• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

VOX AC4TVH και V112TV

harilatron

Γνωστό μέλος
Staff member
22 Ιουνίου 2003
9,833
359
83
54
Αθήνα
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Πρόσφατα πήρα ένα από τα καινούρια μικρά της VOX στην έκδοση κεφαλή-καμπίνα.

Είναι όμορφος, εύκολα αποδεκτός από τις συζύγους και τα χρώματά του ταιριάζουν με με τον καναπέ μου.

index.php

Ακούγεται σαν VOX και είναι εύκολο να τον ακούσει κανείς να "ζορίζεται" χωρίς να ζορίζονται οι γείτονες λόγω του χαμηλού wattage αλλά και του ενσωματωμένου attenuator. Ο ενισχυτής παρά το 12άρι μεγάφωνο φαίνεται να είναι ασθενικός στα μπάσα πιθανότατα λόγω της σχεδίασης του tonestack που τονίζει ιδιαίτερα τα υψηλά και τα μεσαία (προκειμένου να πετύχει τον οικείο vox ήχο). Το γεγονός αυτό, καθιστά ίσως υπερβολική την επιλογή του συνδυασμού κεφαλή-καμπίνα 1χ12 καθώς θεωρώ ότι μάλλον και το 10ιντσο μεγάφωνο της έκδοσης combo θα έφτανε και θα περίσσευε για το μπάσο που διαθέτει ο ενισχυτής. Η καμπίνα απο μόνη της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, (Celestion VX12, 30 W, 16Ω) αλλά είναι πανάλαφρη (όπως και η κεφαλή) και φαίνεται εξωτερικά καλοφτιαγμένη.

Το καθαρό headroom είναι αμελητέο... αλλά ποιός νοιάζεται?  :)

Στα clip που επισυνάπτω (για άλλη μια φορά) παρακαλώ αγνοήστε αυτά που παίζω.

Η ηχογράφηση έγινε με ένα rode NT1A,  60 cm από το μεγάφωνο και δεν έκανα κάποια επεξεργασία.

Το ένα clip δεν έχει κανένα εφφέ (έπαιξα "καρφί" σαν τους μεγάλους παίχτες :P) για να δείξω πως με έλεγχο της δύναμης της πένας μπορεί να οδηγηθεί σε παραμόρφωση.

Στο άλλο clip έβαλα ένα comp (ehx black finger) και ένα delay (nova delay). 

Take home message: Ευχάριστος και αληθινός ήχος VOX για οικιακές εντάσεις, ίσως υπερβολή ο συνδιασμός κεφαλή-καμπίνα (σε σχέση με το combo), ελαφρύς, καλή κατασκευή.

Last edited by a moderator:
Ακούγεται ωραίος Χαριλατρόνιουμ και βρίσκεται εδώ και καιρό στα σχέδιά μου! Θα ήθελα να μου κάνεις μια χάρη: αν έχεις κάποια βιντεοκάμερα (όχι από κινητό όμως) θα ήθελα να τραβήξεις ένα βιντεάκη παίζοντας το ίδιο με το πρώτο σου κλιπάκη - έχω μια αμυδρή υποψία ότι αδικείται, όπως επίσης και μια εντύπωση πως ορισμένα μικροφωνάκια από βιντεοκάμερες κάνουν απροσδόκητα καλούτσικη δουλειά... ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν να το συνέδεες σε κάποια άλλη καμπίνα με αντρικό μεγάφωνο (υποθέτοντας ότι έχεις κάποιο με 16Ω) και να έλεγες τις εντυπώσεις σου!  :)

Θεά ο μικρούλης!  ;D ;D ;D

Μεγειές Χαρίλατρον, και ευχαριστούμε για τα όμορφα και "πληροφοριακά" clips!

Η έλλειψη low end που παρατήρησες, ίσως δεν οφείλεται μόνο στο tone stack (το οποίο κάνει μπαμ ότι έχει σχεδιαστεί για "ήχο Vox") αλλά μάλλον περισσότερο στο μικρό μετασχηματιστή εξόδου. Δεν υπάρχει μικρούλης ενισχυτής που να μην πάσχει απ'αυτή την "ασθένεια", αλλά δεν είναι φτιαγμένοι και για τέτοιες δουλειές!

@ bloody_sunday:  :P

@ ffmakis: Στην κάρτα το στέλνω το μικρόφωνο.... δεν έχω κάποιο καλύτερο προενισχυτή. Τώρα θα σου παίξω κάτι και με τη gibson.  :-*

Πάντως εδώ και 2 εβδομάδες παίζω μόνο μ' αυτόν και είναι διασκεδαστικότατος. Εκτιμώ ότι θα είναι χρήσιμος για ηχογραφήσεις (μια και δεν έχω άλλο vox-iζοντα ενισχυτή πια).

harilatron είπε:
@ ffmakis: Στην κάρτα το στέλνω το μικρόφωνο.... δεν έχω κάποιο καλύτερο προενισχυτή. Τώρα θα σου παίξω κάτι και με τη gibson.  :-*

Πάντως εδώ και 2 εβδομάδες παίζω μόνο μ' αυτόν και είναι διασκεδαστικότατος. Εκτιμώ ότι θα είναι χρήσιμος για ηχογραφήσεις (μια και δεν έχω άλλο vox-iζοντα ενισχυτή πια).
Την διαφορά στον ήχο, θα την κάνει ο προενισχυτής μικροφώνου.

Εχω 3 κάρτες ήχου Motu,δεν βγαίνει καλά ο ήχος.

Καλόπαιχτος,από ομορφιά σκίζει  :)

κουκλί είναι και μια χαρα ακούγεται.

Νομιζω κατευθυνομαι κι εγω προς τα εκει,γιατι μας προεκυψε πολύ δυνατός ο ac15 (σου) για το σπίτι  :-X

ffmakis είπε:
Την διαφορά στον ήχο, θα την κάνει ο προενισχυτής μικροφώνου.

Εχω 3 κάρτες ήχου Motu,δεν βγαίνει καλά ο ήχος.
H διαφορά που θα προκύψει στον ήχο από αλλαγή προενισχυτή είναι απελπιστικά μικρότερη από αυτή της αλλαγής είδους μικροφώνου και της τοποθέτησής του.

@harilatron: :P to U2!    :D ;)

Very very good! Πολύ με άρεσε ο ηχος του, και απο οσο ειναι δυνατον να κρινω απο κλιπ μου αρεσε παραπανω απο τους Valve Jr και Σια (οπως πχ τον HB που ειχα. οχι οτι ηταν κακος και εκεινος...). Μαλιστα απο οτι ειδα ο combo εχει ουτε 250 ευρω (πως ειχα την εντυπωση οτι πλησιαζε το 400αρι?) οποτε σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αντικαταστησω τον roland που εχω στη Σαλονικα για τα καλοκαιρια...

ΣΛΟΥΡΠ!  ;D

Ωραίος! Εδώ που τα λέμε και χάλια ήχο να είχε, είναι ρετρο-ομορφούλης!  8)

Με γειές!  ;)

Jasemeister είπε:
Ωραίος! Εδώ που τα λέμε και χάλια ήχο να είχε, είναι ρετρο-ομορφούλης!
Oχι απλα ομορφος, μανεκένε ειναι ο ατιμουλης ;D Εστω και ενα μονο κλικ καλυτερος να ειναι απο τα υπολοιπα

5αρια (στο κλιπ τουλαχιστον ακουγεται ωραια) αξιζει και με το παραπανω, ειδικα ο combo.

Καλορίζικος!

Και ζεν πρεμιέ, και ήχο κυριλέ...

(Γαμώ της πλατφόρμες για NOS hunting, θα έλεγα). 8)

mariostz είπε:
Ποιες ειναι οι ρυθμισεις του ενισχυτη στα κλιπακια?
Το tone στη μέση, και το volume στο 4-5.  

Τερματισμένος ο ήχος είναι τζιτζίκι ακόμα και με LesPaul με τελείως κλειστό το tone. Στα 1 και 1/4 W είναι προοδευτικά ακόμα πιο τζιτζίκι (τερματισμένος) καθώς μειώνεται η συνεισφορά του μεγαφώνου. Βέβαια, δεν έγραψα με διαφορετικές θέσεις του attenuator ... με το αυτί είναι η παραπάνω εκτίμηση και ίσως να πέφτω έξω λόγω της διαφορετικής φασματικής ευαισθησίας του αυτιού μας σε διαφορετικές στάθμες.

Πάντως χρήσιμος ο attenuator αν και δεν τον πολυχρησιμοποιώ.  :)

πριν λιγες ωρες πηρα στα χερια μου τον combo με το 10ιντσο μεγαφωνο :)

Η αρχική μου εντύπωση δεν ήταν η καλύτερη, περιμενα περισσοτερα δεδομενης της τιμης του (και εχοντας την εμπειρια του ελεεινά φτηνού harley benton ga5), αλλα στη συνέχεια τον προσαρμοσα με τις ρυθμισεις του στις κιθαρες και το παιξιμο μου και εκτιμησα καποια απο τα καλά του στοιχεία.

Το ενσωματωμενο attenuator νομιζω οτι ειναι ολα τα λεφτα και θεωρω μεγαλο προνόμιο να εχει κανεις λαμπατη παραμορφωση σε ενταση χαμηλότερη από αυτη μιας ακουστικής κιθάρας. Χονδρικα, στο 1W μου δινει τον ηχο που θελω απο μια tele σε λογικη ενταση δωματιου και με μεταβαση στα 0.25W παιρνω αξιοπρεπη (παντα για σπιτι) tube overdiven ήχο, ενώ στα 4W βάζω το σκάφος και παίζω καθαρά στην ιδια ενταση.

Προβλέπω ο AC15 μου να πιάνει σκόνη, αλλά ήλπιζα οτι με την αγορα του ac4 θα εστελνα τον 1ο στις αγγελίες, πραγμα το οποίο δεν βλεπω τοσο πιθανο ακόμα, γιατι δεν ειμαι σιγουρος οτι ο μικρουλης ειναι αρκετος για να θεωρηθει ο κύριος ενισχυτής μου (για λόγους που δεν εχουν να κάνουν με την εντασή του, την οποια θεωρω ικανοποιητικη).

Eπειδή τον πήρα μεταχειρισμένο έχω μια απορία : το tone του δημιουργεί ελάχιστη διαφοροποίηση στον ήχο. Ετσί είναι ή εχει καποιο προβλημα ο δικός μου?

Trending...

Νέα θέματα