- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 373
- Ιδιότητα
- Πλήκτρα
Χμμμ... Για να καταλάβω δηλαδή, γιατί εγώ είμαι του προηγούμενου αιώνα- δισκάδικο, βινύλιο κλπ και δεν τα πάω καλά με αυτές τις νέες τεχνολογίες.πάμε παρακάτω
μα αν είδες το βίντεο, όταν η ουρουγουάη έκανε τον νόμο, το σποτιφαι έφυγε. Δεν υπάρχει γι αυτούς.Χμμμ... Για να καταλάβω δηλαδή, γιατί εγώ είμαι του προηγούμενου αιώνα- δισκάδικο, βινύλιο κλπ και δεν τα πάω καλά με αυτές τις νέες τεχνολογίες.
Αυτός που γκρινιάζει, γιατί αφήνει την πραμάτεια του στο σποτιφάι, αφού όπως λέει τον κλέβει;
Έχει κάποιου είδους βίτσιο;
Σύμφωνα με αυτά που λέει πάντως, ας γίνει φορολογικός κάτοικος Ουρουγουάης, να τον καλύπτει η νομοθεσία, να πάρει τα 100 ευρώ του.
Κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν σ αυτά που διαφήμισε το σποτιφαι (δείτε τη ρημάδα τη γμν ταινία playlist) και έβαλαν εκεί τα κομμάτια τους με τη λογική θα ανεβάσω 500 plays από 20 κομμάτια θα πάρω 40 δολάρια και σιγά σιγά θα με μάθουν και θα γίνω κάτι. Τώρα τους τα κόβουν.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και κανένας δεν ανέβασε εκεί κομμάτια για να τον κλέψουν.
Α, την κοπάνησαν οι κανάγιες... ? Άρα με την ίδια λογική, αν πάει κάποια άλλη χώρα να κάνει το ίδιο, θα μείνουν οι καλλιτέχνες με το... σπετσοφάι στο χέρι. Οπότε θα υπάρχει συνολική εμπλοκή και όλοι θα χάσουν, αν η ιδέα του κυρίου πάει παρά κάτω.όταν η ουρουγουάη έκανε τον νόμο, το σποτιφαι έφυγε
Βρε dim, ωραία.
Και ρωτάω εγώ, γιατί δεν παίρνουν τώρα το υλικό τους από εκεί να φύγουν?
Και τέλος το στόρυ.
Σου λέει ο άλλος, δεν σε πληρώνω αν δεν έχεις 1000 streams τον χρόνο.
Εσύ αισθάνεσαι ότι σε κλέβουν γιατί δεν κάνεις τόσα, έχεις κάποιο λόγο να αφήσεις εκεί τα κομμάτια σου?
Πάρτα λοιπόν, και κόψε ρόδα μυρωμένα ..
(Ακους Κιμ?)
Βρε μπαγάσα @dimsonic θα σου μεταφέρω ένα μάθημα δημοσιογραφίας που παρέδιδα στα ΙΕΚ και είναι το βασικότερο αλλά και το πιο παραμελημένο στις ημέρες μας, (μιας και ελάχιστοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι το τηρούν) διότι παραπλανεί κόσμο και δημιουργεί εντυπώσεις.
Είδηση: Το Spotify δεν θα αποδίδει στο εξής σε όσους έχουν λιγότερα απο 1000 streams τον χρόνο.
(Ακολουθεί το δελτίο τύπου με την αιτιολόγηση απο την εταιρία.)
Εδω λοιπόν αφήνουμε τον αναγνώστη με την κριτική σκέψη, αφού έχει όλα τα γνωστά δεδομένα, να σχολιάσει ανάλογα.
Εαν όμως του παρουσιάσουμε σαν είδηση το:
Spotify is going to steal all of my royalties ή
Spotify steals $40,000,000 from small artists to give to the rich.
του δίνουμε μια επεξεργασμένη σκέψη (γνωστή και ως μασημένη τροφή ή και προπαγάνδα) που αποτελεί σχόλιο που παραπλανεί ή οδηγεί πολλές φορές σε συγκεκριμένη οδό σκέψης. Ετσι λειτουργούν οι ντουντούκες και τα κομματικά και αυταρχικά μέσα που δεν απολαμβάνουν την ελεύθερη σκέψη. (Ακους Κιμ?)
Κι επειδή όταν γράφουμε κάτι στο ίντερνετ... δημοσιεύουμε, θα ήθελα απο ανθρώπους κάποιας ηλικίας και καλλιέργειας να σέβονται αυτή την βασική προδιαγραφή όταν ξεκινούν ένα θέμα. Καταλαβαίνω πως έχεις παγιωμένες πολιτικές απόψεις που θέλουν να συμφωνήσουν με το σχόλιο αλλά η συζήτηση θα κυλούσε ομαλότερα αν έδινες πρώτα την είδηση και μετά τα σχόλια και τον αντίκτυπο. Γιατί έτσι κάνει εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.
Η διαφορά είναι ότι στα φιλελεύθερα κράτη έχεις την επιλογή να αλλάξεις κανάλι, αν το Χ σε κάνει συστηματικά τούμπανο. Και αν σε κάνουν όλα, έχεις την επιλογή να σερφάρεις οπουδήποτε θέλεις διαδικτυακά και τελικά να βρεις μια πηγή πληροφόρησης που να σε καλύπτει.Όταν όμως ανοίγει την τηλεόραση κάποιος σε ένα φιλελεύθερο καθεστώς, και του πλασάρουν την είδηση με τρόπο που τον κάνει τούμπανο, είναι ακόμα πιο ζόρικα τα πράγματα.
ρε Στρατε, οι άνθρωποι είδαν μια χαραμάδα με φως και είπαν να εδώ.
Τους υποσχέθηκαν.
εντάξει τώρα θα τα πάρουν πίσω τα κομμάτια.
Αυτό είναι η ουσία? να τα πάρουν?
ναι θα τα πάρουν.
ό,τι τους "ξεγέλασαν"
Σίγουρα. Αλλά μπαίνουμε ήδη σε έναν συμψηφισμό, συγκρίνοντας το "μικρότερο κακό." Κατ επέκτασιν, και ερμηνεύοντας ψιλά γράμματα, διαφωνόντας επί μέρους κι επί της ουσίας, μπορεί κάποιος να καταστεί παρίας σε μια κατα τα άλλα προοδευτική κοινωνία.Ξέρω ότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή σου, αλλά καλό θα ήταν να μη συμψηφίζουμε. Δεν είμαστε το ίδιο με τον Κιμ και ούτε θα γίνουμε.
Εγώ προσωπικά δε συγκρίνω τίποτα. Και αυτό γιατί αντί να μελετάω περούκες (που πολύ θα το ήθελα), μελετούσα πώς ζουν οι άνθρωποι ανά τον κόσμο, πώς οργανώνονται σε κοινωνίες και πώς (και αν) αποφασίζουν.Σίγουρα. Αλλά μπαίνουμε ήδη σε έναν συμψηφισμό, συγκρίνοντας το "μικρότερο κακό."
Η διαφορά είναι ότι στα φιλελεύθερα κράτη έχεις την επιλογή να αλλάξεις κανάλι, αν το Χ σε κάνει συστηματικά τούμπανο. Και αν σε κάνουν όλα, έχεις την επιλογή να σερφάρεις οπουδήποτε θέλεις διαδικτυακά και τελικά να βρεις μια πηγή πληροφόρησης που να σε καλύπτει.
Οι συμπολίτες του Κιμ δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ένα είναι το κανάλι και κάνε λίγο ότι δεν το βλέπεις, ή ότι δε συμφωνείς...
Ξέρω ότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή σου, αλλά καλό θα ήταν να μη συμψηφίζουμε. Δεν είμαστε το ίδιο με τον Κιμ και ούτε θα γίνουμε.
Ξέρω ότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή σου, αλλά καλό θα ήταν να μη συμψηφίζουμε. Δεν είμαστε το ίδιο με τον Κιμ και ούτε θα γίνουμε.
Ο κόσμος έχει την ευθύνη του εαυτού του. Για αυτό δε σε κατάλαβα (πιθανολογώ). Αντίθετα, σε άλλα καθεστώτα την ευθύνη του εαυτού μας την έχει ο ποιμένας, ο ηγέτης, ο πατέρας.Μιλάω για το 90% του κόσμου, που θα ανοίξει την τηλεόραση γιατί εκείνη την ώρα έχει ειδήσεις.
Ο κόσμος έχει την ευθύνη του εαυτού του. Για αυτό δε σε κατάλαβα (πιθανολογώ). Αντίθετα, σε άλλα καθεστώτα την ευθύνη του εαυτού μας την έχει ο ποιμένας, ο ηγέτης, ο πατέρας.
Εγώ θα ανοίξω να δω από 10 μεριές, όχι 5, για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα. Και επειδή μπορώ να το κάνω εγώ που δεν είμαι και κάνα ταλέντο (για να πάω και στο πρωινό θέμα), έχω την απαίτηση να το κάνουν όλοι.
Η επιλογή όμως υπάρχει, άρα για αυτόν και μόνο το λόγο δεν τίθεται σύγκριση και κουβέντα, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα. Δες κάτι με 15 διαφορετικά γυαλιά και διάλεξε ποια γυαλιά σου αρέσουν. Δες κάτι με ένα γυαλί και κάντο σημαία και ευαγγέλιο. Είσαι άξιος της μοίρας σου, δε θα σε σώσω ούτε εγώ, ούτε ο Φούζιος, ούτε κανείς.
Με το που θα απογειωθούν τα ελληνικά αεροπλάνα οι Τούρκοι το θεωρούν παραβίαση αφού κατ' αυτούς ο εναέριος χώρος τους φτάνει μέχρι το ΙόνιοΒρε δεν έχεις άδικο, εννοείται.
Αλλά πχ μήπως θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να βρω πόσες παραβιάσεις έχουν κάνει τα δικά μας μαχητικά σε Τουρκικό έδαφος (εκτός κι δεν κάνουν δηλαδή :classic_tongue: ).
Γιατί καθημερινά σχεδόν, εμείς εδώ στην Ελλάδα μαθαίνουμε μόνο τις Τουρκικές.
Απλό παράδειγμα ήταν, μην πέσετε να με φάτε τώρα, έτσι? :classic_biggrin: