Universal audio και ΦΠΑ

boukman

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλημέρα σας!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ιδέα γιατί η Universal Audio πια χρεώνει ΦΠΑ στις αγορές λογισμικού (plugins). Δε μου είχε ξανασυμβεί σε αμερικανική εταιρία να χρεώνεται ΦΠΑ... Αν βάλω άλλη χώρα Ευρωπαϊκή δεν εμφανίζει χρέωση ΦΠΑ. Θα υπήρχε πρόβλημα λογιστικά αν δήλωνα ψευδή χώρα κατοικίας;; Δεν έχω πολύ όρεξη να πληρώνω φπα τον Κούλη άλλο :)
Ευχαριστώ!

Καλημέρα σας!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ιδέα γιατί η Universal Audio πια χρεώνει ΦΠΑ στις αγορές λογισμικού (plugins). Δε μου είχε ξανασυμβεί σε αμερικανική εταιρία να χρεώνεται ΦΠΑ... Αν βάλω άλλη χώρα Ευρωπαϊκή δεν εμφανίζει χρέωση ΦΠΑ. Θα υπήρχε πρόβλημα λογιστικά αν δήλωνα ψευδή χώρα κατοικίας;; Δεν έχω πολύ όρεξη να πληρώνω φπα τον Κούλη άλλο :)
Ευχαριστώ!
Kαλημέρα, η δική μου εμπειρία σε όποια αγορά έχω κάνει από χώρα εκτός ΕΕ, και plugins και άλλο software, είναι ότι έχει συμπεριληφθεί ΦΠΑ. Από τους κανόνες του forum απαγορεύεται να ανοιχτεί θέμα που παραβαίνει νομοθεσία της χώρας, οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω.

Πάντως από τη στιγμή που ανήκεις σε μια μικρή μειοψηφία που αγοράζει νόμιμα τα plugins, είναι τόσο μεγάλο ζήτημα το ΦΠΑ; Μπράβο σου που στηρίζεις τους developers, αλλά δεν είναι άδικο η U.A που είναι Αμερικάνικη να έχει πλεονέκτημα σε σχέση πχ με τη Native Instruments που είναι Ευρωπαϊκή, επειδή η N.I χρεώνει αναγκαστικά Φ.Π.Α ενώ στη U.A μπορείς να τον αποφύγεις;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back