kultura είπε:
Μπορεί να φοβόμουν το 7, δεν θυμάμαι... Δεν είναι εκεί η ουσία, όμως... Εγώ ξέρω ότι είχα περάσει με άριστα και δεν ήξερα που παν τα τέσσερα... Αν μιλάμε για jazz κιθάρα...
Επίσης τα βιβλία είναι πολύ ωραία chord & mode dictionaries, αλλά μέχρι εκεί... Το ότι αναφέρονται οι συγχορδίες με 13 δεν μας λέει και πολλά... Που είναι τα jazz standards, πού είναι τα swing όγδοα, πού είναι οι ρυθμικές μετατροπίες πού είναι τόσα άλλα........?
Ναι, αυτό λέω, το βιβλίο είναι ένας απλός "οδηγός" που αναφέρει όλα αυτά.
Μετά το πώς θα στα μάθουν στο Ωδείο ή στο Ιδιαίτερο είναι θέμα του δασκάλου.
Ο ένας μπορεί να σου πει "έλα μωρέ, εσύ παίζεις ροκ, δεν θα τα δεις ποτέ μπροστά σου αυτά, μάθε απλά να πιάνεις τις θέσεις" και "δεν χρειάζεται να ακούσεις μουσικούς να παίζουν Λύδιο, απλά σκέψου το σα ματζόρε μία τέταρτη κάτω", ενώ ο άλλος μπορεί να σε βάλει στα Jazz standards, να σου δώσει υλικό να ακούσεις, να σου εξηγήσει πώς προκύπτουν όλα αυτά τα b5#9, κτλ κτλ...
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στην Αγγλία δεν ακούνε παίκτες σαν εμένα και εσένα... Απλά όταν το πλήθος των εξεταζομένων είναι υπερδεκαπλάσιο, είναι λογικό οι αποτυχίες να είναι περισσότερες...
Τέλος πάντων, αν όντως πας στην Αγγλία, θα τα δεις από κοντά και θα καταλάβεις πολύ καλύτερα απ' ότι μέσω ενός φόρουμ από έναν τύπο που ούτε που τον ξέρεις...
Όχι, δεν είπα ότι δεν ακούνε παίκτες σαν εμένα. Ούτε λέω ότι δεν ακούνε παίκτες ακόμα και 10 φορές καλύτερους από μένα. Συγκεκριμένα για το Λονδίνο μου είπαν ότι υπάρχει τρελός ανταγωνισμός. Ότι αν είσαι μουσικός σε άλλη πόλη ζεις μια χαρά, αλλά αν είσαι στο Λονδίνο πρέπει να ξεχωρίσεις μέσα σε πολλούς.
Αλλά από εκεί και πέρα μου είπαν ότι πολλοί υποψήφιοι εδώ στην Ελλάδα μοιάζει ότι έχουν δουλέψει και εξαστηθεί πιο συστηματικά, και πάνε πιο συνειδητοποιημένοι για το κάθε grade (τουλάχιστον έτσι μπορεί να τους έχει συμβουλέψει ο δάσκαλός τους), ενώ έξω πάνε και πολλοί χαμηλού επιπέδου.
Αν πχ εδώ δίνουν 500 άτομα και περνάνε οι 480, ενώ στο UK δίνουν 5.000 άτομα και περνάνε οι 4.000, ε τότε σίγουρα το ποσοστό επιτυχίας μας συγκριτικά είναι αδιαμφισβήτητο. Γιατί και οι υποψήφιοι είναι ανάλογοι και με τον πληθισμό, έτσι; Greece population 11.645.343, UK population 62.041.708 (only London population 7.825.200) σύμφωνα με wiki.
Aw, για να το λένε οι εξεταστές κάτι θα ξέρουν, κάτι θα έχουν στο μυαλό τους...
btw, φέτος το καλοκαίρι νομίζω υπήρξαν περίπου 700 υποψήφιοι RGT+LCM στην Ελλάδα.