TwoNotes

alderbody

ερασιtechniK
Πόντοι
148
Μιας και πέρασε η Μεγάλη εβδομάς και είμαστε όλοι χαρούμενοι, είπα να σηκώσω ένα κλιπάκι με ψιλοεύθυμο mood.

Έχουμε λοιπόν, μια Jazzmaster, μια Tele, δυο νότες και μερικές λούπες.

Χτυπάμε ελαφρά και σερβίρουμε με τριμμένο πάγο και μια φλούδα reverb  :P

Το attachment είναι το ελαφρύ σε mp3 και το λινκ απο soundcloud σε wav.

https://soundcloud.com/alderbody/twonotes

TwoNotes.mp3

Attachments

Oταν ξεκίνησε περίμενα το κοριτσι να βγει στην πιστα και να αρχίσει να γδύνεται αλλα προτιμησες να το πας σε πιο καλοκαιρινα και τεμπελικα (αλλα JJ Cale) χωραφια.Οπως και αν πηγε πρεπει να ειχες πολυ καλα συναισθηματα οταν το εφτιαχνες.Αψογος μου αρεσε πολυ.

Ηχαρες.

Με τι amp παιζεις κλπ, και πως το εγραψες?

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!

JohnnyT, με τιμά που το συγκρίνεις με JJ Cale γιατί όπως εξελισσόταν το κομμάτι είχα όντως στο μυαλό κάτι σε Cale meets TripHop...  :P

Όσον αφορά στα μηχανήματα, έχουμε και λέμε:

Το βασικό riff και τα περισσότερα δείγματα είναι η Squier Jazzmaster μου ξερά στον Twin Reverb, φυσικά με reverb + tremolo.

Το σόλο είναι η Tele μου πάλι στον Twin με reverb και post processing στο soundforge όπου προστέθηκε compression/limiting.

Γενικά οι ηχογραφήσεις έγιναν μέσω του παλιού καλού SonicFoundry Acid (Thanks LK!) για να γράφω όσο ακούω το κομμάτι, και μετά επεξεργασία στο Soundforge (κυρίως cropάρισμα, καθάρισμα θορύβων, volume boost/comp).

Οι κιθάρες γράφονται με Sennheiser e606 off-axis, μέσω μιας e-mu 0202.

Πολύ ωραίο μάστορα - και ηχάρες όπως συνήθως...

Όπως παρατήρησε και ο Τζόνυς από πάνω θύμισε λίγο ένα χαρούμενο From Dusk Till Dawn.

Σουπερ!

Αν και δεν πινω πιοτα,μια παγωνενη σαμπανια να το συνοδευει ειναι οτι πρεπει.

Cheers! :)

Αισθητικώς καραβίντατζ. Με κέρδισες, είμαι δικός σου.  ;D

Και τον Twin τον έχω μεγάλο άχτι. Τις προάλλες στο στούντιο, είχα σηκώσει έναν και τον πήγαινα βόλτες γύρω γύρω να δω αν είναι κουλαντρίσιμος. Δεν είναι. Αλλά το άχτι μένει.

Jazzjoker είπε:
...Τις προάλλες στο στούντιο, είχα σηκώσει έναν και τον πήγαινα βόλτες γύρω γύρω να δω αν είναι κουλαντρίσιμος. Δεν είναι....
χαχαχαχα

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

JJ, ο twin είναι ...βράχος.

Ιδίως ο δικός μου με τα δύο Delta Pro θέλει clark για να μετακινηθεί...

alderbody είπε:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

JJ, ο twin είναι ...βράχος.

Ιδίως ο δικός μου με τα δύο Delta Pro θέλει clark για να μετακινηθεί...
E ναι. Με δυο Σπυρους πανω του, θελεις Caterpillar οχι clark.  ;D

Βρε παλουκάρι, γιατί δεν γράφεις συχνότερα μουσικούλα υπέροχη με υπέροχους ήχους αντί να κάθεσαι και να ξεντεριάζεις ολημερίς κι ολονυχτίς κιθάρες?

Ε? Γιατί?  ;D ;D ;D

Σωραίος λαίμαι

Θένξ, σάμυ μαη φρέντ.  :)

Ντάξει, τώρα λίγο τα έκλεισα τα εργαλεία (αφού βρήκα το χρόνο και επιδιόρθωσα μερικά πράματα) και ομολογουμένως σκαλίζω πιο πολύ το ...κυρίως θέμα, δηλαδή τη μουσική.

Είπαμε, μουσικός δεν είμαι, αλλά το παλεύω με τον τρόπο μου.

Άς είναι καλά ο LK που ...με ξανάριξε στο Acid   :P  (μου υπέδειξε πως να αποκτήσω ξανα το παλιό καλό πρόγραμμα που με βολεύει πολύ)

Βρήκα και παλιά projects και ίσως τα σηκώσω σε κάποια φάση. Μιλάμε για υλικό απο το ...1999

Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια!

Nice!

Απολαυστικό!

Άντε με το καλό να τζαμάρουμε καμιά ώρα ως Σαλονικείς (Μετά τον Ιούνιο)

Τα λέμε!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back