Βοηθεια για les paul...

Metal_Tiger

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σε ολους,

Δεν ξερω πως περασα το ρεμα αλλα αποφασισα να παρω μια les paul style κιθαρα, δεν το περιμενα αυτο αλλα θα τους δωσω μια ευκαιρια...

Λοιπον θα ηθελα να μου προτεινεται καμια tokai, burny, heritage κτλ (καινουργια η μεταχειρισμενη δε με νοιαζει)...

Διαθετω μεχρι 1300Ε το πολυ αλλα δε θα με χαλαγε να βρω κανα καλο εργαλειο με κανα 600-700Ε...

Οπως ειδατε δεν ενδιαφερομαι για το ονομα αλλα θελω να παρω ενα ποιοτικο οργανο ας γραφει και Σπανοβαγγελοδημητρης Νικολας στο headstock, το μονο που θελω απο το οργανο ειναι να αποδιδει και να εχει καλο feel στο χερι...

Δεν εχω ασχοληθει καθολου με les pauls γι αυτο θα ηθελα τη βοηθεια σας για το ποιες ειναι πραγματικα ποιοτικες les paul copies...

Προτιμω λεπτοτερα μπρατσα (τα γνωστα και ως gayka) μιας και αγαπημενο μπρατσο ειναι το thin flat της ESP M-II Deluxe μου αλλα αμα η κιθαρα τα χωνει δε εχω προβλημα να ειναι και λιγο γεματουτσικο...

Ευχαριστω

Ευχαριστω φιλε μου αλλα θα προτιμουσα να μη μπλεξω με Αμερικη, Κυριως σε Ευρωπαικα ebay κτλ θελω να κινηθω,

Οσο για την peavey ειναι τελιως αλλο πραμα οπως λες και εσυ...

Αληθεια για τις les paul edwards τι γνωμη εχετε? σε ξενα forum οι αποψεις ειναι μοιρασμενες, αλλοι λενε οτι ειναι αρκετα καλα οργανα (μιλαω για τις lp style παντα) και αλλοι οτι τους βγηκε μαπα, μ αρεσουν παρα πολυ οι ESP μου αλλα ειναι αλλου παπα αυτες...

Τσεκαρε αυτην εδω

http://www.hagstromguitars.com/superswede.html

(αν θες μια LP & κατι..παραπανω... ;))

η αυτην εδω

http://www.hagstromguitars.com/swede.html

για πιο κλασσικη λυση...

εκπληκτικες κιθαρες σε ακομα πιο εκπληκτικη τιμη (το πολυ 600 ευρω) και εχουν και το μπρατσο που προτιμας... 

όντως κ εγώ που πήρα την viking είναι super, θα δοκίμαζα την super suede  λογω σκάλας..

Tokai Japan, Edwards, Orville, Greco, Epiphone Japan (ΟΧΙ "Elitist") είναι καλές περιπτώσεις για να ξεκινήσεις το ψάξιμο...

Μην αρκεστείς στα ευρωπαϊκά eBay, στο ebay.com υπάρχουν φίλοι σκιστομάτηδες που πουλάνε πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια.

Ευρωπαϊκή λύση υπάρχει εδώ

http://stores.ebay.com/nu2uguitars

αλλά έχε υπ'όψιν ότι κι εδώ θα παίξει τελωνείο, καθότι ο φίλος είναι Ελβετός, άρα εκτός ΕU προς το παρόν...

Earendil είπε:
Epiphone Japan (ΟΧΙ "Elitist")
Βρε συ Matador, γιατί όχι elitist? Έχουν κάτι, ή μήπως το λες επειδή είναι πολύ καλές (και λιγάκι ακριβές για επιφον θα πει κάποιος) για απλό πείραμα;

Πάντως εκτός από ebay θα σου έλεγα να ψάξεις απευθείας σε γιαπωνέζο όπως το ishibashi, καθώς έχω προσέξει ότι τις κιθάρες τις έχει πιο φθηνά, ακόμη και με τους δασμούς, σε σχέση με πολλούς από το ebay. Και αυτό ισχύει ιδίως για edwards που έχω πέσει σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις! 

Α τώρα που το θυμήθηκα, στο ishibashi ρίξε μια ματιά στα μεταχειρισμένα του. Θα βρεις μερικές απίστευτες προσφορές που βγάζει κατά καιρούς!

boukas είπε:
Epiphone Japan (ΟΧΙ "Elitist")
Βρε συ Matador, γιατί όχι elitist? Έχουν κάτι, ή μήπως το λες επειδή είναι πολύ καλές (και λιγάκι ακριβές για επιφον θα πει κάποιος) για απλό πείραμα;
Κατ'αρχάς να τονίσω ότι, από την πλευρά μου, η συζήτηση γίνεται καθαρά επι χάρτου. Δεν έχω (ακόμα) παρτίδες με Japan.

Οι πληροφορίες που έχω εκμαιεύσει όμως από σύντροφο Γιαπωνέζο matador, είναι πλήρως εγκωμιαστικές για τις Epi Japan. Και βάσει specs όμως, νομίζω ότι οι Elitist είναι ακριβά κοστολογημένες, προφανώς σε πλήρη συνάρτηση με το γεγονός ότι αποτελούν export model.

Από τη σκοπιά της τιμής, οι Epi Japan θα ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα, εκτός κι αν ήμουν βέβαιος ότι θέλω Seymour Duncan, οπότε...Edwards και γειά σας. ;)

Α δλδ απλά λες ότι είναι αρκετά καλές (αν και λίγο τσιμπημένες) και ο τζαπανιζ σύνδεσμός σου σου λέει εκτός από αυτές μετά να δεις τις edwards! Κοίτα να δεις που και μένα τα ίδια μου λένε 1-2 που ξέρω από τα νησιά (και μάλιστα ο ένας να ορκίζεται στην edwards lp-117ctm, την οποία και δεν την βλέπω πλέον στο site). Μάλλον πρέπει μετά από 7μηνο διαρκών αναβολών να την χτυπήσω τελικά και να αφήσω τις μπούρδες!

Ευχαριστω πολυ παιδεια, ειδα προχειρα τις λυσεις που μου προτεινετε, πρεπει να φυγω για μια δουλειεα τωρα, θα τις δω αναλυτικοτερα μετα και θα σας πω ;)

Yπάρχει κι άλλη απίστευτη πρόταση που δεν αναφέρθηκε καν, η Duesenberg. Oι 49er και Starplayer είναι εξαιρετικές από κάθε άποψη. Το κάθε τι απάνω τους είναι στην κυριολεξία custom, μιας και η εταιρία πουλάει τα εξαρτήματά της για αναβαθμίσεις. Τσέκαρε το επίσημο σάιτ, έχει και reviews από περιοδικά.

Δυστυχώς, ο Ντούκας έχει την 49er σε μελί στα 1310 ευρώ...

http://www.guitars.gr/HTML/duesenbergpricelist.html

ενώ το Dolphin στα 1106...

http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/12587

(αν και πρέπει να επαληθεύσεις το αν την έχουν ακόμη και στην ίδια τιμή - τα ταχυδρομικά είναι πάντως λίγα). Οι τιμές που σου δίνω είναι ενδεικτικές, ίσως με λίγο ιντερνετικό ψάξιμο βρεις καλύτερες.  ;)

Οκ παμε:

@ax1ss: Ειχα παιξει μια studio πριν κανα χρονο πανω κατω και δε μ αρεσε καθολου, φυσικα για να εισαι ενθουσιασμενος εσυ θα επεσες σε καλο κομματι, θα ψαξω να παιξω και γω κανα 2 και αν τυχει κατι καλο δεν θα πω οχι ;) (επισης το μπρατσο δε μ αρεσε καθολου)

Οσο για τις epiphone νομιζω πως στα ιδια λευτα βρισκεις κατι καλυτερο...

@Superfunk: Τις ειχα ξαναδει παλιοτερα αλλα πολυ επιφανειακα, φαινοντε τρομερα οργανα, το μονο που μου τι σπαει προσωπικα ειναι η εμφανιση τους αλλα αμα ειναι καλες who gives a shit για την εμανιση, επισης στα clips στο site τους ακουγοντε πολυ καλες αλλα δεν εχω και μεγαλη εμπιστοσυνη στα clips των κατασκευαστων...

Ξερεις πουθενα να μπορουμε να τις δουμε απο κοντα στην Αθηνα?

@Earendil: Tokai εψαξα στο ebay αλλα υπαρχουν παρα πολα μοντελα με ιδια specs και δε βγαζω και πολυ ακρη γι αυτο ζηταω βοηθεια για το πιο ειναι αξιολογο μοντελο, κοιταξα και για burny,orville και greco αλλα δε βρηκα πολλες...

@boukas: Θα το κοιταξω και αυτο ;)

@bloody_sunday: καλες οι Duesenberg αλλα ξεφευγουν λιγο απο μια κλασσικη les paul (βλ. string-thru κτλ)

Τελος να πω οτι ειχα μια προσφοαρα απο μελος του forum για μια tokai ls 180 αλλα δεν μπορεσα να βρω πληροφοριες γι αυτη? Τι γνωμη εχετε?

Γι αυτη εδω τι λετε?

cgi.ebay.com/BURNY-JAPAN-LP-59RI-FLAMETOP-STD-Early-90-s_W0QQitemZ330220468543QQihZ014QQcategoryZ2384QQcmdZViewItem

Ευχαριστω ολους που ασχολουντε με το θεμα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back