Το μικροφωνο σταματαει...

stratigos

Μέλος
Πόντοι
28
Χαιρετω την παρεα.

Εχω ενα μικροφωνο (JTS JS-1E) και ειχα να το χρησιμοποιησω κανα 2μηνο. Σημερα το εβαλα και εκει που γραφω, σταματαει να στελνει, μετα στελνει παλι κλπ. Κανει διακοπες δηλαδη. Με ενα χτυπηματακι την ωρα που κοβεται φτιαχνει παλι, αλλα οχι για πολυ, μονο για λιγα δευτερολεπτα. Το ανοιξα και δεν φαινεται να εχει κατι, να εχει κουνηθει κανενα καλωδιακι απο την πλακετα του κλπ...

Καμια ιδεα? (δεν ειναι θεμα καλωδιου σιγουρα).

Δοκιμασε να γραψεις κατι αλλο εκτος φωνης και δες αν το κανει.

(βαζω στοιχημα οτι δε θα το κανει  ;D)

Ηχογραφησα καποια χτυπηματα του χεριου, κατι χτυπηματα πληκτρων κλπ και οντως εγραψε παραπανω. Δηλαδη κολλησε 1 στιγμη, αλλα μετα απο ωρα.

Παλια δεν εκανε τιποτα τετοιο. Τι φταιει?

stratigos είπε:
Τι φταιει?
Αυτο που φανταζομουν... Εχεις χαλια φωνη  ;D

Το πιθανοτερο ειναι οτι εχει "πιασει" υγρασια η καψουλα.

Δοκιμασε να βαλεις το μικροφωνο για αρκετες μερες μεσα σε ziploc bag μαζι με αρκετα σακουλακια με fresh silica gels και ηλπιζε για το καλυτερο.

Επισης, καπνιζεις?

warpie είπε:
Αυτο που φανταζομουν... Εχεις χαλια φωνη  ;D

Το πιθανοτερο ειναι οτι εχει "πιασει" υγρασια η καψουλα.

Δοκιμασε να βαλεις το μικροφωνο για αρκετες μερες μεσα σε ziploc bag μαζι με αρκετα σακουλακια με fresh silica gels και ηλπιζε για το καλυτερο.

Επισης, καπνιζεις?
Ωραια... ;D

Αλλος τροπος πιο συντομος?  :) Μπορω και να το ανοιξω και να φτασω κατευθειαν στην καψουλα. Αμα θες, σου βαζω και φωτο.

Ναι καπνιζω, αλλα οχι τοσο οταν τραγουδαω, ουτε ο χωρος που γραφω εχει ντουμανι κλπ (αν παιζει ρολο το αναφερω).

Εχω ενυδρειο ομως στο δωματιο...χαχα!

Για να σιγουρευτεις οτι αυτο ειναι το προβλημα κανε το εξης...

Κατα τη διαρκεια που το μικ δουλευει κανονικα κανε μια εκπνοη οπως θα εκανες σε ενα παραθυρο ή καθρεφτη. Κατι τετοιο δηλαδη.. Λογικα θα σταματησει να δουλευει για λιγο.

Συντομοτερος τροπος ειναι να καθαρισεις τη καψουλα αλλα αν δεν εχεις εμπειρεια το πιθανοτερο ειναι να τη καταστρεψεις οποτε δε θα στο συνιστούσα.

Καλο ειναι να μη καπνιζεις στο δωματιο γιατι ο καπνος καθεται στη καψουλα και μεσα σε ολα τα μηχανηματα που εχεις...

stratigos είπε:
Eλα, λιγο πιστολακι θα της κανω μονο.... :P
Προσπαθησε, μπορει και να δουλεψει αν δεν εχει μεγαλο προβλημα αλλα οχι απο πολυ κοντινη αποσταση και καλυτερα κρυο αερα. Δε το εχω δοκιμασει ποτε με πιστολακι οποτε δε μπορω να πω..  :)

Εκανα αυτο με την αχνα και δεν σταματησε να δουλευει. Τραγουδαω τωρα κανα 5λεπτο και ολα οκ. Να στεγνωσε? χαχ...δεν εκανα πιστολακι ή οτιδηποτε αλλο...

Μπορει να μην ειχε πολυ υγρασια. Επισης καλο ειναι να εχεις ενα pop shield γιατι και το ελαχιστο σαλιο κανει κακο στη καψουλα.

Nαι, σκεφτομαι να παρω μια αραχνη με pop filter. Προς το παρον του βαζω το μαμησιο pop filter του που το καλυπτει στο πανω μερος. Απλα το ειχα βγαλει, γιατι ειναι πιο ''καθαρη'' και ''φωτεινη'' η φωνη οταν δεν το βαζω.

Καποιες στιγμες μου εκανε και σαν χαλασμενος ασυρματος...χαχ. Αντε να δουμε...

stratigos είπε:
Καποιες στιγμες μου εκανε και σαν χαλασμενος ασυρματος...χαχ.
Το πιθανοτερο ειναι να ειναι υγρασια τοτε. Προσπαθησε να αποθηκευεις το μικροφωνο σε ζεστο χωρο χωρις υγρασια.

Ναι, το ειχα εξω μερικες μερες και οχι στο βαλιτσακι του. Παιζει και απο αυτο.

Σε ευχαριστω φιλε μου για το χρονο σου.

Oλα οκ με το μικροφωνακι και σημερα... Οποτε, καμια υγρασια οπως ειπες θα ητανε.

Παλι καλα γιατι δεν ημουν για εξοδα... (αν και κανα πυκνωτικο samson - berhinger - .... των 40-60 ευρω θα επαιρνα αμα ειχε χαλασει...μια χαρα αποδιδουν απο οτι βλεπω σε βιντεακια στο youtube. Θα με καλυπταν πιστευω χαλαρα).

Τωρα κατι ακομα που θα ηθελα να ρωτησω. Περαν απο ενα pop filter, η αραχνη (shock mount) χρειαζεται? Ποια ειναι ακριβως η δουλεια που κανει? Γραφω σε δωματιο χωρις καμια ιδιαιτερη ακουστικη.

Απορροφάει τυχών κραδασμούς που θα περνούσαν στο μικρόφωνο. Επειδή τα πυκνωτικά είναι πολύ πιο ευαίσθητα χρειάζονται το ---> shock <--- mount.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back