USA και αμβλώσεις....

cigaret13

Καπνιστής
Πόντοι
1,018
Είναι δυνατόν βρε παιδιά; Ζούμε στο 2022 και στο Αμέρικα αποφάσισαν εκεί στο ανώτατο δικαστήριο τους την απαγόρευση των αμβλώσεων..

Άντε και στην επαναφορά της δουλείας και στο κάψιμο μαγισσών....Μην μιλήσω για gay και όπλα (εξαιρείται η Καλιφόρνια..)

Εντάξει είναι γνωστές οι απόψεις στις νότιες και κεντρικές πολιτείες περί "τέτοιον θεμάτων", αλλά και πάλι, ήμαρτον! 

Και όπως έγραψε κι ο Stephen King σε ένα tweet του... "It's the best Supreme Court the 19th Century has yet produced"!

Εδώ νομιμοποίησαν την οπλοφορία στην Ν.Υόρκη .....

Αν είχε αποσοβηθεί μια γέννα πριν χρόνια δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε για το τι θα έπρεπε να γίνει με τις υπόλοιπες.

Birth-of-a-nation-poster-color.jpg

Αν είχε αποσοβηθεί μια γέννα πριν χρόνια δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε για το τι θα έπρεπε να γίνει με τις υπόλοιπες.

Δεν σε πιάνω ...

Birth of a nation.

Γέννα του έθνους.

Κου Κλουξ Κλαν και νότιοι.

Birth of a nation.

Γέννα του έθνους.

Κου Κλουξ Κλαν και νότιοι.

Δεν νομίζω να αμφισβητεί κάποιος το πόσο κακό έχει κάνει η κλαν, αλλά νομίζω ότι είσαι υπερβολικός.

Εδώ μιλάμε για New York και Ουάσινγκτον, και δεν συμμαζεύεται, δεν είναι μόνο ο νότος το πρόβλημα.

Δεν νομίζω να αμφισβητεί κάποιος το πόσο κακό έχει κάνει η κλαν, αλλά νομίζω ότι είσαι υπερβολικός.

Εδώ μιλάμε για New York και Ουάσινγκτον, και δεν συμμαζεύεται, δεν είναι μόνο ο νότος το πρόβλημα.
Καλά ντε...

Άσε με να είμαι λίγο αλληγορικός...

Για Νέα Υόρκη και (Γ)Ουάσινγκτον δεν είδα κάτι.

13 πολιτείες είναι αυτές που προτίθενται να το εφαρμόσουν άμεσα.

Πέρα απ'το σκοταδιστικό και μεσαιωνικό του πράγματος, εξ ίσου επικίνδυνο είναι και το κατά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να χρησιμοποιείται πολιτικά.

Και, επίσης, εδώ δημιουργείται και ένα ακόμη πρόβλημα.

Το ναι ή το όχι στο δικαίωμα της άμβλωσης είναι κάτι που θα αποφασίσει ο νόμος ή η δημοκρατία;

Και αν το αποφασίζει ο νόμος, ποια άλλα δικαιώματα μπορεί να απαγορεύσει;

Και που σταματάει ο νόμος και αρχίζει η ελεύθερη βούληση, ή, το αντίθετο;

Ποιος θα αποφασίσει για την οπλοκατοχή σαν δικαίωμα;

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του PaoBC;

Το τελευταίο ας το αφήσουμε, δεν θα χρειαστεί δικαστήριο. Ακόμα.

Καλά ντε...

Άσε με να είμαι λίγο αλληγορικός...

Για Νέα Υόρκη και (Γ)Ουάσινγκτον δεν είδα κάτι.

13 πολιτείες είναι αυτές που προτίθενται να το εφαρμόσουν άμεσα.

Πέρα απ'το σκοταδιστικό και μεσαιωνικό του πράγματος, εξ ίσου επικίνδυνο είναι και το κατά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να χρησιμοποιείται πολιτικά.

Και αν το αποφασίζει ο νόμος, ποια άλλα δικαιώματα μπορεί να απαγορεύσει;

Και που σταματάει ο νόμος και αρχίζει η ελεύθερη βούληση, ή, το αντίθετο;

Ποιος θα αποφασίσει για την οπλοκατοχή σαν δικαίωμα;

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του PaoBC;

Το τελευταίο ας το αφήσουμε, δεν θα χρειαστεί δικαστήριο. Ακόμα.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όλα αυτά. :classic_smile:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ερωτήσεις κάνω.

Σε τι να διαφωνούσες;?

Διαφωνώ σε αυτό το παρακάτω.

Και, επίσης, εδώ δημιουργείται και ένα ακόμη πρόβλημα.

Το ναι ή το όχι στο δικαίωμα της άμβλωσης είναι κάτι που θα αποφασίσει ο νόμος ή η δημοκρατία;

Ούτε κανένας νόμος ούτε καμιά δημοκρατία δεν πρέπει να αποφασίζει για κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ο άνθρωπος πρέπει να είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση.

Αυτή είναι η δική μου άποψη, αν και πολλοί μπορεί να διαφωνούν.

Ούτε κανένας νόμος ούτε καμιά δημοκρατία δεν πρέπει να αποφασίζει για κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ο άνθρωπος πρέπει να είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση.

Αυτή είναι η δική μου άποψη, αν και πολλοί μπορεί να διαφωνούν.
Εγώ συνυπογράφω, πάντως.

Το ερώτημα έθεσα.

Το σύνταγμα είναι αυτό που ορίζει τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις ελευθερίες των πολιτών.

Οι Αμερικανοί απολαμβάνουν ορισμένες θεμελιώδεις ελευθερίες που προστατεύονται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Το δικαίωμα στην άμβλωση δεν είναι μία από αυτές τις ελευθερίες. Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων εξισορροπεί τα ατομικά δικαιώματα και τον κανόνα της πλειοψηφίας, επιτρέποντας στην πλειοψηφία να εγκρίνει νομοθεσία μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην απόφασή του στις 22 Ιανουαρίου 1973 για τον Roe εναντίον Wade κατάργησε σχεδόν όλους τους περιορισμούς στις αμβλώσεις που είχαν επιβληθεί προηγουμένως σε κρατικό επίπεδο σε πολιτείες σε όλη τη χώρα. Αυτή η απόφαση σηματοδότησε την αρχή μιας συνεχιζόμενης εθνικής συζήτησης σχετικά με το δικαίωμα μιας γυναίκας να επιλέξει να κάνει άμβλωση. Μερικοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι η άμβλωση πρέπει να επιτρέπεται σε ορισμένα στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ άλλοι αντιτίθενται σθεναρά στην άμβλωση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η απόφαση στην υπόθεση Roe εναντίον Wade είναι ένα παράδειγμα τέτοιας νομοθεσίας που εγκρίθηκε από δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπέρ της επιλογής. Ως εκ τούτου, ο συγγραφέας τονίζει ότι ένα συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε μια μέρα να θεσπίσει νομοθεσία που θα αρνείται στις γυναίκες στις ΗΠΑ το δικαίωμα στην άμβλωση κατόπιν αιτήματος. Είναι σαφές ότι πολλές πολιτείες θα ψηφίσουν νομοθεσία που θα ρυθμίζει τις αμβλώσεις εάν ανατραπεί ποτέ η απόφαση Roe εναντίον Wade. 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12346849/

Εν ολίγοις δεν ήταν κάτι μόνιμο ως νόμος αφου τέτοιο δικαίωμα δεν αναφέρεται στο σύνταγμα. Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα απο το 1973. Η πλειοψηφία των συντηρητικών στο Ανώτατο Δικαστήριο με την αντικατάσταση της θανούσας  Ruth Bader Ginsburg, το ανέτρεψαν μέχρι... την επόμενη φιλελεύθερη πλειοψηφία. Στις 52 χώρες (πολιτείες) που απαρτίζουν την ομοσπονδία υπάρχουν καμιά δεκαπενταριά που είναι αναχρονιστικές. 

Γενικά πάντως έχω την εντύπωση πως οι Αμερικάνοι σταμάτησαν την προοδευτική εξέλιξη κάπου στα 80'ς. Απο τότε ψιλομεσαίωνας. Συντηρητικοί κατα των αμβλώσεων και καθωσπρεπειστές φιλελεύθεροι (liberals) me too είναι τα σημεία των καιρών. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συντηρητικοί κατα των αμβλώσεων και καθωσπρεπειστές φιλελεύθεροι (liberals) me too είναι τα σημεία των καιρών. 

Και δυστυχώς οι υπερβολές των δεύτερων είναι, όπως και στην Ευρώπη, βούτυρο στο ψωμί των πρώτων. 

Η υπερβολική πολιτική ορθότητα θα γεννήσει ακόμα περισσότερα τέρατα σαν τον αθλιο δικαστή που κατάργησε το δικαίωμα επιλογής στην άμβλωση.

Κράτος που οι μισοί πολίτες του "παίρνουν γραμμή" από τηλεπροφήτες-τηλεπαπάδες, που ακόμη υπάρχει το δόγμα των μορμόνων, που μετά από τόσες άδικες δολοφονίες και "ατυχήματα" λόγω της ελεύθερης οπλοκατοχής και οπλοφορίας....,  είναι άξιοι της μοίρας τους!

Μην μιλήσω για τον φυλετικό (κι όχι μόνο...) ρατσισμό...

Η υπερβολική πολιτική ορθότητα θα γεννήσει ακόμα περισσότερα τέρατα σαν τον άθλιο δικαστή που κατάργησε το δικαίωμα επιλογής στην άμβλωση.
Συμφωνώ απολύτως!  Και για να γίνω και λίγο μαλάκας... μήπως, λέω μήπως (λέμε και καμιά μ@λ@κί@ για να περνάει η ώρα...) αυτό το υπερβολικό politically corect είναι "εφεύρεση" των άκρως συντηρητικών;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back