• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Unboxing....Universal Audio Volt 1

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
...ναι έγινα και unboxer.....:rolleyes:

ένα μικρό βιντεάκι για την, περιορισμένων δυνατοτήτων-αλλά ενδιαφέρουσα, μικρή καρτούλα της UA για χρήση εκτός studio, on the go, γενικά σε 2ο setup.

Ευχαριστώ τον Αη Σπυρίδωνα....

...ναι έγινα και unboxer.....:rolleyes:

ένα μικρό βιντεάκι για την, περιορισμένων δυνατοτήτων-αλλά ενδιαφέρουσα, μικρή καρτούλα της UA για χρήση εκτός studio, on the go, γενικά σε 2ο setup.

Ευχαριστώ τον Αη Σπυρίδωνα....

Με γεια Δημήτρη. Για πες λίγο παραπάνω αν θελεις πως σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις on the go

Με γεια Δημήτρη. Για πες λίγο παραπάνω αν θελεις πως σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις on the go
ο dedicated χώρος μου όπου περνούσα τις περισσότερες ώρες βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο ψηλότερα από το υπόλοιπο σπίτι. Τα διάφορα "κινητικά" προβλήματα πρόσφατα μου έχουν ελαττώσει σημαντικά τις ώρες εκεί, και τα συχνά ανεβοκατεβάσματα. Αποτέλεσμα είναι ότι επι τουλάχιστον 12 μήνες δεν έχω γράψει σχεδόν νότα.
Η RME σίγουρα είναι μικρή και εξ ίσου φορητή με την UA (ΟΚ δεν χρειάζομαι πάντα τα +8 κανάλια της επέκτασης του adat) και θα μπορούσα να την μεταφέρω κάτω, αλλά δεν ήθελα με τίποτα να πειράξω το στρωμένο σεταπ, ούτε να βγάζω καλώδια κλπ.
Ετσι αντί να έχω δυο υπολογιστές στον ίδιο χώρο, ξεχώρισα τις δραστηριότητες (καθημερινότητα κάτω, δύσκολα προτζεκτ και τελική επεξεργασία επάνω), το laptop κατέβηκε κάτω και πλέον έχω ένα δεύτερο ετοιμοπόλεμο σεταπ κάτω, με το laptop, την UA, το μικρό M32 Komplete, ακουστικά, ένα θαυματουργό xiaomi bluetooth ηχείο και μια κιθάρα μόνιμα δίπλα.
Το πακέτο αυτό μπαίνει σε μια θήκη φορητού άνετα και μπορώ να κατέβω ακόμα ένα επίπεδο πιό κάτω πχ στην αυλή την άνοιξη ή στο υπόγειο όπου έχω ένα PSR κάτι με midi (για αυτό ήθελα και midi) ή ακόμα και να το παίρνω μαζί στο εξοχικό ή στις διακοπές.
Όλα αυτά βέβαια στο μυαλό μου. Στην πράξη....θα φανεί

να προσθέσω (αν και κάποια στιγμή τα πω πιό αναλυτικά) ότι αν και η κάρτα είναι τύπου solo δεν μοιάζει ούτε μπορεί καν να συγκριθεί με μια focusrite solo 3ης γενιάς) και το συνοδευτικό λογισμικό δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο

Το πριζακι που θα βάλεις στο usb τροφοδοτικό καλώδιο, πρόσεξε τα specs.
Καλά σε τάση θα είναι 5v, αλλά δες και τα αμπέρ που θέλει (κάπου θα υπάρχει στο manual).

Με δεδομενο οτι μπορει να τροφοδοτηθει απο τον USB διαυλο του PC, ενα οποιοδηποτε τυπικο τροφοδοτικο σε φαση 2 αμπερ θα πρεπει να υπερεπαρκει.

Μια ματια βεβαια στο manual δεν εβλαψε ποτε κανεναν.

Το πριζακι που θα βάλεις στο usb τροφοδοτικό καλώδιο, πρόσεξε τα specs.
Καλά σε τάση θα είναι 5v, αλλά δες και τα αμπέρ που θέλει (κάπου θα υπάρχει στο manual).
Για αυτό διάλεξα κάρτα που να δέχεται και εξωτερική τροφοδοσία και να έχει και διακόπτη.
Μέχρι στιγμής όμως λειτουργεί άψογα και πολύ πιό σταθερά από την solo 3ης γενιάς.

Γιατί τον Άη Σπυρίδωνα;
Αυτός μου το έφερε

Νομίζω ότι την υποτιμας λέγοντας ότι είναι "περιορισμένων δυνατοτήτων" .
Αυτή η κάρτα είναι ένα πλήρες studio ηχογράφισης για έναν που γραφει μόνος.....
Ενα πλήρες studio με 100 ευρω...δεν γίνονται αυτα τα πράγματα.

...και επίσης , άσχετο - σχετικό.
Ακριβώς γι αυτό τον λόγο πήρα και εγω το arturia keystep.
Για την εξωτερική τροφοδοσία.
Έχει και usb για σύνδεση στο pc, και φαντάομαι ότι αν το βάλω και σε πριζακι για κινητό , θα δουλέψει...η σε πολυπριζο με usb θυρα.
ΑΛΛΑ την εξωτερική τροφοδοσία, για μετασχηματιστή, μου τη δίνει 9V στα 0,5Α.
Εντωμεταξύ μετράω ένα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ stabilized τροφοδοτικό που είχα, και στην επιλογή 9V μου δίνει 10 V.
Οπότε το έβαλα στα 7.5 V και μια χαρά/
Θα ηθελα και εγώ On -off βεβαια....

Νομίζω ότι την υποτιμας λέγοντας ότι είναι "περιορισμένων δυνατοτήτων" .
Αυτή η κάρτα είναι ένα πλήρες studio ηχογράφισης για έναν που γραφει μόνος.....
Ενα πλήρες studio με 100 ευρω...δεν γίνονται αυτα τα πράγματα.
περιορισμένων δυνατοτήτων εννοώ είναι για μοναχικές δουλειές.
κανονικά προ black F κόστιζε παραπάνω, και παραδόξως μετά έμεινε κάπου εκεί.
Η αίσθηση που έχεις όταν την κρατάς ή την δουλεύεις δείχνει πολύ περισσότερα (όπως όλα της UA) και νομίζω στο είχα πει, όταν την έψαχνα (και συ έψαχνες την steinberg)
Αν σκεφτείς ότι η solo #3 σήμερα κάνει 89 και η #4 133 !!!!. αυτή προσφέρει πολύ περισσότερα και ...ζυγίζει σχεδόν τα διπλά (550 έναντι 320)

Να προσθέσω ότι σε laptop του 2017 έπαιξε με τη μία χωρίς καν οδηγούς για youtube, spoty κλπ
τους εγκατέστησα μόνο για να λειτουργήσει 100% με komplete kontrol

επίσης θα ήθελα ξεχωριστό τροφοδοτικό, αλλά όταν είδα ότι δίνουν ξεχωριστό καλώδιο και ότι ήταν 5βολτο είπα εδώ είμαστε. Μέχρι στιγμής όμως επαναλαμβάνω παίζει στο λαπτοπ τροφοδοτούμενη από usb 2.0 (τροφοδοτώντας και το Μ32), ενώ απο εκεί η solo...έκανε κολπάκια

Last edited:
Η αίσθηση που έχεις όταν την κρατάς ή την δουλεύεις δείχνει πολύ περισσότερα (όπως όλα της UA) και νομίζω στο είχα πει, όταν την έψαχνα (και συ έψαχνες την steinberg)
Την steinberg UR22mkII (115,00 euro) δεν την άνοιξα ακόμα, ειναι στο κουτί της (funny story γιατι υποτίθεται ότι την πήρα για "ασφαλεια" να δουλέψει με το παλιό cubase).
Έστησα το νέο studio πάνω στην U-Phoria UMC204HD (105,00 euro) και το δεύτερο πάνω στην Presonus Studio 24c (95,00 € την πέτυχα).
Στην ίδια φάση είναι και η δική σου.
Λοιπόν με 315,00 euro πήρα 3 καρταρες....
Περιορισμένων δυνατοτήτων ...ειμαι εγω.
260 είχα πάρει το 2004 την M-Audio Audiophile 192...τι να λέμε τωρα....

Το "περιορισμένων δυνατοτήτων" σίγουρα είναι υποκειμένικο. Αν έψαχνα να βρω κάποιο ψεγάδι στην Volt, μάλλον θα ήταν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, όπου υπολείπεται αρκετά σε σχέση με την ποιότητα των preamps και converters σε σχέση με μια Focusrite Solo Gen4 ή με μια Audient iD4 (για να συγκρίνουμε πάνω κάτω ίδιες μικρές κάρτες).

Το προβλημα με ολες αυτες τις καρτες, και τη uad και τη focusrite και τη steinberg κλπ, ειναι οτι στηριζονται σε generic usb σκηνικα, που δεν μπορουν να δωσουν πραγματικα χαμηλο latency.

Αντιθετα η RME κανει εις βαθος development στο usb interface, και για αυτο πετυχαινει πολυ χαμηλο latency.

Αν δεν ειναι καποιος απαιτητικος σε latency θα την κανει τη δουλεια του βεβαια, αλλα το γεγονος παραμενει.

Το "περιορισμένων δυνατοτήτων" σίγουρα είναι υποκειμένικο. Αν έψαχνα να βρω κάποιο ψεγάδι στην Volt, μάλλον θα ήταν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, όπου υπολείπεται αρκετά σε σχέση με την ποιότητα των preamps και converters σε σχέση με μια Focusrite Solo Gen4 ή με μια Audient iD4 (για να συγκρίνουμε πάνω κάτω ίδιες μικρές κάρτες).

δεν ξέρω απο πού προκύπτει αυτό ούτε θα ασχοληθώ με κατάθεση διαφορετικών απόψεων.
και οι δυο είναι σύγχρονες αναλόγων δυνατοτήτων και κόστους.
Όπως η focus διατείνεται ότι έχει προενισχυτές air (τι σημαίνει αυτό) η ua ισχυρίζεται για UA 610 tube preamp (τι σημαίνει αυτό)
Που μεταξύ μας και τα δυο είναι προσομοιώσεις eq ψηφιακές και ο θεός βοηθός.

Και εγώ θα ήθελα να ξεμπέρδευα με 89 αντί 115. Είπα ποιοί ήταν οι λόγοι. midi, διακόπτης, εξωτερική τροφοδοσία, ποιότητα κατασκευής. Αντε και πιό δυνατό όνομα. Αλλωστε άλλη μια solo υπάρχει στο σπίτι, έστω κι αν απουσιάζει για την ώρα.

Το προβλημα με ολες αυτες τις καρτες, και τη uad και τη focusrite και τη steinberg κλπ, ειναι οτι στηριζονται σε generic usb σκηνικα, που δεν μπορουν να δωσουν πραγματικα χαμηλο latency.

Αντιθετα η RME κανει εις βαθος development στο usb interface, και για αυτο πετυχαινει πολυ χαμηλο latency.

Αν δεν ειναι καποιος απαιτητικος σε latency θα την κανει τη δουλεια του βεβαια, αλλα το γεγονος παραμενει.
Προφανώς. Αν θέλω κάτι παραπάνω ανεβαίνω τη σκάλα και δουλεύω όπως δούλευα, με κορυφαίους οδηγούς, latency, επεκτασιμότητα.

Και φυσικά δεν έβαλα την κάρτα εδώ για να πω ότι είναι η καλύτερη. Παράθεσα τους λόγους για τους οποίους με βόλεψε και την αγόρασα, για να δει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος

δεν ξέρω απο πού προκύπτει αυτό
noiz comparison.png

Πολλοί δικαιολογημένα δεν το κατάλαβαν αλλά οι Gen4 της Scarlett έχει ανέβει στα επίπεδα που κάποτε ήταν η Forte & παλιότερες Clarett.

Προβολή συνημμένου 49627

Πολλοί δικαιολογημένα δεν το κατάλαβαν αλλά οι Gen4 της Scarlett έχει ανέβει στα επίπεδα που κάποτε ήταν η Forte & παλιότερες Clarett.
δεν γνωρίζω απο πού είναι τα παραπάνω στοιχεία
(τα οποία και δεν ισχύουν)

Εδώ από τα επίσημα sites των δυο καρτών βγαίνουν άλλα συμπεράσματα:

δεν γνωρίζω απο πού είναι τα παραπάνω στοιχεία
(τα οποία και δεν ισχύουν)

Εδώ από τα επίσημα sites των δυο καρτών βγαίνουν άλλα συμπεράσματα:
Έχεις δίκιο, έκανα λάθος, προφανώς βάσει αυτών των στοιχείων θεωρούσα ότι η Focusrite αξίζει σε σχέση με τη Volt.

Trending...

Νέα θέματα

Back