Του λες ότι δεν είναι αρκετά καλός κιθαρίστας;

Η ηχογραφηση ή βιντεο ή κατι τετοιο ειναι προφανως η καλυτερη λυση! Εστω και με προφαση ενα απλο τζαμαρισμα. Δυο τρεις ληψεις στο ιδιο κομματι θα βοηθουσαν περισσοτερο μαλλον στη συγκριση ;)

Απο εκει και περα το χαος! Τη λυση με το γιουτουμπι τη θεωρω λιγο βαρβαρη!

Οφφ δι ρεκορντ: το ποσα χαλαει για την ευχαριστηση του ο καθενας ειναι προβλημα δικο του και της τσεπης του. Τωρα αν δεν ταιζει τα παιδια του για να παρει κι αλλο οργανο χτυπα τον ;D

Αμα μου περισσευανε μπορει να χαλαγα και εγω. Το ιδιο ανεκτα θα επαιζα ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ray ο εν λόγο κύριος να υποθέσω ότι είναι over 40; (Η ερώτηση είναι γενικού περιεχομένου και όχι απόπειρα εκμαίευσης της ταυτότητας του).
Ναι. +/-2

αφου ειναι τρελος με τον ιντερνετικο κοσμο της κιθαρας, ειναι πολυ πιθανο να διαβασει και αυτο το θεμα παντως. ;)
Δεν ζω στην Ελλάδα και ούτε αυτός.

Συμφωνώ με τον Τέρυ.

Έχω συναντήσει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν τσακωθεί με την αυτογνωσία. Η παρουσία τους δε, επεκτείνεται και εκτός καλλιτεχνικού πεδίου.

Πρόκειται περί μιας ειδικής συνομοταξίας ανθρώπων οι οποίοι έχουν, από πολύ νωρίς, αποκλείσει την πιθανότητα να μην είναι τόσο εκπληκτικοί (μουσικοί, συζητητές, επιστήμονες, φιλόσοφοι κλπ.) όσο νομίζουν. Συνήθως διαστρεβλώνουν την οποιαδήποτε αρνητική κριτική  ("με ζηλεύουν", "δεν εννοούν εμένα", "τι να ξέρει αυτός" κλπ.) ενώ η θετική ενισχύεται σε επίπεδα παραμόρφωσης.

Ειδικά στον δικό μας τομέα, το φαινόμενο έχει αυξηθεί ιδιαιτέρως με την άνθιση του διαδικτύου καθώς δίνει τη δυνατότητα να διατηρείται η ψευδαίσθηση με ποικίλους τρόπους αλλά και λόγω αποχής από φυσικές δραστηριότητες (παίξιμο με μπάντα π.χ.)

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να δημιουργούν ομάδες με ομοίους τους και να ανταλλάσσουν υπερβολικές φιλοφρονήσεις ΜΟΝΟ μεταξύ τους. Έχω ένα πολύ ωραίο παράδειγμα ενός ανθρώπου στο soundcloud, ο οποίος είναι επιεικώς πολύ μέτριος μουσικός και όποτε ανεβάζει κομμάτι του, ενώ μπορεί να μαζέψει 100 plays ας πούμε, συλλέγει 150+ υπερβολικά θετικά σχόλια/likes, από την κλειστή ομάδα του και μόνο.

Όσον αφορά το ερώτημα του τίτλου τώρα: Δεν του λες τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του γίνεις (πιο) αντιπαθής.

Αν θέλετε, μετά, να συζητήσουμε και για τους ανθρώπους που πάσχουν από την ακριβώς αντίθετη διαταραχή.  ;D

Αυτό που του λείπει και είναι το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το ''κίνητρο'',για ποιο λόγο να μάθει κιθάρα???Εάν δει ή καθίσει με 2-3 καλούς κιθαρίστες,από κοντά,όχι να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ούτε να του υποδείξουν, απλά εκεί που κάθονται παρέα κάποιος παίζει κάτι,και τον βλέπει,κάποιος άλλος,παίζει κάτι άλλο τυχαία,αυτός όμως το βλέπει,εδώ είναι και το σημείο που μπορεί  να μπει στο νόημα του κόσμου της κιθάρας.Αυτό όμως πρέπει να γίνεται συχνά,δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία και τύχη από το να είσαι κοντά σε πολύ καλούς μουσικούς. ;)

Stoner Jackass είπε:
Πες του να ανεβάσει βίδεο youtube και να περιμένει κριτική.Μόνο έτσι θα πειστεί ότι έχεις δίκιο.
+1

Jazzjoker είπε:
Όσον αφορά το ερώτημα του τίτλου τώρα: Δεν του λες τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του γίνεις (πιο) αντιπαθής.
Και εγώ εκεί θα ήθελα να εστιάσω- σε αυτό που λέει ο Σπύρος: Δεν θα βγάλεις άκρη. Κάνε την προσπάθεια σου αλλά κράτα μικρό καλάθι.

Άνθρωπος σε αυτή την ηλικία που δεν έχει αντίληψη για αυτό που κάνει, δύσκολα θα έρθει στα ίσια (ακόμα και αν παίζει μόνο έναν χρόνο κιθάρα).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι τα χέρια που δεν σε αφήνουν να παίξεις. Είναι το μυαλό.   

Οι άνθρωποι που τείνουν να αυτοπροβάλονται συνήθως προσπαθούν ασυνείδητα να καλύψουν κάποια εσωτερική ανεπάρκεια, κρίβουν την έλλειψη αυτοπεποίθησης και επειδή δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο καλός σε κάτι που να δικαιολογείται επαρκώς η αυτοπροβολή πιάνονται απ' όπου μπορούν. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται εκνευριστικοί αλλά τελικά πρόκειται για ψυχολογικό πρόβλημα.

Μην ασχολείσαι, δεν είναι δουλειά σου να τον βοηθήσεις, αν δεν είναι πολύ καλός φίλος σου.

Jazzjoker είπε:
Αν θέλετε, μετά, να συζητήσουμε και για τους ανθρώπους που πάσχουν από την ακριβώς αντίθετη διαταραχή.  ;D
Θέλουμε.

χμμμμμμ νομίζω τα βλέπεις με κακό τρόπο τα πράγματα ....

1 . Αν είσαι φίλος του ίσως μπορέσεις να παίξεις σύντομα με μια vigier....

2. Όλοι κάποια στιγμή μαθαίνουν να παίζουν κιθάρα της προκοπής δεν είναι δα και τόσο δύσκολο όργανο πόσο μάλλον  αν έχουν την οικονομική ικανότητα για μαθήματα όπως ο φίλος σου.

3. Όταν βαρεθεί την vigier και θα θέλει να την πουλήσει... για πάρει καστούμι σοπ πι αρ ες ε εγώ εκεί θα είμουν να περιμένω...

4. Πιθανώς λόγω χρημάτων να έχει πολύ καλύτερο ήχο από άλλους κιθαρίστες σύντομα...

5. Των 99% των κιθαριστών αποτελεί ακριβώς την ίδια περίπτωση όσον αφορά την αυτογνωσία so what.... αφού το ευχαριστιούντε και είναι χαρούμενοι ποιος ο  λόγος να γκρινιάζουμε άλλωστε δεν είναι διαγωνισμός η μουσική .... (μουχαχαχαχαχα! :P)είναι κάτι να που υπάρχει και διασκεδάζουμε με αυτό.

6. Εγώ  ως καλός άνθρωπος θα του έλεγα να αγοράσει διάφορα πεταλάκια διαφιμίζοντας τα ως φοβερά  για  να μπορώ να τα δοκιμάζω .

7.Εν τέλη μόνο ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να έχουν πολλές εταιρίες κιθαρών και οι υπόλοιποι φτασμένοι κιθαρίστες διότι πολύ απλά κάνοντας  την "αγορά" πολύ μεγαλύτερη έχουν κατέβει πολύ οι τιμές  .......

8. Υ.Γ. ΚΡΑΞΤΟΝ μην μασάς ....όπως είναι η μουσική μια διασκέδαση έτσι είναι και το κράξιμο....     bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Μπα, οι Vigier δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Από την άλλη μια custom PRS.... Διαόλια μου βάζεις...

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με τον Jazzjoker. Ακριβως οπως τα γραφει.

Απο κει και περα.

-Κρατα καλη σχεση μαζι του,θα εχεις συχνα την ευκαιρια να δοκιμαζεις πανακριβο εξοπλισμο (μπορεις πχ καλλιστα το "X Super Douber Boutique" πεταλι των 999 ευρω που δεν το φερνει κανενας και δεν μπορεις να το ακουσεις απο κοντα,να τον ψησεις να το παραγγειλει)

-Ισως να του πουλησεις κιολας καποτε κατι ακριβο που δεν χρειαζεσαι πια

-Μην γινεις ο "κακος" της παρεας λεγοντας του την αληθεια,η αντιδραση του θα ειναι πολυ πιο υπερβολικη απ οσο φανταζεσαι (δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβει τι του λες,θα περασει σε αντεπιθεση)

-Σκεψου οτι υπαρχουν τετοιοι οι οποιοι δουλευουν και επαγγελματικα,και μαλιστα χωρις να δωσουν ευρω σε αξιοπρεπη εξοπλισμο,και ειναι ετοιμοι ανα πασα στιγμη (και το κανουν) να ειρωνευτουν και να προσβαλλουν οποιονδηποτε δουλευει τριγυρω τους (και οχι μονο) και ειναι μερικα ετη φωτος μακρια τους σε επιπεδο. Εκεινους τι τους λες?

-Απεφευγε ομως να παιζεις μαζι του εστω και για καναν καφε,θα διαλυσει το νευρικο σου συστημα (αυτος,οχι ο καφες  ;D)

-Μολις παρει τη vigier πεστου οτι πραγματικα αυτη η κιθαρα ηταν η ιδανικη επιλογη γιατι απελευθερωσε το παιξιμο του,σαν να φτιαχτηκε ειδικα για τα χερια του. Δεν θα κερδισεις κατι αλλα θα χαρει και θα σε συμπαθησει  ;D

Για την περιπτωσάρα δεν έχω κάτι να προσθέσω. Απλά μου φαίνεται κάπως αθεράπευτη, με μοναδική μελλοντική προοπτική να γίνει ακόμη μεγαλύτερος gear collector βυθιζόμενος όλο και περισσότερο στους μύθους του web και στην επιδειξιομανία σε φίλους και στο ίντερνετ, αντί να εστιάσει στην τεχνική του και να διαμορφώσει μια σωστή μουσική αντίληψη. Αν η μετριοπάθεια και οι σωστές προτεραιότητες (μουσικές & μη) δεν βρίσκονται ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά του, δε νομίζω πως μπορείς να τον αλλάξεις όσο η στρεβλή αντίληψη των πραγμάτων είναι εδραιωμένη τόσο βαθιά μέσα του.

INSECT είπε:
4. Πιθανώς λόγω χρημάτων να έχει πολύ καλύτερο ήχο από άλλους κιθαρίστες σύντομα...
8. Υ.Γ. ΚΡΑΞΤΟΝ μην μασάς ....όπως είναι η μουσική μια διασκέδαση έτσι είναι και το κράξιμο....     bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
4. Δεν έχει άμεση σχέση, κι αυτό επισημαίνεται κι εδώ: πως ο ακριβός εξοπλισμός σε καμία περίπτωση από μόνος του δεν εγγυάται καλύτερο ήχο από κάποιον που δεν τον έχει.

8. Δηλαδή και το κράξιμο είναι διασκέδαση?  ;D

Νομιζω πως δεν εχεις να κανεις μονο με ενα κακο μουσικο(μπορει να μη φταιει κι αυτος, δεν το' χουν ολοι), αλλα με ενα υπερμετρα εγωιστη ανθρωπο, ο οποιος θα σε ενοχλουσε ετσι κι αλλιως οπου και να τον συναντουσες. Θα αφηγηθω με συντομια κατι αντιστοιχο, το οποιο συνεβη προσφατα. Σχολωντας περασα απ' το εργαστηριο φιλου μου οργανοποιου(λαικων οργανων) για να παμε για καμμια μπυρα και μου ειπε να περιμενουμε γιατι θα ερχοταν καποιος να του δειξει κατι. Σε λιγο ηλθε ενας ανθρωπος, που εβγαλε απο μια θηκη ενα μπουζουκι το εδειξε στο φιλο μου και του ειπε: Μαστορα, τη γνωμη σου. Το οργανο ηταν οτι πιο κακοτεχνο εχω δει σε κατασκευη, ολα ηταν λαθος. Το επιασε ο ανθρωπος στο χερι του και το κοιτουσε αμιλητος. Ο αλλος οσο περνουσε η ωρα, φορτωνε: Το ανεβασα σ' ενα φορουμ και παθανε πλακα...Ο δικος μου, προφανως σε δυσκολη θεση, αρχισε να μουρμουριζει...Ναι αλλα εδω δεν...Ο κατασκευαστης, το χαβα του: Εχω δυο υποψηφιους αγοραστες...Με παρακαλανε...Τελικα εφυγε πολυ τσαντισμενος γιατι η γνωμη του φιλου μου τον δυσαρεστησε. Αργοτερα συζητωντας καταληξαμε σ' αυτο που ειπα στην αρχη. Ειναι ο εγωισμος αυτος που θα σου επιτρεψει η θα σε αποτρεψει απ' το να βελτιωθεις σ' αυτο με το οποιο ασχολεισαι, ειτε λεγεται κιθαρα, ειτε οργανοποιια, ειτε...καλαθοπλεκτικη.  

Στειλτον σε ενα καλο δασκαλο και αυτος με τον τροπο του θα τον βαλει στον ισιο δρομο!

bloody_sunday είπε:
Για την περιπτωσάρα δεν έχω κάτι να προσθέσω. Απλά μου φαίνεται κάπως αθεράπευτη, με μοναδική μελλοντική προοπτική να γίνει ακόμη μεγαλύτερος gear collector βυθιζόμενος όλο και περισσότερο στους μύθους του web και στην επιδειξιομανία σε φίλους και στο ίντερνετ, αντί να εστιάσει στην τεχνική του και να διαμορφώσει μια σωστή μουσική αντίληψη.

4. Δεν έχει άμεση σχέση, κι αυτό επισημαίνεται κι εδώ: πως ο ακριβός εξοπλισμός σε καμία περίπτωση από μόνος του δεν εγγυάται καλύτερο ήχο από κάποιον που δεν τον έχει.
You bet... Όσο περισσότερα super duper όργανα, ενισχυτές και λοιπός εξοπλισμός, τόσο χειρότερα παιξίματα. Μάλλον κάπου στο μυαλό τους έχουν: όργανο 5.000 ευρώ= ακούγομαι Vai, Benson, ο Χ παικταράς. Όταν όμως τα χέρια σου δεν... με ότι και να παίξεις, λάσπη θα ακουστείς.

Και πραγματικά ορισμένοι από αυτούς είναι (κυριολεκτικά) δυσφήμηση για τα όργανα/ μηχανήματα που παίζουν.  

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις στην κατηγορία- προσωπικά γνωρίζω και τέτοια άτομα, φοβερούς μουσικούς. Έχουν μπόλικες οργανάρες, αλλά και παίζουν.

Ή εναλλακτικά μπορεί να είναι συλλέκτες, αλλά σου λένε «εγώ γρατζουνάω και μαζεύω από χόμπι».

Άλλη λύση είναι να τον φέρεις υποχθονίως σε επαφή με κάποιον πραγματικά δεξιοτέχνη ο οποίος να του κάνει παρατηρήσεις.Αν δεν τον σέβεται και αυτόν....δεν τα παίρνει τα γράμματα ;D

Εγώ πάντως που καιρό ξίνιζα με παρόμοια κατάσταση,τα'χωσα αλλά δεν έγινε τίποτα...απλά αδιαφόρησε.

Απλά όταν τυχαίνει και τζαμάρουμε που και που και βάζω τέρμα το μπάσο  8)

Ολοι μας έχουμε 1-2 τετοιους θεωρητικούς που δεν τα πάνε καλά στην πράξη.

Αν είναι φίλος... καλή διάθεση και εξαφάνιση κάθε ίχνους ανταγωνισμού. Βοηθάει βέβαια και η ηλικία... μαλακώνουμε όλοι με τον χρόνο. Αν δεν είναι φίλος, όπως σου κάτσει. Live and let live.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν δεν παιζει μαζι σου και δεν επηρεάζει  αυτο που θες εσυ να κανεις αρνητικά, δεν του λες τιποτα.Γιατί να γινεις ο κακός της υπόθεσης?

Αν θες παντως μπορεις να το κανεις εμμεσα πχ κατι τετοια τυπακια παπαγαλιζουν stock αποψεις της κιθαριστικής lingo οποτε εκει μπορεις να τους πιασεις....για παραδειγμα βαλε μια φραση απο πχ malmsteen(κιθαριστας που πολυ αγαπουν να..μισουν) και εκθειασε πχ στοιχεια του παιξιματος του οπως vibrato και bending,αυτος οντως noobας θα σου πει την αποψη της μαζας πχ δεν εχει συναισθημα ειναι μονο ταχυτητα κτλ κτλ κτλ...οταν το κανει λοιπον προκαλεσε τον να παιξει μια απλη φραση (η καλυτερα μια νοτα)του YJM οπως αυτος καθοτι εσυ δεν μπορεις με τιποτα να το καταφερεις(αυτο θα τον κανει να τσιμπησει ειδικα αμα του πεις οτι εσυ δεν μπορεις καθοτι εγωιστακος) οποτε θα το προσπαθησει.Μετα βαλτον να συγκρινει και αν ειναι τοσο πορωμενος που να τα ακουσει ιδια τοτε παρατα τον.Πες του οτι ειναι πολυ μεγαλη μουρη και αστον να χαιρεται.Αν ομως αρχισει να βλεπει διαφορες τοτε ισως να μπει στο τριπακι να ψαξει να βρει τροπους για να τις εξομαλυνει.....

Αν θες τη γνωμη μου ομως οποιος πραγματικά θελει να μαθει ειναι ο ιδιος ο ποιο αυστηρος κριτης του εαυτου του....οποτε ο φιλος σου δεν εχει τετοιες προθεσεις...μην το πολυκουραζεις 8).

Εγώ δε μπορω να καταλάβω πως γίνεται να παιζει τόσο χαλιά όσο λες και να μην έχει καταλάβει τίποτα.. Μήπως και αυτός περιμένει να βελτιωθεί μιας και παιζει μικρο χρονικό διαστημα και ταυτόχρονα εσύ είσαι αυστηρός μαζί του;

Αν πάντως είναι γενικά κακός σαν άνθρωπος γιατί ασχολεισαι μαζί του;

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back