Καλησπέρα, μια rookie ερώτηση νέου μέλους. Μόλις καταστράφηκε το τροφοδοτικό της πεταλιέρας μου (Line 6 pod xt live) δεν μπορώ να βρω το ίδιο κάπου Ελλάδα άμεσα και αναρωτιέμαι : 1) θα δουλεύει οκ με κάποιο άλλης εταιρείας φυσικά με τα ίδια χαρακτηριστικά; και 2) αν έχει κάποιος την καλοσύνη να προτείνει κάποιο τροφοδοτικό γιατί είμαι εντελώς lost. Thanks in advance.
Καλησπέρα, μια rookie ερώτηση νέου μέλους. Μόλις καταστράφηκε το τροφοδοτικό της πεταλιέρας μου (Line 6 pod xt live) δεν μπορώ να βρω το ίδιο κάπου Ελλάδα άμεσα και αναρωτιέμαι : 1) θα δουλεύει οκ με κάποιο άλλης εταιρείας φυσικά με τα ίδια χαρακτηριστικά; και 2) αν έχει κάποιος την καλοσύνη να προτείνει κάποιο τροφοδοτικό γιατί είμαι εντελώς lost. Thanks in advance.
που είναι 12V AC 1000mA και μου κάνει εντύπωση αλλά κάτι θα ξέρουν, με μια ερώτηση στο Τομαν ή στο site της line 6 θα απαντήσουν φαντάζομαι.
Σίγουρα ξέρω ότι τα podxt και τα Μ9 - Μ13 έχουν μεγαλύτερη ανοχή στα παραπάνω volt - ωστόσο ας μη επιχειρήσει κανείς να βάλει noname τροφοδοτικό AC στα 12 volt.
Τα μηχανήματα δουλεύουν με AC, οπότε δεν παίζει ρόλο η πολικότητα. Ουσιαστικά το τροφοδοτικό παίρνει τα 220v της παροχής ρεύματος και τα ρίχνει στα 9v.
Edit: μέτρησα μετο πολύμετρο ένα τροφοδοτικό που έχω και μου βγάζει ένδειξη 12,3V όπως θα δείτε, ενώ γράφει 9V συνεπώς συμπεραίνω ότι του τομαν κάνει κανονικά.
Συνήθως το μηχάνημα μπορεί να θέλει πχ 9 αλλά το τροφοδοτικό όταν μετριέται χωρίς φορτίο να δείχνει 12.
Αν το μετρήσεις παράλληλα την ώρα που είναι ανοιχτό το μηχάνημα θα δεις πιθανότατα ότι δείχνει 9.
Όλα τα μηχανήματα δουλεύουν με συνεχές ρεύμα 12 ή 5 ή κάποια άλλη τιμή βολτ. Αυτό γίνεται με έναν ανορθωτή μέσα στο μηχάνημα που μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές που στη συνέχεια σταθεροποιείται στην επιθυμητή τιμή. Η όλη διαδικασία ανόρθωσης σταθεροποίησης μας δίνει από μια ήδη χαμηλη εναλλασσόμενη τάση την επιθυμητή ακόμα πιό χαμηλή συνεχή τάση με ταυτόχρονη μετατροπή της περίσσειας σε θερμότητα γι αυτό και θερμαίνεται το τροφοδοτικό. Φυσικά όλα είναι μελετημένα ώστε οι μετατροπές να είναι εντός λογικών ορίων, πχ δεν δίνουμε 20 βολτ για να πάρουμε 5...
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μια απλοποίηση.
Τώρα βλέπω ότι το δεύτερο τροφοδοτικό που δίνει o Thomann είναι 12 DC ! που σύμφωνα με τα παραπάνω είναι αρκετά λογικό, εφ όσον προτείνεται από τον κατασκευαστή.
Γενικά τηρείστε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Τώρα βλέπω ότι το δεύτερο τροφοδοτικό που δίνει o Thomann είναι 12 DC ! που σύμφωνα με τα παραπάνω είναι αρκετά λογικό, εφ όσον προτείνεται από τον κατασκευαστή.
Αντί να βγάζουν 2 διαφορετικά βολεύονται με ένα. Είναι ανεκτό όπως είπα να μπαίνει ένα dc μεγαλύτερης όμως τάσης όπου χρειάζεται ένα ac. Πιθανόν επίσης τα παλιά μοντέλα να βρίσκονται ακόμα σε χρήση αλλά ο κόσμος να μη βρίσκει πλέον τροφοδοτικά, ενώ η καινούργια γραμμή παραγωγής να απαιτεί άλλα τροφοδοτικά που όμως "κάνουν" και για παλιά μοντέλα, οπότε τα "συνιστούν"
ΥΓ Αν δεν κανει κανενα φυσακι, κοψε αυτο που εχει το τροφοδοτικο της Line6, κοψε και την ακρη του καλωδιου του καινουριου τροφοδοτικου και ενωσε τα καλωδια (με κολλητηρι αν εχεις) και μονωσε τα με μονωτικη ή θερμοσυστελλομενα. Αν δεν αναβει, τα εχεις κολλησει αναποδα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.