Τοποθέτηση βάσης για tom holder σε κάσσα

GaragePunk27

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα, αναρωτιέμαι αν είναι εφικτή η τοποθέτηση - ας το πουμε - βάσης σαν αυτή

http://www.thomann.de/gr/pearl_bb3_bass_drum_rosette.htm  σε κάσσα η οποια δεν εχει τετοια υποδοχη απο την παραγωγή της (δε με βολευουν οι βασεις για toms και προτιμώ να ειναι πάνω στην κάσσα) Και αν ναι, επηρεάζει τον ηχο της κάσσας και πόσο; Ευχαριστώ.

Και αν ναι, επηρεάζει τον ηχο της κάσσας και πόσο;
Αν εισαι ο ΒΑΤΜΑΝ θα ακουσεις μια διαφορα γυρω στο 0,000001% στα 1234 hz ... ;D

Φυσικα και μπορεις να την βαλεις πανω στην κασα σου αλλα θα πρεπει να την τρυπησεις οποτε καλυτερα να το κανει καποιος που ξερει

Αν παιζεις με ενα τομ (οπως ολοι οι cool drummer του πλανητη.. ;D) καλυτερα να χρησιμοποιησεις μια βαση ταμπουρου που ειναι και πιο ομορφη.

χαχα.. με ενα tom παιζω ναι και θέλω την 2η τρύπα του tom holder για να βάζω τη βάση του ride  ;) ειδικός δεν ειμαι στο συγκεκριμένο ζήτημα, οποτε τι εχεις να προτεινεις Superfunk? 

Γενικα αν η κασα σου δεν εχει τρυπες θελει ιδιοκατασκευη το πραγμα και αν δεν μπορεις να το κανεις μονος σου μεγαλο κοστος (δεν νομιζω να σου τρυπησει καποιος μαστορας την κασα τζαμπα.. ;D) ,εγω θα επαιρνα απλα μια βαση ταμπουρου ακομα και μια βαση ride & δεν θα εσκαγα ιδιαιτερα

δες τι ομορφα που ειναι ετσι

Superfunk είπε:
,εγω θα επαιρνα απλα μια βαση ταμπουρου ακομα και μια βαση ride & δεν θα εσκαγα ιδιαιτερα

Αυτό είναι set up!!!  :D

Αν είχα να προσθέσω σώνει και καλά κάτι  ;D ίσως….ένα μόνιμα «κλειστό» hi hat (όχι απαραίτητα σε hi –hat stand, γιατί πιάνει χώρο ;D ;D) στα δεξιά (κοντά κάπου στο ride) .

LK είπε:
Αυτό είναι set up!!!  :D
+1000

Εγώ θα πρόσθετα ένα splash/crash 12'  ;) Και τίποτα άλλο! ΙΣΩΣ ένα 2ο floor tom αλλά μόνο αν ο drummer μου ήξερε να το αξιοποιεί!

Superfunk είπε:
Γενικα αν η κασα σου δεν εχει τρυπες θελει ιδιοκατασκευη το πραγμα και αν δεν μπορεις να το κανεις μονος σου μεγαλο κοστος (δεν νομιζω να σου τρυπησει καποιος μαστορας την κασα τζαμπα.. ;D) ,εγω θα επαιρνα απλα μια βαση ταμπουρου ακομα και μια βαση ride & δεν θα εσκαγα ιδιαιτερα

Το γνωρίζω αυτο το στήσιμο, έτσι παιζω.. ;) αρκεί να βρω μια καλη βάση για το tom,γιατι με κρεμαστη παλατζάρει πολύ.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

GaragePunk27 είπε:
Το γνωρίζω αυτο το στήσιμο, έτσι παιζω.. ;) αρκεί να βρω μια καλη βάση για το tom,γιατι με κρεμαστη παλατζάρει πολύ.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αν εχεις τομ μεγαλυτερο απο 10'' τοτε και μονο τοτε θες βαση ταμπουρου .Εγω παιζω με κρεμαστες στα 8'',10'',12'' και δεν εχω προβλημα (ταμα βασεις μιλαμε ) Και κοπαναω αρκετα δυνατα.

η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ O SF ειναι η καλυτερη απο οικονομικης αποψεως αλλα και η σταθεροτερη οσον αφορα το παλατζαρισμα του τομ .ΑΝ θελεις να τρυπησεις ο μονος που εμπιστευομαι ειναι ο Γαβριλος (GABRIEL DRUMS ).

pericles είπε:
Αν εχεις τομ μεγαλυτερο απο 10'' τοτε και μονο τοτε θες βαση ταμπουρου .Εγω παιζω με κρεμαστες στα 8'',10'',12'' και δεν εχω προβλημα (ταμα βασεις μιλαμε ) Και κοπαναω αρκετα δυνατα.

η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ O SF ειναι η καλυτερη απο οικονομικης αποψεως αλλα και η σταθεροτερη οσον αφορα το παλατζαρισμα του τομ .ΑΝ θελεις να τρυπησεις ο μονος που εμπιστευομαι ειναι ο Γαβριλος (GABRIEL DRUMS ).
12'' tom εχω, αλλα η βαση κρατει και crash ταυτοχρονα.. προσωπικά το θεωρώ ρίσκο το τρύπημα της κασσας απο οποιοδήποτε αν δεν ειναι εργοστασιακα τρυπημένη, οποτε μια καλη  βάση για snare πιστεύω θα μου κάνει. Ευχαριστώ Pericles

pericles είπε:
η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ O SF ειναι η καλυτερη απο οικονομικης αποψεως αλλα και η σταθεροτερη οσον αφορα το παλατζαρισμα του τομ
  ... και το σπουδαιότερο, έχεις την καλύτερη δόνηση στην μεμβράνη και συνεπώς, τον καλύτερο ήχο!

Φτανει βεβαια να μη σφιξεις υπερβολικα το τομ στη βαση του ταμπουρου (κατι που ισχυει και για τα ταμπουρα αλλωστε)

Απαλά-απαλά και αν ειναι δυνατον στην εγκοπη του στεφανιου (αν ειναι triple flanged) δειτε πως το εχει ο Steve Jordan .

επισης ενα κομματακι λαστιχο/αφρολεξ/σφουγγαρι (εγω χρησιμοποιω surgical tubing) μεταξυ του στεφανιου και του grip κανει διαφορα στο resonance μια και απομονωνει σημαντικα το τομ απο τη βαση (ειδικα αν η βαση ειναι heavy duty ,που πρεπει να ειναι για να μη ψαχνουμε το τομ... ;D) .

Και παλι μεσα ο SF !! 8)Ν προτεινω εναλλακτικα την τοποθετηση του ημιαφρωδους /μονωτικου υλικου ''αρμαφλεξ '' πολυ καλη συμπεριφορα σε τετοιου ειδους ''πατεντες''.

.ΑΝ θελεις να τρυπησεις ο μονος που εμπιστευομαι ειναι ο Γαβριλος (GABRIEL DRUMS ).

+100 Και απο μένα.Για να χεις το κεφάλι σου ησυχο!!:)

Superfunk είπε:
Φτανει βεβαια να μη σφιξεις υπερβολικα το τομ στη βαση του ταμπουρου (κατι που ισχυει και για τα ταμπουρα αλλωστε)

Απαλά-απαλά και αν ειναι δυνατον στην εγκοπη του στεφανιου (αν ειναι triple flanged) δειτε πως το εχει ο Steve Jordan .

επισης ενα κομματακι λαστιχο/αφρολεξ/σφουγγαρι (εγω χρησιμοποιω surgical tubing) μεταξυ του στεφανιου και του grip κανει διαφορα στο resonance μια και απομονωνει σημαντικα το τομ απο τη βαση (ειδικα αν η βαση ειναι heavy duty ,που πρεπει να ειναι για να μη ψαχνουμε το τομ... ;D) .
Για να γινεται κουβεντα και να βγαινει κανα συμπερασμα.. Χτες επαιξα live, με στησιμο του τομ πανω σε βαση snare.. με βολεψε αρκετα θα ελεγα.. δοκιμαστε το..

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
3
Εμφανίσεις
1K

Απαντήσεις

Trending...

Back