To τελευταίο όργανο που αγοράσατε και γιατί;

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,083
Κιθάρες, μπάσα, τύμπανα, τρομπέτες, πλήκτρα...

Ξεκινάω με ένα Behringer Pro-800 που μου έβγαλε το απωθημένο 30+ ετών που κοιτούσα τα Prophet και σκεφτόμουν ότι ποτέ δε θα τα αποκτήσω...

Tele 63 american vintage II πριν δύο χρόνια. Την πήρα γιατί την είδα, την άκουσα και την ερωτεύτηκα. Από τότε έχει γίνει η αγαπημένη κιθάρα της (μικρής) συλλογής μου

Μια yamaha transacoustic πριν 2 χρόνια, αφού με βάλανε στα αίματα εδώ στο φόρουμ όταν πρωτοβγήκε. Τώρα πια έχω την άποψη ότι οι ακουστικές πρέπει να έχουν οπωσδήποτε reverb γιατί αλλιώς είναι νεκρές... Ήταν μια πολυτέλεια που μου επέτρεψα... και τα έφαγα τα τάστα σε 2 χρόνια

Guild F-312 του 1970, αγορασμένη τον Μάρτιο που μας πέρασε αν και στα χέρια μου ουσιαστικά ήρθε πρόσφατα, μετά απο επισκευές που έπρεπε να γίνουν.

Είχα ανέκαθεν έρωτα με τις κλασσικές 12χορδες της Guild, και η συγκεκριμενη ειδικά ήταν κιθάρα holy grail για μένα. 16-inch jumbo με rosewood σώμα, εβένινη ταστιέρα και λιτό αλλά ωραίο διάκοσμο. Tρομερά σπάνιο μοντέλο, κυκλοφόρησε μόνο για 5-6 χρόνια, και κάθεται ανάμεσα στις κλασσικές 16αρες (F-112/212) και τις 17 ιντσες jumbo λατέρνες (F-412/512). Εμφανίζονται τρομερά σπάνια στην αγορά και οι τιμές τους, λόγω και του Brazilian rosewood που έχουν έιναι πλέον δυσθεώρητες. Δεν περίμενα ρεαλιστικά οτι θα αποκτούσα μια αλλά και όμως, έσπασε ο διαολος το πόδι του και βρήκα μια player grade σε τιμη σκότωμα.

PXL_20250825_122839272_edit.jpg

Περιτό να πω οτι ο ήχος της είναι γελοίος. Πάρτε και το μπραζιλιάνικο.

PXL_20250825_122813260.jpg

Δεν είχα ποτέ μου ακουστική, πήγα από την κλασική στην ηλεκτρική, δυστυχώς οι δικοί μου δεν ξέρανε και κάνανε ό,τι λέγανε τα ωδεία τότε.

Πριν 2 χρόνια μου γυάλισε μια μικρή Taylor για χαζογρατζουνίσματα και την ερωτεύτηκα έκτοτε.

Πρώτη μέρα στο σπίτι με τον γάτο μου να κάνει quality control:
1756127069606.png

Είναι η τελευταία που πήρα γιατί έκτοτε ξεκίνησα μαθήματα σύνθεσης για media. Ίσως στο μέλλον η συλλογή μεγαλώσει πάλι.

Gibson Flying V του 2018 χωρίς τους ορίτζιναλ μαγνήτες αλλά με EMG 81/85 (έτσι όπως την ήθελα δηλαδή), στα τέλη του 2024.

Ο λόγος που την πήρα είναι γιατί έχουμε και κάποιο metal ρεπερτόριο μεταξύ των άλλων (κλασσικό, οχι ιδιαίτερα μοντέρνα πράγματα) οπότε ταίριαξε ηχητικά και εμφανισιακά.

Ακόμα και αν δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολύ συχνά το metal κομμάτι του ρεπερτορίου μας, η V είναι το απολύτο cool όργανο να παίρνεις στα live σου, έχει φοβερό balance και ζύγισμα, καθώς και πανεύκολο upper fret access.

Είχα ένα ξέμπαρκο μπράτσο απο φίλο που μου αρέσει/βολεύει πολύ, ταυτόχρονα ξέμεινα απο Τέλε για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια και δεν μπορούσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου, συνάντησα ένα σώμα πούπουλο έτοιμο καλωδιωμένο, οπότε το πήρα και βίδωσα 4 βίδες. Εγένετο Τέλε.
537598723_122136435554728242_8987682057937164880_n.jpg

Hardware: Korg pa5x περυσι Σεπτεμβρη για επαγγελματικους λογους.

Software: πριν καμια βδομαδα ενα leap expansion της Native Instruments.... απο αυτα ολο κ κατι θα παιρνω, για hardware πιστευω εκλεισα για την επομενη 5ετια

Attachments

• images.jpeg
    images.jpeg
    8.5 KB · Εμφανίσεις: 0
Sire Marcus Miller U5 short scale Fretless Bass.

Παιχτάρα ο Marcus αλλά όχι του γούστου μου.
Όμως αυτο το μπάσο ¨άπαιχτο¨!
Ότι πρέπει για κιθαρίστες που θέλουν να πειραματιστούν, να φάνε τα μουτρα τους και να συνέλθουν !

Attachments

• Sire Short scale Fretless M.M..jpeg
    Sire Short scale Fretless M.M..jpeg
    2.2 MB · Εμφανίσεις: 0
Εγώ ένα ROLI seaboard
Αποδίδει τέλεια όμως τα ethnic όργανα…
ο λόγος ύπαρξής του..να παίξεις με τα έγχορδα, με τα πνευστά και να κάνεις layerings με pads επίσης. Θα το αγόραζα, αλλά πήρα poly aftertouch με ribbon controller

Το Jazz Bass του '71. Ήταν η τελευταία μου αγορά και πρέπει να έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία. Όπως σας έχω ξαναπεί ήταν "αγορά ψυχοθεραπείας". Μετά απ' αυτό δεν είχα ενδιαφέρον για κάτι άλλο.

Guild F-312 του 1970, αγορασμένη τον Μάρτιο που μας πέρασε αν και στα χέρια μου ουσιαστικά ήρθε πρόσφατα, μετά απο επισκευές που έπρεπε να γίνουν.

Είχα ανέκαθεν έρωτα με τις κλασσικές 12χορδες της Guild, και η συγκεκριμενη ειδικά ήταν κιθάρα holy grail για μένα. 16-inch jumbo με rosewood σώμα, εβένινη ταστιέρα και λιτό αλλά ωραίο διάκοσμο. Tρομερά σπάνιο μοντέλο, κυκλοφόρησε μόνο για 5-6 χρόνια, και κάθεται ανάμεσα στις κλασσικές 16αρες (F-112/212) και τις 17 ιντσες jumbo λατέρνες (F-412/512). Εμφανίζονται τρομερά σπάνια στην αγορά και οι τιμές τους, λόγω και του Brazilian rosewood που έχουν έιναι πλέον δυσθεώρητες. Δεν περίμενα ρεαλιστικά οτι θα αποκτούσα μια αλλά και όμως, έσπασε ο διαολος το πόδι του και βρήκα μια player grade σε τιμη σκότωμα.

Προβολή συνημμένου 51664

Περιτό να πω οτι ο ήχος της είναι γελοίος. Πάρτε και το μπραζιλιάνικο.

Προβολή συνημμένου 51665
Έχεις δύο Boogie σε ένα δωμάτιο ρε θηρίο;

Μια prudencio saez Blanca για να μάθω λέει φλαμένγκο το 2017.
Εδώ δέν ξερω βασικά πράγματα και ήθελα να κάνω και τον λατίνο εραστή.
Τα γέλια ορισμένων τα ακούω από εδω μέσα να ξέρετε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back