tubescreamer(again)

Elixir

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλησπερα

θελω να παρω ενα tubescreamer

ειχα καποτε ενα maxon φτηνιαρικο(το πλαστικο πρασινο)

και θα ηθελα να ξερω/μαθω τι διαφορες εχουν μεταξυτους τα ts808-ts9

βλεπω και μερικα λενε πανω turbo,με compressorα δεν εχει?

αν σου αρέσει ο ήχος του TS πάρε ένα fulltone OCD, νομίζω θα σου αρέσει καλύτερα.

Elixir είπε:
καλησπερα

θελω να παρω ενα tubescreamer

ειχα καποτε ενα maxon φτηνιαρικο(το πλαστικο πρασινο)
Υπάρχει maxon "φτηνιάρικο";

Τα πιο φθηνά έχουν γύρω στα 120 ευρώ.

Επίσης την εποχή που έβγαιναν τα πρώτα "original" tubescreamer, η maxon τα έφτιαχνε. (για λογαριασμό της Ibanez.)

IBANEZ-01-TS-808.jpg

η διαφορά του ts -9 με το ts-808 στα δικά μου αυτιά είναι λίγο πιο ζεστός ήχος για το δεύτερο (ίσως και λιγότερο "άγριο" overdrive).

αν θες σωνει και καλα tubescreamer θα σου πρότεινα το maxon od-808 (ίδιο με το ts-808 plus true bypass - correct me if I'm wrong)

αλλιώς, οποιοδήποτε από τους άπειρους κλόνους που κυκλοφορούν!  :P

vastrange είπε:
αν σου αρέσει ο ήχος του TS πάρε ένα fulltone OCD, νομίζω θα σου αρέσει καλύτερα.

Συγνώμη αλλά... ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο!  ???  Προτιμώ ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο το OCD από ένα (οποιοδήποτε) TS, αλλά... ακριβώς επειδή δεν έχουν καμία σχέση.

Προς τον OP: τί να το κάνει τον έξτρα κομπρέσσορα ένα TS; Κομπρεσσάρει από μόνο του το σήμα τόσο πολύ που το κάνει αγνώριστο, έτσι και αλλιώς. Υπάρχει ένα από την Visual Sound (o Superfunk θα σου πει πιο είναι) που έχει κομπρεσσορα μπροστά από το TS, αν επιμένεις.

To route 66 εννοείς?

Έκτορας είπε:
1)Συγνώμη αλλά... ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο!  ???

2) Προτιμώ ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο το OCD από ένα (οποιοδήποτε) TS.

3)Προς τον OP: τί να το κάνει τον έξτρα κομπρέσσορα ένα TS; Κομπρεσσάρει από μόνο του το σήμα τόσο πολύ που το κάνει αγνώριστο, έτσι και αλλιώς.
1)I agree

2)I disagree

3)Obviously you haven*t Heard the original ones.

shelter είπε:
To route 66 εννοείς?

Νομίζω πως ναι.

1)I agree

2)I disagree

3)Obviously you haven*t Heard the original ones.
Μια χαρά τα έχω ακούσει όλα. Προφανώς δεν έχεις παίξει κάποιο άλλου είδους (και από τα καλά) overdrives, που δεν έχει σχεδιαστεί να αφαιρεί εντελώς το low end, να θάβει to high end, για να αφήνει ένα εκνευριστικό mid-hump (και αυτό κομπρεσσαρισμένο ) με πλήρη απουσία δυναμικών. Different strokes for different folks, and all that... 

Superfunk είπε:
Εξαιρετικος κλώνος του TS αλλα θελει οποσδηποτε antipop resistor αλλιως κανει εντονο "μπουπ" στο ανοιξε/κλεισε.

Αν πιανουν τα χερια σου ειναι ευκολο να το κανεις μονος σου και μετα να εχεις ενα υπεροχο TS με 20 ευρα που δεν του λειπει κατι....(αν θες μπορω να σου πω που τοποθετεις την αντισταση)

Ενημερωτικα το ultimate drive της joyo που ειναι κλωνος του OCD δεν χρειάστηκε anti-pop resistor.

Το ts θα σου σπρωξει ωραια ενα γκαζωμενο καναλι, θα δωσει πολυ sustain καθως κομπρεσαρει πολυ και θα σου βγαλει σε καθαρο ενα υπεροχο γρεζι πανω στον ηχο που ειδη εχεις. Το ocd το λες distortion. Εχει δικο του χαρακτηρα και προτιμαει καθαρο καναλι για να αποδωσει. Ειναι πιο lead σαν ηχος....

Ελπιζω να σε βοηθησα...

παιζω με

lp studio

sg standard

esp eclipse

prs se mikael ackerfeldt

σε εναν tiny terror με 1χ12 καμπινα

λογω ελειψης eq στον ενυσχητη θα ηθελα να του βαλω μπροστα του ενα πεταλι

με ελαχιστο drive,και ενα εχει τουλαχιστον ενα παραπανω tone

δλδ ψαχνω ενα σχετικα ψωφιο -χαμηλο drive

darshan είπε:
Μια χαρά με κεφαλαία όντως. Το δικό μου δεν έχει θέμα με το άνοιξε κλείσε kkmsmp, μάλλον η παρτίδα...
Ούτε το δικό μου είχε...  :)

Elixir είπε:
παιζω με

lp studio

sg standard

esp eclipse

prs se mikael ackerfeldt

σε εναν tiny terror με 1χ12 καμπινα

λογω ελειψης eq στον ενυσχητη θα ηθελα να του βαλω μπροστα του ενα πεταλι

με ελαχιστο drive,και ενα εχει τουλαχιστον ενα παραπανω tone

δλδ ψαχνω ενα σχετικα ψωφιο -χαμηλο drive
Θα σου πρότεινα για δοκιμή / αρχή, ένα Bad Monkey. Κάνει 27 ευρώ καινούριο και είναι (εξαιρετικά) ευέλικτο  - λόγω του ότι έχει και low και high knobs εκτός από drive και volume, και όχι μόνο Tone όπως άλλα κλασικά tubescreamers ή drives.

Προσωπικά, έπαιζα /παίζω μόνο με tubescreamers και ΟD (θεωρώ ότι με ένα ΟD και ένα boost μπορείς να κάνεις ό,τι ήχο θέλεις ή σχεδόν) - στο λέω γιατί πούλησα κάποια στιγμή σχεδόν όλα μου τα drive (Double Trouble, OCD, Joyo Vintage Drive, Ultimate Drive, Hardewire και το od και το dist, ούτε που τα θυμάμαι τώρα ποσα πέρασαν από τα πόδια μου, εξαιρετικά ήταν και όλα μου άρεσαν! Aλλά δεν ΓΙΝΟΤΑΝ κάποια στιγμή να έχω τόσα)... και έχω κρατήσει μόνο δυο. Το BB Preamp και το Bad Monkey.

Σαν απόδοση και EQ δεν συγκρίνεται το Joyo με το Digitech κι ας εχει δύο μπάντες και το Joyo μία..Είχα και τα δύο και το Joyo ήταν πολύ ανώτερο και transparent(θα έλεγα)...

Το Bad monkey από ένα σημείο και μετά λες και δεν έβαζε drive, δεν ανέβαζε ένταση....ειδικά αν το είχες μαζί με άλλα στην αλυσιδα των εφε.

Satanas είπε:
Σαν απόδοση και EQ δεν συγκρίνεται το Joyo με το Digitech κι ας εχει δύο μπάντες και το Joyo μία..Είχα και τα δύο και το Joyo ήταν πολύ ανώτερο και transparent(θα έλεγα)...

Το Bad monkey από ένα σημείο και μετά λες και δεν έβαζε drive, δεν ανέβαζε ένταση....ειδικά αν το είχες μαζί με άλλα στην αλυσιδα των εφε.
"ψόφιο drive" ζήτησε ο άνθρωπος. Να το χρησιμοποιήσει για να πουσάρει τον ενισχυτή του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα ιδανικότερο από το Bad Monkey. Κι αν πήγαινε σε Joyo ίσως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσει το Sweet Baby Overdrive αλλά και πάλι... Τα πεταλάκια της Jοyo καλά και άγια, αλλά έχουν τεράστιο output και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα κατά τη γνώμη μου - μπροστά τους το Bad Monkey με τα Low-High του είναι σαν να έχεις έναν ενισχυτή στα πόδια σου.  

Άσχετα με το που μπορεί να φτάσουν απο θέμα gain...δοκίμασε το ocd που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω και αν βρείς πουθενά και το mi audio blues pro που είναι εξαιρετικό.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back