Waltz για πιανο και theremin (Αλεκοοο) - Neeq

neeq

Μέλος
Πόντοι
38
Χρονια πολλά σε όλους  :D

Εγραψα ενα κομματι για πιανο και πανω που σκεφτομουν τι αλλο να βαλω θυμηθηκα τον μεγαλεκο και είπα να του βαλω ενα θερεμινοειδές να ξεχαρμανιασει  ;D

Πως σας φαινεται?  8)

waltz.mp3

Attachments

πωπω ρε Νικ! Πολύ ωραίο είναι βρε σύ! Πολύ ωραίο! Έχει μία όμορφη αισθητική, κάτι το γλυκό, το λίγο παλιό (και ΔΕΝ το λέω για το theremin, αλλά για τα ακόρντα και το κλαρινετάκι).

Αναλυτικότερα:

(Ακούω από mini-hifi, 1 ηχείο, όχι δύο).

1. Μου φαίνεται υπερβολικά μετρημένο. Θα ήθελα να έχει πολύ λιγότερο αυστηρό ρυθμό. Είναι τόσο γλυκό κομμάτι, και ο αυστηρός ρυθμός το ψιλοχαλάει νομίζω.

2. Η μίξη λίγο χωλαίνει (νομίζω, γιατί έτσι όπως ακούω...) Το theremin έχει τρελό reverb, Και αν και ο ήχος του πάει, το βγάζει και εκτός μίξης. Το hapsichord (ή ότι είναι) στο τέλος δεν έχει σχεδόν καθόλου, το κλαρινέτο, πάλι είναι λίγο πιο έξω, κλπ.

Άλλο σχόλιο δεν έχω, αλλά και πάλι μπράβο γιατί είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!

Και ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας!

Ευχαριστω Νικόλα :)

Θα σταθώ στο μετρημενο που είπες, γιατι οπως εχω ξαναπει στα περι μιξεως είμαι και ασχετος και μπουνταλας :)

Εννοείς το παιξιμο στο πιανο να είναι πιο "χορευτικο", να είναι πιο ελευθερο και οχι πολυ στο μετρονομο? Μηπως η ενορχηστρωση να είναι πιο ελευθερη?

Νομιζω οτι συμφωνω μαζί σου σε κατι που δεν καταλαβα καλα χεχεχε

Το κομμάτι δεν είναι για χορευτικό... Πιο ελεύθερο, με πιο rubato (δες google αν δεν ξέρεις τι σημαίνει). Να μην πατάς στο μετρονόμο και να έχεις ένα εσωτερικό ρυθμό που να σε βοηθάει να ακολουθήσεις το τι γίνεται.

Ναι, αυτο που φανταστηκα και στην αρχη οτι εννοουσες. Εχεις δίκιο, αν κατσω να το μελετήσω θα προσπαθήσω να το παίξω μονοκόμματο χωρίς μετρονομο :)

Ως συνήθως δε ξέρω να σου πω συμβουλές αλλά λατρεύω ότι έχω ακούσει από εσένα, και το ίδιο ισχύει και εδώ!!

2η φορά τώρα, και μου αρέσει περισσότερο και από πριν :)

Μ αρέσει η σύνθεση, η ιδέα, όλο! Σούπερ!

Ευχαριστω παρα πολυ Ευακι :D

(το μπασο, αν και κρυβεται είναι moog που λεγαμε  ;D )

Εξαιρετικό! Μόνο αυτό με το "μετρημένο" που ανέφερε ο Νικόλας παραπάνω και όντως ισχύει, το κάνει περισσότερο σαν soundtrack παρά σαν standalone κομμάτι. Αν το παίξεις λίγο πιο ελεύθερα και εκφραστικά θα ανέβει πολύ, πιστεύω...

Ακούγοντάς το, σε κάποια στιγμή το φαντάστηκα παιγμένο από μπάντα, intrumental shoegaze, post-rock φάση, με τα θέματα παιγμένα από κιθάρα με ebow κλπ... δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς τί εννοώ, πάντως ήταν κάτι που με εξίταρε πολύ.

Εξαιρετικό κομμάτι neeq!

Ευχαριστώ Κλουζω και Μπαμπτουα.

Ναι, εχετε δικιο για το μετρημενο. Θα το μελετήσω αυριο το κομματι και θα δοκιμασω να το στησω σαν πιο "live" παιξιμο.

Εξαιρετικό!!!!

Χιλια μπράβο. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας, ανέβασε και άλλα.

Ευχαριστω και τους 2.

Loki εχω ανεβασει κι αλλα κατα καιρους, στην ιδια σελιδα πχ εχει ενα. Για αλλα, θα περιμενετε με τον καιρο ;D Ετσι κι αλλιως φρεσκα σας τα δινω, την ιδια μερα "επινοουνται", γραφονται και ανεβαινουν ;D

χευ!

ειμαι σε δωματιο που κοιμαται κοσμος και δεν εχω την δυνατοτητα να το ακουσω αυτη τη στιγμη, αλλα ειμαι ετοιμος να κλαψω!

αφ ενος γιατι ξερω πως παλι θα παιζεις παπαδες και θα με πιασουν τα κλαματα γιατι δεν ειμαι τοσο καλος μουσικος οσο θα ηθελα και αφ ετερου γιατι αυτον τον καιρο ηχογραφω ενα βαλσακι απο λα μινορε, με κιθαρα, τυμπανα,μπασο, ξυλοφωνο και εναν θερεμινοηχο με το καινουργιο μου συνθι (;D ;D)και δεν θα ναι τοσο καλο οσο το δικο σου και θα το παρατησω στη μεση...... :P :P :P :P :P

θα το ακουσω αυριο το πρωι φιλε νικο και θα επανελθω! ;D

thanasis b είπε:
πολυ ωραιο θα μπορουσε να ειναι ανετα soundtrack σε γαλλικη ταινια! ;D
μονο σε μενα εχει αρχισει να την δινει που για ολα τα βαλσακια μετα την αμελι και τον τιρσεν λενε πως θα ταν ωραια σαουντρακ σε γαλλικες ταινιες? :P

BigAlejandro είπε:
μονο σε μενα εχει αρχισει να την δινει που για ολα τα βαλσακια μετα την αμελι και τον τιρσεν λενε πως θα ταν ωραια σαουντρακ σε γαλλικες ταινιες? :P
Αστοχη-ασκοπη μαζοποιηση της αποψης μου.

Οταν ανεβασεις και το δικο σου θα πω οτι ειναι καλο για soundtrack σε ελληνικη ταινια του 90!

Εμένα πάλι, μου κάθεται περισσότερο για ισπανική ταινία παρά για γαλλική το κομμάτι του neeq...

thanasis b είπε:
Αστοχη-ασκοπη μαζοποιηση της αποψης μου.
μην το παιρνεις προσωπικα!!!

ειναι κατι που γενικα το ακουω, μιας και γραφω συχνα βαλσακια και ακουω και πολυ τετοιου τυπου μουσικη.......

Τα πιανιστικα μέρη μου θύμισαν κάπως Μερτενς.  ΜΠΡΑΒΟ!  Πολύ ωραία σύνθεση, που δυστυχώς την χαντακώνει κάπως η παραγωγή της...

Μπραβο Neeq!

χεχε οκ νταξει καταλαβα τι εννουσες αλλα εγω προσωπικα μισω το soundtrack της αμελι!

Δεν ειναι κακο παντως να θυμιζει σε καποια ατομα κατι, αλλωστε το οτι θα γραψουμε κατι για καποιο προσωπικο μας λογο δεν σημαινει οτι το ατομο που θα το ακουσει θα το ερμηνευσει με τον ιδιο τροπο :)

Ας μην ξεφυγουμε απο το θεμα και χαθει το νοημα  και το song.

Προτιμω αμερικανικη για να εχει και πιο πολλά φραγκα ;D

Aλεξανδρε παρε το δικο μου αν θες, σε ΛΑ- είναι κι αυτο, ποιος θα καταλάβει τη διαφορα? Και ασε τις υπερβολές :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back