Αντώνη.έχω την εντύπωση ότι ο Αντώνης δεν βάζει καπάκια αλλά του έρχονται από τον εκάστοτε κατασκευαστή

Για να καταλάβω τι ακριβώς καπάκια χρειάζεσαι δεν βάζεις καμμιά φωτο, έχω bumbiga που ειναι απο τα αγαπημένα μου ξύλα και θα μπορούσα να  βοηθήσω :D

warwickplayer είπε:
Το μπάσο που φοράει hausell είναι του Αντώνη.έχω την εντύπωση ότι ο Αντώνης δεν βάζει καπάκια αλλά του έρχονται από τον εκάστοτε κατασκευαστή

Πριν από κανα δίμηνο είχα δει ότι είχε φτιάξει ένα καπάκι σε έναν .Δε χάνεις κάτι να τον ρωτήσεις,ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχεις έρθει ήδη σε επαφή μαζί του.

nasokosm είπε:
Για να καταλάβω τι ακριβώς καπάκια χρειάζεσαι δεν βάζεις καμμιά φωτο, έχω bumbiga που ειναι απο τα αγαπημένα μου ξύλα και θα μπορούσα να  βοηθήσω :D
Καλησπέρα.Ανεβάζω κάποιες φώτο.

Τα παιδιά μου λένε ότι γίνεται να μου τα κόψει και μάστορας οπότε εκεί θα κινηθώ

IMG627.jpg

IMG666.jpg

IMG667.jpg

Sorry, δεν εχω καταλάβει καλα θέλεις να φτιάξεις καπάκια και για τους μαγνήτες?

αν ναί, ανέβασε καμμιά φωτο  απο το νετ πως τα θέλεις έχω δυο μαδέρια bumbiga που περιμένουν  :D

φτιάχνω  όργανά για μένα τωρα με αυτό, μπορούμε να φτιάξουμε at no cost!

Βρήκα φωτο στο νετ και ανεβάζω , κατάλαβα τι θέλεις.. δεν ειναι τοσο εύκολο γιατι

ειναι μονοκόματο κομμάτι και είναι σκαμμένο απο μέσα.

Το πιο δύσκολο μέρος ειναι τα αυτάκια για τις βίδες πρέπει να γίνουν πιο χοντρά απο το κανονικό για να μη σπάσουν και φυσικά για να σκαφτεί χρειάζεται πρώτα να φτιαχτούν  template μέσα -έξω ;D

DSCF0014.jpg

nasokosm είπε:
Βρήκα φωτο στο νετ και ανεβάζω , κατάλαβα τι θέλεις.. δεν ειναι τοσο εύκολο γιατι

ειναι μονοκόματο κομμάτι και είναι σκαμμένο απο μέσα.

Το πιο δύσκολο μέρος ειναι τα αυτάκια για τις βίδες πρέπει να γίνουν πιο χοντρά απο το κανονικό για να μη σπάσουν και φυσικά για να σκαφτεί χρειάζεται πρώτα να φτιαχτούν  template μέσα -έξω ;D
Ακριβώς αυτό.Σόρρυ που άργησα να απαντήσω αλλά απουσιάζω σε διακοπές και δεν έχω εύκολα πρόσβαση στο δίκτυο.Από τα λεγόμενα σου δηλαδή μου δίνεις να καταλάβω ότι είναι κάτι δύσκολο να γίνει.Αν είναι έτσι το αφήνω ως έχει για πιο μετά

warwickplayer είπε:
Ακριβώς αυτό.Σόρρυ που άργησα να απαντήσω αλλά απουσιάζω σε διακοπές και δεν έχω εύκολα πρόσβαση στο δίκτυο.Από τα λεγόμενα σου δηλαδή μου δίνεις να καταλάβω ότι είναι κάτι δύσκολο να γίνει.Αν είναι έτσι το αφήνω ως έχει για πιο μετά
Δύσκολο δεν είναι απλά χρειάζεται παραπάνω χρόνο και τη κατασκευή δύο templates για το σκάψιμο με router μέσα και έξω.

Είχα σκεφτει παλιότερα και γω για ξύλινα καπάκια κυρίως για τη στήριξη των διπλών  μαγνητών κιθάρας αλλά το είχα αφήσει για αργότερα.

Τώρα που τα είδα σε φωτογραφίες μου έκανε κλίκ :D

Δεν έχω όμως καπάκια πεντάχορδου για να μπορέσω να αντιγράψω τις διαστάσεις μαλλον χρειάζεται ψάξιμο στο νετ :D

Βρήκα τους δικούς σου και βλέπω κοινές διαστάσεις σε 4-5χορδο αλλά διαφορετικές σε νεκ=91χιλ  μπρίτζ=95χιλ.

http://www.mec-pickups.de/modules/products/product.php?katID=15040&cl=EN

Επειδή αναφέρονται σαν closed μαγνήτες φαντάζομαι θα βγαίνουν τα καπάκια ;D

με τη πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω  :D

Dnightshade είπε:
Καλησπέρα.Μίλησα με τον Αντώνη για ένα μπάσο που μου είχε φτιάξει και αναφέραμε και το θέμα με τα καπάκια.Ότι πιο εύκολο μου είπε..Οπότε με την πρώτη ευκαιρία μόλις κατέβω με το καλό Αιγάλεω του το πάω και ανεβάζω φωτογραφικό υλικό :)

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Αν φτιάξεις τα καπάκια θα χρειαστεί περιποίηση και το κεντρικό κομμάτι bumbiga για να μοιάζουν όλα περίπου το ίδιο, το ιδανικό είναι να φτιαχτούν όλα απο το ίδιο κομμάτι ξύλου ;D

Με έβγαλες απο το ψυχαναγκασμό να τα φτιάξω αλλά το μικρόβιο των ξύλινων καπακιών πέρασε και σε μένα τώρα :D

nasokosm είπε:
Αν φτιάξεις τα καπάκια θα χρειαστεί περιποίηση και το κεντρικό κομμάτι bumbiga για να μοιάζουν όλα περίπου το ίδιο, το ιδανικό είναι να φτιαχτούν όλα απο το ίδιο κομμάτι ξύλου ;D

Με έβγαλες απο το ψυχαναγκασμό να τα φτιάξω αλλά το μικρόβιο των ξύλινων καπακιών πέρασε και σε μένα τώρα :D
Νάσο καταρχάς σε ευχαριστώ για την καλή διάθεση σου  :)

Το έχω στα υπόψην αυτό με το ξύλο.Θα το συζητήσω και με τον Αντώνη φυσικά.Το καλό με την bubinga είναι ότι έχει αυτό το χαρακτηριστικό πορτοκάλι χρώμα το ξύλο και δεν είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξεις τα κομμάτια..Δεν είναι ας πούμε bubinga με bubinga ovangol που είναι τελείως διαφορετικό.

Τώρα για το μικρόβιο...Με το που δείς μαγνήτες με ξύλινα καπάκια ερωτεύεσαι..Είναι γεγονός  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back