Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Ας πάνε τα παιδιά στην εκκλησία, όπως είναι, να αγαλλιάσει η ψυχή τους ή έστω ας ακούνε Eminem.

Αν ειναι να ακουνε τετοια, καλυτερα ολη μερα στο fortnite
Με τον μικρό όταν ήταν πιο μικρός ήθελε να παίζουμε fortnite μσζι. Τώρα δε θέλει να παίζει μαζί μου. Δεν παίζει με γέρους γιατί δεμ ξέρω κιόλας😄 Με ξεσκίζει σε όλα, με ξεφτίλισε και στο pro κάποια στιγμή και αυτό με πείραξε γιστι έπαιζα από το ps1 ανταγωνιστικα και πάραυτα όταν μεγάλωσε νε διέλυσε γιατί είναι και καλός σε ότι κάνει. Είναι πολύ ανώτερος, άλλη γενιά, σε όλα αλλά τα τρώει η βία, η οργή και η μαλακια σε υπερθετικοτερο βαθμό ή και εγώ γέρασα και τα βλέπω πιο μαύρα. 👺

Μωρε εδω εμεις δεν την παλευαμε μαντρωμενα στο σχολειο να μας λενε μ@λ@κιες οι δασκαλοι, που το καλυτερο που ειχαμε να κανουμε σπιτι ηταν να παμε για καμμια μπαλα, αντε και κανα μπολεκ και λολεκ στην ερτ :ROFLMAO: Και αυτα τωρα, εχουν ολο τον κοσμο στα κινητα, και πρεπει να ακουνε παλι ολη μερα τις ψυχασθενικες φιλολογους απο την κολαση :ROFLMAO: να τους διαβαζουν αν ολα τα παιδια της γης πιαναν χερι με χερι :ROFLMAO: πως να μην τους βγει σουπερ βια κουρδιστο πορτοκαλι;

Μωρε εδω εμεις δεν την παλευαμε μαντρωμενα στο σχολειο να μας λενε μ@λ@κιες οι δασκαλοι, που το καλυτερο που ειχαμε να κανουμε σπιτι ηταν να παμε για καμμια μπαλα, αντε και κανα μπολεκ και λολεκ στην ερτ :ROFLMAO: Και αυτα τωρα, εχουν ολο τον κοσμο στα κινητα, και πρεπει να ακουνε παλι ολη μερα τις ψυχασθενικες φιλολογους απο την κολαση :ROFLMAO: να τους διαβαζουν αν ολα τα παιδια της γης πιαναν χερι με χερι :ROFLMAO: πως να μην τους βγει σουπερ βια κουρδιστο πορτοκαλι;
Τα φορτώνουμε με παιδεία, τα φορτώνουμε με ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ που ζει και βασιλεύει με φροντιστήρια από το δημοτικό, τα φορτώνουμε με αθλήματα, είμαστε φοβικοί στο να κυκλοφορούν έξω ή και να παίζουν έξω μόνα τους, υπερπροστατευτικοί οι γονείς, κουρασμένοι από τον σύγχρονο απαιτητικό τρόπο ζωής, κακοπληρωμένοι, πνιγμένοι στα χρέη, στα έξοδα, μετα-πανδημικό στρές, μετα-μνημονιακό στρές, διαφθορά, διαπλοκή, lifestyle και όλα τα άλλα, τα ταϊζουμε με πολλούς υδατάνθρακες και όλη μέρα στα κινητα και τα tik tok και να πλακώνονται "να τους το ανοίξουμε από το family link" και οι τράπερ-ραπερ τους υπόσχονται μια εύκολη αρχηγική απαίδευτη ζωή που μιλάνε τα όπλα, τα drugs και τα tatoo 😃, που ότι πει o Andrew Tate και ΣΙΑ είναι το ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. Το bullying και το mobbing, ο άγραφος κώδικας του να λύνω τα προβλήματα μόνος μου ενώ με παρενοχλούν τριάντα........................ well........ έχω μεγαλώσει πια και δε μου πάει να πάρω το ΠΙΣΤΟΛΙ και να μπω μέσα στο ΟΑΚΑ και να φάω έναν από δαύτους να ηρεμήσω............. Συμβιβάστηκα🤣

Κάποιος ανέφερε πιο πριν να βάλουμε ένα δείγμα τραγουδιού από Λεξ-bloody hawk για να καταλάβουμε για τι μιλάμε...Η αλήθεια είναι ότι Λεξ δεν έχω ακούσει αλλά από bloody hawk κάτι έχει πάρει το αυτί μου....και παρότι 40χρ μαντραχαλος το παρακάτω την ακουμπάει τη ψυχούλα μου....

Αυτοι ολοι οι ραπερ, οι τραπερ και τα ταπερ, τι ειναι, οι youtubers της μουσικης, αυτο ειναι, γεμισε ο κοσμος με τροπους διανομης, και ολες οι πλατφορμες θελουν περιεχομενο, βαζεις μια λουπα λοιπον και αμολας πεντε κοτσανες εκει και τελειωσε, να το περιεχομενο.

Βαζεις και θεμα "ειμαι ο πιο αλητομαγκας απο ολους" για να ψαρεψεις πιτσιρικια και τελειωσε, ψεκαστε σκουπιστε.

Κάποιος ανέφερε πιο πριν να βάλουμε ένα δείγμα τραγουδιού από Λεξ-bloody hawk για να καταλάβουμε για τι μιλάμε...Η αλήθεια είναι ότι Λεξ δεν έχω ακούσει αλλά από bloody hawk κάτι έχει πάρει το αυτί μου....και παρότι 40χρ μαντραχαλος το παρακάτω την ακουμπάει τη ψυχούλα μου....

Αυτό δεν είναι άσχημο. Ωραίο.

Αυτό δεν είναι άσχημο. Ωραίο.
Σκέτη μίρλα είναι! Γκρίνια. Μα καλά, δεν βρίσκουν τίποτα θετικό και ωραίο στη ζωή; :D
Και δεν έχει καν μουσική, λίγα τύμπανα, ένα μπάσο κάτι. Μια λούπα είναι. :D

1745785278950.png

Σκέτη μίρλα είναι! Γκρίνια. Μα καλά, δεν βρίσκουν τίποτα θετικό και ωραίο στη ζωή;
Και δεν έχει καν μουσική, λίγα τύμπανα, ένα μπάσο κάτι. Μια λούπα είναι.

Προβολή συνημμένου 50912

Ανέτρεξα στη μνήμη μου σχετικά με όσα άκουσες, και εάν ο νους μου δε με απατά, το θέμα άπτεται της προκατάληψης. Ωστόσο, η ανάμνησή μου είναι ελλιπής, καθώς η ακρόαση ήταν παροδική και, εσκεμμένα πλέον, επιλέγω μια οδό πνευματικής απλοποίησης. Με την πάροδο των ετών, η επιθυμία για ενδελεχείς στοχασμούς και κοπιώδεις διανοητικές ενασχολήσεις βαίνει μειουμένη.

Εν τέλει, τα μουσικά είδη της τραπ και της ραπ ανταποκρίνονται πληρέστερα στις τωρινές μου προτιμήσεις. Καθώς η ηλικία μου προχωρεί και έχοντας κατακτήσει έναν ορισμένο βαθμό αυτάρκειας, επιλέγω να απολαμβάνω τη ζωή με περισσότερη άνεση και λιγότερη ένταση. Η προοπτική της επίτευξης των πλήρων δυνατοτήτων μου υποχωρεί έναντι της αίσθησης της ευθραυστότητας και της φευγαλέας φύσης της νεότητας. Η αδυναμία να επιδοθώ στις αγαπημένες μου δραστηριότητες με τον επιθυμητό ρυθμό με ωθεί στην ακρόαση ανάλαφρων ακουσμάτων και σε μια μορφή αναδρομής στην παιδικότητα.

Η θέα του σκληρού προσώπου της ζωής, ιδίως μέσω των επαγγελματικών μου εμπειριών, κατέστησε σαφή την αξία των απλών καθημερινών πραγμάτων. Έχω πλέον ενστερνιστεί βαθιά την επισφάλεια της ύπαρξης και την αμετάκλητη απώλεια των πάντων εν ριπή οφθαλμού. Η υγεία, τόσο σωματική όσο και ψυχική, αναδεικνύεται ως το υπέρτατο αγαθό, η διατάραξη του οποίου καθιστά οτιδήποτε άλλο άνευ σημασίας. Κάθε είδους άγχος και αγωνία για λοιπά ζητήματα φαντάζει πλέον ανούσιο μπροστά στην ανεκτίμητη αξία της ευεξίας.

Συνεπώς, αυτό το μουσικό ιδίωμα αντιπροσωπεύει για εμένα μια λυτρωτική διέξοδο, μια ηδονική κατάφαση της παρούσας φάσης της ζωής μου. Δεν απευθύνεται, όμως, στη νεότητα, η οποία στερείται της αναγκαίας βιωματικής ωριμότητας για να συλλάβει αυτές τις σκέψεις. Θεωρώ ακατάλληλο να επιτρέψουμε στους νέους να προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα, θρυμματίζοντας τα όνειρά τους με τον ζόφο της απαισιοδοξίας, της απογοήτευσης και των ανέφικτων, κατασκευασμένων προτύπων.

Και είναι η ύστατη φορά που γράφω σοβαρά και επιμελημένα. Διότι, ως προείπον, δεν υφίσταται πλέον η ανάγκη επίδειξης, ούτε προς τον εαυτό μου, ούτε προς τους οικείους, τους φίλους ή υμάς. Άλλωστε, γνωρίζετε καλώς την αριστεία μου, την διαρκή μου υπεροχή, η οποία πηγάζει από την αυστηρή επιβολή της προσωπικής μου έκφρασης. Η σοφία, καρπός της εμπειρίας, με οδηγεί πλέον σε μια βίωση της ζωής με περισσότερη ηρεμία, απολαμβάνοντας την τροφή δίχως έννοιες, απελευθερώνοντας τις φυσικές μου ανάγκες χωρίς ενοχές και, τέλος, καταρρίπτοντας με περιφρόνηση τις υπερβολικές προσδοκίες και την επιδίωξη της αριστείας ως αυτοσκοπό. ☮️ :coffee::coffee::coffee:

Γιατι να γραψεις "Δεν τους αρεσει ο Λεξ επειδη τον βρισκουν κοινοτυπο, δηθεν και κλαψιαρη"

Ενω μπορεις να γραψεις: "Μπουχουχου και κλαψ, κανεις δεν καταλαβαινει τον εφηβο 40χρονο Λεξ γιατι ειναι νεος και αβγαλτος, δεν ξερουν οι παλιογεροι, δεν καταλαβαινουν την πρωτοπορια, δεν εχουν ξανακουσει ραπ, μονο 30φευγα χρονια ακουνε, εμεις τωρα ειμαστε πολυ μπροστα"

Αν ηταν υπερανω κριτικης, προτυπο και πρωτοποριακο οτι κανουν οι πιτσιρικαδες, θα επρεπε να συνεχιζουμε τις ιδιες μ@λ@κιες που καναμε πιτσιρικαδες και εμεις για ολη μας τη ζωη. Αυτο το στυλ "οι γεροι δε μας καταλαβαινουν" το ειχαμε και εμεις, και το εχουν και ολοι οι νεοι, μεχρι που μεγαλωνουν, βαζουν μυαλο, και καταλαβαινουν οτι τελικα ηταν οι ιδιοι που δεν καταλαβαιναν ουτε τον κοσμο, ουτε τους δικους τους.

Το μονο που μπορεις να καταφερεις ακουγοντας μια οποιαδηποτε τετριμμενη μουσικη σε στυλ ραπ- ροκ- ποπ- σκυλ σημερα ως πιτσιρικας, ειναι να τη συνδυασεις με τις αναμνησεις σου. Ουτε καμια πρωτοπορια κανεις, ουτε θα δειξεις καποιο δρομο, ουτε θα αλλαξεις τον κοσμο. Να μιλαγαμε για καποιο καινουργιο ειδος, η εστω υποειδος μουσικης, που στα αυτια των μεγαλυτερων να ακουγεται σα θορυβος, οπως ηταν το thrash τοτε ας πουμε :ROFLMAO: να πεις ΟΚ, αλλα εδω μιλαμε για κλασσικο ελληνιαρικο κλαψομ@@ν!κο rap, εδω και 30 χρονια υπαρχει, νιος ημουν και γερασα, απο τη μυτη μου εχει βγει, τι στο δι@0))ο σε κανει να πιστευεις οτι δεν το καταλαβαινω λογω ηλικιας; Μου θυμιζει καποια φαση που ειχε βαλει ο αλλος ενα ανθυπομετριο μεταλ κομματακι με gore φωνητικα, και νομιζε και αυτος οτι "δεν τον καταλαβαιναμε λογω ηλικιας", τη στιγμη που τους deicide τους ειχαμε για πρωινο.

Snap out of it, wake up and smell the coffee.

Το μονο που μπορεις να καταφερεις ακουγοντας μια οποιαδηποτε τετριμμενη μουσικη σε στυλ ραπ- ροκ- ποπ- σκυλ σημερα ως πιτσιρικας, ειναι να τη συνδυασεις με τις αναμνησεις σου

Είσαι περίεργος άνθρωπος... Ήθελα και άλλες φορές να στο πω άλλα νομίζω τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή κάτω από αυτό το σεντόνι

Δεν είναι περίεργος άνθρωπος..
Είναι ο άνθρωπος με τη μοναδική λάμψη!

Δεν είναι περίεργος άνθρωπος..
Είναι ο άνθρωπος με τη μοναδική λάμψη!
Ω, πόσο εξαίσιος, σαν άνθος της Αναγέννησης, πολυτάλαντος και με μουσική ευρηματικότητα δίχως όρια, υπήρξε ο δεινός εκείνος μουσουργός! Οι μελωδίες του έμοιαζαν να καλούν αγγέλους εξ ουρανού, οι οποίοι κατέβαιναν σιωπηλοί για να απολαύσουν την ουράνια συμφωνία, και η θεϊκή αυτή ακρόαση έφτανε μέχρι του σημείου να ζωγραφίσει ένα γλυκύτατο χαμόγελο στα αγγελικά τους χείλη. Εκείνος ο άνδρας, που έφερε μια μοναδική, εσωτερική λάμψη, ήταν όμως ακόμη νέος, και για τούτο τον λόγο, στερείται πλέον του δικαιώματος να φέρει τον τίτλο της λάμψης. Διότι, αν και τα γηρατειά ενδέχεται να χαρίζουν σοφία και μια γαλήνια μακαριότητα, η φλογερή λάμψη της νιότης είναι άπιαστη.

Αγαπημένοι μου φίλοι των παλαιών καιρών, υπήρξατε το θεμελιωδέστερο και πλέον αναγκαίο στοιχείο αυτής της λάμψης μου. Διότι δίχως την ανεκτίμητη παρουσία σας, η εσωτερική μου φλόγα δεν θα έβρισκε ποτέ την επιφάνεια για να αντανακλά το φως της. Η φιλία σας ήταν ο καθρέφτης όπου η νεανική μου ακτινοβολία έβρισκε την πληρότητά της.

Εμενα παντως, αν μου εμφανιζοταν ο manosx των 90ies και μου ελεγε "μπαρμπα, ανεβα στο μοτορι και παμε να ζησουμε μια βραδυα σαν εκεινες τις τοτε", θα τον διαολοστελνα και θα εφευγα τρεχοντας μακρυα.

Χάσμα γενεών: αδυναμία κατανόησης. Kαι εν πάσει περιπτώσει, υπερβολικά πολλή μίρλα από κάποιους που στηλιτεύουν την υποτιθέμενη μίρλα των άλλων. Live and let live.

Κώστα, πάντως προτιμώ τον εμβριθή, υπεραναλυτικό εαυτό σου, από εκείνον που θα μπουκάριζε στο ΟΑΚΑ να σκοτώσει κόσμο. Live and let live.

"ο πολιτισμός ξεκινά εκεί που σταματούν τα έστινγκτα"

Ω, πόσο εξαίσιος, σαν άνθος της Αναγέννησης, πολυτάλαντος και με μουσική ευρηματικότητα δίχως όρια, υπήρξε ο δεινός εκείνος μουσουργός!
:unsure:
Άλλο πάλι τούτο.... Κωστάκης να αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά;
Τι dr Jekyll - mr Hyde κατάσταση είναι αυτή;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back