τροφοδοτικο πεταλιων

κωνσταντινος2

Νέο μέλος
Πόντοι
18
γεια χαρα,εχω στην κατοχη μου ενα preamp Two notes lebass και εναν κομπρεσορα της mark bass,και τα 2 πεταλια εχουν προενυσχιτρια λαμπα 12ax7, ψαχνοντας λοιπον για τροφοδοτικο για το pedalboard μου διαπιστωνω οτι και τα 2 πεταλια απαιτουν 12v και  500mA ενταση,δεν ξερω αν υπαρχει τροφοδοτικο με 2 500mA θυρες αλλα να ειναι και 12volt,ειδα αρκετα αλλα δεν πληρουσαν αυτες τις προυποθεσεις,αν εχετε κατι υπ οψιν σας παρακαλω ας δωσετε μια βοηθεια,ευχαριστω.

καλημερα,χιλια ευχαριστω,κοιτουσα για αρκετα πιο ακριβο αλλα εμπιστευομαι την γνωμη σου φιλε superfunk.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημερα σας,επανερχομαι στο θεμα γιατι αντιμετωπιζω προβλημα με το τροφοδοτικο που αγορασα,αυτο δλδ που προτεινε ο Superfunk,το Harley benton powerplant iso 5,το προβλημα ειναι οτι καθε φορα που θα το βαλω στην πριζα δεν αναβουν τα πεταλακια,δλδ πρπει να κανω ρυθμιση πισω εκει που ρυθμιζεις τα volt,χθες επαιζα κανονικα κανουμε διαλειμα το βγαζω απο την πριζα,μετα το διαλειμα το βαζω ξανα στην πριζα δεν αναβε τιποτα,ενω οι ενδεικτικες λυχνιες στο τροφοδοτικο αναβοσβηναν,ειναι προβλημα του τροφοδοτικου;πρεπει η παροχη ρευματος στα πεταλακια να βγαινει οταν τελειωνει η προβα;εννοω τα βυσματα παροχης ρευματος πανω στα πεταλακια.

Aρα μιλαμε για προβληματικο κομματι,δεν βλεπω κατι αλλο,τα βυσματα εχουν μπει σωστα δλδ αυτα που απαιτουν12volt και  500ma παροχη ειναι στη σωστη εισοδο,και τα υπολοιπα κια αυτα εχουν μπει σωστα,αλλα γιατι παιζει οταν αλλαζω πισω τα ρυθμιστικα των volt;

φυσικα,τα 2 ειναι 9βολτα και τα αλλα 2 12βολτα,εχουν μπει στη σωστη εισοδο,το εχω τσεκαρει 3 φορες.

,λογικα προβλημα στην αλυσιδα δεν νομιζω να ειναι;ισως μπορει να ειναι λαθος οπως τα χω βαλει αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο.

IMG_20200918_222625.jpg

Αυτο το LE BASS δεν μου γεμιζει το ματι ?  για δοκιμασε να το αποσυνδεσεις.

Συνεχιζει να σου κανει το προβλημα με τα αλλα 2 πεταλια μονα τους?

Πώς το εννοείς ότι δεν σου γεμίζει το μάτι;χρωματίζει πολύ ωραία τον ήχο μουI,υπάρχει και κουρδιστήρι αλλά δεν φαίνεται καλά,θα το κάνω αυτό που λες και θα ενημερωσω, ευχαριστώ.

Εισαι μαλλον οριακα.

Τα δυο 12αρια τρώνε ηδη τουλάχιστον 13.2 watt απο τα 18 και το ενα λέει οτι θελει 600mA.

Γενικα πετάλια με λαμπα θελουν ρευμα

Πώς το εννοείς ότι δεν σου γεμίζει το μάτι;

To βλέπω λίγο ενεργοβορο

το ενα λέει οτι θελει 600mA

Εδώ είμαστε (αν ισχύει).

Edit: ισχύει... έχεις ξεπεράσει τις δυνατότητές του τροφοδοτικού

δυο 12αρια τρώνε ηδη τουλάχιστον 13.2 watt απο τα 18 και το ενα

Κάθε έξοδος προσφέρει μέχρι 18 volt στα 500mA η συνολική δυνατότητα του τροφοδοτικού είναι 2000 mA

Νίκο

λέει ξεκάθαρα

Note: the total output load may not exceed 18W

Included cables:

Αρα με 9 volt έχεις συνολικά 2000 mA.

18=2X9

Αρα σηκώνει 2 φορές 1000mA με 9 volt.

Εχουμε το ένα 12Χ0.5=6 watt

To άλλο 12Χ0.6=7.2 watt.

Περισσεύουν για τις άλλες εξόδους οριακά 4.8 watt.

εξ άλλου στο κουτί του το ρεύμα που παίρνει το ίδιο το τροφοδοτικό είναι 12Χ2=24, λογικό καθώς κάποιο ποσοστό θα πάει σε θερμότητα και σίγουρα πρέπει να παίρνει παραπάνω από όσο δίνει. 

Εχει 3 των 9 των 300 και 2 max 18 των 500.

Αυτό είναι 3 Χ 9 Χ0.3= 3Χ2.7=8.1

και 2Χ18Χ0.5=2Χ9= 18

18+8.1=26.1

Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ειναι πολύ αισιόδοξα.

Από 24 δεν μπορείς να πάρεις 26.1 Αλλωστε λενε μαξ 18 που είναι λογικό.

Δεν ξέρω ποσο τραβάει το κουρδιστήρι, το άλλο τραβάει ψίχουλα, αλλά εγώ ένα πετάλι με 12αχ7 που έχω έχει τροφοδοτικό 9 στα 1300mA. Γενικά οι λάμπες θέλουν ρευματάκια.

Από τα συνολικά 2000ma,χρησιμοποιώ  μόνο τα  1200,δεν νομίζω να είναι θέμα τα 600ma του mark bass,γιατί δοκίμασα  το κουρδιστήρι μόνο του αλλά δεν δούλεψε.

το ενα λέει οτι θελει 600mA.
Ρε παιδιά νομίζω αυτό είναι. Το είπε και ο Superfunk.

Μόνο ο κομπρέσσορας σου θέλει 12V και minimum 600mA (από το site του κατασκευαστή), οπότε ναι μεν είσαι ok στα volt από τις 2 εξόδους, αλλά καμία από αυτές, μόνη της δεν μπορεί να σου δώσει 600mA, αλλά max 500. Οπότε έχεις ξεπεράσει τα όρια του συγκεκριμένου τροφοδοτικού.

Επίσης το lebass θέλει 500mA, όσα ακριβώς δίνει max η έξοδος που μπορεί να δώσει 12V, οπότε είσαι ακριβώς στο όριο. 

To polytune θέλει 9V και 100mA οπότε είσαι ok όπου και να το συνδέσεις αρκεί να παίρνει 9V.

Τελικό συμπέρασμα μου, τα πετάλια σου στο σύνολο μπορεί να μην καταναλώνουν όσα mA μπορεί να δώσει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό, αλλά μεμονομένα ξεπερνάς τα όρια του.

Νίκο

λέει ξεκάθαρα

Note: the total output load may not exceed 18W

Included cables:

Αρα με 9 volt έχεις συνολικά 2000 mA.

18=2X9

Αρα σηκώνει 2 φορές 1000mA με 9 volt.

Εχουμε το ένα 12Χ0.5=6 watt

To άλλο 12Χ0.6=7.2 watt.

Περισσεύουν για τις άλλες εξόδους οριακά 4.8 watt.

εξ άλλου στο κουτί του το ρεύμα που παίρνει το ίδιο το τροφοδοτικό είναι 12Χ2=24, λογικό καθώς κάποιο ποσοστό θα πάει σε θερμότητα και σίγουρα πρέπει να παίρνει παραπάνω από όσο δίνει. 

Εχει 3 των 9 των 300 και 2 max 18 των 500.

Αυτό είναι 3 Χ 9 Χ0.3= 3Χ2.7=8.1

και 2Χ18Χ0.5=2Χ9= 18

18+8.1=26.1

Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ειναι πολύ αισιόδοξα.

Από 24 δεν μπορείς να πάρεις 26.1 Αλλωστε λενε μαξ 18 που είναι λογικό.

Δεν ξέρω ποσο τραβάει το κουρδιστήρι, το άλλο τραβάει ψίχουλα, αλλά εγώ ένα πετάλι με 12αχ7 που έχω έχει τροφοδοτικό 9 στα 1300mA. Γενικά οι λάμπες θέλουν ρευματάκια.
απιστευτη αναλυση ευχαριστω πολυ,παρ ολα αυτα ο κατασκευαστης γραφει,

• Connections Output 1 - 3: 9 V DC @ max. 300 mA (individually isolated)
  • Connections Output 4 - 5: 9/12 / 18V DC @ max.500mA (individually isolated)9/12/18.
  • δηλαδη 2 εισοδους συνολο 1000 και 3 με 300Ma,1900Μa συνολο,χονρικα 2000,αρα απο αυτα τα λιγα που καταλαβα ειναι στην ουσια κατασκευαστικο λαθος,μπορει να δουλεψει στα 500Ma αλλα μονο στα 9V,οπως ειπα και πιο πανω με καποια ρυθμιση πισω στα volts δουλευει αλλα ζεστενεται πολυ,δεν ξερω αν εκει που ζεστενεται ξεπερναει τα ορια και καποια στιγμη θα καει,επισης ανεφερα οτι εβαλα μονο το κουρδηστηρι και δεν δουλεψε,ισως τελικα ο κομπερεσορας να ειναι η αιτια απαιτει 600ma.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back