Βοηθεια με αγορα drum set

Είχε αναφερθεί παλιότερα πως τα αντίστοιχα διπλά των δύο πεταλιών που δείχνεις ήταν ίδια με μόνη διαφορά το Footplate. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο θα ισχύει και στις μονές εκδόσεις.

Ακριβώς τα ίδια είναι απλά αλλάζει το σχέδιο στο footplate. Πάρτο με κλειστά μάτια. ;)

επειδή έχω πάιξει και με τα 2 πετάλια αξίζει να αναφέρω οτι το p-900 έχει λίγο ποιο smooth πάτημα και ανταποκρίνεται καλήτερα σε σχεση με το παλαιότερο μοντελο,αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η σειρά pearl 900 έχει βραβευτεί... :o

τώρα για εμένα καλύτερα πάρε όποιο σου κάθεται καλύτερα στο πόδι.

drummer81 είπε:
το p-900 έχει λίγο ποιο smooth πάτημα
Τι εννοείς γιατί δεν το πολυκατάλαβα  ;D?

Πάντως ρε παιδιά σκέφτομαι συνέχεια ότι με 1000 ευρώ θα μπορούσα να πάρω τέλεια ακουστική ντραμς διότι από προχτές που έπαιξα με μία φθηνή πωρώθηκα πάρα πολύ αλλά δεν έχω γαμώτο που να την βάλω με τόσο θόρυβο... :'( Όπως και να το κάνουμε παρόλο που η ηλεκτρική που θέλω είναι από τις πιο καλές δεν ένιωθα και πολλά όπως με την κανονική και δεν μπορούσα να παίξω και καλά, ενώ με την άλλη έπαιζα πιο άνετα και πιο εύκολα...Το μόνο καλό της ηλεκτρικής είναι η ηχογράφηση και τα κόλπα που έχει με τα τραγούδια για να μην βαρεθώ εύκολα αφού ακόμα δεν έχω καμιά μπάντα να παίζω.

Βοηθήστε με να αποφασίσω κάτι καλό γιατί δε ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι μη κάνω καμιά μ..... και μετά κλαίω τα λεφτά μου από τη μανία μου να παίξω κάπου. Πιο φθηνή ηλεκτρική σκέφτηκα να πάρω αλλά θα ναι ακόμα χειρότερη.

.:DareDeviL:. είπε:
Τι εννοείς γιατί δεν το πολυκατάλαβα  ;D?
smoth=δηλαδή ποιο ομαλό(όμως αυτο ειναι ψιλο λεπτομέρεια και δε θα καταλάβεις τίποτα στην  αρχή),μπορεί και ποιο μετά να μη καταλάβεις διαφορά γιατί σου είπα ότι το θέμα με τα πετάλια ειναι υποκειμενικό όπως με τις μπακέτες.Οποιο να πάρεις από τα 2 της pearl ευχαριστημένος πιστέυω θα είσαι.

Παρε μια ηλεκρικη να κανεις τη δουλεια σου και κλεινε καμια ωρα σε κανα στουντιο να παιζεις και με ακουστικα που και που.

Syban είπε:
κλεινε καμια ωρα σε κανα στουντιο να παιζεις και με ακουστικα που και που.
Που υπάρχουν τέτοια στούντιο στην Αθήνα για να ξέρω. Κάτι είχα ακούσει για το drumstore ότι έχει και παίζεις με την ώρα αλλά δε ξέρω αν ισχύει. Όποιος ξέρει ας πει μερικά και που βρίσκονται περίπου (κυρίως κοντά σε Πειραιά και έτσι γιατί μένω Κορυδαλλό) και πόσο κοστίζει πάνω-κάτω.

Πρέπει να ναι καλή περίπτωση αυτή αν δεν κοστίζει πολύ...

Μετά από πολλές ώρες ψαξίματος και πολύ σκέψη λέω να μαζέψω λίγα ακόμα χρήματα ώστε να αγοράσω τη Roland TD-9KX η οποία είναι με δυχτάκια και με 3-way ride το οποίο έτσι και αλλιώς θα αγόραζα στο μέλλον. Έτσι θα έχω καλύτερη αίσθηση και θα μάθει το χέρι μου στο ριμπάουντ των ακουστικών τυμπάνων και όλα αυτά γιατί στο μέλλον κατά 90% δεν θα αγοράσω ούτε άλλη ηλεκτρική ούτε ακουστική ντραμς. Γι αυτό και αρχίζω με τεράστιο μπάτζετ το οποίο ακόμα δε ξέρω σίγουρα αν θα διαθέσω??? Ακόμα σκέφτηκα μήπως αγόραζα μία ακουστική ντραμς και την έκανα ηλεκτρική με triggers. Διάβασα μερικά παλιά σχετικά forums αλλά δεν κατάλαβα και πολλά. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα στο περίπου http://www.drumstore.gr/cart.php?new=923. Περιμένω την άποψη σας σχετικά με τις σκέψεις μου. Τι είναι καλύτερο από τα δύο να αγοράσω δεδομένου ότι στην ακουστική θα πάρω TD-4 module? Έχουν καλή απόδοση τα triggers όπως τα παντς των ηλεκτρικών? Ακόμα ας μου πει κάποιος διαστάσεις μιας απλής ντραμς στο περίπου για να δω αν μου χωράει (εννοώ όπως είναι στημένη με τα βασικά πιατίνια το μήκος και το πλάτος της).

Καμία άποψη για τα πιο πάνω θέματα...

Τι λέτε να αγοράσω, τη Roland td-9kx με τα διχτιάκια μια και καλή ή να αγοράσω τη Roland td-9k με τα λαστιχένια παντς?

Πείτε απόψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται... ;D

Αυτή τη στιγμή τα χρήματα τα έχω αλλά το θέμα είναι αν αξίζει να τα χαλάσω επειδή τα μάζεβα 2 χρόνια... :). Σκέφτομαι μήπως και με τα λαστιχένια κάνω τη δουλεία μου αλλά λέω στο μέλλον μήπως δεν με ικανοποιούν και θέλω διχτάκια. Είναι και η διαφορά θορύβου ένα θέμα... Δε ξέρω ποια να πάρω γιατί πήγα και τις έπαιξα προχτές και δεν είδα καμιά τεράστια διαφορά. Αυτό που είδα κυρίως είναι ότι στα τομ με τα λάστιχα έπαιζα πιο εύκολα. Αυτό είναι το μειονέκτημα των λαστιχένιων που λένε ότι συνηθίζει το χέρι? Ακόμα διαφορά είδα και στο snare και έλεγα μήπως πάρω τη td-9k με το snare της td-9kx αλλά και πάλι πλησιάζω τα λεφτά της ΚΧ. Πείτε μου τι να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί και δε θέλω να πάρω κάτι και να μετανιώσω γιατί μιλάμε για πολλά λεφτά. Δευτέρα-Τρίτη ήθελα να τη παραγγείλω. Πείτε μου.... ???

Ας πει ο καθένας την άποψη του...Δε μπορώ να αποφασίσω...Βοηθήστε...

Θέλω να παραγγείλω αύριο-μεθαύριο

Πείτε κάτι...Τι θα κάνατε στη θέση μου?

Υπαρχει μια αποψη που λεει οτι με τα λαστιχενια pads που δεν εχουν το ριμπαουντ οπως  αυτα με το δυχτι το χερι σκληραγωγειται και βελτιωνεται.Υπαρχει μια βαση σε αυτο ομως το χερι ταυτοχρονα καταπονειται πολυ περισσοτερο.Αυτο θα το καταλαβεις οταν θα αρχισεις να παιζει πολυ ωρα, 2-3 ωρες π.χ εκει θα δεις οτι ειναι σα να βαρας στον τοιχο μετα.Εγω παντως θα επαιρνα αυτα με το δυχτι κα ιδε νομιζω να το μετανιωσεις.

Διχτάκια..αβαδιστα,αβασανιστα,αβιαστα...τα απλα παντς δεν έχουν καμιά επαναφορά κ' δεν μπορείς να παίξεις ντραμς χωρίς επαναφορά....

Αν θα πάρω τη Roland TD-9KX θα τη πάρω μαζί με ένα πετάλι Millenium που θα μου στοιχίσει 20€ δηλαδή αυτή θα είναι η παραγγελία http://www.thomann.de/gr/basket_del.html?id=6 διότι δεν μπορώ να δώσω παραπάνω χρήματα...

Αν θα πάρω τη Roland TD-9K, επειδή πήρα τηλ σε μαγαζιά στην Αθήνα και μου είπαν ότι γίνεται, θα αλλάξω το snare PDX-8 που έχει http://www.thomann.de/gr/roland_pdx8_10_vdrum_pad.htm με το PD-125 http://www.thomann.de/gr/roland_pd125bk_12_vdrum_tompad.htm το οποίο είναι και μεγαλύτερο και γενικά καλύτερο  και θα αλλάξω και το ένα πιατίνι από CY-8 σε CY-12R/C που έχει 3-way triggering και μαζί μάλλον θα πάρω και το πετάλι της Pearl http://www.drumstore.gr/productsdesc.php?id=1343. Αυτά όλα μαζί μου έρχονται γύρω στα 1550€ δηλαδή περίπου 200€ λιγότερα.

Έτσι αν πάρω αυτή με τα λαστιχένια παντς θα έχω καλύτερο πετάλι και ταμπούρο ενώ με την άλλη θα έχω παντού διχτάκια αλλά πιο μικρό ταμπούρο και χειρότερο πετάλι και 200€ λιγότερα στη τσέπη.

Με βάση αυτά ποιο από τα δύο θα παίρνατε... ??? ??? ???

Είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί από τη μία λέω να πάρω την ακριβή μια και καλή αλλά από την άλλη επειδή θα είναι και η πρώτη μου ντραμς μου λένε κάποιοι μήπως μετά από καιρό βαρεθώ και τέτοια... 

Υ.Γ. Πάντως από ριμπάουντ προχτές που πήγα και τις δοκίμασα δεν είχαν και τεράστια διαφορά γιατί τα λάστιχα της Roland μου φάνηκαν αρκετά καλά. Η διαφορά ήταν ότι έπαιζα πιο εύκολα στα λάστιχα (τα τομς γενικά δεν τα χτυπάμε τόσο συχνά όσο το ταμπούρο και έτσι πιστεύω να μην με επηρεάζει τόσο στο χέρι...Τι λέτε?)

Συγγνώμη που έγραψα άλλη μια έκθεση αλλά θέλω να μάθω πολλά πράγματα ταυτόχρονα γιατί θέλω να παραγγείλω αυτές τις μέρες... :)

Το 1ο link που δίνεις είναι active. Βλέπω το δικο μου shopping basket και όχι το δικό σου.

Εγώ θα έπαιρνα τώρα όλα διχτάκια. Στο μέλλον μπορείς να πάρεις ένα καλύτερο πεταλι και αν δεν σου αρέσει το μέγεθος του ταμπουρου ένα πιο μεγάλο.

Εμένα πάλι για κάποιον  που απλά δοκιμάζει και άμα του αρέσει θα συνεχίσει μου φαίνονται πολλά τα 1500ευρώ συν ότι δεν σου περισσεύουν. Καλύτερα πάρε ένα pad εξάσκησης,κάνε μαθήματα με δάσκαλο και εξάσκηση σε στούντιο σε κανονικό σετ και εφόσον σου αρέσει και περνάς καλά πάρε ένα καλό σετ όπως το roland.

Πάντα ΙΜΟ.... :D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back