undressed maple μανικι

Superfunk είπε:
Μα εχει απολυτο δικιο ο «τεχνικος» σου...

Ενα καλοκαιρι μαλιστα θυμαμαι οτι ειχα δει ζωντανα τους Red Hot Chilly Peppers.

Λοιπον στην αρχη του show ο ...Τζώνης ο Φρουσιαντες... επαιζε με μια 1962 strat με unfinished rosewood ταστιερα...ο ηχος του (μεσα απο 323 πεταλια,4 Marshall ενισχυτες ,6 μικροφωνα,κομπρεσορες & limiters απο την κονσολα & βεβαια το PA…) ηταν τρομερα «ζεστος»...

Ξαφνικα που λες βγαζει  την strat του 55 με φινιρισμενη maple ταστιερα….

Ξαφνικα ο ηχος εγινε...τοσο πλαστικος...που μας...καλυψε ολους και γιναμε ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ ,να φανταστεις εριξε ενα καλοκαιρινο ψιλοβροχο και εμεις μειναμε ΣΤΕΓΝΟΙ!!

Απο τοτε οταν βρεχει παιζω παντα με finished maple necks….
Kι εγώ το παρατήρισα αυτό όταν τους είδα καλοκαίρι!  8) ;D

θα σε μαλώσω όμως, γράφεις επανειλημμένα chilly kai οχι chili που είναι το σωστό 8)

Superfunk είπε:
Και τα επιπλα του κηπου διπλα στη ζαρντινιερα με τι τα περνουσες τοσα χρονια???με τηγανολαδο?? :) :) :) :) :) :) :)
Τους περνάω βαλβολίνη, για να κόβει τους χίλιους κύκλους!!! Το τηγανόλαδο είναι ελαφρύ και ακούγεται η πλαστικούρα!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Superfunk είπε:
θα σε μαλλωσω!! :) :)

το βρισκεις σε ολα τα χρωματοπωλεια (Ζητα το σαν Teak oil ή "λαδι για επιπλα")

ακομα καλυτερο ειναι το gun stock oil (αυτο το λαδι με το οποιο οι δολοφον....ε...οι κυνηγοι περνανε τα καντακια στα οπλα τους) θα το βρεις σε ολα τα οπλοπωλεια...
αααα... εγω θα σε μαλλωσω!  :) ;) ;D

δυστυχως στην ελλαδα υπαρχει η Λανθασμενη εντυπωση οτι το Tung Oil ειναι αυτο που περιεγραψες.

Δεν ειναι! 

Το Τ.Ο. ειναι φυσικο προιον απο καποιο κινεζικο "καρυδι" και δεν εχει καμια σχεση με τα λαδια για τα επιπλα κηπου η το Teak Oil.

Για περισσοτερες πληροφοριες, δειτε το Link:

http://www.realmilkpaint.com/oil.html

εγω αυτο χρησιμοποιω.

Ναι το ξερω αλλα αγνο tung oil αποκλειεται να βρει στην Ελλαδα (αν και προσωπικα λογω των μεταλλικων στοιχειων που περιεχει προτιμω το teak oil,προστατευει καλυτερα)

Δηλαδή... αν πάω εγώ στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς μου και του πω "θέλω tung oil ή teak oil" αυτός θα καταλάβει...? χλωμό το βλέπω...!!!!! αν ήταν για τίποτα βίδες σίγουρα θα καταλάβαινε!!!

Superfunk είπε:
Εχω σπιτι κανα...δυο κιλα απο κατι παλια Projects.. :) οταν ξαναβρεθουμε στο δινω (κριμα ειναι τα επιπλα του κηπου... :) :))
Ευχαριστώ!!!

όντως... κρίμα τα επιπλάκια.....!!!!  :D :D :D

910137_l.jpg

Ένα tung oil που έχω το πήρα από εδώ, αλλά αργεί πολύ να στεγνώσει (αντίθετα με οτί λένε στο σάιτ τους), και  αλλάζει το χρώμα του ξύλου

Πολλοι λενε οτι ειναι Pure το Tung Oil τους, αλλα λιγοι πραγματικα εχουν αγνο.

Συνηθως τα μπερδευουν με διαλυτικα για να εχουν καλυτερη διεισδυση στο ξυλο, η αλλες ουσιες.

Το δικο μου ειναι 100% καθαρο και δεν αλλαζει καθολου το χρωμα του ξυλου.

Συνηθως (αναλογως της υγρασιας) στεγνωνει σε καναδυο μερες, αν και εγω αφηνω περιπου μια εβδομαδα μεταξυ "χεριων".

Το απλο λαδι εισχωρει στο ξυλο και το polymerized (το οποιο γινεται με ελεγχομενη θερμανση) καθεται και στην επιφανεια. Το polymerized ενδεχομενως να το αραιωνουν με καποιο διαλυτικο γιατι ειναι παχυρρευστο.

Τωρα για το αν το Teak προστατευει καλυτερα απο το Tung, αυτο ειναι προσωπικη εκτιμηση.

Η μοναδικη μου "ενσταση" με το Tung Oil ειναι η μυρωδια που αφηνει αφοτου ξεραθει...

Αλλα και παλι, αν γινει σωστη εφαρμογη δεν μυριζει σχεδον καθολου.

Οταν ειναι φρεσκο μυριζει σαν τηγανολαδο απο τηγανητες πατατες...

Φυσικα κ εχει μαυρισει αλλα αυτο δεν ειναι κατι ασχημο τουλαχιστον για μενα...Ξεχασα ομως τελειως να ρητησω αν ξερετε με τι να την καθαριζω αλλα θιξατε μονοι σας το θεμα...

Επειδη δε ξερω τη φυση του ξυλου χωρις λουστρο κ φοβαμαι να βαλω το οτιδηποτε, μου προτεινετε να βαλω κατι απ αυτα που αναφερατε;;;;;

παρακαλω πειτε μου γιατι εχει γινει σαν τηγανι!!!!!!!!

Btw, τα χρωματα που εχει το ΙΚΕΑ (BEHANDLA) εχουν μεσα Tung Oil, λινελαιο και διαφορα ρετσινια πευκου κλπ...

Εχουν και ενα διαφανες το οποιο εχει και κερια (Carnauba και κερι μελισσας) συν τα λαδια.

Καλο, αλλα δεν ξερω αν κανει για μανικια.

Καποτε ειχα κανει την κιθαρα μου μ'αυτο. Κανει ενα satin στρωμα που ψιλογυαλιζει αν θες, ιδιως αν βαλεις paste wax.

Αλλα κερι και resonance μαλλον δεν κολλανε και πολυ, κατα τη γνωμη μου...

fuZZed είπε:
Φυσικα κ εχει μαυρισει αλλα αυτο δεν ειναι κατι ασχημο τουλαχιστον για μενα...Ξεχασα ομως τελειως να ρητησω αν ξερετε με τι να την καθαριζω αλλα θιξατε μονοι σας το θεμα...

Επειδη δε ξερω τη φυση του ξυλου χωρις λουστρο κ φοβαμαι να βαλω το οτιδηποτε, μου προτεινετε να βαλω κατι απ αυτα που αναφερατε;;;;;

παρακαλω πειτε μου γιατι εχει γινει σαν τηγανι!!!!!!!!
Το αλουστραριστο ξυλο καθαριζει με απαλο τριψιμο με ατσαλομαλλο (το πιο ψιλο)

Ωραια ατσαλομαλο , και για συντηρηση να βρω ενα απ τα 2 που αναφερατε (το Teak ή το Tung Oil);;;;;;;;;

fuZZed είπε:
Ωραια ατσαλομαλο , και για συντηρηση να βρω ενα απ τα 2 που αναφερατε (το Teak ή το Tung Oil);;;;;;;;;
Πάρε και τα δύο

νομιζω οτι το Teak ισως να ειναι λιγο τοξικο για τον οργανισμο μας.

μην το παιρνετε 100% στα σοβαρα αυτο.

δεν ειμαι σιγουρος.

Εγώ πάλι δεν καταλάβαίνω γιατί δεν βάζεις ένα "κανονικό" λούστρο, αφού και τα λάδια ουσιαστικά για προστασία του ξύλου τα περνάς...για να "αναπνέει" το ξύλο?

Μην ξεχνάς επίσης οτί το λάδι θα κάνει ΑΡΚΕΤΟ καιρο να στεγνώσει.

Εγώ στη θέση σου, αν δεν ήθελα λούστρο όπως πολυουρεθάνη, νιτρο, κλπ,θα περναγα την ταστιέρα με διαφανή γομαλάκα, και θα ήμουν έτοιμος σε 2-3 ώρες

Αν πάλι εξακολουθείς να θέλεις το tung ή το τικ oil υπάρχει αυτό το μαγαζί που σε ότι έχω ψωνίσει (οχι tung oil όμως) έχει καλή ποιότητα

παντως ενας φιλος μολις πηρε μια fender του 70κατι με αλουστραριστη (και πολυ μαυρισμενη) maple ταστιερα, και η κιθαρα φαινεται σουπερ! (ιστορια..) αν σου αρεσουν τα relic οργανα, ασ την να μαυρισει τελειως.. 

Ναι!! σε εμφανιση ειναι πολυ κομπλε.. απλα ψαχνω κ κατι που να τη φερνει λιγο στα ισα της να «αναπνεει» κ λιγο το οργανο...  Ο φιλος σου τη περναει κανα χερακι με τπτ γυαλιστικο;;;;;;;

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back