Wave editor ανάλογο του Adobe Audition για Mac

riotshield

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Πέρασα στον κόσμο του Mac πρόσφατα και ψάχνω ένα πρόγραμμα να αντικαταστήσει το Adobe Audition που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα.

Έχω διαβάσει για διάφορα στο νετ (πχ.Peak) αλλα θα ήθελα τη γνώμη σας.

Κύρια χρήση είναι απλό editing Wave αρχείων και υποτυπώδης multitrack λειτουργία.

riotshield είπε:
Πέρασα στον κόσμο του Mac πρόσφατα και ψάχνω ένα πρόγραμμα να αντικαταστήσει το Adobe Audition που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα.

Έχω διαβάσει για διάφορα στο νετ (πχ.Peak) αλλα θα ήθελα τη γνώμη σας.

Κύρια χρήση είναι απλό editing Wave αρχείων και υποτυπώδης multitrack λειτουργία.
Bias Peak - Πολύ καλό αλλά ακριβό, με τα mastering plugins μαζι (XT) πανάκριβο... Μπορεί όμως να βολεύεσαι με το LE.

Wave Editor - Πολύ καλό και προσιτό, η προσωπική μου προτίμηση.

Soundtrack Pro - Kαλό αλλά έρχεται μόνο μαζί με τη σουϊτα Logic Studio, αν θες μόνο αυτό το πρoγραμμά πρέπει να φορτωθείς και την αγορά του Logic.

Audacity - Free - http://audacity.sourceforge.net/

DSP Quattro - Ακούω καλά πράγματα, δεν το έχω δοκιμάσει.

Adobe Soundbooth CS 3 - Ιδέα δεν έχω...

και φυσικά το Αudio sculpt, βέβαια καθαρά επαγγελματικό (είναι προίον του IRCAM ) με την καλύτερη μηχανή από όλα. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά...

Mεταξυ ψαγμένων ο καινούργιος audio editor που κάνει λίγα αλλά τα κάνει τέλεια είναι αυτός εδώ και είναι και για pc και για mac. Δες το βιντεάκι που έχει στην ιστοσελίδα και μείνε με το στόμα ανοιχτό όπως έμεινα και εγώ.

http://www.izotope.com/products/audio/rx/

Α να μην το ξεχάσω δες και τα άλλα ψαγμένα plugins της ίδιας εταιρεία , απλώς φυσάνε. Έχω εντυπωσιαστεί με το Spectron και Ozone.

http://www.izotope.com/products/audio/ozone/

http://www.izotope.com/products/audio/spectron/

καλώς ήρθες στον κόσμο του μακ , έκανες την καλύτερη επιλογή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kilon είπε:
Mεταξυ ψαγμένων ο καινούργιος  audio editor που κάνει λίγα αλλά τα κάνει τέλεια είναι αυτός εδώ  και είναι και για pc και για mac. Δες το βιντεάκι που έχει στην ιστοσελίδα και μείνε με το στόμα ανοιχτό όπως έμεινα και εγώ.

http://www.izotope.com/products/audio/rx/
Το RX δεν θεωρείτε Audio Editor αλλά Noise Reduction software...

Δεν μπορείς να κάνεις δηλαδή Cut, Paste, encode σε άλλα format και άλλες βασικές λειτουργίες των audio editors.

Nimrod7 είπε:
Το RX δεν θεωρείτε Audio Editor αλλά Noise Reduction software...

Δεν μπορείς να κάνεις δηλαδή Cut, Paste, encode σε άλλα format και άλλες βασικές λειτουργίες των audio editors.
φυσικά και θεωρείται audio editor. Αλλιώς δεν θα τον πρότεινα.

Μπορείς να κάνεις cut και paste , και προχωράει πολυ πιο πέρα απο απλό noise reduction.

Δηλαδή κάνει

Decliper , Declicker, Hum Removal, Spectral Repair, EQ, Gain και φυσικά έχει εργαλεία που σε βοηθούν να δουλεύει σε spectrum mode , δηλαδή μπορείς να επιλέξεις κάποιο συγκεκριμένο frequency μια συγκεκριμενη στιγμή που θα κάνεις ,copy , paste, delete,  eq ή  gain που σημαίνει οτι μπορείς να αλλάξεις τα φώτα στον ήχο σου.

encode κανει μόνο Wave και aiff.

Κάνει λίγα σε σχέση με άλλους audio editors αλλά τα κάνει τέλεια, φοβερή μηχανή. Πχ το Spectral Repair που συπληρώνει ήχο εκεί που λείπει , με κούφανε τελείως.  ;D 

ενοείται οτι τον χρησιμοποιώ κατά κόρον.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kilon είπε:
φυσικά και θεωρείται audio editor. Αλλιώς δεν θα τον πρότεινα.
E, βέβαια... θεωρείται audio editor επειδή ο kilon τον προτείνει.

Κρίμα που στη σελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας (http://www.izotope.com/products/audio/RX/) η μόνη φορά που αναφέρεται η λέξη editor είναι για να καταδείξει ότι το RX δεν είναι editor (a contrario) αλλά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρέα με έναν editor.

με κούφανε τελείως
Αυτό το πιστεύουμε.

Wow! είπε:
E, βέβαια... θεωρείται audio editor επειδή ο kilon τον προτείνει.

Κρίμα που στη σελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας (http://www.izotope.com/products/audio/RX/) η μόνη φορά που αναφέρεται η λέξη editor είναι για να καταδείξει ότι το RX δεν είναι editor (a contrario) αλλά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρέα με έναν editor.

Αυτό το πιστεύουμε.
λένε κάτι σοφό στην Αγγλία

"Αν φένεται σαν παπια , περπατάει σαν πάπια , κράζει σαν πάπια , τότε πιθανότατα είναι πάπια"

Συνέχισε να με διασκεδάζεις

kilon είπε:
λένε κάτι σοφό στην Αγγλία

"Αν φένεται σαν παπια , περπατάει σαν πάπια , κράζει σαν πάπια , τότε πιθανότατα είναι πάπια"

Συνέχισε να με διασκεδάζεις
Ε, τότε το πρόβλημα πρέπει να είναι ότι το RX δεν το φτιάχνουν στην Αγγλία. Ίσως το φτιάχνουν στην Καλαμάτα, δεν ξέρω.

* Για την εξακρίβωση της αξιοπιστίας του μέλους kilon μπορείτε να δείτε εδώ (http://www.noiz.gr/index.php?topic=151452.msg242759#msg242759)

μμμμ,φιλε killon εισαι λαθος,ΔΕΝ ειναι audio editor το rx και δεν καταλαβαινω γιατι τοση συζητηση για κατι που ειναι δεδομενο.

καλημερα  :)

djObiwan είπε:
μμμμ,φιλε killon εισαι λαθος,ΔΕΝ ειναι audio editor το rx και δεν καταλαβαινω γιατι τοση συζητηση για κατι που ειναι δεδομενο.

καλημερα :)
Δηλαδή για να καταλάβω το σκεπτικό σας το audio restoration δεν είναι audio editing ? Tα εργαλεία που χρησιμοποιεί δεν είναι αρκετά για να κάνεις audio editing ? Τι θεωρείται audio editing γιατι εγώ μέχρι τώρα αυτά χρησιμοποιούσα για να επεξεργαστω αρχείου ήχου. Εξάλλου όλα τα άλλα fade in , fade out etc. δεν τα κάνεις έτσι και αλλιώς με το DAW σου?

Εγώ πάντα έβλεπα τους audio editors σαν εργαλεία που προσθέτουν δυνατότητες επεξεργασίας ήχου που δεν υπαρχουν σε ένα σοβαρό DAW. 

Οχι. Τα restoration tools κανουν μερος της διαδικασίας αυτού που λέμε audio editor, όπως και αυτός διασταυρώνεται σε χαρακτηρηστικά με ένα Digital audio workstation εν μέρει.

Πολλες λειτουργίες είναι κοινές.

Αλλά το κάθε λογισμικό έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και κατευθυνση.

iZotope RX™ is the most complete audio restoration product on the market

But for those times when you want the power of RX in your favorite
audio sequencer or editor, the RX plug-ins are just what the doctor ordered.

μπορω να δεχτω πως εχει χαρακτηριστικά που συναντας σε ενα audio editor αλλα δεν ειναι.

compresion?filters?reverb?flanger?rendering σε διαφορετικου τυπου αρχεια?

ειναι και αυτα χαρακτηριστικα ενος editor,το rx δε τα εχει.

αυτα,επιστρεφω το απογευματακι και ξαναμιλαμε  ;)

καλη συνεχεια στην κουβεντα

yameth είπε:
Οχι. Τα restoration tools κανουν μερος της διαδικασίας αυτού που λέμε audio editor, όπως και αυτός διασταυρώνεται σε χαρακτηρηστικά με ένα Digital audio workstation εν μέρει.

ουπς,με προλαβες,νομιζω οτι συμφωνουμε.

yameth είπε:

ακριβώς αυτο που λέω. Για αυτό απο την αρχή ανέφερα ότι κάνει λίγα.

Eιναι κομμένα και ραμένο για αυτου που έχουν ενα πολυ καλό DAW με αυτονόητο audio editing και προσφέρει μόνο το κάτι παραπάνω. Γιατι λοιπόν να σπαταλήσεις τα λεφτά σου σε εναν audio editor που κάνει ότι το DAW σου εκτός αν δεν έχεις DAW. Δεν είναι πιο οικονομικό να σκέφτεσαι πιο ευέλικτα ?

Υπόψην οτι όλες οι λειουργίες του RX είναι και plugins VST,AU, RTAS άρα συνεργάζεται άριστα με DAW και δεν είναι αναγκαιο να λειτουργεί ως standalone. Αρα επιτρέπει και εκπληκτικώ routing για πιο modular καταστάσεις για πολυ μεγαλύτερη ευελιξία.

Ας σκεφτεί ο φίλος τι είναι αυτό που έχει πραγματικά αναγκή που δεν έχει ήδη διαθέσιμο μπροστά του και ας μην σπαταλησεί λεφτά σε κάτι που δεν χρειάζεται.

kilon είπε:
Τι θεωρείται audio editing γιατι εγώ μέχρι τώρα αυτά χρησιμοποιούσα για να επεξεργαστω αρχείου ήχου.
- Η μετατροπή μεταξύ format

- Καθάρισμα Samples,

- Δημιουργία Loops,

- Metering,

- Mastering κομματιών (με η χωρίς τη βοήθεια third party plugins)

- Full CD Mastering

- Recoding

- Batch file processing

- Δημιουργία DDP

Το RX δεν είναι κατάλληλο για τίποτα απο τα παραπάνω, καν 3rd party plugins δεν τρέχει.

Και τα παραπάνω είναι αυτά που ζητάνε συνήθως όσοι αγοράζουν Audio Editors. Τα DAW μπορεί να κάνουν τις παραπάνω δουλειές αλλά αρκετά ποιο δύσκολα, και δεν προτιμούνται.

Να ξέρει κανείς ότι η γνώση είναι άγνοια είναι το καλύτερο.

Να πιστεύει κανείς ότι η άγνοια είναι γνώση είναι αρρώστια.

Λάο Τσε

για να μην το συνεχίσουμε αδικως και φιλοσοφικως...

αρχικά εγώ ρώτησα για κάποιο audio editing software και το izotope rx δεν είναι αυτό που ψαχνω, ανεξαρτήτως αν είναι editor ή οχι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back