Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Αιτία υπάρχει.Προτάσεις δεν υπάρχουν και,όπως έγραψα στις αρχικές σελίδες του νήματος,εκεί ακριβώς έγκειται η επικινδυνότητα του όλου πράγματος για τις νέες γενιές.

It's easy to curse the darkness,it's hard to light a candle instead.
Στίχοι του κυρίου που κοσμεί το avatar μου.

Το έχω γράψει και παλιότερα,ότι δεν υπάρχει πρόταση/λύση και τίποτα δημιουργικό, παρά μόνο στείρα αντίδραση και καταστροφή.

Έχουμε εγκλωβιστεί και σε κάτι τσιτάτα τύπου:"Η βία είναι η μαμή της ιστορίας" και δώσε γκάζια στο λαό να παλεύει με τη σκιά του..

Μια χαρά έχουν υπάρξει κοινωνικές αλλαγές και χωρίς βία,όταν ο λαός ήταν ώριμος και έτοιμος για αυτές.
Βλέπε π.χ.βελούδινη επανάσταση και ένα σωρό άλλες κοινωνικές αλλαγές

Το έχω γράψει και παλιότερα,ότι δεν υπάρχει πρόταση/λύση και τίποτα δημιουργικό, παρά μόνο στείρα αντίδραση και καταστροφή.

Έχουμε εγκλωβιστεί και σε κάτι τσιτάτα τύπου:"Η βία είναι η μαμή της ιστορίας" και δώσε γκάζια στο λαό να παλεύει με τη σκιά του..

Aυτό ίσχυε πάντα.Είναι η εύκολη λύση βλέπεις,το να πιστεύουμε δηλαδή πως για τα προσωπικά μας δεινά πρέπει να ευθύνεται κάποιος άλλος...Ποιος;Αυτός που δεν έχει δεινά(κύριο χαρακτηριστικό συγκεκριμένης πολιτικο-κοινωνικής ιδεολογίας είναι αυτό).

Πάντα οι πραγματικές επαναστάσεις ξεκινούσαν ατομικά.Ένας ενέπνεε,οι υπόλοιποι ακολουθούσαν.

^ Συμφωνώ. Γι' αυτό το λόγο θεωρώ πως χωρίς έναν, αυστηρό κ.α. πολλά, πολιτικό μπαμπά δεν πάμε πουθενά. Τουλάχιστον εμείς συγκεκριμένα. Με έχει φάει αυτή η φράση στο νου μου, και έχω ξεκινήσει να το λέω και προς τα έξω. ΕΝΑΣ έντιμος. Θα τον κάνει Κέννεντυ ο κάθε Εφοπλιστής (πραγματικός πολιτικός μας).. αλλά θα αξίζει αυτός ο θάνατος.

Χαιρετίζω τα αξιότιμα μέλη, πλέον απο τα πάτρια εδάφη.
Ζητώ ταπεινότατα συγνώμη από τα ευηπόληπτα μέλη που εξανέστησαν από τους συλλαβισμούς μου, αλλά λίγο η απόσταση, λίγο οι θερμοκρασιακές διαφορές, η δόση του πολιτισμικού σοκ, αλλά κυρίως το ότι έπρεπε να εκφράσω τα βαθύτατα συναισθήματα μου περι λεξ μέσω του κινητού, ενώ είχα απείρως πιό ενδιαφέροντα πράγματα και υποχρεώσεις να ασχοληθώ με εξανάγκασαν αρχικά να συνοψίσω σε δυο παραγράφους, μετα σε δυο φράσεις, μετά σε μισή, περιορίστηκα σε μιά λέξη και τέλος σε ένα γράμμα.

και τώρα που είμαι μπροστά στο πληκτρολόγιο πάλι μου κόβεται η όρεξη.
θα μου πείτε τρολλάρεις...

πάλι βλέπω να έρχονται αγανακτισμένα εμοτικονάκια

δεν αξίζει ρε παιδιά.
δεν αξίζει η κουβέντα, το σάλιο, η ανάσα.
δεν

Σήμερα εκφραστής μιας γενιάς καταπιεσμένης, εξαθλιωμένης και εξοργισμένης.
Τον συγκρίνουνε μ’ αυτόν και τον άλλον. Το ‘κανε να φαίνεται εύκολο μάλλον.

Όλη αυτή η άνοδος συνέβη χωρίς να αλλάξει ταυτότητα. Ο ΛΕΞ δεν μπήκε σε talk shows, δεν κυκλοφόρησε «ραδιοφωνικά» κομμάτια, δεν έγινε προϊόν. Έμεινε όπως ήταν. Σκληρός, ρεαλιστικός, συγκεκριμένος. Κι όλα αυτά για να μπορεί και ν’ ανασάνει, στη σκιά ενός πλατάνου μες στα τσιμεντένια κτίρια.

Αυτό ακριβώς τον έκανε καθολικό. Δεν σε έπιανε απ’ το χέρι για να σε συγκινήσει. Σου έδειχνε κάτι και σε άφηνε να το ανακαλύψεις μόνος σου.
Κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε αδιανόητο (ένας Έλληνας ράπερ να γεμίσει έναν τέτοιο χώρο) έγινε πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας. Η βραδιά δεν ήταν μόνο ένας θρίαμβος για τον ΛΕΞ, αλλά και μια ιστορική στιγμή για ολόκληρη τη σκηνή της ελληνικής ραπ.

«Αυτό το λάιβ είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που ασχολήθηκαν με αυτή τη μουσική σε αυτή τη χώρα, και ας μην μας συμπαθούν κάποιοι» μας είπε ο Θεσσαλονικιός ράπερ πολύ αργότερα.

«Κανένας ασφαλής μέσα στις πολυκατοικίες», φώναξε για να συμπληρώσει «Γι’ αυτό είμαστε εδώ τόσος κόσμος».

'Ενα πολύ ωραίο review:

Είναι από τραγούδι, όχι υπαινιγμός για τις αντισεισμικές προδιαγραφές των κατασκευών. :D

Χαμηλής ποιότητας στίχος όμως. Σα να λες "πήγα στη συναυλία γιατί βαρέθηκα να μυρίζω το καμμένο λάχανο της από πάνω".

Διάβασα και το άρθρο που έβαλες. Δεν πείθομαι σε καμία περίπτωση, τα έχουμε ξαναδιαβάσει αυτά, για πολλούς και πολλές. Κάθε γενιά αναζητά τα είδωλά της.

Χαμηλής ποιότητας στίχος όμως. Σα να λες "πήγα στη συναυλία γιατί βαρέθηκα να μυρίζω το καμμένο λάχανο της από πάνω".

Διάβασα και το άρθρο που έβαλες. Δεν πείθομαι σε καμία περίπτωση, τα έχουμε ξαναδιαβάσει αυτά, για πολλούς και πολλές. Κάθε γενιά αναζητά τα είδωλά της.

Σε πρόλαβε η συντάκτρια (edit: σας πρόλαβε όλους σχεδόν!), και έβαλε τη γνώμη σου/σας στον τίτλο του άρθρου της!
1751537449222.png

Σε πρόλαβε η συντάκτρια

Το πρόσεξα.
Δεν διεκδικώ δάφνες πρωτοτυπίας.

Για να καταλάβω δηλαδή, επειδή πήγαν 60.000, δεν είναι άθλιοι οι στίχοι, ούτε είναι "υποτιθέμενος" ο καλλιτέχνης. Άρα, κατ' αντιστοιχία, η Ταίηλορ Σουίφτ είναι (τουλάχιστον) καλλιτεχνικό ισοδύναμο της Τζόνι Μίτσελ.

Σε προέκταση των παραπάνω, εμείς που δεν μας ενδιέφερε ποτέ ΠΟΣΟΙ ακούν κάτι (και είμαι βέβαιος ότι περιλαμβάνεσαι και εσύ σε αυτούς) είμαστε θλιβεροί άσχετοι.

Και τα σουβλατζιδικα γεματα ειναι καθε μερα, 5-5 φευγουν τα ντελιβερι με τα μηχανακια.

It's called μαζικη καταναλωση for a reason.

Όχι πως οδηγεί πουθενά η συζήτηση, αλλά ας γράψω την παπάτζα μου πριν επιστρέψω στην δουλειά μου:

Έαν υιοθετήσουμε την δημοφιλία αι τις πωλήσεις σαν κριτήριο μέτρησης της ποιότητας, τότε το καλύτερο ποτό που έχει εφεύρει η ανθρωπότητα είναι τα ροφήματα τύπου-Cola και το τα καλύτερα φαγητά είναι τα burgers. Έτσι είναι, αν έστι νομίζετε.

Ας κλείσουμε με ότι ο καθένας είναι απολύτως ελεύθερος να βλέπει / διαβάζει / ακούει / ασχολείται με ό,τι τον εκφράζει. Προσωπικά δεν μου πέφτει λογος για τις προτιμήσεις κανενός. Είναι βέβαια ψυχικά κουραστικό στις μέρες να προσπαθείς συνεχώς να ξεδιαλέξεις τα πράγματα που σου ταιριάζουν μέσα σε τόσο μαζική παροχή πληροφορίας και "θόρυβο". Αλλά αυτό είναι προσωπικό μου πρόβλημα.

Είναι από τραγούδι, όχι υπαινιγμός για τις αντισεισμικές προδιαγραφές των κατασκευών. :D

:D

Περιγράφει στο τραγούδι αυτό μια άθλια κατάσταση, αραδιάζει πράγματα της καθημερινότητας μας από πλειστηριασμούς και υποκλοπές μέχρι ρευματοκλοπές και χρυσή αυγή... χωρίς όμως να εξηγεί γιατί τα αναφέρει όλα αυτά και πως βγάζουν όλα μαζί νόημα... Δεν βρίσκω έξυπνο το στίχο του, έχει μια συνταγή κατά νου, να μιλήσει για την καθημερινότητα του Νεοέλληνα, γιατί αυτό ''έπιασε'' στο παρελθόν υποθέτω, και μια απλή αναφορά σε πλειστηριασμό φαίνεται να κάνει τη δουλειά. Στο υπόλοιπο τραγούδι περιαυτολογεί μετρημένα (όχι αχαλίνωτα όπως άλλοι) λέγοντας κουλ πράγματα. Όχι, δεν το βλέπω πως έγινε μεγάλος και τρανός, όπως είπαμε το κομμάτι της κοινωνίας που τον ακούει έχει χαμηλά καλλιτεχνικά στάνταρ

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όπως λέω και στο άλλο ποστ μου που το έκανες παράθεση ψάχνω για το magnum opus toy LEX, το απόσταγμα, κάτι που να τον χαρακτηρίζει σαν μια περίληψη της μουσικής του. Το να μου πεις να ακούω ένα μισάωρο τη μέρα μουσική που δεν μου αρέσει και με κριντζαρει δεν είναι ρεαλιστικό, τι σου έκανα; Σε πείραξα εγώ; :ROFLMAO: Εν πάση περιπτώση, Αν θες βάλε 1-2 τραγούδια που πιστεύεις ότι πρέπει να γνωρίζουμε...
Κοιτα τωρα τι γινεται , εγω να το κανω , αλλα κανοντας αυτο αδικω την υπολοιπη δουλεια του . Ειναι σαν να μονταρεις πλανα για να βγαλεις ενα context που ξεφευγει απο την πραγματικοτητα. Τους αγαπημενους σου δισκους πχ οποιοι κι αν ειναι αυτοι τους ανακαλυψες ακουγοντας τους ολους κι επιλεγοντας κομματια.

και δεν παραθετω καν τον real life σεβασμο που παιρνει απο κοσμο εντος κι εκτος χωρου

αν θες γι αυτο δες το συντομο ντοκυμαντερ απο το reader.gr, κι αυτο καπου ενα μισαωρο με Οικονομιδη , Τεντογλου , Μποφιλιου και αλλους. Πιστευω οτι περιγραφουν πολυ καλα αυτο που ζητας αλλα οσο κι αν στο περιγραψει καποιος αν δεν σχηματισεις μονος γνωμη ολα τα αλλα ειναι αυτο που λεει ο κοσμος "να χαμε να λεγαμε"

Οπως τα ξεραμε.

Ατελειωτη αυτοαναφορικοτητα ( Εγω το ενα- εγω το αλλο), σκορπια pop culture references ( απο ps4 μεχρι Ροναλντο) χωρις ειρμο, και κουνημα το δαχτυλο διοτι μπορει να μην εχει τιποτα το αξιολογο να αναφερει απο τη ζωη του, αλλα αν τον καναμε μια μερα πρωθυπουργο θα τα ελυνε ολα και αυτος.

Τελικα και οι στιχοι του ειναι ασορτι με τη μουσικη του: Μια βαρετη επαναληψη της λουπας με τα ιδια και τα ιδια. Δεν μου κανει εντυπωση η επιτυχια του, παντα αυτο ακουγε ο λαΓος, επαναληψη γυρω γυρω τα ιδια και τα ιδια, παλια ηταν τα σκυλορεφρενακια που εβρισκαν στο ρεφραινακι τη λεξη- κλειδι και την κοπαναγαν μεχρι να την κανεις εμετο. Ε τωρα εξελιχθηκε η φαση, επαναλαμβανουμε τη μιρλα αλλα με παραλλαγες.

Πραγματικα ομως, και αυτα που ακουγαμε πιτσιρικαδες τοτε σκουπιδια ηταν, αλλα μπροστα σε αυτα μοιαζουν αριστουργηματα :ROFLMAO: Η παρακμη δεν εχει τελος, ο πατος του βαρελιου ηταν απλα η αρχη, ρεκορ γεωτρησης θα κανουμε.

Αξιότιμα μέλη, μου αρέσει που φτάσαμε στις 32 σελίδες για να αναλύσουμε τι;
Αν υπάρχει τίποτα πιο mainstream από το "αντισυστημικό";

🥱

σκορπια pop culture references ( απο ps4 μεχρι Ροναλντο) χωρις ειρμο,
Πόσο με ξενερώνουν οι αναφορές σε τέτοια μπιχλιμπίδια στο στίχο των τραγουδιών δεν μπορώ να το περιγράψω, στίχο γράφεις ρε φίλε... όσο ξεφτιλισμένος και να είναι, είναι στίχος, σκέψου λίγο μήπως γράφω μαλακίες; Η άλλη, δεν θυμάμαι ποια σκυλού, λέει ρεφρέν που αναφέρει τα stories του facebook... Κάποια ιδιαίτερη λειτουργιά για να ανεβάζεις υλικό στη σελίδα... και το τραγουδάει αυτό σε τραγούδι λαϊκό με σοβαρή παραγωγή ...

Εμενα αυτο που μου τη δινει πιο πολυ, ειναι οτι δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ροη, καμια προσπαθεια να παει ο στιχος απο το σημειο Α στο σημειο Β, τιποτα, δηλαδη με αλλα λογια δεν εχει κατι να πει ο τυπος, μια ιστορια, κατι. Αραδιαζει εκει οτι κατεβαζει η κουτρα του, και πρεπει εμεις να συγκινηθουμε :ROFLMAO:

Δηλαδη και το πιο ξεφτυλοτραγουδο να παρεις, ξερω γω, το "το πε το πε ο παπαγαλος" :ROFLMAO: εχει μια ροη το ασμα :ROFLMAO: πιστευε ο ΛεΠα οτι τον αγαπαγε(point A) αλλα ο παπαγαλος του αποκαλυψε τις κουτσουκελες της (point B) :ROFLMAO:

Πες μου πιο απο τα παραπανω ασματα του Λεξ μπορεις να περιγραψεις ετσι. Κανενα. Σκορποχωρι. Οτι του φανει του Λωλοστεφανη, προσπαθεια μηδεν. Ασορτι με τη μουσικη, βρηκαμε μια λουπα, την κολλησαμε, και αστη να βαραει επ απειρον.

Φαντασου τωρα να πας να συγκρινεις αυτα τα λογια με τιποτα καλο thrash metal που ακουγαμε πιτσιρικαδες τοτε :ROFLMAO: να παρεις ξερω γω το One, που βαζει σε μουσικη το σεναριο του "ο Τζονυ πηρε το οπλο του" ,και να το βαλεις διπλα σε αυτα τα αμπλαουμπλικα ανεμομαζωματα του Λεξ, σα να βαζεις τη Στελλα Μπεζαντακου διπλα στην Αριθα Φρανκλιν ειναι, πως καταντησε ετσι η ανθρωποτητα :ROFLMAO:

Εσύ @manosx που τα λες τόσο ικανοποιητικά για συναισθήματα μου περί Lex. Αναρωτιέμαι..

..τι σου κάνει αυτό, που ποντάρω πως δεν έχεις ακούσει; Μην το ακούσεις από στρακαστρούκα, ούτε στο αμάξι. Άκου το όμορφα μια.

Αξιότιμα μέλη, μου αρέσει που φτάσαμε στις 32 σελίδες για να αναλύσουμε τι;
Αν υπάρχει τίποτα πιο mainstream από το "αντισυστημικό";

🥱

Εγώ λέω να προσλάβει ο Λεξ προστασία,γιατί και τον Παντελή που "τα έλεγε" και μιλούσε στις καρδιές των νέων,είδαμε τι του έκανε το σύστημα...

Άσε που αφού πήγαν 60.000,μάλλον κάτι καλό θα είναι..:rolleyes:
Ετεροντροπή μόνο,όταν κάτι τέτοια δεν τα έχει γράψει κάποιο ενθουσιασμένο 15χρονο..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back