Βοήθεια για ενισχυτή: Laney 30vc ή κάτι άλλο?

broxopios

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλημέρα παιδιά,

ένας φίλος μου (& συν-κιθαρίστας στο γκρουπ που έχουμε) ψάχνει για λαμπάτο ενισχυτή και είναι λίγο αναποφάστιστος.

Εγώ αγόρασα πριν κάποιους μήνες τον Peavey 30 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Ωστόσο θα ήθελε να πάρει έναν άλλο ώστε να υπάρχει και κάποια διαφοροποίηση στον ήχο.

Κοιτάει για 2 μέχρι στιγμής. Για τον Fender Hot Rod Deluxe & για τον Laney 30vc. Απλά για τον δεύτερο έχουμε ακούσει καλές κριτικές και είναι και 140€ φθηνότερος...

Τον έχει κανένας να πει την γνώμη του;

Ήχος που ψάχνει?Μουσική που παίζει? Υπόλοιπα εφέ? Κιθάρα?

Θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση τα παραπάνω.

Σε μένα π.χ. άρεσε πολύ ο blues deluxe της fender σε αυτήν την "κατηγορία". Αλλά μπορεί να ψάχνει κάτι διαφορετικό.

Καλός ο vc 30, με αρκετά british ήχο (και όχι vintage, από τα λίγα που κατάλαβα παίζοντας), μπορείς να τον ακούσεις και στον νάκα. Ο fender πάντως είναι top selling κομμάτι, όπως θα σου πουν και άλλοι, και αν χρειαστεί να τον δώσει αργότερα θα το κάνει εύκολα.

ndnikola είπε:
Ήχος που ψάχνει?Μουσική που παίζει? Υπόλοιπα εφέ? Κιθάρα?
Alternative rock σε ύφος sonic youth, smashing pumkins, radiohead, strokes, interpol κλπ. Κυρίως όμως μας ενδιαφέρει να βγάλουμε τον ήχο του Καρβέλα στη μαγευτική γι' αυτόν δεκαετία του '80 :o. (Εννοείται ότι αστειεύομαι).

Κιθάρα έχει μια Mexican Fender Stratocaster και εφέ turbo rat, Headrush 2 delay & holy grail reverb.

Καταρχάς ο Καρβέλας είχε τρελό ήχο και κομμάτια για Ελλάδα... (και δεν αστειεύομαι)

Από κει και πέρα εγώ θα πρότεινα κάτι τέτοιο

http://www.thomann.de/gr/peavey_classic_30.htm

ή κάτι τέτοιο

http://www.thomann.de/gr/vox_ac15_cc1.htm

... Πολύ καλό ήχο με πάρα πολύ καθαρό ήχο...

(αν και ο VOX είναι 15watt και δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος που θέλετε 30αρηδες, πχ έχετε δικό σας προβάδικο και ξέρετε πως χρειάζεστε 30 watt)

Εγώ προτείνω τον Laney

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι ώστε να έχεις διαφορετικό ήχο και η τιμή του είναι αρκετά ελκυστική

Αν αντέχεις λίγο παραπάνω οικονομικά (και αν αντέχεις το κουβάλημα) θα σου πρότεινα αυτόν:

http://www.dv247.com/guitars/laney-l20t-410-guitar-tube-amp-combo-blue--65127

Για σχεδόν 100 Ευρώ παραπάνω απο τον Hot Rod DLX δεν τίθεται θέμα σύγκρισης

funky_bassman είπε:
Καταρχάς ο Καρβέλας είχε τρελό ήχο και κομμάτια για Ελλάδα... (και δεν αστειεύομαι)
O Tony Κονταξάκης δεν έπαιζε τότε στον Καρβέλα???

mkm είπε:
Εγώ προτείνω τον Laney

Αν αντέχεις λίγο παραπάνω οικονομικά (και αν αντέχεις το κουβάλημα) θα σου πρότεινα αυτόν:

http://www.dv247.com/guitars/laney-l20t-410-guitar-tube-amp-combo-blue--65127

Για σχεδόν 100 Ευρώ παραπάνω απο τον Hot Rod DLX δεν τίθεται θέμα σύγκρισης
Ολίγον τι βαρύς φαίνεται ο L20T όμως.

Πάντως μάλλον για τον laney σε βλέπω να πηγαίνεις.

Αλλά γιατί δεν πάτε να τον ακούσετε κιόλας?

Επίσης, φαντάζομαι με το

Εγώ αγόρασα πριν κάποιους μήνες τον Peavey 30 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
εννοείς τον Classic 30 ο οποίος είναι κορυφαίος για τα λεφτά του. Λες ότι δεν θα θελες να πάρει τον ίδιο, κάτι που μου φαίνεται προσωπικά περίεργο, υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να διαφοροποιήσετε τον ήχο σας μέσω άλλων ρυθμίσεων. Είναι μονόδρομος ο διαφορετικός ενισχυτής?

Edit: Μόλις είδα την τιμή του 212, φαίνεται καλή ευκαιρία!

funky_bassman είπε:
I think yeaaaaaah....
Tρελλός καφτης ο Τονυ..... με τρελλό ήχο

Hot rod Deluxe πουλάνε κι εδώ μέσα κατά καιρούς...... Ψάξτο είναι κλάσεις καλύτερος ενισχυτής.

ndnikola είπε:
Edit: Μόλις είδα την τιμή του 212, φαίνεται καλή ευκαιρία!
Νομίζω όμως οτι δεν στέλνει B stock εκτός UK

Πρέπει να το γράφει πιο κάτω στη σελίδα

http://www.dv247.com/guitars/laney-vc30-112-guitar-amp-combo--35597

Αν ειναι αυτο μπορω να σου πω κ γω με τη σειρα μου οτι τον παιζω εδω κ μηνες σε ενα φιλο κ μπορω να πω πως προσπαθει κ καταφερνει να φτασει τον φεντερ ήχο.Τωρα να μην πω twin η hot rod αλλα φεντεριζει κ το κανει καλα με τα μισα λεφτα.

Αν θες αυτο το ηχοχρωμα παρτον.Αν αντεχεις οικονομικα κ σε βαρος στη μεταφορα παρε τον φεντερ καλυτερα.Παντως ο ενισχυτακος ειναι σουπερ για μπλουζ κ αρκετα καλος για τζαζ κ χωρις εξτρα τπτ αλλο πανω του μιλαω.

ndnikola είπε:
Λες ότι δεν θα θελες να πάρει τον ίδιο, κάτι που μου φαίνεται προσωπικά περίεργο, υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να διαφοροποιήσετε τον ήχο σας μέσω άλλων ρυθμίσεων. Είναι μονόδρομος ο διαφορετικός ενισχυτής?
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρει τον ίδιο αντίθετα μάλιστα που του είπα ότι αφού ξέρουμε ότι είναι αξιόπιστος δεν θα κάνουμε και πειράματα...

mkm είπε:
Νομίζω όμως οτι δεν στέλνει B stock εκτός UK

Πρέπει να το γράφει πιο κάτω στη σελίδα
Δυστυχώς δεν στέλνει εκτός UK τα B stock κομμάτια...

broxopios είπε:
Δυστυχώς δεν στέλνει εκτός UK τα B stock κομμάτια...
Όντως, δεν το σκέφτηκα, ούτε τα υπόλοιπα Ευρωπαικά καταστήματα στέλνουν.

Υπάρχει και ενας deville με 4x10 στις αγγελίες στα 550. Αφου είναι μέσα στο budget

αξίζει σίγουρα μια ματιά-αυτιά.

η laney ,κατα τη γνωμη μου παντα, βγαζει τους πιο τιμιους ενισχυτης σε σχεση με τα χρηματα που ειναι να δωσεις...

και αν ειναι να δωσεις παραπανω χρηματα κοιτα ακριβοτερους και απο laney

twin με vc30 ειναι λιγο αδικο να συγρινονται ε;

ο rocker με τον vc πολυ ωραιοι , αλλα ο vc  120 ε κατω

Hello.... Deville στα 550 και δεν τον χτύπησαν ακόμη ???

Και 4Χ10 ????

Τελικά έκλεισε παιδιά. Θα πάρει τον Laney.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας...

Trending...

Νέα θέματα

Back