Βοηθήστε με και μένα να αγοράσω μπάσο, καλέ...

wasted

Μέλος
Πόντοι
38
Μπασίστας δεν είμαι, αν εξαιρέσεις ότι κάθε κιθαρίστας κρύβει ένα μικρό μπασίστα μέσα του, αλλά έκανα μια βόλτα στην αγορά σήμερα με σκοπό να βρω ένα μπάσο για να υποστηρίζω τις ηχογραφήσεις σπίτι μου, έως 300 Ευρώ.

Τα μπάσα στα οποία κατέληξα είναι τα παρακάτω:

Α) Τρίμης:

GSR200_BK_1P_03.jpg

SPEC

neck type GSR4 neck

body Agathis body

fret Medium frets

bridge B10 bridge (19mm string spacing)

neck pu PSNDP neck pu

bridge pu PSNDJ bridge pu

preamp Phat II eq

http://www.ibanez.co.jp/eb_page.php?AREA_ID=3&PAGE_ID=268&COLOR=CL01&MODEL_NO=GSR200

Η καλύτερη εντύπωση.

Β) Καγμάκης

0326702521_md.jpg

This handsome natural-finish bass features a soft maple body and one-piece maple neck with sharp-looking black binding and block inlays on the 20-fret maple fingerboard. That soulful sound emanates from a pair of single-coil Duncan Designed™ Jazz Bass pickups; other features include chrome hardware and machine heads, a three-ply pickguard and a four-saddle chrome bridge.

http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0326702521#

Τίμιο και αξιόπιστο

Γ) Τσιτιρίδης

C20_Concert_Bass_md.jpg

Our C20 Concert Bass guitar features a contoured Indian cedro body (with flame maple veneer on trans finishes), bolt-on maple neck with Indian rosewood fingerboard, Jackson JB100J (bridge) and JN100P (neck) pickups, fixed bridge and chrome hardware.

http://www.jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2909000528

Το outsider

=============================================

Να σημείωσω ότι και στους τρείς οι τιμές είναι απόλυτα ανταγωνιστικές με on line shopping.

Οι τιμές από το πιο φθηνό ως το πιο ακριβό είναι, squier, ibanez, jackson, αλλά πιστεύω υπάρχει χώρος για ένα τελευταίο παζάρι.

Ακούω γνώμες, από τους πιο έμπειρους, ιδιαίτερα κρίνοντας τα specs του κάθε ενός.

ουτε εγω ειμαι μπασσιστας αλλα επειδη επεσε στα χερια μου ενα jazz bass το οποιο εχω για ρεκτιφιε και το περιμενω, θα σου ελεγα να παρεις ενα fender (precision η jazz bass) μεξικανικο η καλυτερα γιαπωνεζικο,και να καθαρισεις απο 4χορδο.

επισης ο μπασσιστας στο μαγαζι που δουλευω οταν τον κουραζει αυτο λογω βαρους...

http://www.warwickbass.com/basses/_thumb_bolt_on_s6b.html

παιζει με αυτο το οποιο ειναι εξαιρετικα τιμιο οργανο για τα λεφτα του , και οχι ακριβο.

http://www.warwickrockbass.com/corvettebasic.htm

ελπιζω να βοηθησα....(μη οντας μπασσιστας original μεν ,εχοντας live εμπειρια δε) :wink:

2e_comm.png

Σε καλή μεριά! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πάρε το squier!
+1.000!!!

μ αρεσει που τελευταια πεφτω μεσα στις προτασεις των εμπειρων! :wink: :wink:

Κι εγώ το Squier θα σου προτείνω man! Τίμιο, αξιόπιστο, σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι θα έχεις τον καλύτερο ήχο μπάσσου, αυτόν ενός Jazz Bass, ακόμη και με τους stock μαγνήτες.

Κι εγώ το Squier θα πρότεινα, αλλά είδα στο Musik Shmidt (που έχει πραγματικές photos από τα όργανα) τις εξής φωτογραφίες:

0326702521_1.jpg

0326702521_2.jpg

0326702521_4.jpg

και κάπως χαλάστηκα...

Δείτε κι άλλες photos εδώ

Ε,θα ειναι ακομα πιο αυθεντικο 70s Fender :lol: ( εχω δει παλιο τετοιο μπασο που ειναι 4 κομματια & το ενα ειναι alder ενω τα αλλα ειναι ash!! :lol: )

Παντως σε τοσο φθηνο μπασο μονο 3 κομματια ειναι εντυπωσιακο....

Είπαμε 3 κομματια, αλλά όχι κι έτσι!

Ενα στοιχειώδες matching να το κάνουν... :roll:

Ε' date='θα ειναι ακομα πιο αυθεντικο 70s Fender :lol: ( εχω δει παλιο τετοιο μπασο που ειναι 4 κομματια & το ενα ειναι alder ενω τα αλλα ειναι ash!! :lol: )Παντως σε τοσο φθηνο μπασο μονο 3 κομματια ειναι εντυπωσιακο....[/quote']

Αυτό έλειπε να μην έβρισκες κάτι θετικό! :lol: :lol: :lol: Είσαι κορυφαίος τελικά! :wink: :wink: :wink:

Ρε συ Ηλία μήπως είναι neckthrough και το μεσαίο κομμάτι είναι ένα με το λαιμό??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Μην κοιτάς το neckplate μπορεί να είναι για να νομίζουμε ότι είναι bolt-on ενώ στην πραγματικότητα είναι neck through!

Γεια σου ρε Squier ΑΘΑΝΑΤΗ! :lol: :lol: :lol:

Εμ... γιατί τόσο μεγάλη αγάπη για τα Squier; Επειδή ένας φίλος μου έψαχνε για φθηνό μπάσσο, πρέπει σε μια μέρα να έπαιξα με 10 μπάσσα- ε, το χειρότερο μου φάνηκε το squier!

Βέβαια, το εν λόγω ήταν το πλέον φτηνό, και συνεπώς ίσως εκεί οφείλεται η διαφορά.

Τι δε μου άρεσε (για να μιλάω γενικά κι αόριστα). Καθόλου ευελιξία στον ήχο (δηλαδή ή ο στάνταρ ήχος του ή ένας ψόφιος), άδειαζε μετά το 12 τάστο (dead spots;), το action δεν το σχολιάζω γιατί μπορεί να ήταν θέμα ρύθμισης, και εν τέλει έδειχνε πως πρόκειται για ένα φθηνό μπάσσο, ενώ κάποια άλλα το συγκαλύπτουν κάπως καλύτερα!

Τέλος πάντων, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω παίξει με squier όργανο άνω των 250 ευρώ, και ενδεχομένος είμαι άδικος με τη μάρκα.

Η καθαρά προσωπική μου άποψη όμως είναι αυτή μου ανέφερα πιο πάνω. Πως το χαμηλό κόστος κατασκευής είναι εμφανές. Κάτι που ισχύει και για το φθηνότερο μοντέλο της Ibanez- όχι όμως για Cort και Rockbass.

Βέβαια, μπορεί να αποτελεί την πιο vintage λύση σε αυτά τα λεφτά, και μην το έχω αντιληφθεί!

Για μένα, είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο να χαρακτηριστούν οικονομικά υποκατάστατα των Fender ή απλώς κακέκτυπα!

Νομίζω πως ισχύει το 2ο, αλλά είμαι ανοικτός σε επιχειρήματα που θα με πείσουν για το πρώτο!

NickNt για φθηνό μπάσο μιλάμε. Αλλά παρ' όλα αυτά επειδή το παίδεψα εκτενώς δεν πρόσεξα πουθενά dead spots. Και πολύ γλυκειά ταστιέρα είχε, όπως είχαν και τα υπόλοιπα. Εν πάσει περιπτώσει τέλος στην περίπτωσή μου πράγματι ισχύει η θεωρία του S/F και του F/M, περί 5ου τάστου :wink: :lol:

Παρ΄όλα αυτά σε ευχαριστώ για τη γνώμη σου, όπως ευχαριστώ και τους υπόλοιπους. Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσετε γιατί απορρίπτετε το Yamaha, τι είναι αυτό που το κάνει υποδεέστερο του Squier αντικειμενικά, για να καταλάβω.

Ευχαριστώ και πάλι... :D

Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσετε γιατί απορρίπτετε το Yamaha' date=' τι είναι αυτό που το κάνει υποδεέστερο του Squier αντικειμενικά, για να καταλάβω.[/quote']Εξαρταται απο το ειδος που θελεις να "υποστηριξεις" περισσοτερο αν θες...

Υποδεεστερο οργανο νομιζω κανενα δεν ειναι,και ας μην ξεχναμε εξαλλου

οτι ο παικτης κανει το οργανο κι οχι το αντιθετο!Ειμαστε μερικοι ισως λιγο

κολλημενοι με squier-fender,σιγουρα ομως καποιος λογος θα υπαρχει..

Προσωπικα εκτος απο αυτα τα "2",μονο με spector,yamaha,ibanez εχω παιξει

και ο ηχος ειναι πιο ζεστος,πιο γλυκος,πιο μπασσος,πιο μεστος ρε παιδι μου στα squier-fender πως να το κανουμε..

Ξαναλεω,νομιζω πως ειναι θεμα παικτη και ο ηχος,και το αποτελεσμα,και η τεχνικη(με πενα ή χωρις,slap ή mute )ή οτιδηποτε.Δεν προσπαθω να "το πααιξω"με τις τεχνικες και τα λοιπα,πολλα ομως θα σου βγουν στην πορεια αν δεν εχουν βγει ηδη..Οποτε σε νοιαζει η ευελιξια.

Καλως ηλθες στο βασιλειο των τεσσαρων χορδων,ελπιζω να βοηθησα! :D

Ουπς! Σόρι!

Όπου Yamaha στο προηγούμενο ποστ, διαβάστε Ibanez. Οι άτιμοι οι Γιαπωνέζοι πως μοιάζουν μεταξύ τους, άμα έχεις πιεί λίγο... :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back