yameth είπε:
Εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει και να εξισώνεσαι αυτοβούλως στο μαγαζί σου και να κάνεις τον καθηγητή. Εδώ όμως μας νοιάζει. Και δεν είναι ότι λες κατι κατ' ανάγκη λάθος, αλλά το ότι εχεις τον σίγουρο αέρα του επαγγελματία σε ότι λες συνήθως (done this, done that, bought the t-shirt) με 60 κιλά μούρη και πρέπει να σε ανεχτούμε όπως η γιαγιά σου κι ας μας υποτιμάς καθε τόσο. Για στάκα...
Συμβαίνει αυτό με τους αυτόφωτους φωστήρες.
Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει και ιδιαίτερα όταν δεν ξέρεις με ποιόν μιλάς. Ολοι την άποψη τους γράφουν σωστή ή λάθος, στην προσπάθεια να βοηθήσουν ή απλά να κουβεντιάσουν, αλλά δεν την αλατοπιπερώνουν με... "τι θα έκανα εγω στο μάστερινγκ" (λες και σε ρώτησε κανείς) με ύφος 24 καρατίων. Αλλά όπως είπες κι εσύ: "Στο ελλάντα ότι δηλώσεις είσαι".
Εδώ θέλουμε να σεβόμαστε αυτούς που γνωρίζουμε ότι ξέρουν και είναι πρόθυμοι να τα μοιραστούν κι όχι αυτούς που διατείνονται ότι ξέρουν.
μαλλον λαθος κανεις και ολα αυτα που λες δεν εχουν καν λογο να ειναι εκει.
Ουτε φωστηρας ουτε τιποτα φιλε μου....
Ειπα το λογικο αυτο που ειπαν και αλλοι πριν απο μενα ως απαντηση...
και τονισα οσο μπορουσα τους λαθος συλλογισμους για να μην συνεχιστει η παρανοηση...
και αυτη την εξηγηση την δινω για πολλοστη φορα γιατι μαλλον διαβασες αποσπασματικα.
το υφος μου ηταν υφος σιγουριας οπως εσυ λες αλλα γιατι να μην την εχω οταν μιλαω για ταχυτητα του ηχου στο δωματιο μου οπου ακουω μουσικη και οταν μιλαω για ενα M/S matrix το οποιο εχω κανει πολλες φορες. Προς θεου δλδ ειναι κακο οταν κατι το ξερουμε να μιλαμε με σιγουρια....???? δλδ οταν κατι το ξερουμε λαθος (οπως εδειξα πχ για αλλον χρηστη) ειναι καλυτερο να μιλαμε με σιγουρια τοτε?
Μηπως εχεις κατι αλλο μαζι μου? Οκ μια φορα μαλωσαμε λιγο...λολ...πρεπει ομως αυτο να εχει σχεση με το σημερινο ποστ?
Νιωθω λιγο αδικια αλλα δεν θα καλψω κιολας
"Δεν με νοιαζει αν καποιος ειναι καθηγητης" ειπα.....
αλλα δυστυχως δεν εβαλες την κουβεντα αυτη στην σωστη διασταση της συζητησης....ολο το θεμα ηταν σε βαση σαθρη οταν καποιοι καθηγητες υποστηριξαν οτι η ταχυτητα διαφορετικων συχνοτητων (και εδωσαν το χοντροκομμενο παραδειγμα της αστραπης που περιλαμβανει μεταβλητες οπως υγρασια, θερμοκρασια,,,κτλπ) ισως δινει τρισδιαστατη αισθηση στον ηχο.
Εσυ ως ηχοληπτης (ειδα ενα ωραιο βιντεο στο μεγαρο...και υποθετω οτι εισαι ηχοληπτης)τι εχεις να πεις?
ειναι η ταχυτητα των συχνοτητων αυτο που ενδιαφερει στην περιπτωση ενος "τρισδιαστατου" μιξ? Ειναι καθλου σημαντικος παραγοντας οταν εσυ μιξαρεις?
Εαν το παραδειγμα της αστραπης ηταν εγκυρο μηπως θα επρεπε να μιλαμε για 3d σε ενα χωρο που προσεγγιζει τα πολλα χιλιομετρα?
Αν ξερεις πολλες μπαντες που παιζουν απο χιλιομετρα μακρια και θελεις να αναπαραστησεις τις διαστασεις στα ηχεια, παω πασο
...οκ αστειο εκανα πλζ μην με βαρατε.
\
Ειπα αρκετες φορες οτι σκοπος ηταν να μην συνεχιστει η παρανοηση (για το 3d και εκεινη την στιγμη για το M/S processing)
...επισης ειπα οτι ναι καταλαβαινω οτι ειναι αυστηροyτσικο υφος αλλα ειναι και φορουμ και καποιοι ισως νομισουν οτι μαθαν κατι και οδηγηθουν σε λαθος δρομους.
Σε παρακαλω δες τα ποστ λιγο πιο προσεκτικα αν εχεις λιγο χρονο και θα καταλαβεις οτι εκτος αν θεωρηθουν τα bold επιθεση τοτε δεχτηκα εγω πρωτος και μαλιστα οταν ελεγα κατι που νομιζα μεχρι τοτε κοινη γνωση.
Εαν και παλι μου πεις οτι εκανα επιθεση εγω πρωτος (εκτος απο τα bold) και οτι οι διορθωσεις (στην μεχρι τοτε συζητηση) που προσπαθησα να κανω με το πρωτο μου ποστ δεν αξιζαν τοτε αφηνω το θεμα και δεν σε ξαναενοχλω.
παντα με χαμογελο και ευγενεια
Αποστολης (και οχι οδεον)