• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

τροφοδοτικο πεταλιων

να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.

Αν μια μονάδα θέλει 600 και το τροφοδοτικό δίνει έως 500, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα παίξει, δηλαδή θα υπάρξει σιωπή. Το άμεσο θα είναι να ακούγεται βόμβος έντονος, στη συνέχεια υπερθέρμανση και αν επιμένουμε αργότερα κάτι μπορεί να χαλάσει ανεπανόρθωτα. Εκτός βέβαια αν είναι τοσο καλά σχεδιασμένο και έχει ακριβώς οριακά τα εξαρτήματα για 500 και κάποια ασφάλεια ώστε να διακόπτει πάνω από τα 500.

Τώρα, κατα τα άλλα. Για όλα τα σχετικά θέματα με τροφοδοσίες που αφορούν γενικότερα όλα τα μέλη του νοιζ, υπάρχει ο γνωστός και αυστηρός κανόνας του Ωμ. Αυτός λέει για την περίπτωση της ισχύος ότι W=V.I Δηλαδή η ισχύς είναι το γινόμενο της τάσης και της εμπέδησης (impedance) αυτό που λεμε συνήθως ρεύμα ή ένταση ρεύματος. Και οι μονάδες είναι οι απλές που ξέρουμε Watt, volt, ampere.

Τώρα το συγκεκριμένο λεει ότι δίνει 3 εξόδους των 9 με μέγιστο 300ma (λέει πιό κάνει individually isolated, αλλά έχω υποψία ότι δεν είναι individually capable για 300....δική μου υποψία). Ας πάμε παρακάτω.

Εχουμε 9voltΧ0.3Α= 2.7W.

Αρα με 3 τέτοιες πάμε σε 2.7Χ3=8.1 Α

Τώρα αυτό που αφήνει στη θολούρα παρακάτω είναι ότι σε 3 εναλλακτικές τάσεις (9, 12, 18) σου δίνει δυο εξόδους των 500mA.

Αν είναι 2Χ9Χ0.5=2Χ4.5=9W

Αν είναι 2Χ12Χ0.5=2Χ6=12W

Αν είναι 2Χ18Χ0.5=2Χ9=18W ! (δηλαδή αν βαλεις 2 18άρια τέτοια τελείωσε το τροφοδοτικό, έφτασε στο αμήν) . Διότι παρακάτω λέει ότι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να δώσει είναι 18W. Και το ίδιο το τροφοδοτικό τροφοδοτείται από μετασχηματιστή 12Χ2Α=24W. Δηλαδή αφήνει για τον εαυτό του και χαλαρή λειτουργία 6W.

Βλέπω συνεπώς θέμα να μπορεί να υποστηρίξει πλήρως όλες τις εξόδους και αποκρύπτει το γεγονός ότι κάποιες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το λέει δηλαδή συγκαλυμμένα με το max ισχύς 18W.

Τι γίνεται τώρα στις εξόδους. Αν τις φουλάρουμε όλες έχουμε 8.1 + 18 = 26.1 Βλέπουμε δηλαδή ότι αφ ενός είναι ξεπερνάμε το 24 της εισόδου και καλώς κάνει και σου λέει ώπα μέχρι 18 θα ζητήσεις, αλλά στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε πχ να μείνεις με απαιτήσεις 9 ή 12 και ποτέ 18 volt από τις ισχυρές εξόδους ή να περιορίσεις ανάλογα εξόδους.

Στα τροφοδοτικά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ό,τι μπαίνει βγαίνει, με κάτι να χάνεται στο δρόμο και όσο πιο πολύ περιθώριο έχεις τόσο πιό άνετα και πιό καθαρά θα παίξουν οι συσκευές.

Τα δυο δικά σου γαϊδούρια πετάλια θέλουν ξεκάθαρα 13και βατ. Και επαναλαμβάνω ότι οι λάμπες και τα ψηφιακά που έχουν πάνω μεγάλους επεξεργαστές 24 ή 32 μπιτ τραβάνε πολλή ισχύ. Δεν ξέρω αν έχεις το μανίσιο των πεταλιών να δοκιμάσεις. Αλλά θα έψαχνα (εάν μπορούσες να επιστρέψεις πίσω αυτό) γιά κάτι με σίγουρα μεγαλύτερη αρχική συνολική ισχύ και μεγαλύτερη με αέρα για κάθε πετάλι για κάθε έξοδο. Πχ λέει το πετάλι σου 600 με 12 θα κοίταζα σίγουρα για 1000άρι. Αυτά με έχει διδάξει η εμπειρία μου στα ηλεκτρονικά.

(έκανα κάτι διορθώσεις στις πράξεις ! σόρρυ...ξαναδιαβάστε προσεκτικά)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω ότι οι adjustable έξοδοι δίνουν διαφορετικά mA σε διαφορετικα Volt. 

To δικό σου αφού δίνει 500 mA στα 9 V, θα δίνει 375 mA στα 12 V και 250 mA στα 18 V, όπως και το zuma παρακάτω. 

(9*500=12*375=18*250=4.5W)

zuma_front-1024x573.jpg

θεωρητικά έτσι πρέπει να είναι γιατί σε κάθε έξοδο δρομολογείται συγκεκριμένο ρεύμα.

Σαν ευχαριστώ για τον χρόνο σας,έμαθα πραγματα που αγνοουσα,αυτο που μπορεί να γίνει είναι να δουλέψει με το δικό του τροφοδοτικό ,σκέφτηκα την αγορά ενός δεύτερου ίδιου και να πάρει ρεύμα από τις δύο είσοδος των 500ma με ανταπτορα,απο οτι ειδα τροφοδοτικο που να με καλυπτει μαλλον δεν υπαρχει,εκτος αν παω πανω απο 200 ευρω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back