Ξεμένει από ξύλα η Gibson;

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,878
Σε συνέχεια του άρθρου για την «εισβολή» του FBI στα εργοστάσια της Gibson στο Memphis και το Nashville...

Ο CEO της εταιρίας Henry Juszkiewicz, αποκαλύπτει ότι η Gibson αντιμετωπίζει προβλήματα στην γραμμή παραγωγής της, καθώς της κατάσχεσαν το rosewood και τον έβενο που είχε στην κατοχή της!

http://www.reuters.com/article/2011/10/12/us-guitar-idUSTRE79B7PT20111012

Πάρε τώρα να έχεις SG με... basswood  ;D

Ο Marathon τώρα δικαιώνεται. Alitez.

Να δεις που ο Marathon με τις πλαστικές του (οχι εγχειρίσεις) θα γίνει senor master builder εκεί. ;D

Εar  μαζί ποστάραμε. :D

Nestoras είπε:
Να δεις που ο Marathon με τις πλαστικές του (οχι εγχειρίσεις) θα γίνει senor master builder εκεί. ;D

Εar  μαζί ποστάραμε. :D
Υπό μια έννοια ναι...  ;D

Όμως αυτός που δικαιώνεται απόλυτα είναι ο Κώστας ο Χάτσιος ( οι παλιοί θα τον ξέρετε) που σχεδόν 15 χρόνια πριν μας έλεγε «πάρτε όργανα, τελειώνουν τα ξύλα».

Τότε γελάγαμε, αλλά τελικά ήξερε τι μας έλεγε.

Nestoras είπε:
Cauliflower_Ear_360x265_20April05_008.jpg

Τώρα που το FBI έχει τα ξύλα τις Gibson, λες να βγούν κιθάρες FBI;  ;D

Τι θα το κάνει τόσο ξύλο; Κρατικές κιθάρες;

theoctapus είπε:
Τώρα που το FBI έχει τα ξύλα τις Gibson, λες να βγούν κιθάρες FBI;  ;D

Τι θα το κάνει τόσο ξύλο; Κρατικές κιθάρες;
:D :D :D καλοοο

ενώ στην ελλάδα περιορίζεται αισθητά το δημόσιο στην άλλη πλευρά του ατλαντικού το επεκτείνουν στην οργανοποιεία...δώστε ιδεες στον Βενιζέλο!!!

Η όλη ιστορία με την ξυλεία στην οργανοποιία ξεκίνησε πέρυσι από ένα άρθρο του National Geographic για την Μαδαγασκάρη και το πως εκμεταλλευόντουσαν την ξυλεία της οι μεγάλες εταιρίες κατασκευής οργάνων, αυτό βέβαια δεν ήταν το κεντρικό θέμα, αλλά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

Επίσης στο ίδιο άρθρο ανέφεραν ότι κινέζοι έμποροι είχαν μία "συμφωνία" με την τότε κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης για το εμπόριο ξυλείας και ότι αυτοί (οι κινέζοι) το μεταπωλούσαν στον υπόλοιπο κόσμο σαν....Δικό τους!

Τα παραπάνω αφορούσαν τον έβενο, το μαόνι και το rosewood.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Όμως αυτός που δικαιώνεται απόλυτα είναι ο Κώστας ο Χάτσιος
...μα ποτέ να μην μου αποδώσεις...αυτά που μου αξίζουν!!!!! Τί άλλο θέλεις να προβλέψω για να πείς μία καλή κουβέντα... ::) ;)

marathon είπε:
...μα ποτέ να μην μου αποδώσεις...αυτά που μου αξίζουν!!!!! Τί άλλο θέλεις να προβλέψω για να πείς μία καλή κουβέντα... ::) ;)
Σταμάτα βρε γκρίνια, αφού το έγραψα «υπό μια έννοια ναι», δικαιώθηκες  ;D

Η ουσία όμως είναι ότι όντως τα ξύλα τελειώνουν. Ας δούμε τι ξύλα είχαν «δεύτερα» και «τρίτα» όργανα από τα'70ς και τις αρχές των ΄80ς και τι έχουν σήμερα...

Θα βρεις σε κάποια από αυτά μαόνια της προκοπής, ταστιέρες με Brazilian rosewood κλπ...

Στα αντίστοιχα του σήμερα κάτι Gabon και Agathis - απλά δείτε τα Squier και Epiphone

marathon είπε:
Eνώ εγώ είδες διαφορά, σε προήγαγα σε senor master builder. ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Η ουσία όμως είναι ότι όντως τα ξύλα τελειώνουν.
τα "κούτσουρα" όμως θα υπάρχουν για πάντα... ;D

Eνώ εγώ είδες διαφορά, σε προήγαγα σε senor master builder. ;D
Εσύ θα πάρεις ιδιαίτερα μαθήματα (δωρεάν) σαχλόφωνου...γιατί και εκεί είναι το μέλλον ;)

marathon είπε:
τα "κούτσουρα" όμως θα υπάρχουν για πάντα... ;D
Ναι, αλλά παρότι εσύ είσαι λάτρης των... μεταμοντέρνων υλικών  ;D έχεις μια Gibson κορώνα στο κεφάλι σου...  ;)  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ναι, αλλά παρότι εσύ είσαι λάτρης των... μεταμοντέρνων υλικών  ;D έχεις μια Gibson κορώνα στο κεφάλι σου...  ;)  ;D
Λάθος...έχω μία Gibson στο χρηματοκιβώτιο...για τις επόμενες γενιές ;D

Κορώνα στο κεφάλι μου, έχω όλα τα συναρμολογούμενα....υπομονή μέχρι την άλλη βδομάδα...έρχεται καινούργιο ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back