Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Στον πρώτο πάμε για να τριπάρουμε.

vbgp5a-gif-3841704935.gif

Εγώ πάντως θα το πάρω προσωπικά 😂😂😂

giphy-4181010332.gif

Πολύ σωστά...Δεν βλέπω όμως την παραμικρή σχέση ανάμεσα σε ένα show του Tiesto και τη συναυλία του Λεξ,εκτός από την απουσία μπάντας.

Στον πρώτο πάμε για να τριπάρουμε.
Στον δεύτερο πάμε για να "καταγγείλουμε",να "αντισταθούμε",να "περάσουμε το μήνυμα".Από κοντά βέβαια και κάποιοι ξεκάρφωτοι...Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν,δεν είμαστε εμείς αυτοί που το αναγάγουμε σε κοινωνικοπολιτικό θέμα.
Αναφερομουν κυρίως στο αρχικό ποστ...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση, όντας πατέρας δύο 15-χρόνων εφήβων 1ης Λυκείου. Θα παραθέσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις, ρουφώντας το κυριακάτικο καφεδάκι μου, παραμένοντας μακρια από ακραίες απόψεις.

Στο κομμάτι της μουσικής, τα αγόρια μου μεγάλωσαν ακούγοντας στο αυτοκίνητο ΠΑΝΤΑ επιλεγμένη μουσική από εμένα (έτσι και αλλιώς αλλιώς λατρεύω να ακούω μουσική στο αυτοκίνητο) που κυμαίνονταν από blues / classic rock (όταν ήταν μικρότεροι ) μέχρι progressive metal και λίγο thrash (τώρα που μεγάλωσαν). Ξέρουν πολύ καλά τί άκουγα σε όλη μου την ζωή, τί μουσική λατρεύω και πόσο την λατρεύω και τους έχω εξηγήσει κατά καιρούς ενδελεχώς τί ακριβώς ακούμε τώρα και πόσο επηρέασε την μουσική στην εποχή του. Α, ναι, επίσης ξέρουν από βρέφη ότι «ο μπαμπάς παίζει κιθάρα», μεγάλωσαν μπροστά στις κιθάρες και τα πετάλια με τα ωραία leds.

Να μην τα πολυλογώ, δεν ακούνε καθόλου την μουσική μου (ο ένας σε κάποια φάση άκουγε λίγο Metallica αλλά μέχρι εκεί) και ακούνε και οι δύο αμερικανικό hip hop. Για το οποίο, μπορείτε μόνο να φανταστείτε την άποψη μου, με δεδομένο το μουσικό μου background. Όσες φορές και αν με προσπάθησαν, δεν μπορώ να ακούσω πέρα από ένα τραγούδι. Να τονίσω εδώ ότι το αντιμετωπίζουν σαν μουσική ΜΟΝΟ και είναι πολύ καλά παιδιά και οι δύο και μακριά από παραβατικές συμπεριφορές. Ακριβώς όπως και εγώ αντιμετώπιζα την δική μου ως μουσική ΜΟΝΟ και έμεινα μακριά και από το πολύ αλκοόλ, τα ναρκωτικά και… τον σατανισμό, που βρίθουν αναφορών στην μουσική που ακούω.

Για να επιστρέψω στην μεγαλύτερη εικόνα του πράγματος, θεωρώ ότι η ανατροφή, η παιδεία, η κοινωνική ενσυναίσθηση και η εσωτερική καλλιέργεια των παιδιών μας, είναι δουλειά εμένα και της συζύγου μου. Δεν θεωρώ ότι ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει δουλειά του κράτους ή ακόμα και της ευρύτερης κοινωνίας. «Ακούω» το επιχείρημα του παιδιού που έγραψε πιο πάνω ότι «δεν προσδοκώ το κράτος να κάνει την δουλειά μου, θέλω να μην μου την χαλάει κιόλας». Η προσωπική μου πείρα σαν γονιός είναι ότι συστηματικά προσπαθεί (ενσυναισθητα ή όχι) η κοινωνία γύρω μου να χαλάει την δουλειά μου. Υπάρχουν επιρροές από το περιβάλλον που σίγουρα κάνουν ζημιά, απλά μάλλον όχι αρκετή για να διαβρώσουν την δική μας σαν γονείς και σαν οικογένεια. Τα παιδιά μας δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μεγαλώνουν σε γυάλα και είναι σαφέστατα θύματα επιρροών από το περιβάλλον. Το μοναδικό που μπορείς να κάνεις σαν γονιός εάν αυτό επιθυμείς, είναι να επιλέξεις ΑΛΛΟ περιβάλλον να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Ναι, το ξέρω, αυτό είναι πολύ δύσκολο και εύχομαι να το είχα αντιληφθεί νωρίτερα στην ζωή μου. Ίσως να είχα την δύναμη και την σοφία να επιλέξω ένα ακόμα καλύτερο από αυτό στο οποίο ζούμε σήμερα.

Θα κλείσω με το εξής: πριν το Πάσχα επέστεψαν από την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου τους, στην Θεσσαλονίκη. Ξενυχτησμενοι βεβαίως, αλλά όλα τα άλλα καλά. Το πιο σημαντικό από όσα μας είπαν, για εμάς σαν γονείς, είναι ότι δεν ένα κατάστημα που μπήκαν να ψωνίσουν, οι πωλήτρια τους είπε ότι είναι πολύ καλά και ευγενικά παιδιά και ότι πρέπει να τους χαίρονται οι γονείς τους. Αυτό. Η μικρή λεπτομέρεια που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι τέλος πάντων οι κόποι και οι μικρές ή μεγάλες θυσίες που έχετε κάνει σαν γονείς, πιάνουν τόπο.

Δεν τρέχει τίποτα αν ακούνε Λέξ ή Kanye. Είμαι σίγουρος ότι και στον δικό μου πατέρα ο Alice Cooper φαινόταν αρκουντως… σατανιστης και εγκληματίας. Κάντε την σωστή δουλειά σαν γονείς. Μεγαλώσατε τα παιδιά σας με ανθρωπιστικές αρχές σεβασμού στους συνανθρώπους τους και αφήστε την κοινωνία να κατρακυλά στον βούρκο του σχολικού εκφοβισμού, της βίας ή των ναρκωτικών. Πάντα θα υπάρχουν αυτά και ναι,έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι είναι πιο mainstream από ποτέ. Μόνο την οικογένεια και το σπίτι του μπορεί να ελέγξει ο καθένας μας. Με μηδέν προσδοκίες για… κρατική παρέμβαση ή κοινωνική στήριξη και κατανόηση αλλά και με πίστη στην δουλειά του ως γονιός.

Μεγαλώσατε τα παιδιά σας με ανθρωπιστικές αρχές σεβασμού στους συνανθρώπους τους και αφήστε την κοινωνία να κατρακυλά στον βούρκο του σχολικού εκφοβισμού, της βίας ή των ναρκωτικών. Πάντα θα υπάρχουν αυτά και ναι,έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι είναι πιο mainstream από ποτέ. Μόνο την οικογένεια και το σπίτι του μπορεί να ελέγξει ο καθένας μας. Με μηδέν προσδοκίες για… κρατική παρέμβαση ή κοινωνική στήριξη και κατανόηση αλλά και με πίστη στην δουλειά του ως γονιός.
Μα σε αυτή την κοινωνία που κατρακυλά στο βούρκο όπως λες, αρκεί να τα "μεγαλώσουμε σωστά" Σε αυτή την κοινωνία που περιγράφεις, αυτά που λες αν βρεθούν στο στόχαστρο δε θα τα προστατεύσουν οι αρχές. Και τον άλλο που τον σφάξανε οι οργανωμένοι με αρχές και αξίες τον μεγάλωσαν όπως έλεγαν όλοι.
Η κρατική παρέμβαση εξαρτάται από την παρέμβασή μας και την ενασχόληση με τα κανονικά εκτός και αν μαζευτούμε τέτοιοι γονείς που περιγράψεις και φτιάξουμε κοινόβιο. Αυτό που λες δεν αρκεί φίλε μου, είναι ένα επιφανειακό μικροκοσμικό κλισέ από το οποίο μην περιμένουμε προσδοκίες και μπορεί να αποτελέσει και ξέπλυμα της ανεπάρκειας αυτών που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας, την προστασία του πολιτεύματος κλπ.
"Οι γονείς φταίτε!"
Ναι, φταίνε όταν επαναπαύονται στο ότι ¨εγώ το παιδί μου το δίδαξα αρχές" το οποίο μάλλον λόγω εξωγενών ανεξέλεγκτων παραγόντων καταλήγει στο "παιδί μου, αυτός ο άγνωστος" 🤣

ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΟΡΑ!!🤣🤣
ΛΩΡΙΔΑ, 🤣ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ και ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και κοινωνική επαγρύπνηση με ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, έξω από το σπίτι μας.
Πλεόνασμα παιδείας να παράξει το κράτος.

Εκτορα τα λες ωραια.

Η μουσικη που ακουμε για απλη διασκεδαση, ειτε ειναι ραπ, ειτε ροκ, ειτε λαικα, πραγματι δεν εχει να κανει σε τιποτα με το χαρακτηρα και το ποσο αξιοπρεπεις ανθρωποι ειμαστε. Οπως τη βρισκει ο καθενας

Για τη μονη μουσικη που αξιζει να δωσει μια σπρωξια ο γονεας ειναι η κλασσικη, οπως αξιζει να δωσει μια σπρωξια και για το ποιοτικο θεατρο, για την επαφη με αρχαιολογικους χωρους και μουσεια, την επισκεψη σε αρχιτεκτονικους θησαυρους κλπ. Διοτι η επαφη με την υψηλη τεχνη οντως ανοιγει τις πορτες της ψυχης μας, και βαζει στη θεση τους και τους Λεξ και ολες τις ανουσιες φασαριες της επικαιροτητας.

Αλλα αυτο ειναι για τις στιγμες που η τεχνη θα ειναι το main event της ημερας , το τι μουσικη θα ακουει το παιδι οταν θα αραζει με τους φιλους του ή θα δειχνει τη συλλογη γραμματοσημων στην κοπελα :ROFLMAO: αυτο ειναι δευτερευων ζητημα.

Μα σε αυτή την κοινωνία που κατρακυλά στο βούρκο όπως λες, αρκεί να τα "μεγαλώσουμε σωστά" Σε αυτή την κοινωνία που περιγράφεις, αυτά που λες αν βρεθούν στο στόχαστρο δε θα τα προστατεύσουν οι αρχές. Και τον άλλο που τον σφάξανε οι οργανωμένοι με αρχές και αξίες τον μεγάλωσαν όπως έλεγαν όλοι.
Η κρατική παρέμβαση εξαρτάται από την παρέμβασή μας και την ενασχόληση με τα κανονικά εκτός και αν μαζευτούμε τέτοιοι γονείς που περιγράψεις και φτιάξουμε κοινόβιο. Αυτό που λες δεν αρκεί φίλε μου, είναι ένα επιφανειακό μικροκοσμικό κλισέ από το οποίο μην περιμένουμε προσδοκίες και μπορεί να αποτελέσει και ξέπλυμα της ανεπάρκειας αυτών που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας, την προστασία του πολιτεύματος κλπ.
"Οι γονείς φταίτε!"
Ναι, φταίνε όταν επαναπαύονται στο ότι ¨εγώ το παιδί μου το δίδαξα αρχές" το οποίο μάλλον λόγω εξωγενών ανεξέλεγκτων παραγόντων καταλήγει στο "παιδί μου, αυτός ο άγνωστος" 🤣

ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΟΡΑ!!🤣🤣
ΛΩΡΙΔΑ, 🤣ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ και ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και κοινωνική επαγρύπνηση με ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, έξω από το σπίτι μας.
Πλεόνασμα παιδείας να παράξει το κράτος.

Κωνσταντίνε μου, να σου πω πού διαφωνούμε:
Αναφέρεσαι σε «κράτος». Αναφέρομαι σε «κοινωνία». Και οι λόγοι είναι οι εξής:

Αφενός δεν υπάρχει κράτος που ΔΕΝ πηγάζει από την κοινωνία. Χωρίς «αν» και «ίσως. Δεν σου αρέσουν αυτοί που μας κυβερνούν…? Δεκτό και σεβαστό. Η κοινωνία μας είναι που δεν σου αρέσει. Το κράτος είναι σαρξ εκ σαρκός της κοινωνίας μας. Καλύτερες κοινωνίες έχουν καλύτερα κρατικά συστήματα. Sad but true, που λένε και οι Metallica. Και για το πάω ακόμα παραπέρα, καλύτερες κοινωνίες έχουν πολύ μικρότερη ανάγκη «κρατικής» παρέμβασης για να βελτιστοποιήσουν την ποιότητα ζωή τους,την ανατροφή των παιδιών τους, την κουλτούρα τους.

Δεύτερον, να μην ξεκινήσω να περιγράφω πόσο ανεδαφικό είναι να περιμένεις να λειτουργήσει ένας έθνος έχοντας έναν… αστυφύλακα έξω από κάθε σπίτι, έξω από κάθε σχολείο, σε κάθε γωνιά του δρόμου, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής. Είναι απλά αστείο και να το συζητάμε.

Τρίτον, σαφέστατα και είναι αρκετό και με το παραπάνω, για να εξασφαλίσει αποτέλεσμα σε επίπεδο κοινωνίας, το να ασχολείται ο κάθε γονιός με την δική του οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών του. Ουτοπικό και ανεδαφικό…?Ναι είναι. Αλλά θα ήταν αρκετό εάν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί…? Οπως είπε ο Κουτσούμπας, «γιατί, αυτοί είστε…» :ROFLMAO:

Εγώ όσο μεγαλώνω, φαίνεται να επιστρέφω στο ρεφρέν εκείνου του πολύ μέτριου τραγουδιού του Ozzy, που με ξίνιζε όταν το άκουγα στο Live & Loud , αλλά τελικά εκεί επιστρέφουν όλα:

I don’t wanna change the world, I don’t want the world to change me…

1. Το sold out της συναυλίας του ΛΕΞ αποτελεί ένα ιστορικό ρεκόρ για την ελληνική μουσική -ποτέ κανείς/καμιά άλλος-η δεν πούλησε δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια σε λιγότερες από 24 ώρες. Αν μάλιστα η συναυλία μεταφερθεί σε άλλο μεγαλύτερο χώρο, κατά πάσα πιθανότητα θα μιλήσουμε για την πιο μεγάλη συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα μείζον (όχι μόνο μουσικό) γεγονός.

2. Η τεράστια επιτυχία του ΛΕΞ μπορεί να δώσει αφορμή για μεγάλες συζητήσεις σχετικά με τη λαϊκή κουλτούρα της εποχής μας, την κοινωνική πραγματικότητα, την πολιτική -συζητήσεις κατά πολύ ευρύτερες από το «αν μου αρέσει ο ΛΕΞ».

Η ασφυκτική καθημερινότητα για την οποία μιλάει ο καλλιτέχνης με τους στίχους του, βρίσκεται έτη φωτός μακριά από το επίσημο αφήγημα των κάθε λογής success stories, που γίνεται από τους προνομιούχους και για τους προνομιούχους, και δεν μπορεί να εκφράσει, ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς το ύφος, τα προβλήματα και τις αγωνίες όσων είναι ή αισθάνονται ότι είναι «στην απέξω». Προβλήματα και αγωνίες που αποτυπώνονται στις ρίμες του ΛΕΞ και άλλων καλλιτεχνών σαν αυτόν.

3. Ο κόσμος που είναι ή αισθάνεται ότι είναι «στην απέξω» δεν αποτελεί μια μειονοτική κοινωνική ομάδα, περιορισμένη ως προς το μέγεθός της. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το οποίο παρά τη μαζικότητά του, βλέπει τη ζωή του να χειροτερεύει και αισθάνεται ότι η φωνή του δεν ακούγεται. Από αυτή τη σκοπιά, η τεράστια επιτυχία του ΛΕΞ (και άλλων καλλιτεχνών σαν αυτόν) συνιστά μια ακόμα ένδειξη εκείνου που συνήθως αποκαλούμε «αδιαφορία του πολιτικού συστήματος για τους φτωχούς και ο αποκλεισμός ενός πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας από το δημόσιο διάλογο».

Καλή Κυριακή σε όλους

Δεύτερον, να μην ξεκινήσω να περιγράφω πόσο ανεδαφικό είναι να περιμένεις να λειτουργήσει ένας έθνος έχοντας έναν… αστυφύλακα έξω από κάθε σπίτι, έξω από κάθε σχολείο, σε κάθε γωνιά του δρόμου, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής. Είναι απλά αστείο και να το συζητάμε.

Τρίτον, σαφέστατα και είναι αρκετό και με το παραπάνω, για να εξασφαλίσει αποτέλεσμα σε επίπεδο κοινωνίας, το να ασχολείται ο κάθε γονιός με την δική του οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών του. Ουτοπικό και ανεδαφικό…?Ναι είναι. Αλλά θα ήταν αρκετό εάν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί…? Οπως είπε ο Κουτσούμπας, «γιατί, αυτοί είστε…» :ROFLMAO:
Άλλο το έθνος, άλλο το κράτος.
Το κράτος δεν χρειάζεται έναν αστυνομικό έξω από κάθε σπίτι.
Ας καταφέρει να τηρήσει την αναλογία που πρέπει και την αντίστοιχη ποιότητα στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση σε αυτά που οφείλει και μετά θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Το πρόβλημα το σημερινό και τα πρότυπα που προβάλλονται ή και μεθοδεύονται στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης κάθε λαθραίου και παρανόμου στο οποίο είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ και ΠΡΩΤΟΙ ουστιαστικά στους ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ δεν λύνεται από την ασπιρίνη πλέον του σπιτιού, γιατί πλέον μπαίνουν και μέσα στο σπίτι ανήλικοι και στο ΡΗΜΑΖΟΥΝ. Και όλα τα άλλα που είπα πιο πάνω τα ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΝ, τα καθοδηγούν, τα αποτρέπουν από στόχους και τα κάνουν επιρρεπή στην ένταξη στους παραβατικούς ακόμα και γιατί έτσι νιώθουν προστατευμένα με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολυεπίπεδη, πολυποίκιλη εκμετάλλευσή τους
εεεε... ΛΩΡΙΔΑ 🤣 ΜΕΤΡΑ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΕΛΕΓΧΟΣ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ και ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Και περιορισμός του διαδικτύου.
Ακόμα και της ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ στα SHORTS και TIKTOK που τα ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΟΥΝ ή και τα ακόμα χειρότερα τα εκθέτουν μέσω του μηχανισμού του μιμιτισμού σε εγκληματικές ή και αυτοκτονικές πράξεις.

Τέλος πάντων, τις απόψης μου τις ανέπτυξα. Ας δώσω χώρο σε άλλες. Πάω να βγω να πάρω λίγο αέρα έξω να συνέλθω γιατί σκεπτόμενος όλα αυτά μου μπαίνουν άλλες σκέψεις🤣
1745749801395.jpeg
🤣

Επιστρέφοντας στον Λεξ, δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα έγραψες @TamTam Radio . Είναι καλό να θυμόμαστε ότι ο καλλιτέχνης δεν εκφράζει την εποχή του.Ο καλλιτέχνης ΕΙΝΑΙ η εποχή του.

Επιστρέφοντας στον Λεξ, δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα έγραψες @TamTam Radio . Είναι καλό να θυμόμαστε ότι ο καλλιτέχνης δεν εκφράζει την εποχή του.Ο καλλιτέχνης ΕΙΝΑΙ η εποχή του.
Eκτορα χαίρε.
Παρακολουθώ την παράλληλη συζήτηση για (ελπίζω να συνοψίζω): παιδεία, νεανική εγκληματικότητα, διαπαιδαγώγηση και βλαβερή επιρροή της παρακμιακής κουλτούρας του τραπ πάνω σε νέους που διψούν για αντισυμβατικότητες και έχουν καβαλήσει το άλογο της νιότης τους διψώντας για αντισυμβατικότητες όπως κάναμε όλοι σε αυτές τις ηλικίες, ή αναζητώντας εναλλακτική, ενώ το μόνο που τους προσφέρεται είναι το οπαδιλίκι και ο χουλιγκανισμός... αλλά θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με το φαινόμενο Λεξ.

Το sold out της συναυλίας του ΛΕΞ αποτελεί ένα ιστορικό ρεκόρ για την ελληνική μουσική -ποτέ κανείς/καμιά άλλος-η δεν πούλησε δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια σε λιγότερες από 24 ώρες.
Iστορικό ρεκόρ με βάση το χρόνο που χρειάστηκε να γίνει το sold out ή "sold out" δεν το θεωρώ ρεκόρ. Θα βγει αύριο ο Νότης πχ με 1000 εισιτήρια και θα γίνει sold out σε 1 λεπτό.

Ιστορικό ρεκόρ για μένα είναι οι συναυλίες του Βασίλη το 1989 στο Καυτατζόγλειο και των Πυξ Λαξ το 2011 στο ΟΑΚΑ

Ο χουλιγκανισμος δεν εχει σχεση με το Λεξ, και η καταπολεμιση της βιας δεν εχει σχεση με την τραπ. Δηλαδη ρε παιδια, αν ολη μερα επαιζαν τα ραδιοφωνα ζουζουνια, μπαρμπαμπιλιο και κουκουβα κουκουβα κουκουβαβαβαβα, θα ηταν ολα μια χαρα; :ROFLMAO: Η καταπολεμιση της βιας γινεται μονο με την κρατικη καταστολη, και οσο εχουμε την αστυνομια, τα δικαστηρια και τους νομοθετες ( ολα μελη του εθνους να παρατηρησω),οσο λοιπον εχουμε αυτους που εχουμε, ελπιδα δεν υπαρχει.

Τωρα, η φτωχια και το περιθωριο υπαρχουν σιγουρα και στον πλανητη και στην Ελλαδα, ειναι μια κατασταση που ειναι τραγικη, το σιγουρο ομως ειναι οτι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια οσων θα παρεβρεθουν στο ΟΑΚΑ για τον Λεξ, οχι μονο δε ζει σε συνθηκες φτωχιας και εξαθλιωσης, αλλα με βαση το παγκοσμιο μεσο επιπεδο διαβιωσης ειναι στο προνομοιουχο 10% του πλανητη. Για αυτο αλλωστε τους αρκει να πανε στο Λεξ να κλαψουν για το χαμενο ονειρο του καγιεν και της πενταψηφιας συνταξης, αν ηταν σε φαση δεν εχουμε να φαμε θα τον ειχαν κανει τον Λεξ μια μπουκια.

Ο χουλιγκανισμος δεν εχει σχεση με το Λεξ

Αυτα περί χουλιγκανισμού και βίας που είναι μοναδικές διέξοδοι για τους νέους και που τους έριξε σε αυτά η άτιμη η κοινωνία,είναι οι γνωστές κασέτες που παίζουν επί δεκαετίες..
Έβαλε η κοινωνία δηλαδή στον πιτσιρικά το κράνος στο κεφάλι και το μαχαίρι στο χέρι,για να σφάζει το διπλανό του για σώβρακα και φανέλες...
Εννοείται η acab κουλτούρα της ολης φάσης και κάτι μακαρίτες αστυνομικοί,
ειναι ψιλά γράμματα μπροστά στον πόνο του λαού...

Εν τω μεταξύ σε όλη την Ευρώπη, ανεξαρτήτου βιοτικού επιπέδου, παίζουν ξύλο αλύπητα.
Εδώ στην Ελβετία υπάρχουν ντέρμπι που μόνο ο στρατός δεν κατεβαίνει στους δρόμους, αλλά οκέι,ας μη χαλάσουμε το αφήγημα των καταπιεσμένων νεοελλήνων που δεν έχουν άλλη διέξοδο από το να αλληλομαχαιρώνονται..

Για όσους δεν το γνωρίζουν,υπάρχει και οπαδικη ραπ στην Ελλάδα,σε όλες τις μεγάλες ομάδες.

Υ.Γ. Προσπαθώ να βρω ένα metal συγκρότημα να το συγκρίνω με τους παραπάνω κοπριτες,
αλλά δυσκολεύμαι λιγάκι..

Last edited:
Ποδόσφαιρο + τραπ, όλη η σαβούρα της ελληνικής κοινωνίας σε ένα πακέτο... Όταν φτιάχνεις γίγαντες πρέπει να ξεκινάς από τις 12 το πρωί άμα θες να φας μέσα στη μέρα... Εγώ αυτό έχω να πω γενικά

Η επικινδυνότητα των μηνυμάτων που περνάει η Rap και η Trap έγκειται στο ότι είναι εύκολα εφαρμόσιμα,ειδικά στην ψηφιακή εποχή του σήμερα.

Αν επηρεαστείς ψυχικά από hard/glam rock,το ίδιο που σου κάνει.Δεν μπορείς να πηδάς δέκα γκόμενες το ίδιο βράδυ ή να πίνεις ένα βαρέλι Jack στην καθισιά σου.
Αν επηρεαστείς ψυχικά από death/black metal,επίσης το ίδιο που σου κάνει.Δεν μπορείς να θυσιάζεις παρθένες κάθε δεύτερο Σάββατο ή να βάζεις φωτιά στα μνημόσυνα της γειτονιάς.

Αντίθετα είναι πολύ εύκολο να δικτυωθείς στα ντρόγκια,να μπεις σε συμμορία(μη χέσω),να δέρνεις όποιον δεν σου αρέσει η φάτσα του,να κάνεις τα πάντα για τα λεφτά,να μη βλέπεις τίποτα σε μια κοπέλα πέρα απ' το μουνί της.Το bottom line της Τrap είναι αυτό.
Ακόμα βέβαια πιο εύκολο είναι να σταματήσεις να προσπαθείς γιατί οι καταξιωμένοι Rapers σε έχουν ψήσει ότι είσαι χαμένος από χέρι.

Υ.Γ. Νομίζω ότι είναι περιττό να γράφω κάθε φορά ότι αναφέρομαι στις εφηβικές ηλικίες,όπου οι πνευματικές άμυνες είναι αναιμικές.

Last edited:
Η επικινδυνότητα των μηνυμάτων που περνάει η Rap και η Trap έγκειται στο ότι είναι εύκολα εφαρμόσιμα,ειδικά στην ψηφιακή εποχή του σήμερα.
Από όσους έχουν την προδιάθεση να είναι παραβατικοί, δηλαδή από όσους θα το έκαναν και σε ολες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Κάτσε να το ελαφρύνουμε... πριν πολλά χρόνια, είμασταν μία παρέα νεαρών και πήγαμε στο σπίτι ενός φίλου που είχε (ανήκουστο τότε) ένα βίντεο (VHS...) αφού περάσαμε από ένα βίντεο κλαμπ και πήραμε μία περιπέτεια, μία τσόντα, μία ταινία με ζόμπι, μία με χαβαλε κλπ.

Είδαμε κανά δύο ταινίες, βάζουμε και εκείνη με τα ζόμπι... έτρωγαν σάρκες αβέρτα... βγαίνανε μάτια σα ζελέδες, καρφώνανε κάτι γυναίκες στο στήθος, ένα έφαγε και ένα μωρό.... κατάπληκτοι βλέπαμε αυτά και είχαμε σταματήσει να τρώμε ποπ-κορν και πατατάκια, εκτός από έναν (τον Βασίλη, έτσι τον λέγανε) ο οποίος γελούσε τόσο έντονα που κόντεψε να πνιγεί ο μαλάκας.

Όσο πιο τσίου ήταν η σκηνή, τόσο πιο βροντερό το γέλιο του Βασίλη, ο οποίος έτρωγε με μεγάλη όρεξη καθώς κρανία διαλυόντουσαν στην οθόνη... στις μέρες μας αυτά είναι κοινότυπα, αλλά πρέπει να φανταστείτε την εποχή... τα ματάκια μας δεν είχαν ξεπαρθενιαστεί από τα τρελά ειδικά εφέ που ακολούθησαν, ούτε είχαμε συνηθίσει σε τέτοια θεάματα.

Το αγαπημένο άλμπουμ του Βασίλη, ήταν το 1984 του Rick Wakeman (στον θεό που πιστεύεις, λέμε) και σπούδασε γιατρός τα επόμενα χρόνια. Λέω λοιπόν να επιμείνω ότι η τραπ δεν φταίει για την κοινωνική βία, δεν ξέρω τι λέτε και εσείς...

:)

Από όσους έχουν την προδιάθεση να είναι παραβατικοί, δηλαδή από όσους θα το έκαναν και σε ολες τις προηγούμενες δεκαετίες.
........................................................................................................................................................................................................................................................
Λέω λοιπόν να επιμείνω ότι η τραπ δεν φταίει για την κοινωνική βία, δεν ξέρω τι λέτε και εσείς...

Εννοείται ρε συ.Δεν μπορεί να μεταμορφώσει κανέναν καμία μουσική.
Μιλάμε για εκείνες τις περιπτώσεις που βρίσκονται στο μεταίχμιο και περιμένουν την αφορμή τους.

Να τη λοιπόν.

Φτώχια κατηραμένη, χιλόπιτες, πόνος.......που να βρώ και εγώ μουσική/ στίχους να ταυτιστώ.
Ένας μόνος δίσκος υπάρχει στην παγκόσμια δισκογραφία για εμάς τους επενδυτάς.....

Attachments

• 81G8dNbYqNL._SL1280_.jpg
    81G8dNbYqNL._SL1280_.jpg
    259.3 KB · Εμφανίσεις: 0

Trending...

Νέα θέματα

Back