usb mixer

jimaras4ever

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω την εξής απορία και θέλω την βοήθεια σας

Τι είναι καλύτερο μια κάρτα ήχου ή μια usb κονσόλα;

Ψάχνοντας στο internet είδα  ότι δεν ισχύει ότι αν κάποια κονσόλα έχει usb στέλνει κάθε κανάλι εισόδου τις ξεχωριστά στον υπολογιστή και γι αυτό θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνεται μερικές κονσόλες μέχρι 250€ με 12 κανάλια που να μπορούν να κάνουν αυτήν την δουλεία.

Σε αυτη την τιμη χλωμο να βρεις κονσολα που να γραφει ξεχωριστα ολα τα καναλια μεσω USB. Για stereo εγγραφη και αν...Αν ανεβεις λιγο τιμη και πας στα 400€, υπαρχει η παρακατω 12καναλη κονσολα που γραφει ολα τα καναλια σε USB stick ή στο PC σου μεσω USB/FireWire. Ερχεται με μια free κοπια του Tracktion.

www.thomann.de/gr/behringer_ufx1204.htm

Δηλαδή για να καταλάβω η κονσόλα πρέπει να περιέχει firewire για να μπορείς να γράψεις σε διαφορετικά κανάλια ?

Waterfall-K είπε:
...υπαρχει η παρακατω 12καναλη κονσολα που γραφει ολα τα καναλια σε USB stick...
Στο USB stick γράφει τα κανάλια ξεχωριστά ή ένα stereo αρχείο όλο το mix ?

Ολα τα καναλια ξεχωριστα, 12 mono WAV καναλια.

UFX.png

jimaras4ever είπε:
Δηλαδή για να καταλάβω η κονσόλα πρέπει να περιέχει firewire για να μπορείς να γράψεις σε διαφορετικά κανάλια ?
Οχι. Αυτο γινεται και μεσω USB οπως σου ειπα και παραπανω.

Μήπως ξέρετε κάποια μικρότερη κονσόλα που να μπορείς να ηχογραφήσεις ξεχωριστά 2 μικρόφωνα και 1 με 2 κιθάρες;

Για να καταλάβετε σκέφτομαι να αντικαταστήσω την κάρτα ήχου που έχω με μια τέτοια κονσόλα.

Εγώ τώρα έχω την M-Audio Fast Track MKII και θέλω μια κονσόλα με τουλάχιστον 3-4 εισόδους ρώταγα για 12 γιατί έβλεπα κάτι κονσόλες με usb που έκαναν 130€ αλλά δεν ήξερα ότι δεν μπορούν να γράψουν ξεχωριστά κάθε κανάλι.

Έχετε κάποια τέτοια κονσόλα στον νου σας;

Βασικά έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην χρειάζεσαι τέτοια κονσόλα αλλά μια καλύτερη κάρτα ήχου με περισσότερες εισόδους ?

ναι το έχω σκεφτεί γι αυτό ρωτάω στην αρχή 

"Τι είναι καλύτερο μια κάρτα ήχου ή μια usb κονσόλα;"

γιατί θεωρώ ότι η κονσόλα λόγο του ότι έχει το eq και ενδεχομένως κάποιο compresor να είναι καλύτερη επιλογή εσείς τι λέτε;

Χωρις να εχω την εμπειρια απο τετοια κονσλα-καρτα ηχου που αναφερεις,φανταζομαι πως μια πολυκαναλη καρτα ηχου θα εχει ανωτερη ποιοτητα στην ηχογραφηση(αν η συγκριση γινει στα ιδια λεφτα),ειτε λογω προενισχυτων ειτε λογω μετατροπης,αφου η εταιρια εστιαζει αποκλειστικα σε αυτην την ποιοτητα και οχι σε επιπλεον αναλογικα κυκλωματα. Ετσι αν θες πολυ καλο αποτελεσμα , εχεις την καρτα ηχου σου,και τα υπολοιπα(eq,compressors κλπ) ειτε τα αποκτας σιγα σιγα με επιπροσθετο gear ,ειτε χρησιμοποιεις plugins,για τα οποια υπαρχουν πολυ καλες λυσεις.

Βεβαια ο μικτης-καρτα ηχου μπορει να σε βολευει,οποτε εκει θα προτεινα να τεσταρεις καποιον γιατι ναι μεν τα χαρακτηριστικα του μπορει να ειναι καλα,αλλα το ηχόχρωμά του μπορει να μην σου αρεσει.

Καλημέρα!

Εψαχνα παλιότερα αυτό που ζητάς, μπορείς να διαβάσεις εδώ σχετικα:

http://www.noiz.gr/index.php?action=printpage;topic=199294.0

βεβαια κατεληξα να παρω την Zoom R24.

Ομως συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το παρακάτω:

Στάθης είπε:
Χωρις να εχω την εμπειρια απο τετοια κονσλα-καρτα ηχου που αναφερεις,φανταζομαι πως μια πολυκαναλη καρτα ηχου θα εχει ανωτερη ποιοτητα στην ηχογραφηση(αν η συγκριση γινει στα ιδια λεφτα),ειτε λογω προενισχυτων ειτε λογω μετατροπης,αφου η εταιρια εστιαζει αποκλειστικα σε αυτην την ποιοτητα και οχι σε επιπλεον αναλογικα κυκλωματα. Ετσι αν θες πολυ καλο αποτελεσμα , εχεις την καρτα ηχου σου,και τα υπολοιπα(eq,compressors κλπ) ειτε τα αποκτας σιγα σιγα με επιπροσθετο gear ,ειτε χρησιμοποιεις plugins,για τα οποια υπαρχουν πολυ καλες λυσεις.

Βεβαια ο μικτης-καρτα ηχου μπορει να σε βολευει,οποτε εκει θα προτεινα να τεσταρεις καποιον γιατι ναι μεν τα χαρακτηριστικα του μπορει να ειναι καλα,αλλα το ηχόχρωμά του μπορει να μην σου αρεσει.
Οταν γράφω κιθάρες με το Line 6 podxt live στην εξωτερική κάρτα ήχου μου (Novation 2/4) η διαφορά με το να γράψω στο Zoom r24 (που λειτουργει και σαν καρτα ηχου) ειναι απλά χαώδης..Για να καταλάβεις αν στη Novation βαζω 8/10 στο Zoom βάζω 2/10.

Συνεπώς πάρε μια κάρτα ήχου με 4 εισόδους (πρόσεχε να ηχογραφούν ταυτόχρονα και οι 4) και θα είσαι άρχοντας!  ;D

Σε αυτά τα λεφτά μη το σκέφτεσαι καθόλου.

Πάρε μια κάρτα ήχου και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με plugins για eq compressor κτλ.

Έτσι και αλλιώς στα λεφτά αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς κονσόλα με πολυκάναλη κάρτα ήχου μονο μεταχειρισμένη και πολύ δύσκολα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back