Βαρύτονες κιθάρες, υπαρχουν υβριδια μπασου-κιθαρας

Superfunk είπε:
Ηλια το κομματι ειναι απλα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ,τρομερος ηχος και υπεροχη αισθητικη.

Θα συμφωνησω.... Απλα φοβερό!!  :)

καλημερα! εδω και χρονια σκεφτομαι να παρω μια βαρυτονη κιθαρα.

σημερα το πρωι που ξυπνησα θελω περισσοτερο οποτε αρχισα να ψαχνω το θεμα.  :P

το προβλημα ειναι το οικονομικο......

περα απο 300 ευρω δεν μπορω να δωσω.....

βρηκα αυτο http://www.fender.com/squier/series/vintage-modified/vintage-modified-bass-vi-rosewood-fingerboard-3-color-sunburst/

μου αρεσει η εμφανιση και ολα! αυτο που με προβληματιζει ειναι αυτο που ειπε ο babtua οτι δηλαδη δεν ειναι τοσο για συγχορδιες/κιθαριστη φιλοσοφια κατι για το οποιο θελω αυτην την κιθαρα/μπασο

τα danelectro δεν μπορω να τα βρω πλεον τα οποια ειναι μια καλη φτηνη λυση

εχετε στο νου σας καποια αλλη φτηνη λυση?

ευχαριστωωωωω!

Αυτό που πόσταρες είναι μπάσο με κούρδισμα EADGBE

(και διαφέρει απο βαρυτονη)

schreivox είπε:
  Αυτό που πόσταρες είναι μπάσο με κούρδισμα EADGBE

(και διαφέρει απο βαρυτονη)
το ξερω!

βασικα αυτο που βλεπω ειναι οτι ειναι κατι μεταξυ μπασου και βαρυτονης κιθαρας.

το καλο θα ηταν να μπορω να παιξω καπου αυτο το οργανο για αν δω εαν μου κανει

να συμπληρωσω οτι το οργανο θα παιζεται απο ενισχυτη κιθαρας και οχι μπασου

τώρα το 'πιασα  :)

τί να σου πω τώρα; μήπως να πας καλύτερα σε βαρύτονη...

Εμένα πάντως δεν μ'αρεσουν για τους συγχορδιακούς λόγους που λέτε.

Προτιμώ ξεκούρδισμα της εκτης χορδης σε λα (οκτάβα με πέμπτη) κι οι άλλες κανονικά.

Αυτο θεωρώ εγώ υβρίδιο  8)

Εξαρτάται απ'το τι θες να παιξεις. Οντως αν πας να παιξεις γενικα συγχορδιες κατω απο ΛΑ περιπου και εχεις και παραμορφωση θα βγει απλα μια λασπουρα. Λιγο πολυ ειτε μπασο, ειτε νορμαλ, ειτε βαρυτονη κιθαρα να βαλεις το ιδιο θα γινει. Οι περισσοτεροι που παιζουν με παραμορφωση τοσο χαμηλα χρησιμοποιουν διαφορετικο στυλ παιξιματος πχ djent.

Τωρα αν θες πολυ χαμηλες νοτες μαζι με την ευελιξια των αλλων κιθαρων σκεψου και μια 8χορδη.

Πολύ φθηνή λύση είναι να κάνεις μια τέτοια μικρομετατροπή για ήχο που δεν είναι ακριβώς βαρύτονης αλλά από το τίποτε ίσως σου κάνει (διάβασε την περιγραφή)

.Τώρα για ακριβότερα υπάρχει και αυτή ενημερωτικά: http://www.eastwoodguitars.com/index.php/eastwood-guitars/all-eastwood-guitars/solid-body-guitars/item/sidejack-baritone-2

(Δεν έχω παίξει με καμία)

Edit: τωρα το ειδα οτι ειχε προταθει η πρωτη λυση  απο τον Ζαικο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δες κι αυτό μπας και μερακλωθείς ;) :

ray πολυ καλο το βιδεο!

ευχαριστω πολυ!

παιζει πολυ ωραια η squire! και κατι chords που βαραει ακουγονατι πολυ οπως τα φανταζομαι!

σε ενα μηνα την φερνει και ο θωμας.....

NicolasAth72 είπε:
Και από πού παίρνουν nut ?   Θέλει 'σκάψιμο' ή αγοράζει κανείς κατευθείαν για παχύτερες χορδές?
Αν έχει η κιθάρα σου κοκάλινο nut δεν χρειάζεται να το αλλάξεις! Απλά το "τρως" τόσο ώστε να κάθονται καλά οι χορδές σου. Αν πας για αλλαγή τότε παίρνεις ένα που ταιριάζει στην κιθάρα σου και ο τεχνικός στο προσαρμόζει στο σετ χορδών σου.

@Sakis_Gallo

Για αυτό που θέλεις, εξαρτάται ποιος είναι ο λόγος που θέλεις μια βαρύτονη κιθάρα. Σε ενδιαφέρει η αίσθηση του μεγαλύτερου scale ή απλά το χαμηλό κούρδισμα? Το λέω γιατί (όπως σωστά αναφέρθηκε) πολύ εύκολα μετατρέπεις μια κιθάρα με κανονικό scale σε baritone (αρκεί να γίνει το απαραίτητο set-up). Το αποτέλεσμα σαφώς δεν θα είναι το ίδιο με ένα όργανο με μεγαλύτερο scale αλλά σίγουρα θα έχεις περισσότερες επιλογές.

Το Bass VI που αναφέρεις είναι άλλη κατηγορία από μόνο του.

Υπάρχει πάντως και η Black top σειρά από την Fender που βγάζει μια tele Baritone. Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά λίγο πιο πάνω από το budget σου.

hot_sauce είπε:
Όντως το κομμάτι ήταν πάρα πολύ ωραίο κύριε EZ!! ;D
Ευχαριστώ αγαπητέ!

Μιάς και το θέμα "νεκραναστήθηκε" και αρκετοί δεν κατεβάζουν αρχεία αλλά απλά παρακολουθούν βίντεος στο νετ (και απο τότε που άρχισε η συζήτηση το κομμάτι το ποστάρανε στο γιουτουμπ), συγχωρείστε μου την επανάληψη, βάζω και το λινκ για όποιον ενδιαφέρεται.

Superfunk είπε:
Εξακολουθει και μαμει και δερνει! :)
Αυτο. Ειναι απο τα αγαπημενα μου, θυμαμαι πριν απο χροοοοοοοοοοονια το ακουγα συνεχεια στο myspace του ez, thanks για το ξεθαμα!

Υ.Γ. Τωρα θελω να κουρδισω την Jazzmaster σε B...

odis13 είπε:
Υ.Γ. Τωρα θελω να κουρδισω την Jazzmaster σε B...
Το έχω κάνει στη δικιά μου jazzmaster... Go for it χεχε :-)

έχω αυτή.

eastwood-sidejack-baritone-dlx-electric-baritone-guitar-metallic-blue.jpg

της έχω αλλάξει μαγνήτες και την καλωδίωση ..... ένα καλό σετάρισμα και ο μπασίστας μου κλαίει κάθε φορά που παίζω μ'αυτή.

Τα καθαρά της είναι απίστευτα και με fuzz ξεφλουδίζουν οι τοίχοι ;D

το μόνο ελάτωμά της είναι ότι είναι λίγο neck heavy αλλά της άλλαξα θέση στα strap pins και όλα καλά.

Και το jazzmaster τρέμολο super λίγο πιο σφιχτό από αυτά της Fender

Αυτό το thread είναι πειρασμός!

Μπορείτε να σταματήσετε να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίνδεο? ;D

της eastwood την ζαχαρωνω και εγω! χαχαχα

καποτε ειχε ο θωμας τωρα που τις βρισκουμε?

οσο αφορα το bass VI της fender με ψηνει για δυο λογους!

πρωτον γιατι κουρδιζει σαν κιθαρα ακριβως μια οκταβα κατω οποτε οι νοτες ειναι οπως εχω συνιθισει.

και δευτερον γιατι ειναι εχει 30"scale το οποιο ειναι οτι πρεπει για τα τεραστια μου χερια/δαχτυλα.

θεματα και riff θελω να παιζω ποιο πολυ με fuzz καρφωμενο σε ενισχυτη κιθαρας αλλα σε καποια σημεια θελω να παιξω και ποιο συγχορδιες/αρπισμους φαση οχι ομως strumming!

το τρεμολο θα ειναι οκ η θα εχει τα κλασικα προβληματα τις jazz master? γιατι απο οτι ειδα δεν κλειδωνει οποτε.... superfunk τι λες? :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back